Ухвала
від 20.11.2020 по справі 335/4623/19
ОРДЖОНІКІДЗЕВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ЗАПОРІЖЖЯ

1Справа № 335/4623/19 1-кс/335/4306/2020

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

20 листопада 2020 року м. Запоріжжя

Слідчий суддя Орджонікідзевського районного суду м. Запоріжжя ОСОБА_1 , за участі секретаря ОСОБА_2 , розглянувши клопотання старшого слідчого слідчого управління Головного управління Національної поліції ОСОБА_3 про надання дозволу на тимчасовий доступ до речей та документів, на підставі матеріалів кримінального провадження внесеного до ЄРДР за № 42018081160000064 від 06.04.2018, за ознаками злочину, передбаченого ч. 3 ст. 191 КК України, -

ВСТАНОВИВ:

Старший слідчий слідчого управління Головного управління Національної поліції ОСОБА_3 звернувся до Орджонікідзевського районного суду м. Запоріжжя з клопотанням, щодо надання дозволу на тимчасовий доступ до речей та документів.

В обґрунтовування поданого клопотання слідчий зазначив, що ОСОБА_4 , з використанням підконтрольних ФОП ОСОБА_5 , ФОП ОСОБА_6 , ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 », ПП « ОСОБА_7 » при виконанні ремонтних робіт, за угодами з розпорядниками бюджетних коштів КУ « ІНФОРМАЦІЯ_3 », ІНФОРМАЦІЯ_4 та ще 10 розпорядниками, здійснив привласнення бюджетних коштів у розмірі 20 відсотків від загальної вартості угод, що становить 990 000 гривень. Таким чином, в діях посадових осіб розпорядників бюджетних коштів Василівського району, ОСОБА_4 та підконтрольних йому фізичних осіб підприємців вбачаються, ознаки кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 191 КК України кваліфікуючими ознаками, якого є розтрата чужого майна шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем. В ході досудового розслідування була отримана інформація про те, що ОСОБА_4 через підконтрольних осіб ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_5 " ЄДРПОУ НОМЕР_1 та ПП " ОСОБА_8 " ЄДРПОУ НОМЕР_2 на протязі 2018 року на території Василівського району Запорізької області отримав підряди, шляхом укладання прямих договорів, на виконання робіт з капітального ремонту протирадіаційних укриттів на загальну суму 3 020 769 грн.: 1) ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_5 " - 1 101 523,67 грн; 2) ПП " ОСОБА_8 " - 1 919 246,20 грн. В подальшому з метою привласнення бюджетних коштів, ОСОБА_4 в ході виконання робіт підконтрольними особами ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_5 " та ПП " ОСОБА_8 ", вступає в злочинну змову з посадовими особами розпорядників коштів, які підписують акти виконаних робіт до яких внесені завідомо неправдиві відомості щодо виконаних об`ємів робіт. 24.06.2020 в порядку ст. 93 КПК України до ІНФОРМАЦІЯ_6 , як розпорядника бюджетних коштів, був направлений запит на отримання належним чином завірених копій наступних документів за результатами проведення закупівлі «Захисна споруда цивільного захисту (ПРУ 29380)» з очікуваною вартістю 1 101 523,67 грн, а саме: 1) договір з усіма додатками які є невід`ємною частиною договору; 2) проектно-кошторисну документацією; 3) документи які містять креслення, макети, схем, розрахунки, кошториси, обґрунтування прийнятих рішень; 4) експертний звіт проектно-кошторисної документації з усіма наявними додатками; 5) комерційні пропозиції або інші документи на підставі яких була визначена вартість ТМЦ для проведення вищевказаних робіт; 6) повідомлення або дозволи про початок виконання підготовчих або будівельних робіт; 7) документи, що підтверджують вартість придбаних матеріально технічних ресурсів, що використовувались під час виконання робіт ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_5 " щодо проведення капітального ремонту захисної споруди цивільної оборони (протирадіаційне укриття, рег. №29380) (накладні, квитанції тощо); 8) акти форми КБ-2, КБ-3; 9) документи щодо розрахунку за виконання робіт з ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_5 ". 26.06.2020 з ІНФОРМАЦІЯ_6 надійшла відповідь про те, що у наданні належним чином завірених копій документів відмовлено без відповідного рішення суду про тимчасовий доступ до речей та документів.

З метою встановлення істини у кримінальному провадженні, мотивів вчинення злочину та осіб причетних до його вчинення, встановлення суми збитків завданих державному підприємству, слідчий звернувся до суду з клопотанням про тимчасовий доступ до речей та документів.

В судове засідання слідчий надав заяву про розгляд клопотання за його відсутності.

В судове засідання представник ІНФОРМАЦІЯ_6 не з`явився, надав клопотання про розгляд клопотання слідчого за його відсутності, зазначив, що слідчий ОСОБА_3 звертався до ІНФОРМАЦІЯ_6 із запитами на інформацію (вх. № 523, вх. № 524 від 24.06.2020) посилаючись на норми Закону України «Про доступ до публічної інформації». Однак, слідчому було відмовлено у наданні запитуваної інформації, відповідно до ст. 12 Закону України «Про доступ до публічної інформації».

Розглянувши клопотання, перевіривши наданні матеріали до клопотання, слідчий суддя приходить до наступного висновку.

В провадженні СУ ГУНП в Запорізькій області знаходиться кримінальне провадження, внесене до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 42018081160000064 від 06.04.2018, за ознаками злочину, передбаченого ч. 3 ст. 191 КК України.

Відповідно до ч. 5 ст. 163 КПК України, слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи: перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Згідно ч. 7 ст. 163 КПК України, слідчий суддя, суд в ухвалі про надання тимчасового доступу до речей і документів може дати розпорядження про надання можливості вилучення речей і документів, якщо сторона кримінального провадження доведе наявність достатніх підстав вважати, що без такого вилучення існує реальна загроза зміни або знищення речей чи документів, або таке вилучення необхідне для досягнення мети отримання доступу до речей і документів.

Зазначені слідчим обставини вказують на наявність достатніх підстав для задоволення клопотання слідчого про надання тимчасового доступу до документів, які перебувають у володінні ІНФОРМАЦІЯ_7 , що знаходиться за адресою: АДРЕСА_1 , з можливістю вилучення копій завірених належним чином, оскільки вони мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у цьому кримінальному провадженні.

Враховуючи викладене, керуючись ст.ст. 40, 131, 132, 159-164 КПК України, слідчий суддя, -

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання старшого слідчого слідчого управління Головного управління Національної поліції ОСОБА_3 задовольнити.

Надати дозвіл на тимчасовий доступ та можливість старшому слідчому СУ ГУНП в Запорізькій області ОСОБА_3 , або за його дорученням відповідно до ст. 40-1 КПК України, уповноваженій службовій особі, вилучити копії документів, завірених належним чином, які знаходяться у володінні ІНФОРМАЦІЯ_7 , що знаходиться за адресою: АДРЕСА_1 , пов`язаних з проведення тендерної закупівлі ІНФОРМАЦІЯ_8 , за результатами якої укладено договір № 61 від 11.06.2018 щодо проведення капітального ремонту захисної споруди цивільного захисту (ПРУ 29380) на загальну суму 1 101 523,67 гривень з ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_5 ", а саме:

- договір з усіма додатками - календарний план виконання робіт, протокол узгодження договірних цін, дефектний акт, план фінансування виконання робіт та ін., які є невід`ємною частиною договору;

- довідки про вартість виконаних будівельних робіт, підсумкові відомості ресурсів, розрахунки загальновиробничих витрат, акти вартості обладнання придбаних виконавцем робіт, локальні кошториси на будівельні роботи, придбане обладнання тощо;

- проектно-кошторисну документацію;

- договір на проведення експертизи проекту капітального ремонту;

- експертний звіт проектно-кошторисної документації з усіма наявними додатками;

- проект капітального ремонту (у тому числі в електронному вигляді), який надавався для проведення експертизи;

- проект капітального ремонту (у тому числі в електронному вигляді), який отримав позитивний експертний звіт;

- листування із експертною організацією з приводу проведення експертизи проекту капітального ремонту;

- повідомлення або дозволи про початок виконання підготовчих або будівельних робіт;

- договір на здійснення авторського нагляду із додатками та додатковими угодами;

- договір на здійснення технічного нагляду із додатками та додатковими угодами;

- листування з приводу здійснення авторського нагляду;

- листування з приводу здійснення технічного нагляду;

- виконавчу документація на закінчений об`єкт капітального ремонту: загальний журнал будівельних робіт, журнал авторського нагляду, акти на приховані роботи, сертифікати та паспорти якості та інші супровідні документи на матеріали використані у ході підрядних робіт.

- видаткові накладні, податкові накладні, сертифікати якості, товарні чеки на придбані та використані будівельні матеріали та товари ПП " ОСОБА_8 " під час проведення капітального ремонту;

- акти прийому виконаних будівельних робіт за формами КБ-2, КБ-3;

- документи щодо розрахунку за виконання робіт з ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_5 ".

Встановити строк дії вказаної ухвали до 18 грудня 2020 року.

Умисне невиконання ухвали суду тягне за собою кримінальну відповідальність, передбачену ст. 382 КК України.

Ухвала є остаточною і оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

СудОрджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя
Дата ухвалення рішення20.11.2020
Оприлюднено31.05.2024
Номер документу93195756
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про тимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —335/4623/19

Ухвала від 26.02.2021

Кримінальне

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя

Крамаренко І. А.

Ухвала від 02.02.2021

Кримінальне

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя

Крамаренко І. А.

Ухвала від 02.02.2021

Кримінальне

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя

Крамаренко І. А.

Ухвала від 18.01.2021

Кримінальне

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя

Крамаренко І. А.

Ухвала від 18.01.2021

Кримінальне

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя

Крамаренко І. А.

Ухвала від 20.11.2020

Кримінальне

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя

Крамаренко І. А.

Ухвала від 20.11.2020

Кримінальне

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя

Крамаренко І. А.

Ухвала від 03.04.2020

Кримінальне

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя

Крамаренко І. А.

Ухвала від 03.10.2019

Кримінальне

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя

Крамаренко І. А.

Ухвала від 27.09.2019

Кримінальне

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя

Рибалко Н. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні