Ухвала
від 08.10.2019 по справі 607/15978/19
ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

08.10.2019 Справа №607/15978/19

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області в складі:

головуючого судді - Сливка Л.М.

за участі секретаря судового засідання - Хамелко О.Ю.,

представника заявника Млиновецької сільської ради Зборівського району Тернопільської області - Гнідого І.П., заінтересованої особи - ОСОБА_1 , при розгляді у відкритому судовому засіданні в залі суду в місті Тернополі цивільної справи за заявою Млиновецької сільської ради Зборівського району Тернопільської області, заінтересовані особи: ОСОБА_2 , ОСОБА_1 , Управління праці та соціального захисту населення Зборівської районної державної адміністрації Тернопільської області, про звільнення від обов`язків опікуна та призначення опікуна,

ВСТАНОВИВ:

У провадженні Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області перебуває цивільна справа за заявою Млиновецької сільської ради Зборівського району Тернопільської області, заінтересовані особи: ОСОБА_2 , ОСОБА_1 , Управління праці та соціального захисту населення Зборівської районної державної адміністрації про звільнення від обов`язків опікуна та призначення опікуна.

У судовому засіданні представник заявника ОСОБА_3 заявлені вимоги підтримав та просив задовольнити.

Заінтересована особа ОСОБА_1 у судовому засіданні не заперечив проти задоволення заяви.

Заінтересована особа ОСОБА_2 та представник заінтересованої особи Управління праці та соціального захисту населення Зборівської районної державної адміністрації, будучи належним чином повідомленими про дату та час розгляду справи у судове засідання не з`явилися.

Відповідно до статті 62 ЦК України опіка або піклування встановлюється за місцем проживання фізичної особи, яка потребує опіки чи піклування, або за місцем проживання опікуна чи піклувальника.

Згідно ч. 1 ст. 56 Цивільного кодексу України органами опіки та піклування є районні, районні в містах Києві та Севастополі державні адміністрації, виконавчі органи міських, районних у містах, сільських, селищних рад.

Відповідно до п. 2.4 Правил опіки та піклування затверджених Наказом Державного комітету України у справах сім`ї та молоді, Міністерства освіти України,Міністерства охорони здоров`я України, Міністерства праці та соціальної політики України 26.05.99 N 34/166/131/88 опіка (піклування) встановлюється за місцем проживання особи, яка підлягає опіці (піклуванню), або за місцем проживання опікуна (піклувальника) .

При цьому , відповідно до наявних у матеріалах цивільної справи копій паспортів громадян України вбачається, що ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , зареєстрована по АДРЕСА_1 (а. с. 2-3 ), ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , зареєстрована по АДРЕСА_2 . (а. с. 5)

Із наявної у матеріалах цивільної справи довідки №380 виданої Млиновецькою сільською радою Зборівського району Тернопільської області 08 травня 2019 року слідує, що ОСОБА_2 проживає без реєстрації по АДРЕСА_3 . (а. с. 10 )

Відповідно до п.п. 4 п. б ч. 1 ст. 34 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» до відання виконавчих органів сільських, селищних, міських рад належать вирішення у встановленому законодавством порядку питань опіки і піклування.

За вказаних обставин, суд вважає за необхідне направити матеріали цивільної справи №607/15978/19 у Млиновецьку сільську раду Зборівського району Тернопільської області для підготовки подання та дачі висновку відносно доцільності призначення ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , зареєстрованої по АДРЕСА_1 , опікуном ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , зареєстрованої по АДРЕСА_2 .

На підставі наведеного та керуючись статтями 210, 240 Цивільного процесуального кодексу України, суд,

ПОСТАНОВИВ:

Матеріали цивільної справи №607/15978/19 за заявою Млиновецької сільської ради Зборівського району Тернопільської області, заінтересовані особи: ОСОБА_2 , ОСОБА_1 , Управління праці та соціального захисту населення Зборівської районної державної адміністрації Тернопільської області, про звільнення від обов`язків опікуна та призначення опікуна направити у Млиновецьку сільську раду Зборівського району Тернопільської області для дачі подання щодо можливості призначення ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 опікуном ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_2 .

Копію ухвали разом із матеріалами цивільної справи надіслати у Млиновецьку сільську раду Зборівського району Тернопільської області.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Головуючий суддяЛ. М. Сливка

СудТернопільський міськрайонний суд Тернопільської області
Дата ухвалення рішення08.10.2019
Оприлюднено09.10.2019
Номер документу84810301
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —607/15978/19

Рішення від 24.01.2020

Цивільне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Сливка Л. М.

Ухвала від 08.10.2019

Цивільне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Сливка Л. М.

Ухвала від 11.07.2019

Цивільне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Сливка Л. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні