Ухвала
від 01.10.2019 по справі 908/1372/19
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

номер провадження справи 32/84/19

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

про залишення позову без розгляду

01.10.2019 Справа № 908/1372/19

м.Запоріжжя Запорізької області

Суддя господарського суду Запорізької області Колодій Н.А., при секретарі судового засідан ня Зеленцовій К.Ю., розглянувши матеріали

За позовом Комунального підприємства «Запоріжремсервіс» Запорізької міської ради (69006, м.Запоріжжя, вул. Добролюбова, 23-А)

до відповідача Товариства з обмеженою відповідальністю «СПА САЛОН МОРЕ» (69035, м. Запоріжжя, пр. Маяковського, 16)

третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні позивача: Концерн «Міські теплові мережі» (69091, м. Запоріжжя, бул. Гвардійський, 137)

про зобов`язання вчинити певні дії

За участю представників:

Від позивача: не з`явився.

Від відповідача : не з`явився.

Від третьої особи: не з`явився.

УСТАНОВИВ:

В провадженні Господарського суду Запорізької області знаходиться справа № 908/1372/19 за позовом Комунального підприємства «Запоріжремсервіс» Запорізької міської ради Товариства з обмеженою відповідальністю «СПА САЛОН МОРЕ» про зобов`язання відповідача надати безперешкодний доступ до нежитлового приміщення першого поверху будинку АДРЕСА_1 комунікацій у нежитловому приміщенні першого поверху для проведення ремонтних робіт на системі централізованого опалення.

Ухвалою суду від 04.07.2019 прийнято позовну заяву до розгляду та відкрито провадження у справі №908/1372/19. Присвоєно справі номер провадження 32/84/19 .

За клопотанням позивача судом залучено до участі у справі № 908/1372/19 третю особу, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача - Концерн «Міські теплові мережі» . Розгляд справи призначено за правилами загального позовного провадження, підготовче засідання призначено на 24.07.2019.

Ухвалою суду від 24.07.2019, у зв`язку з неявкою в судове засідання представників відповідача і третьої особи, відкладено підготовче засідання до 04.09.2019.Ухвалою суду від 04.09.2019 з метою належної підготовки справи для розгляду по суті, судом було продовжено строк підготовчого провадження до 02.10.2019, підготовче засідання відкладалось до 16.09.2019.

З метою з`ясування всіх фактичних справи, вивчення наданих до справи документів, дотримання справедливого та неупередженого вирішення спору, судом було встановлено строк до 01.10.2019 для подання сторонами додаткових документальних доказів з метою обґрунтування обставин що стосуються предмету спору. Підготовче засідання відкладено до 01.10.2019. Явка представників сторін в судове засідання 01.10.2019 судом була визнана обов`язковою.

В судове засідання 01.10.2019 представники сторін не з`явились, про причини неявки своїх представників сторони суд не повідомили. Клопотання про розгляд справи без участі їх представників сторонами не подавались.

13.09.2019 на адресу Господарського суду Запорізької області від позивача надійшли додаткові пояснення до позову та клопотання про виклик свідків.

Клопотання позивача про виклик свідків, судом залишено без задоволення в зв`язку з тим, що подане клопотання не відповідає вимогам ст. ст. 87-90 Господарського - процесуального кодексу України (далі - ГПК України).

30 вересня 2019 до Господарського суду Запорізької області надійшла уточнена позовна заява, відповідно до якої позивач просить суд зобов`язати товариство з обмеженою відповідальністю Спа Салон Море (ЄДРПОУ 34677339) надати безперешкодний доступ до стояку зворотного трубопроводу системи опалення (який проходить в плиті перекриття між нежитловими приміщенням та квартирою другого поверху №45) та лежаків трубопроводу опалення (розташовані під полами в технічних каналах) приміщення №2 (кімната) квартири №41 житлового будинку №16 по вул. Маяковського у м. Запоріжжя (відповідно до інвентарної справи на житловий будинок від 1962р.), яке переведено до нежитлового фонду і використовується ТОВ Спа Салоном Море , на період виконання ремонтних робіт на системі опалення з метою відновлення її безперебійної роботи.

Заява судом прийнята та долучена до матеріалів справи.

В обґрунтування поданої заяви позивач надає суду фото об`єкта нерухомості, а також схеми та плани будівлі по пр. Маяковського, до якого просить суд надати доступ, але не надає суду доказів того, що саме в даному приміщенні повинні бути проведенні ремонтні роботи в системі опалення. Тоді як, представник відповідача в судових засіданнях наголошував, що дане приміщення має автономну систему опалення.

Відповідач заперечив проти позову. Вказує на те, що Товариство з обмеженою відповідальністю «СПА САЛОН МОРЕ» є неналежним відповідачем у даній справі, оскільки спірний об`єкт нерухомості, що розташований за адресою АДРЕСА_1 не є власністю відповідача, що підтверджується інформаційною довідкою з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна щодо суб`єкта.

З метою оцінки заперечень відповідача щодо відсутності зареєстрованого нерухомого майна за товариством з обмеженою відповідальністю Спа Салон Море (ЄДРПОУ 34677339) судом зроблено запит, витяг долучено до матеріалів справи.

Право власності це сукупність правових норм, які регулюють відносини, пов`язані з володінням , користуванням і розпорядженням власником належним йому майном на свій розсуд і у своїх інтересах, усуненням усіх третіх осіб від протиправного втручання у сферу його володіння цим майном. Право приватної власності є непорушним та охороняється законом (ст. 41 Конституції України).

Відповідно до ч. 1, 2 ст. 48 ГПК України, суд першої інстанції має право за клопотанням позивача до закінчення підготовчого провадження, а у разі розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження - до початку першого судового засідання, залучити до участі у ній співвідповідача.

Якщо позов подано не до тієї особи, яка повинна відповідати за позовом, суд до закінчення підготовчого провадження, а у разі розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження - до початку першого судового засідання, за клопотанням позивача замінює первісного відповідача належним відповідачем, не закриваючи провадження у справі.

Позивачем не надано документальних доказів в спростування заперечень відповідача щодо неналежного відповідача у даній справі.

Явка представників сторін в судове засідання 01.10.2019 судом була визнана обов`язковою. Представники сторін були належним чином повідомленні про дату, час та місце розгляду справи, про що свідчить розписка, яка міститься в матеріалах справи.

Відповідно до п. 4 ч. 1 ст. 226 ГПК України суд залишає позов без розгляду, якщо позивач без поважних причин не подав витребувані судом докази, необхідні для вирішення спору, або позивач (його представник) не з`явився у судове засідання або не повідомив про причини неявки, крім випадку, якщо від нього надійшла заява про розгляд справи за його відсутності і його нез`явлення не перешкоджає вирішенню спору.

Про залишення позову без розгляду постановляється ухвала, в якій вирішуються питання про розподіл між сторонами судових витрат, про повернення судового збору з бюджету (ч. 2 ст. 226 ГПК України).

Згідно з ч. 4 ст. 226 ГПК України, особа, позов якої залишено без розгляду , після усунення обставин, що були підставою для залишення позову без розгляду, має право звернутись до суду повторно.

Відповідно до п. 4 ч. 1 ст. 7 Закону України "Про судовий збір" сплачена сума судового збору повертається за клопотанням особи, яка його сплатила за ухвалою суду в разі залишення заяви або скарги без розгляду (крім випадків, якщо такі заяви або скарги залишені без розгляду у зв`язку з повторним неприбуттям або залишенням позивачем судового засідання без поважних причин та неподання заяви про розгляд справи за його відсутності, або неподання позивачем витребуваних судом матеріалів, або за його заявою (клопотанням).

Враховуючи приписи Закону України "Про судовий збір", судовий збір, сплачений позивачем у даній справі, залишається за позивачем.

Керуючись п. 4 ч. 1 ст. 226, ст. 234 Господарського процесуального кодексу України, суд

УХВАЛИВ:

Позовну заяву Комунального підприємства «Запоріжремсервіс» Запорізької міської ради до Товариства з обмеженою відповідальністю « Спа Салон Море» про зобов`язання Товариство з обмеженою відповідальністю « Спа Салон Море» (ЄДРПОУ 34677339) надати безперешкодний доступ до стояку зворотного трубопроводу системи опалення (який проходить в плиті перекриття між нежитловими приміщенням та квартирою другого поверху №45) та лежаків трубопроводу опалення (розташовані під полами в технічних каналах) приміщення №2 (кімната) квартири №41 житлового будинку №16 по вул.Маяковського у м. Запоріжжя (відповідно до інвентарної справи на житловий будинок від 1962р.), яке переведено до нежитлового фонду і використовується ТОВ Спа Салоном Море , на період виконання ремонтних робіт на системі опалення з метою відновлення її безперебійної роботи залишити без розгляду.

Ухвала суду, відповідно до ч. 2 ст. 235 ГПК України, набирає законної сили з моменту її підписання та може бути оскаржена протягом 10 днів з дня її складання. Ухвала підписана 07.10.2019.

Суддя Н.А. Колодій

Дата ухвалення рішення01.10.2019
Оприлюднено08.10.2019
Номер документу84786898
СудочинствоГосподарське
Сутьзобов`язання вчинити певні дії

Судовий реєстр по справі —908/1372/19

Ухвала від 01.10.2019

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Колодій Н.А.

Ухвала від 16.09.2019

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Колодій Н.А.

Ухвала від 04.09.2019

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Колодій Н.А.

Ухвала від 24.07.2019

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Колодій Н.А.

Ухвала від 04.07.2019

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Колодій Н.А.

Ухвала від 10.06.2019

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Колодій Н.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні