Ухвала
від 27.09.2019 по справі 335/4623/19
ОРДЖОНІКІДЗЕВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ЗАПОРІЖЖЯ

1Справа № 335/4623/19 1-кс/335/6172/2019

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

27 вересня 2019 року м. Запоріжжя

Слідчий суддя Орджонікідзевського районного суду м. Запоріжжя ОСОБА_1 , за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 , розглянувши у судовому засіданні у залі суду у м. Запоріжжі клопотання слідчого СУ ГУНП в Запорізькій області ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей і документів за матеріалами досудового розслідування, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №42018081160000064 від 06.04.2018 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.191 КК України, -

ВСТАНОВИВ:

З наданих суду матеріалів вбачається, що СУ Головного управління Національної поліції в Запорізькій області здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні № 42018081160000064 від 06.04.2018 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 191 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, 06.04.2018 з Енергодарської місцевої прокуратури до Василівського ВП надійшли матеріали кримінального провадження за заявою голови ГО « ІНФОРМАЦІЯ_1 » про те, що керівники державних закладів, установ та посадові особи органів місцевого самоврядування на території Василівського району Запорізької області діючи за попередньою змовою групою осіб з підприємцем ОСОБА_4 та іншими підприємцями міста Дніпрорудне з метою швидкого і незаконного збагачення за рахунок бюджетних коштів займаються постачанням товарів та послуг за завищеними цінами.

За даним фактом Енергодарською місцевою прокуратурою 06.04.2018 було розпочато розслідування за ознаками злочину, передбаченого ч. 3 ст. 191 КК України.

В ході проведення досудового розслідування по кримінальному провадженню встановлено, що ОСОБА_4 спільно з ОСОБА_5 використовуючи зв`язки в державних закладах, установах, які є розпорядниками бюджетних коштів, розробили та використовують злочинну схему привласнення коштів місцевого бюджету в особливо великих розмірах, виділених для здійснення публічних закупівель, шляхом залучення ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код за ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), ФОП ОСОБА_6 (код за ЄДРПОУ НОМЕР_2 ), ФОП ОСОБА_7 (код за ЄДРПОУ НОМЕР_3 ), що підконтрольні ОСОБА_4 та ОСОБА_5 .

При цьому, посадові особи вищевказаних суб`єктів господарювання, діючи всупереч вимог антимонопольного законодавства та з метою участі в процедурах закупівель, усвідомлюючи необхідність наявності відповідної кількості працівників та матеріально-технічної бази, що необхідні для виконання робіт/надання послуг, що являються предметом закупівлі та участі в конкурсних торгах, з метою відповідності кваліфікаційним вимогам замовників, вносять та подають неправдиві відомості до документації конкурсних торгів щодо штату, кваліфікації робітників та наявності власної матеріально-технічної бази.

В подальшому, вищевказаним суб`єктам господарювання за сприянням посадових осіб державних закладів, установ Василівського району Запорізької області забезпечується безперешкодна перемога в оголошених та проведених конкурсних торгах, шляхом відхилення більш вигідних пропозицій інших учасників конкурсних торгів.

За результатами виконаних робіт/наданих послуг складаються акти приймання виконаних робіт, до яких вносяться неправдиві відомості щодо виконавця робіт, їх обсягу, вартості поставлених товарно-матеріальних цінностей, на підставі яких державними закладами та установами Василівського району Запорізької області здійснюється перерахування грошових коштів на банківські рахунки ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код за ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), ФОП ОСОБА_6 (код за ЄДРПОУ НОМЕР_2 ), ФОП ОСОБА_7 (код за ЄДРПОУ НОМЕР_3 ), які в подальшому шляхом проведення ряду сумнівних операцій обготівковуються та розподіляються між співучасниками даних злочинів, у результаті чого державі завдається шкода в особливо великих розмірах.

У ході проведення огляду об`єктів капітальних ремонтів замовниками яких являються державні заклади та установи Василівського району Запорізької області, строк дії договорів за якими закінчився, а роботи прийняті в повному обсязі, встановлено, що обсяги фактично виконаних робіт не відповідають обсягам робіт, зазначених в актах прийому-передачі виконаних будівельних робіт.

Крім цього, відповідно до податкової звітності за формою 1-ДФ на вищевказаних суб`єктах господарювання, які ставали переможцями тендерних торгів, замовниками яких виступали державні заклади та установи Василівського району Запорізької області, працювало за трудовими та цивільно-правовими договорами невелика кількість працівників, що унеможливлює факт виконання робіт на замовлення державних установ та закладів у вказаних вище обсягах.\

В ході подальшого досудового розслідування у кримінальному провадженні надано вказівки, щодо вилучення реєстраційних справ на суб`єктів господарювання, відносно яких проводиться перевірка, а саме: ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код за ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), ФОП ОСОБА_6 (код за ЄДРПОУ НОМЕР_2 ), ФОП ОСОБА_7 (код за ЄДРПОУ НОМЕР_3 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (код за ЄРДПОУ НОМЕР_4 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (код за ЄРДПОУ НОМЕР_5 ), ПП « ОСОБА_8 » (код за ЄРДПОУ НОМЕР_6 ).

Допитана у якості свідка ОСОБА_9 , пояснила що є реєстратором ІНФОРМАЦІЯ_5 . Стосовно виконання ухвали слідчого судді про надання тимчасового доступу до реєстраційних справ суб`єктів господарювання, відносно яких органом досудового розслідування проводиться перевірка зазначила, що не може виконати ухвалу, у зв`язку з проведенням реорганізації реєстраційної служби Василівського району і зміною юридичних осіб у фактичному володінні яких перебувають вищевказані реєстраційні справи. Так, нею зазначено, що реєстраційні справи ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код за ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), ФОП ОСОБА_6 (код за ЄДРПОУ НОМЕР_2 ), ФОП ОСОБА_7 (код за ЄДРПОУ НОМЕР_3 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (код за ЄРДПОУ НОМЕР_5 ), перебувають у володінні ІНФОРМАЦІЯ_5 ; реєстраційна справа ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (код за ЄРДПОУ НОМЕР_4 ), перебуває у володінні ІНФОРМАЦІЯ_6 ; реєстраційна справа ПП « ОСОБА_8 » (код за ЄРДПОУ НОМЕР_6 ) перебуває у володінні ІНФОРМАЦІЯ_7 .

Для повноти та неупередженості розслідування кримінального провадження, а також з метою встановлення всіх обставин, які мають значення для проведення досудового розслідування слідчий звернувся до суду з клопотанням про тимчасовий доступ до реєстраційних справ ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код за ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), ФОП ОСОБА_6 (код за ЄДРПОУ НОМЕР_2 ), ФОП ОСОБА_7 (код за ЄДРПОУ НОМЕР_3 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (код за ЄРДПОУ НОМЕР_5 ), які перебувають у володінні ІНФОРМАЦІЯ_5 , за адресою АДРЕСА_1 .

Слідчий підтримав подане клопотання, надавши відповідну заяву.

Представник особи, у володінні якої перебувають зазначені у клопотанні документи, у судове засідання не з`явився, про час та місце розгляду клопотання повідомлявся належним чином.

Неприбуття за судовим викликом особи, у володінні якої знаходяться речі і документи, без поважних причин або неповідомлення нею про причини неприбуття не є перешкодою для розгляду клопотання, що передбачено ч. 4 ст. 163 КПК України.

У відповідності до ч. 4 ст. 107 КПК України, розгляд клопотання слідчого проведено без фіксації судового процесу.

Відповідно до ст. 131 КПК України заходи забезпечення кримінального провадження застосовуються з метою досягнення дієвості цього провадження.

При цьому, ч. 3 та ч. 5 ст. 132 КПК України передбачено, що під час розгляду питання про застосування заходів забезпечення кримінального провадження, сторони кримінального провадження повинні подати суду докази обставин, на які вони посилаються.

У відповідності до п. 1 ч. 5 ст. 163 КПК України, слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи.

Перевіривши надані матеріали клопотання та дослідивши надані докази, слідчий суддя вважає за необхідне клопотання про тимчасовий доступ до речей і документів задовольнити та надати дозвіл на тимчасовий доступ до зазначених у клопотанні інформації та документів, оскільки вони мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у цьому кримінальному провадженні і зазначені у клопотанні обставини іншими способами довести неможливо.

На підставі викладеного, керуючись ст. 159-163, 369,372 КПК України, слідчий суддя -

УХВАЛИВ:

Клопотання слідчого про тимчасовий доступ до речей і документів задовольнити.

Надати старшому слідчому СУ ГУНП в Запорізькій області капітану поліції ОСОБА_3 , старшому слідчому в ОВС СУ ГУНП в Запорізькі області майору поліції ОСОБА_10 , старшому слідчому в ОВС СУ ГУНП в Запорізькі області майору поліції ОСОБА_11 , слідчому СУ ГУНП в Запорізькі області ОСОБА_12 , слідчому СУ ГУНП в Запорізькі області ОСОБА_13 , слідчому СУ ГУНП в Запорізькій області ОСОБА_14 дозвіл на тимчасовий доступ і та вилучення інформації та документів, які перебувають у володінні ІНФОРМАЦІЯ_8 , розташованої за адресою АДРЕСА_1 , а саме: завірених належним чином копій реєстраційних справ ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код за ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), ФОП ОСОБА_6 (код за ЄДРПОУ НОМЕР_2 ), ФОП ОСОБА_7 (код за ЄДРПОУ НОМЕР_3 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (код за ЄРДПОУ НОМЕР_5 ).

Встановити строк дії вказаної ухвали суду до 27.10.2019 року.

Відповідно до ч. 1 ст. 166 КПК України, у разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

У випадку вилучення речей і документів, за відсутністю яких юридична особа позбавляється можливості здійснювати свою діяльність ухвала може бути оскаржена до Запорізького апеляційного суду протягом п`яти днів з дня її оголошення.

Слідчий суддя: ОСОБА_1

СудОрджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя
Дата ухвалення рішення27.09.2019
Оприлюднено21.02.2023
Номер документу84732136
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про тимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —335/4623/19

Ухвала від 26.02.2021

Кримінальне

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя

Крамаренко І. А.

Ухвала від 02.02.2021

Кримінальне

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя

Крамаренко І. А.

Ухвала від 02.02.2021

Кримінальне

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя

Крамаренко І. А.

Ухвала від 18.01.2021

Кримінальне

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя

Крамаренко І. А.

Ухвала від 18.01.2021

Кримінальне

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя

Крамаренко І. А.

Ухвала від 20.11.2020

Кримінальне

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя

Крамаренко І. А.

Ухвала від 20.11.2020

Кримінальне

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя

Крамаренко І. А.

Ухвала від 03.04.2020

Кримінальне

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя

Крамаренко І. А.

Ухвала від 03.10.2019

Кримінальне

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя

Крамаренко І. А.

Ухвала від 27.09.2019

Кримінальне

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя

Рибалко Н. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні