Ухвала
від 02.10.2019 по справі 705/5322/18
УМАНСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №705/5322/18

2/705/979/19

У Х В А Л А

02 жовтня 2019 року м. Умань

Уманський міськрайонний суд Черкаської області в складі:

головуючого - судді Мазуренко Ю.В.

при секретарі Романовій О.М.

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні в залі суду в м. Умань матеріали цивільної справи за позовом ОСОБА_1 до Ладижинської сільської ради Уманського району Черкаської області про визнання права власності в порядку спадкування за законом , -

В с т а н о в и в:

В провадженні Уманського міськрайонного суду перебуває цивільна справа за позовом ОСОБА_1 до Ладижинської сільської ради Уманського району Черкаської області про визнання права власності в порядку спадкування за законом .

Відповідно до положень ст. 196 ЦПК України для виконання завдань підготовчого провадження у кожній судовій справі, яка розглядається за правилами загального позовного провадження, проводиться підготовче засідання.

Позивач ОСОБА_1 , будучи повідомленою належним чином про день та час розгляду справи, в підготовче судове засідання не з`явилася, на адресу суду подала заяву, в якій вона просила підготовче судове засідання проводити у її відсутність.

Представник відповідача Ладижинської сільської ради, в підготовче судове засідання не з`явився, будучи належним чином повідомленим про дату, час і місце розгляду справи, однак на адресу суду сільська рада подала заяву, в якій просили суд підготовче судове засідання проводити у відсутність їх представника.

Позивач ОСОБА_1 подала до суду заяву, в якій ставилося питання про витребування з Уманської районної державної нотаріальної контори копію спадкової справи № 308/2002, яка була заведена після смерті ОСОБА_2 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Відповідно до вимог ст. 84 ЦПК України, в разі, якщо що учасник справи не має можливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом.

Будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду. Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом.

Також, у відповідності до вимог п. 4 ч. 5 ст. 12 ЦПК України суд, зберігаючи об`єктивність і неупередженість сприяє учасникам судового процесу в реалізації ними прав, передбачених цим Кодексом.

Беручи до уваги викладене вище, враховуючи предмет спору, а також той факт, що позивач та представник позивача не в змозі самі надати суду вказані документи, суд вважає, що клопотання про витребування доказів підлягає задоволенню.

Під час проведення підготовчого засідання з`ясовано предмет спору та характер спірних правовідносин, склад учасників процесу, визначено обставини справи, які підлягають встановленню.

Враховуючи вищевикладене, суд вважає підготовче провадження у справі закінченим, а тому приходить до висновку про необхідність призначення справи до розгляду у відкритому судовому засіданні в порядку загального позовного провадження, встановивши загальний порядок дослідження доказів у справі.

Справа підлягає розгляду суддею одноособово.

Керуючись ст. 200 ЦПК України,

У х в а л и в:

Клопотання ОСОБА_1 про витребування доказів задовольнити.

Витребувати від Уманської районної державної нотаріальної контори (вул. Незалежності, 12 м.Умань Черкаська область) , належним чином завірену копію спадкової справи № 308/2002, яка була заведена після смерті ОСОБА_2 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_1 , для долучення до матеріалів справи.

Копію ухвали направити до Уманської районної державної нотаріальної контори , для виконання.

Витребувані докази слід надати до Уманського міськрайонного суду Черкаської області до 08 листопада 2019 року.

Одночасно суд роз`яснює, що, відповідно до чинного законодавства, будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду.

Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені Розділом 1 Главою 9 ЦПК України.

Ухвала про тимчасове вилучення доказів для дослідження судом є виконавчим документом, підлягає негайному виконанню.

Закрити підготовче провадження та призначити справу за позовом ОСОБА_1 до Ладижинської сільської ради Уманського району Черкаської області про визнання права власності в порядку спадкування за законом до судового розгляду по суті на 08 листопада 2019 року о 09 год. 00 хв . в приміщенні Уманського міськрайонного суду Черкаської області за адресою: вул. Кизила Андрія, 18 м. Умань.

Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення та оскарженню не підлягає.

Суддя Ю.В. Мазуренко

СудУманський міськрайонний суд Черкаської області
Дата ухвалення рішення02.10.2019
Оприлюднено04.10.2019
Номер документу84712996
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —705/5322/18

Рішення від 06.12.2019

Цивільне

Уманський міськрайонний суд Черкаської області

Мазуренко Ю. В.

Ухвала від 02.10.2019

Цивільне

Уманський міськрайонний суд Черкаської області

Мазуренко Ю. В.

Ухвала від 10.12.2018

Цивільне

Уманський міськрайонний суд Черкаської області

Мазуренко Ю. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні