Рішення
від 08.10.2019 по справі 398/1855/19
ОЛЕКСАНДРІЙСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №: 398/1855/19

провадження №: 2/398/1298/19

ЗАОЧНЕ РІШЕННЯ

Іменем України

(вступна та резолютивна частини)

"08" жовтня 2019 р. м. Олександрія

Олександрійський міськрайонний суд Кіровоградської області в складі головуючого судді Коліуш Г.В.,, з участю секретаря судового засідання Замкової Ю.С., розглянувшиу відкритому судовому засіданні в залі судових засідань цивільну справу за позовом Олександрійської районної державної адміністрації як органу опіки та піклування, яка діє в інтересах малолітніх ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , та ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , до ОСОБА_3 та ОСОБА_4 , треті особи на стороні позивача, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору - Приютівська селищна рада Олександрійського району Кіровоградської області як орган опіки та піклування на місцях, Районний центр соціальних служб для сім`ї, дітей та молоді Олександрійської РДА про відібрання дітей від батьків без позбавлення батьківських прав та стягнення аліментів,

з участю:

представника позивача - Козицької Л.С.

представника Приютівської селищної ради як органу опіки та піклування - Фесун Ю.В.

представника Районного центру соціальних служб для сім`ї, дітей та молоді Олександрійської РДА - Кравченко К.Ю.

В С Т А Н О В И В:

Зважаючи на складність справи, суд вважає за можливе проголосити вступну та резолютивну частини рішення.

Керуючись ст. ст. 6, 7, 10, 12, 13, 81, 141, 259, 263-265 ЦПК України, суд

В И Р І Ш И В:

Позов Олександрійської районної державної адміністрації Кіровоградської області як органу опіки та піклування (місцезнаходження: Кіровоградська область, м. Олександрія, вул. Шевченка, 132, код ЄДРПОУ 04055144), яка діє в інтересах малолітніх ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 та ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , до ОСОБА_3 ( ІНФОРМАЦІЯ_3 , реєстраційний номер облікової картки платника податків НОМЕР_1 , місце проживання: АДРЕСА_1 ) та ОСОБА_4 ( ІНФОРМАЦІЯ_4 , реєстраційний номер облікової картки платника податків НОМЕР_2 , місце проживання: АДРЕСА_1 ), треті особи на стороні позивача, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору - Приютівська селищна рада Олександрійського району Кіровоградської області як орган опіки та піклування на місцях (місцезнаходження: Кіровоградська область, с. Приютівка, вул.. Шкільна, 4, код ЄДРПОУ 05378803), Районний центр соціальних служб для сім`ї, дітей та молоді Олександрійської РДА (місцезнаходження: Кіровоградська область, м. Олександрія, вул. Шевченка, 132, код ЄДРПОУ 26143978) про відібрання дітей від батьків без позбавлення батьківських прав та стягнення аліментів - задовольнити.

Відібрати з сім`ї батьків ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , та ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_4 , малолітніх дітей ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , та ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , без позбавлення батьків батьківських прав.

Стягнути з ОСОБА_3 ( ІНФОРМАЦІЯ_3 , реєстраційний номер облікової картки платника податків НОМЕР_1 , місце проживання: АДРЕСА_1 ) аліменти на утримання малолітніх дітей ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , та ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , у розмірі 1/3 частини з усіх видів заробітку (доходу) але не менше 50% прожиткового мінімуму на дитину відповідного віку і до досягнення найстаршою дитиною ОСОБА_1 повноліття , тобто до ІНФОРМАЦІЯ_5 , починаючи з 29.05.2019 року. Якщо після досягнення повноліття найстаршою дитиною ніхто не звернувся до суду з позовом про визначення розміру аліментів на інших дітей, аліменти стягуються за вирахуванням тієї рівної частки, що припадала на дитину, яка досягла повноліття.

Стягнути з ОСОБА_4 ( ІНФОРМАЦІЯ_4 , реєстраційний номер облікової картки платника податків НОМЕР_2 , місце проживання: АДРЕСА_1 ) аліменти на утримання малолітніх дітей ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 та ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , у розмірі 1/3 частини з усіх видів заробітку (доходу) але не менше 50% прожиткового мінімуму на дитину відповідного віку і до досягнення найстаршою дитиною ОСОБА_1 повноліття , тобто до ІНФОРМАЦІЯ_5 , починаючи з 29.05.2019 року. Якщо після досягнення повноліття найстаршою дитиною ніхто не звернувся до суду з позовом про визначення розміру аліментів на інших дітей, аліменти стягуються за вирахуванням тієї рівної частки, що припадала на дитину, яка досягла повноліття.

Стягнути з ОСОБА_3 ( ІНФОРМАЦІЯ_3 , реєстраційний номер облікової картки платника податків НОМЕР_1 , місце проживання: АДРЕСА_1 ) судовий збір в дохід держави в розмірі 768 грн 40 коп.

Стягнути з ОСОБА_4 ( ІНФОРМАЦІЯ_4 , реєстраційний номер облікової картки платника податків НОМЕР_2 , місце проживання: АДРЕСА_1 ) судовий збір в дохід держави в розмірі 768 грн 40 коп.

Передати малолітніх дітей ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , та ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , органу опіку та піклування Олександрійської районної державної адміністрації Кіровоградської області для взяття на облік та подальшого влаштування.

Зобов`язати орган опіки та піклування Олександрійської районної державної адміністрації Кіровоградської області протягом 1 місяця з дня набрання рішенням законної сили відкрити у відділенні Державного ощадного банку України особисті рахунки на імя дітей для перерахування на них аліментів відповідачами.

Заочне рішення може бути переглянуто судом, що його ухвалив, за письмовою заявою відповідача, поданою протягом тридцяти днів з дня його проголошення.

Учасник справи, якому повне заочне рішення суду не було вручене у день його проголошення, має право на поновлення пропущеного строку на подання заяви про його перегляд - якщо така заява подана протягом двадцяти днів з дня вручення йому повного заочного рішення суду.

У разі залишення заяви про перегляд заочного рішення без задоволення заочне рішення може бути оскаржене в загальному порядку, встановленому ЦПК України. У цьому разі строк на апеляційне оскарження рішення починає відраховуватися з дати постановлення ухвали про залишення заяви про перегляд заочного рішення без задоволення.

Позивач має право оскаржити заочне рішення шляхом подачі апеляційної скарги до Кропивницького апеляційного суду через Олександрійський міськрайонний суд Кіровоградської області протягом тридцяти днів з дня складення судового рішення. Учасник справи, якому повне рішення не було вручено у день його проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом тридцяти днів з дня вручення йому повного рішення суду.

Заочне рішення набирає законної сили, якщо протягом строків, встановлених ЦПК України, не подані заява про перегляд заочного рішення або апеляційна скарга, або якщо рішення залишено в силі за результатами апеляційного розгляду справи.

Повний текст рішення буде складено 18.10.2019 року.

Учасники справи:

Олександрійська районна державна адміністрація Кіровоградської області, місцезнаходження: Кіровоградська область, м. Олександрія, вул. Шевченка, 132, код ЄДРПОУ 04055144.

Козицька Людмила Сергіївна , юридична адреса: Кіровоградська область, м. Олександрія, вул. Шевченка, 132 , код ЄДРПОУ 04055144;

Приютівська селищна рада Олександрійського району Кіровоградської області, місцезнаходження: Кіровоградська область, с. Приютівка, вул.. Шкільна, 4, код ЄДРПОУ 05378803.

Фесун Юлія Вадимівна , юридична адреса: Кіровоградська область, Олександрійський район, с. Приютівка, вул. Шкільна, 4 , код ЄДРПОУ 05378803.

Районний центр соціальних служб для сім`ї, дітей та молоді Олександрійської РДА, місцезнаходження: Кіровоградська область, м. Олександрія, вул. Шевченка, 132, код ЄДРПОУ 26143978.

Кравченко Катерина Юріївна , юридична адреса: Кіровоградська область, м. Олександрія, вул. Шевченка, 132 , код ЄДРПОУ 26143978 ;

ОСОБА_3 , реєстраційний номер облікової картки платника податків НОМЕР_1 , місце проживання: АДРЕСА_1 .

ОСОБА_4 , реєстраційний номер облікової картки платника податків НОМЕР_2 , місце проживання: АДРЕСА_1 .

Суддя Коліуш Г.В.

СудОлександрійський міськрайонний суд Кіровоградської області
Дата ухвалення рішення08.10.2019
Оприлюднено09.10.2019
Номер документу84798922
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —398/1855/19

Ухвала від 03.04.2023

Цивільне

Олександрійський міськрайонний суд Кіровоградської області

Нерода Л. М.

Рішення від 08.10.2019

Цивільне

Олександрійський міськрайонний суд Кіровоградської області

Коліуш Г. В.

Рішення від 08.10.2019

Цивільне

Олександрійський міськрайонний суд Кіровоградської області

Коліуш Г. В.

Ухвала від 15.08.2019

Цивільне

Олександрійський міськрайонний суд Кіровоградської області

Коліуш Г. В.

Ухвала від 23.07.2019

Цивільне

Олександрійський міськрайонний суд Кіровоградської області

Коліуш Г. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні