Рішення
від 08.10.2019 по справі 398/1855/19
ОЛЕКСАНДРІЙСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №: 398/1855/19

провадження №: 2/398/1298/19

ЗАОЧНЕ РІШЕННЯ

Іменем України

"08" жовтня 2019 р. м. Олександрія

Олександрійський міськрайонний суд Кіровоградської області в складі головуючого судді Коліуш Г.В.,, з участю секретаря судового засідання Замкової Ю.С., розглянувшиу відкритому судовому засіданні в залі судових засідань цивільну справу за позовом Олександрійської районної державної адміністрації як органу опіки та піклування, яка діє в інтересах малолітніх ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , та ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , до ОСОБА_3 та ОСОБА_4 , треті особи на стороні позивача, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору - Приютівська селищна рада Олександрійського району Кіровоградської області як орган опіки та піклування на місцях, Районний центр соціальних служб для сім`ї, дітей та молоді Олександрійської РДА про відібрання дітей від батьків без позбавлення батьківських прав та стягнення аліментів,

з участю:

представника позивача - ОСОБА_5

представника Приютівської селищної ради як органу опіки та піклування - Фесун Ю.В.

представника Районного центру соціальних служб для сім`ї, дітей та молоді Олександрійської РДА - Кравченко К.Ю.

В С Т А Н О В И В:

Олександрійська районна державна адміністрація як орган опіки та піклування звернулася до Олександрійського міськрайонного суду Кіровоградської області з позовом до ОСОБА_3 та ОСОБА_4 про відібрання малолітніх ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 та ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , стягнення аліментів на їхнє утримання без позбавлення батьківських прав.

Позовні вимоги обґрунтовано тим, що малолітні діти ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , та ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , перебувають на обліку в службі у справах дітей Олександрійської РДА як діти, які виховуються в сім`ях, в яких батьки ухиляються від виконання покладених на них обов`язків, схильність батьків до вживання спиртних напоїв. Родина ОСОБА_3 з 07.12.2010 року перебувала під соціальним супроводом протягом 2013-2014 років. Протягом 2018 року та звітного періоду 2019 року в зв`язку з нецільовим використанням коштів батькам, ОРЦСССДМ порушувалось питання припинення виплати державної соціальної допомоги на новонароджену дитину. Під час обстеження умов проживання та виховання дітей в родині ОСОБА_6 батькам постійно надаються рекомендації щодо створення належних умов для виховання та проживання малолітніх дітей, вирішення питання щодо лікування від алкогольної залежності, проте батьки до рекомендацій та порад фахівців з приводу зміни поведінки та покращення умов для дітей не прислуховуються, спосіб свого життя не змінюють, продовжують вживати спиртні напої. Згідно наданих довідок-характеристок Приютівською селищною радою відповідачі за місцем проживання за період з 2017 по 2019 роки зарекомендували себе з негативної сторони, не працюють, схильні до вживання спиртних напоїв, не приділяють належної уваги по вихованню та утриманню дітей в родині. На адресу Олександрійського РВПОлександрійського ВП ГУНП в Кіровоградській області 29.11.2018 року та 27.03.2019 року направлялись матеріали щодо притягнення ОСОБА_3 та ОСОБА_4 до адміністративної відповідальності за неналежне виконання батьківських обов`язків.

Представник позивача в судовому засіданні позовні вимоги підтримав, просив їх задовольнити та пояснив, що родина Шевченків перебуває на обліку з 2013 року, зарекомендовали себе з негативної сторони, в родині постійно відсутня їжа, у дітей брудний одяг, умови для дітей не створено, харчуванням діти не забезпечені. ОСОБА_3 неодноразово було попереджено про позбавлення батьківських прав в звязку з неналежним виконанням батьківських обовязків. Неодноразово Службою у справах дітей Олександрійської РДА направлялися до Олександрійського ВП ГУНП в Кіровоградській області матеріали про притягнення ОСОБА_3 до адміністративної відповідальності за неналежне виконання батьківських обовязків. В звязку з тим, що не були створені належні умови проживання та виховання для дітей, були припинені грошові виплати на народження дітей. На сьогоднішній день нічого не змінилось, представники неодноразово відвідували їх родину, перевіряли житлово-побутові умови, проте вони були жахливими, що підтверджується актами обстеження житлово-побутових умов. Діти до школи не ходять, в зв`язку з розумовими вадами, старша дитина доглядає меншу. Старші діти навчаються в Новопразькій школі-інтернат, батьки навмисно по досягненню дітьми віку віддають дітей до школи-інтернату. ОСОБА_7 постійно перебуває в стані алкогольного спяніння, мати під час їх відвідування в стані алкогольного спяніння не перебувала, але належних умов для дітей створено не було, діти їли з брудного посуду, одяг брудний, діти не доглянуті. Зважаючи на те, що будь-які заходи щодо спонукання батьків до створення належних умов для дітей на відповідачів не діють, Службою у справах дітей Олександрійї РДА вирішено питання про відібрання дітей від ОСОБА_3 та ОСОБА_7 , а в подальшому якщо це не дасть результату, звернутися до суду про позбавлення батьківських прав віднсно всіх дітей.

Відповідачі ОСОБА_3 та ОСОБА_4 в судове засідання не з`явились, про дату. Час та місце розгляду справи повідомлені належним чином, причину неявки суду не повідомили, будь-яких заяв, клопотань, відзиву не надали.

Представник третьої особи - Приютівської селищної ради як орган опіки та піклування на місцях в судовому засіданн позовні вимоги підтримала та пояснила, що дана сім`я на обліку перебуває з 2010 року. Декілька разів вона бачила ОСОБА_3 в стані алкогольного спяніння, батько ОСОБА_7 постійно перебуває в стані алкогольного спяніння. Умови для виховання та розвитку дітей не створені. В 2017 році ОСОБА_3 та ОСОБА_7 уклали шлюб, ОСОБА_3 мала заборгованість в розмірі приблизно 10000 грн, одноразову грошову допомогу при народженні дитини вона не отримувала і як наслідок борг не погашався. В квітня 2019 вона набула права на отримання допомоги як багатодітна сім`я, проте відповідач даним правом не скористалась.

Представник третьої особи - Районного центру соціальних служб для сімї, дітей та молоді Олександрійської РДА в судовому засіданні просила позовні вимоги задовольнити пояснивши, що родина перебуває у них на обліку з 2010 року, соціальним супроводом була охоплена з 2013-2014 року. Центром було зроблено запит до Управління праці та соціального захисту населення на припинення виплат на старшу дитину ОСОБА_8 та ненадання одноразової допомоги на меншу дитину ОСОБА_9 . Неодноразово були проведені профілактичні бесіди щодо неналежне виконання батьківських обовязків, на що батьки не звертали уваги. Умови проживання незадовільні, іграшки, одяг відсутні, діти неохайні, не доглянуті.

Вислухавши сторони, дослідивши повно та всебічно обставини справи в їх сукупності, оцінивши зібрані по справі докази, виходячи зі свого внутрішнього переконання, суд дійшов висновку, що позов підлягає задоволенню з наступних підстав.

Згідно зі статтями 12 , 13 ЦПК України , цивільне судочинство здійснюється на засадах змагальності сторін, при цьому суд розглядає цивільні справи не інакше як в межах заявлених вимог і на підставі наданих учасниками справи доказів.

Відповідно до ст. 81 ЦПК України , кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень, крім випадків встановлених ст. 82 цього Кодексу , тобто тягар доказування лежить на сторонах цивільно-правового спору.

Згідно зі статтями 76-79 ЦПК України , доказуванню підлягають обставини (факти), які мають значення для ухвалення рішення у справі і щодо яких у учасників справи, виникає спір.

Доказування по цивільній справі, як і судове рішення не може ґрунтуватися на припущеннях.

Судом встановлено, що ОСОБА_3 та ОСОБА_4 є батьками дітей: ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_2 та ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , що підтверджується свідоцтвами про народження.

Згідно наказу №49 від 02.01.2018 року та №8 від 04.03.2013 року начальника служби у справах дітей районної державної адміністрації Шевченко Аліну ОСОБА_10 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , та ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , взято на облік, як таких що проживають в сімї, що потрапила в складні життєві обставини.

27.09.2018 року, 21.02.2019 року, 23.05.2019 року ОСОБА_3 отримала офіційне попередження про відповідальність батьків за порушення прав дітей згідно чинного законодавства.

Відповідно до листа в.о. директора Районного центру соціальних служб для сімї, дітей та молоді №01-09/304 від 27.05.2019 року родина ОСОБА_3 перебуває на обліку центру з 07.12.2010 року в зв`язку з алкогольною залежністю ОСОБА_3 та ОСОБА_4 , соціальним супроводом сім`я була охоплена в період з 10.06.2013 по 10.06.2014 року, з якого була знята із позитивним результатом; питання щодо припинення виплат державної соціальної допомоги при народженні дитини протягом 2018 року та звітного періоду 2019 року порушувались, було направлено лист від 13.07.2018 року до Управління соціального захисту населення щодо припинення виплати допомоги про народженні на дитину ОСОБА_11 , також в листі було зазначено не призначати одноразову допомогу при народженні дитини на ОСОБА_12 ; з сім`єю було неодноразово проведено профілактичні бесіди щодо зловживання спиртним напоями та відповідального батьківства.

16.05.2019 року ОСОБА_3 було запрошено на засідання комісії з питань захисту прав дитини Олександрійської районної державної адміністрації.

Рішенням комісії з питань захисту прав дитини Олександрійської районної державної адміністрації Кіровоградської області №16 від 21.02.2018 року батькам дитини ОСОБА_1 надано один місяць для вирішення питання щодо медичного обстеження дитини та вирішення питання щодо проведення медичного втручання або проведення операції на оці дитини.

Рішенням комісії з питань захисту прав дитини Олександрійської районної державної адміністрації Кіровоградської області №17 від 22.03.2019 року направлено на адресу Олександрійського РВП матеріали про притягнення ОСОБА_3 до адміністративної відповідальності за неналежне виконання нею батьківських обов`язків відносно дітей та рекомендовано ОСОБА_3 до травня 2019 року вирішити питання щодо створення належних умов для проживання та виховання дітей, працевлаштування або вирішення питання щодо встановлення інвалідності її чоловіку, створення безпечних умов світла та електропроводки в будинку.

Рішенням комісії з питань захисту прав дитини Олександрійської районної державної адміністрації Кіровоградської області №32 від 24.05.2019 року комісія визнала за доцільне підготування та передання до суду позову про відібрання без позбавлення батьківських прав із родини ОСОБА_3 та ОСОБА_7

Згідно довідки №272, 275 від 27.05.2019 року виданої виконавчим комітетом Приютівської селищної ради Олександрійського району Кіровоградської області ОСОБА_6 В.В. та ОСОБА_6 С.М. на території Старостинського округу не має в приватній власності житла, майна.

Згідно довідки-характеристики №308 від 14.05.2018 року, №273 від 27.05.2019 року, №370 від 27.11.2018 року, №180 від 21.03.2019 року, виданої виконкомом Головківської сільської ради Олександрійського району Кіровоградської області ОСОБА_4 проживає без реєстрації за адресою: АДРЕСА_1 , працює різноробочим у ТОВ УкрАгроКом різноробочим, скарг від жителів села на його адресу не надходило.

Згідно довідки-характеристики №179 від 21.03.2019 року, № 270 від 27.05.2019 року, №368 від 27.11.2018 року, №306 від 14.05.2018 року, виданої виконкомом Головківської сільської ради Олександрійського району Кіровоградської області Шевченкр Віта Василівна перебуває у відпустці по догляду за дитиною до досягнення нею 3-річного віку. Не приділяє належної уваги вихованню дітей. З цього приводу з нею неодноразово проводили роз`яснювальну роботу, але робота ніяких результатів не дала. Скарг від жителів села на її адресу не надходило. Компрометуючими даними на неї даними на неї старостинський округ не володіє.

Згідно довідки №271 від 27.05.2019 року, виданої виконавчим комітетом Приютівською селищної ради Олександрійського району Кіровоградської області ОСОБА_13 Василівна проживає без реєстрації за адресою: АДРЕСА_2 та має склад сімї: чоловіка ОСОБА_4 , сина ОСОБА_14 , дочку ОСОБА_15 , сина ОСОБА_16 , сина ОСОБА_1 та дочку ОСОБА_2 .

Згідно акту Служби у справах дітей РДА №406 від 22.11.2018 року, №154 від 09.04.2019 року, №203 від 23.05.2018 року, без номеру від 18.03.2019 року, №68 від 21.07.2019 року обстеження умов проживання за адресою: АДРЕСА_2 , де проживають відповідачі ОСОБА_4 та ОСОБА_3 разом з дітьми, вбачається, що умови проживання незадовільні, на підлозі багато сміття, плита потріскалася, посуд брудний з залишками їжі, запас продуктів відсутній, холодильник не працює, меблі брудні та поламані, умов для дітей не створено, окремих ліжок, чистої постільної білизни, чистого одягу, іграшок немає.

Відповідно ст. 150 СК України , встановлено обов`язки батьків щодо виховання та розвитку дитини, до яких, серед інших, належить і обов`язок піклуватися про здоров`я дитини, її фізичний, духовний та моральний розвиток.

Згідно ч. 1 ст. 170 СК України , закріплено загальні положення про відібрання дітей від батьків без позбавлення їх батьківських прав. Так, суд може постановити рішення про відібрання дитини від батьків або одного з них, не позбавляючи їх батьківських прав, у випадках, передбачених пунктами 2-6 частини першої статті 164 цього Кодексу , а також в інших випадках, якщо залишення дитини у них є небезпечним для її життя, здоров`я і морального виховання. У цьому разі дитина передається другому з батьків, бабі, дідові, іншим родичам - за їх бажанням або органові опіки та піклування. Під час ухвалення рішення про відібрання дитини від батьків або одного з них без позбавлення їх батьківських прав суд бере до уваги інформацію про здійснення соціального супроводу сім`ї (особи) у разі здійснення такого супроводу.

У відповідності до вказаного положення відібрання дитини від батьків без позбавлення їх батьківських прав можливе лише за наявності підстав, передбачених пунктами 2-6 частини першої статті 164 СК України, а саме: батьки ухиляються від виконання своїх обов`язків по вихованню дитини; жорстоко поводяться з дитиною; є хронічними алкоголіками або наркоманами; вдаються до будь-яких видів експлуатації дитини, примушують її до жебракування та бродяжництва; засуджені за вчинення умисного злочину щодо дитини. А також в інших випадках, якщо залишення дитини у них є небезпечним для її життя, здоров`я і морального виховання.

Європейський суд з прав людини в рішенні у справі Савіни проти України від 18 грудня 2008 року звернув особливу увагу на те, що застосовуючи такий захід, як відібрання дитини від батьків без позбавлення їх батьківських прав, необхідно виходити з інтересів дитини й враховувати право на повагу до його сімейного життя, проголошене ст. 8 Конвенції про захист прав людини та основоположних свобод. Право батьків і дітей бути поряд один з одним становить основоположну складову сімейного життя, а заходи національних органів, спрямовані перешкодити цьому, є втручанням у права, гарантовані ст. 8 Конвенції про захист прав людини та основоположних свобод. Розірвання сімейних зв`язків, а відтак позбавлення дитини її коріння виправдане лише за наявності виняткових обставин - необхідність захисту дитини від небезпеки у випадку реального існування такої.

Частиною 1 та 2 статті 27 Конвенції про права дитини від 20 листопада 1989 року, ратифікованої Постановою Верховної Ради України № 789-XII від 27 лютого 1991 року визначено, що держави-учасниці визнають право кожної дитини на рівень життя, необхідний для фізичного, розумового, духовного, морального і соціального розвитку дитини. Батько (-ки) або інші особи, які виховують дитину, несуть основну відповідальність за забезпечення в межах своїх здібностей і фінансових можливостей умов життя, необхідних для розвитку дитини.

Аналізуючи зібрані по справі докази в їх сукупності, суд дійшов висновку, що позовні вимоги підлягають задоволенню, суду надано достатньо доказів на підтвердження факту ухилення відповідачів від виконання своїх обов`язків з виховання дітей (незабезпечення фізичного і духовного розвитку), вживання алкогольних напоїв, що в свою чергу зумовлює необхідність відібрання дітей від батьків та повернення дітей батькам можливе лише за умови, якщо перестануть існувати всі обставини, які стали підставою для їх відібрання.

Відповідно до ст. 180 СК України, батьки зобов`язані утримувати дитину до досягнення нею повноліття. При ухиленні їх від виконання даного зобов`язання кошти на утримання дитини стягуються в судовому порядку.

Згідно з ч. 1 ст. 182 СК України передбачено, що суд, визначаючи розмір аліментів, враховує: стан здоров`я та матеріальне становище дитини; стан здоров`я та матеріальне становище платника аліментів; наявність у платника аліментів інших дітей, непрацездатних чоловіка, дружини, батьків, дочки, сина; наявність на праві власності, володіння та/або користування у платника аліментів майна та майнових прав, у тому числі рухомого та нерухомого майна, грошових коштів, виключних прав на результати інтелектуальної діяльності, корпоративних прав; доведені стягувачем аліментів витрати платника аліментів, у тому числі на придбання нерухомого або рухомого майна, сума яких перевищує десятикратний розмір прожиткового мінімуму для працездатної особи, якщо платником аліментів не доведено джерело походження коштів; інші обставини, що мають істотне значення.

Частиною 2 статті 182 СК України, розмір аліментів має бути необхідним та достатнім для забезпечення гармонійного розвитку дитини. Мінімальний розмір аліментів на одну дитину не може бути меншим, ніж 50 відсотків прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку.

Відповідно ч. 1 ст. 183 СК України частка заробітку (доходу) матері, батька яка буде стягуватися як аліменти на дитину, визначається судом. Якщо стягуються аліменти на двох і більше дітей, суд визначає єдину частку від заробітку (доходу) матері, батька на їх утримання, яка буде стягуватися до досягнення найстаршою дитиною повноліття.

За приписами ч.1 ст.191 СК України аліменти на дитину присуджуються за рішенням суду від дня пред`явлення позову.

Враховуючи викладене, суд вважає за необхідне стягнути з ОСОБА_4 та ОСОБА_3 аліменти на утримання неповнолітніх дітей: ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_3 та ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_2 в розмірі 1/3 частини всіх видів заробітку (доходу), але не менше 50 % прожиткового мінімуму на дитину відповідного віку і до досягнення найстаршою дитиною ОСОБА_1 повноліття, тобто до ІНФОРМАЦІЯ_4 .

Відповідно до вимог ст.141 ЦПК України з кожного з відповідачів підлягає стягненню в дохід держави судовий збір в розмірі 768,40 грн.

Керуючись ст. ст. 6, 7, 10, 12, 13, 81, 141, 259, 263-265 ЦПК України, суд

В И Р І Ш И В:

Позов Олександрійської районної державної адміністрації Кіровоградської області як органу опіки та піклування (місцезнаходження: Кіровоградська область, м. Олександрія, вул. Шевченка, 132, код ЄДРПОУ 04055144), яка діє в інтересах малолітніх ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 та ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , до ОСОБА_3 ( ІНФОРМАЦІЯ_5 , реєстраційний номер облікової картки платника податків НОМЕР_1 , місце проживання: АДРЕСА_2 ) та ОСОБА_4 ( ІНФОРМАЦІЯ_6 , реєстраційний номер облікової картки платника податків НОМЕР_2 , місце проживання: АДРЕСА_2 ), треті особи на стороні позивача, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору - Приютівська селищна рада Олександрійського району Кіровоградської області як орган опіки та піклування на місцях (місцезнаходження: Кіровоградська область, с. Приютівка, вул.. Шкільна, 4, код ЄДРПОУ 05378803), Районний центр соціальних служб для сім`ї, дітей та молоді Олександрійської РДА (місцезнаходження: Кіровоградська область, м. Олександрія, вул. Шевченка, 132, код ЄДРПОУ 26143978) про відібрання дітей від батьків без позбавлення батьківських прав та стягнення аліментів - задовольнити.

Відібрати з сім`ї батьків ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_5 , та ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_6 , малолітніх дітей ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , та ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , без позбавлення батьків батьківських прав.

Стягнути з ОСОБА_3 ( ІНФОРМАЦІЯ_5 , реєстраційний номер облікової картки платника податків НОМЕР_1 , місце проживання: АДРЕСА_2 ) аліменти на утримання малолітніх дітей ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , та ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , у розмірі 1/3 частини з усіх видів заробітку (доходу) але не менше 50% прожиткового мінімуму на дитину відповідного віку і до досягнення найстаршою дитиною ОСОБА_1 повноліття , тобто до ІНФОРМАЦІЯ_4 , починаючи з 29.05.2019 року. Якщо після досягнення повноліття найстаршою дитиною ніхто не звернувся до суду з позовом про визначення розміру аліментів на інших дітей, аліменти стягуються за вирахуванням тієї рівної частки, що припадала на дитину, яка досягла повноліття.

Стягнути з ОСОБА_4 ( ІНФОРМАЦІЯ_6 , реєстраційний номер облікової картки платника податків НОМЕР_2 , місце проживання: АДРЕСА_2 ) аліменти на утримання малолітніх дітей ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 та ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , у розмірі 1/3 частини з усіх видів заробітку (доходу) але не менше 50% прожиткового мінімуму на дитину відповідного віку і до досягнення найстаршою дитиною ОСОБА_1 повноліття , тобто до ІНФОРМАЦІЯ_4 , починаючи з 29.05.2019 року. Якщо після досягнення повноліття найстаршою дитиною ніхто не звернувся до суду з позовом про визначення розміру аліментів на інших дітей, аліменти стягуються за вирахуванням тієї рівної частки, що припадала на дитину, яка досягла повноліття.

Стягнути з ОСОБА_3 ( ІНФОРМАЦІЯ_5 , реєстраційний номер облікової картки платника податків НОМЕР_1 , місце проживання: АДРЕСА_2 ) судовий збір в дохід держави в розмірі 768 грн 40 коп.

Стягнути з ОСОБА_4 ( ІНФОРМАЦІЯ_6 , реєстраційний номер облікової картки платника податків НОМЕР_2 , місце проживання: АДРЕСА_2 ) судовий збір в дохід держави в розмірі 768 грн 40 коп.

Передати малолітніх дітей ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , та ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , органу опіку та піклування Олександрійської районної державної адміністрації Кіровоградської області для взяття на облік та подальшого влаштування.

Зобов`язати орган опіки та піклування Олександрійської районної державної адміністрації Кіровоградської області протягом 1 місяця з дня набрання рішенням законної сили відкрити у відділенні Державного ощадного банку України особисті рахунки на імя дітей для перерахування на них аліментів відповідачами.

Заочне рішення може бути переглянуто судом, що його ухвалив, за письмовою заявою відповідача, поданою протягом тридцяти днів з дня його проголошення.

Учасник справи, якому повне заочне рішення суду не було вручене у день його проголошення, має право на поновлення пропущеного строку на подання заяви про його перегляд - якщо така заява подана протягом двадцяти днів з дня вручення йому повного заочного рішення суду.

У разі залишення заяви про перегляд заочного рішення без задоволення заочне рішення може бути оскаржене в загальному порядку, встановленому ЦПК України. У цьому разі строк на апеляційне оскарження рішення починає відраховуватися з дати постановлення ухвали про залишення заяви про перегляд заочного рішення без задоволення.

Позивач має право оскаржити заочне рішення шляхом подачі апеляційної скарги до Кропивницького апеляційного суду через Олександрійський міськрайонний суд Кіровоградської області протягом тридцяти днів з дня складення судового рішення. Учасник справи, якому повне рішення не було вручено у день його проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом тридцяти днів з дня вручення йому повного рішення суду.

Заочне рішення набирає законної сили, якщо протягом строків, встановлених ЦПК України, не подані заява про перегляд заочного рішення або апеляційна скарга, або якщо рішення залишено в силі за результатами апеляційного розгляду справи.

Повний текст рішення складено 18.10.2019 року.

Учасники справи:

Олександрійська районна державна адміністрація Кіровоградської області, місцезнаходження: Кіровоградська область, м. Олександрія, вул. Шевченка, 132, код ЄДРПОУ 04055144.

ОСОБА_5 , юридична адреса: АДРЕСА_3 , код ЄДРПОУ 04055144;

Приютівська селищна рада Олександрійського району Кіровоградської області, місцезнаходження: Кіровоградська область, с. Приютівка, вул.. Шкільна, 4, код ЄДРПОУ 05378803.

ОСОБА_17 , юридична адреса: АДРЕСА_4 , код ЄДРПОУ 05378803.

Районний центр соціальних служб для сім`ї, дітей та молоді Олександрійської РДА, місцезнаходження: Кіровоградська область, м. Олександрія, вул. Шевченка, 132, код ЄДРПОУ 26143978.

ОСОБА_18 , юридична адреса: АДРЕСА_3 , код ЄДРПОУ НОМЕР_3 ;

ОСОБА_3 , реєстраційний номер облікової картки платника податків НОМЕР_1 , місце проживання: АДРЕСА_2 .

ОСОБА_4 , реєстраційний номер облікової картки платника податків НОМЕР_2 , місце проживання: АДРЕСА_2 .

Суддя Коліуш Г.В.

СудОлександрійський міськрайонний суд Кіровоградської області
Дата ухвалення рішення08.10.2019
Оприлюднено20.10.2019
Номер документу85037146
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —398/1855/19

Ухвала від 03.04.2023

Цивільне

Олександрійський міськрайонний суд Кіровоградської області

Нерода Л. М.

Рішення від 08.10.2019

Цивільне

Олександрійський міськрайонний суд Кіровоградської області

Коліуш Г. В.

Рішення від 08.10.2019

Цивільне

Олександрійський міськрайонний суд Кіровоградської області

Коліуш Г. В.

Ухвала від 15.08.2019

Цивільне

Олександрійський міськрайонний суд Кіровоградської області

Коліуш Г. В.

Ухвала від 23.07.2019

Цивільне

Олександрійський міськрайонний суд Кіровоградської області

Коліуш Г. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні