Постанова
від 10.10.2019 по справі 766/19199/18
ХЕРСОНСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

ХЕРСОНСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

Справа № 766/19199/18 Головуючий в І інстанції Єпішин Ю.М.,

Номер провадження 22з - 819/81/2019 Доповідач: Бугрик В.В.

ПОСТАНОВА

(додаткова)

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

10 жовтня 2019 року Херсонський апеляційний суд у складі колегії суддів судової палати з розгляду цивільних справ:

Головуючого Бугрика В.В.,

Суддів: Базіль Л.В.,

Приходько Л.А.,

секретар Давиденко І.О.,

розглянула у відкритому судовому засіданні в місті Херсоні заяву Колісниченко Ольги Вікторівни в інтересах Приватного підприємства Сатри про ухвалення додаткового рішення за апеляційною скаргою на ухвалу Херсонського міського суду Херсонської області від 22 березня 2019 року у складі судді Єпішина Ю.М. по справі за скаргою Колісниченко Ольги Вікторівни в інтересах Приватного підприємства Сатри , заінтересовані особи: старший державний виконавець Дніпровського районного відділу державної виконавчої служби м. Херсона Головного територіального управління юстиції у Херсонській області Беккер Ольга Миколаївна, боржник: ОСОБА_1 на дії державного виконавця,

ВСТАНОВИВ:

Постановою Херсонського апеляційного суду від 05 вересня 2019 року апеляційну скаргу Колісниченко Ольги Вікторівни в інтересах Приватного підприємства Сатри задоволено частково. Ухвалу Херсонського міського суду Херсонської області від 22 березня 2019 року по даній справі скасовано. Постановлене нове судове рішення, яким скаргу ОСОБА_2 задоволено частково. Визнано неправомірними дії старшого державного виконавця Дніпровського районного відділу державної виконавчої служби міста Херсона Головного територіального управління юстиції у Херсонській області Беккер О.М. щодо складання акту про перевірку майнового стану та відсутність майна, яке належить боржнику від 20.09.2018 року. Визнано неправомірними дії старшого державного виконавця Дніпровського районного відділу державної виконавчої служби міста Херсона Головного територіального управління юстиції у Херсонській області Беккер О.М. щодо складання акту від 20.09.2018 року про належність майна (будівельних матеріалів - тротуарної плитки) гр. ОСОБА_3

12 вересня 2019 року ОСОБА_4 Вікторівна в інтересах Приватного підприємства Сатри звернулася до суду із заявою про постановлення додаткового рішення про вирішення питання розподілу судових витрат понесених ПП Сатри , у зв`язку з переглядом справи за апеляційною скаргою.

Заслухавши доповідача, дослідивши матеріали справи в межах заявленого клопотання, колегія суддів вважає, що заява підлягає задоволенню з наступних підстав.

Відповідно до ч. 1 ст. 270 ЦПК України суд, що ухвалив рішення, може за заявою учасників справи, чи з власної ініціативи ухвалити додаткове рішення, якщо:

1) стосовно якої-небудь позовної вимоги, з приводу якої сторони подавали докази і давали пояснення, не ухвалено рішення;

2) суд, вирішивши питання про право, не зазначив точної суми грошових коштів, які підлягають стягненню, майно, яке підлягає передачі, або які дії треба виконати;

3) судом не вирішено питання про судові витрати;

4) суд не допустив негайного виконання рішення у випадках, встановлених статтею 430 цього Кодексу.

З постанови Херсонського апеляційного суду 05 вересня 2019 року вбачається, що питання стягнення судових витрат, понесених ПП Сатри при подачі апеляційної скарги, при ухваленні вище зазначеної постанови не було вирішено.

Відповідно до ч. 1 ст. 141 ЦПК України, судовий збір покладається на сторони пропорційно розміру задоволених позовних вимог.

Оскільки постановою апеляційного суду задоволено лише дві вимоги апеляційної скарги Колісниченко О.В. в інтересах Приватного підприємства Сатри , тому стягненню підлягає частина сплаченого судового збору. Відтак, наявні передбачені законом підстави для ухвалення додаткового рішення про стягнення з Дніпровського районного відділу державної виконавчої служби м. Херсона Головного територіального управління юстиції у Херсонській області на користь Приватного підприємства Сатри частину судового збору, сплаченого останнім при подачі апеляційної скарги, на суму 640,33 гривень.

Керуючись ст. 270 ЦПК України, суд,

ПОСТАНОВИВ:

Заяву Колісниченко Ольги Вікторівни в інтересах Приватного підприємства Сатри задовольнити.

Стягнути з Дніпровського районного відділу державної виконавчої служби м. Херсона Головного територіального управління юстиції у Херсонській області на користь Приватного підприємства Сатри судовий збір за подання апеляційної скарги в сумі 640,33 гривень.

Постанова набирає законної сили з дня її прийняття та протягом тридцяти днів з дня складення повного судового рішення може бути оскаржена до Верховного Суду шляхом подання касаційної скарги безпосередньо до суду касаційної інстанції.

Головуючий _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ В.В. Бугрик

Судді: _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Л.В. Базіль

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Л.А. Приходько

Повний текст постанови складений 11 жовтня 2019 року.

Головуючий _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ В.В. Бугрик

Дата ухвалення рішення10.10.2019
Оприлюднено12.10.2019
Номер документу84889726

Судовий реєстр по справі —766/19199/18

Постанова від 10.10.2019

Херсонський апеляційний суд

Бугрик В. В.

Ухвала від 23.09.2019

Цивільне

Херсонський апеляційний суд

Бугрик В. В.

Ухвала від 20.09.2019

Цивільне

Херсонський апеляційний суд

Бугрик В. В.

Постанова від 05.09.2019

Цивільне

Херсонський апеляційний суд

Бугрик В. В.

Постанова від 05.09.2019

Цивільне

Херсонський апеляційний суд

Бугрик В. В.

Ухвала від 29.05.2019

Цивільне

Херсонський апеляційний суд

Бугрик В. В.

Ухвала від 05.06.2019

Цивільне

Херсонський апеляційний суд

Бугрик В. В.

Ухвала від 03.05.2019

Цивільне

Херсонський апеляційний суд

Бугрик В. В.

Ухвала від 05.04.2019

Цивільне

Херсонський міський суд Херсонської області

Єпішин Ю. М.

Ухвала від 22.03.2019

Цивільне

Херсонський міський суд Херсонської області

Єпішин Ю. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні