Ухвала
від 11.10.2019 по справі 908/1740/13
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

про залишення позовної заяви без руху

11.10.2019 Справа № 908/1740/13

м.Запоріжжя

Господарський суд Запорізької області у складі судді Кричмаржевського В.А., розглянувши матеріали

за позовом Фізичної особи- ОСОБА_1 , ідентифікаційний № НОМЕР_1 ( АДРЕСА_1 )

до відповідача - Приватного підприємства Недра , код з ЄДР - 30256166 (69041 м.Запоріжжя вул.Мінська, 5)

про стягнення заборгованості по заробітній платі в розмірі - 1420 грн.

Установив :

До господарського суду Запорізької області 08.10.2019р. через канцелярію суду подано позовну заяву (вх. № 3033/08-07/19) ОСОБА_1 до ПП Недра про стягнення заборгованості по заробітній платі в розмірі - 1420 грн.

Згідно з протоколом передачі судової справи раніше визначеному складу суду від 08.10.2019р. заяву визначено до розгляду судді Кричмаржевському В.А.

Розглянувши зазначену позовну заяву, суд вважає її такою, що підлягає залишенню без руху з огляду на наступне.

Статтями 162 та 164 Господарського процесуального кодексу України встановлені вимоги щодо форми і змісту позовної заяви та додатків до неї.

Згідно з пунктами 3, 7, 8, 9, 10 частини 3 статті 162 ГПК України позовна заява повинна містити: повне найменування (для юридичних осіб) або ім`я (прізвище, ім`я та по батькові для фізичних осіб) сторін та інших учасників справи, їх місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання чи перебування (для фізичних осіб); поштовий індекс; ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України (для юридичних осіб, зареєстрованих за законодавством України), а також реєстраційний номер облікової картки платника податків (для фізичних осіб) за його наявності або номер і серію паспорта для фізичних осіб громадян України (якщо такі відомості відомі позивачу), вказівку на статус фізичної особи підприємця (для фізичних осіб підприємців); відомі номери засобів зв`язку, офіційної електронної адреси та адреси електронної пошти; перелік документів та інших доказів, що додаються до заяви; зазначення доказів, які не можуть бути подані разом із позовною заявою (за наявності); зазначення щодо наявності у позивача або іншої особи оригіналів письмових або електронних доказів, копії яких додано до заяви; попередній (орієнтовний) розрахунок суми судових витрат, які позивач поніс і які очікує понести в зв`язку із розглядом справи; підтвердження позивача про те, що ним не подано іншого позову (позовів) до цього самого відповідача (відповідачів) з тим самим предметом та з тих самих підстав. Відповідно до пункту 1 частини 1 статті 164 ГПК України до позовної заява додаються документи, які підтверджують відправлення іншим учасникам справи позовної заяви і доданих до неї документів.

Також згідно з частиною 2 статті 164 ГПК України позивач зобов`язаний додати до позовної заяви всі наявні в нього докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються позовні вимоги (якщо подаються письмові чи електронні докази, позивач може додати до позовної заяви копії відповідних доказів).

Статтею 172 ГПК України визначено, що позивач, особа, яка звертається з позовом в інтересах іншої особи, зобов`язані до подання позовної заяви надіслати учасникам справи її копії та копії доданих до неї документів листом з описом вкладення. За приписами статті 73 ГПК України доказами є будь-які дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, та інших обставин, які мають значення для вирішення справи. Статтею 74 ГПК України визначено, що кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень . Докази подаються сторонами та іншими учасниками справи . Суд не може збирати докази , що стосуються предмета спору, з власної ініціативи , крім витребування доказів судом у випадку, коли він має сумніви у добросовісному здійсненні учасниками справи їхніх процесуальних прав або виконанні обов`язків щодо доказів.

В порушення вимог пунктів 3, 7, 8, 9, 10 частини 3 статті 162 ГПК України в позовній заяві не зазначено індексу в адресі позивача, не зазначено про наявність у позивача оригіналів письмових або електронних доказів, копії яких додано до заяви, відсутній попередній (орієнтовний) розрахунок суми судових витрат, які позивач поніс і які очікує понести в зв`язку із розглядом справи; а також підтвердження позивача про те, що ним не подано іншого позову (позовів) до цього самого відповідача (відповідачів) з тим самим предметом та з тих самих підстав.

В порушення вимог статті 164 ГПК України не надано доказів відправлення іншим учасникам справи копії позову з додатками та всі наявні у позивача докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються позовні вимоги.

Суд вважає за необхідне інформувати позивача про те, що відповідач - Приватне підприємство Недра визнане банкрутом відповідно до постанови господарського суду Запорізької області від 28.07.2014р., обов`язки ліквідатора у справі виконує арбітражний керуючий Головачов Віталій Вікторович (72312 м. Мелітополь Запорізької області, а/с - 31).

Статтею 41 Закону України Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом визначені повноваження ліквідатора.

Ліквідатор - фізична особа, яка відповідно до судового рішення господарського суду організовує здійснення ліквідаційної процедури боржника, визнаного банкрутом, та забезпечує задоволення вимог кредиторів у встановленому цим Законом порядку.

Відповідно до частини 2 статті 41 Закону ліквідатор з дня свого призначення здійснює серед іншого такі повноваження: приймає до свого відання майно боржника, забезпечує його збереження; виконує функції з управління та розпорядження майном банкрута; проводить інвентаризацію та оцінку майна банкрута; аналізує фінансове становище банкрута; виконує повноваження керівника (органів управління) банкрута ; очолює ліквідаційну комісію та формує ліквідаційну масу.

Також з дня призначення ліквідатора до нього переходять права керівника (органів управління) юридичної особи - банкрута.

Відповідно до ч.ч. 1 та 2 статті 174 ГПК України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 162, 164, 172 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху. В ухвалі про залишення позовної заяви без руху зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб і строк їх усунення, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху.

З огляду на вищевикладене суд вважає за необхідне залишити позовну заяву ОСОБА_1 без руху та надати позивачу строк для усунення зазначених недоліків - десять днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху, докази про усунення недоліків надати суду.

Приписами частини 3 та 4 статті 174 ГПК України визначено: якщо позивач усунув недоліки позовної заяви у строк, встановлений судом, вона вважається поданою у день первинного її подання до господарського суду та приймається до розгляду, про що суд постановляє ухвалу в порядку, встановленому статтею 176 цього Кодексу. Якщо позивач не усунув недоліки позовної заяви у строк, встановлений судом, заява вважається неподаною і повертається особі, що звернулася із позовною заявою.

Відповідно до ч. 2 статті 235 ГПК України ухвали, постановлені судом поза межами судового засідання або в судовому засіданні у разі неявки всіх учасників справи, розгляду справи без повідомлення (виклику) учасників справи, набирають законної сили з моменту їх підписання суддею (суддями).

Керуючись статтями 162, 164, ч.1, ч.2 статті 174, статтями 234, 235, 255 Господарського процесуального кодексу України, суд -

Ухвалив :

Залишити без руху позовну заяву (вх. № 3033/08-07/19 від 08.10.2019) ОСОБА_1 до Приватного підприємства Недра про стягнення заборгованості по заробітній платі в розмірі - 1420 грн.

Надати позивачу строк - десять днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху для усунення недоліків, зокрема, надати суду докази про їх усунення:

- дані щодо поштового індексу в адресі позивача;

- зазначення про наявність у позивача або іншої особи оригіналів письмових або електронних доказів, копії яких додано до заяви;

- попередній (орієнтовний) розрахунок суми судових витрат, які позивач поніс і які очікує понести у зв`язку з розглядом справи;

- підтвердження позивача про те, що ним не подано іншого позову (позовів) до цього самого відповідача (відповідачів) з тим самим предметом та з тих самих підстав;

- всі наявні докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються позовні вимоги ;

- зазначення про докази, які не можуть бути подані разом із позовною заявою (за наявності);

- докази відправлення іншим учасникам справи, у тому числі ліквідатору ПП Недра (код з ЄДР - 30256166) Головачову В.В . (72312 м.Мелітополь Запорізької області, а/с - 31) копії позову з додатками.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та не підлягає оскарженню окремо від рішення суду.

Копії даної ухвали надіслати позивачу та відповідачу, в т.ч. на адресу ліквідатора - арбітражного керуючого Головачова В.В.

Суддя В.А. Кричмаржевський

СудГосподарський суд Запорізької області
Дата ухвалення рішення11.10.2019
Оприлюднено11.10.2019
Номер документу84878568
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —908/1740/13

Ухвала від 23.12.2019

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Кричмаржевський В.А.

Ухвала від 21.11.2019

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Кричмаржевський В.А.

Ухвала від 18.11.2019

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Кричмаржевський В.А.

Ухвала від 18.11.2019

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Кричмаржевський В.А.

Ухвала від 18.11.2019

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Кричмаржевський В.А.

Ухвала від 11.10.2019

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Кричмаржевський В.А.

Ухвала від 11.10.2019

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Кричмаржевський В.А.

Ухвала від 11.10.2019

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Кричмаржевський В.А.

Ухвала від 09.10.2019

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Кричмаржевський В.А.

Ухвала від 09.10.2019

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Кричмаржевський В.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні