Ухвала
від 15.10.2019 по справі 914/2068/19
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

про залишення позовної заяви без руху

15.10.2019 р. Справа № 914/2068/19

Суддя Господарського суду Львівської області Галамай О.З., розглянувши матеріали позовної заяви Товариства з обмеженою відповідальністю Патриаком , м. Львів

до відповідача: Акціонерного товариства Оператор газорозподільної системи Львівгаз , м. Львів

про зобов`язання вчинити дії,

визнав подані матеріали недостатніми для відкриття провадження у справі з таких підстав.

На розгляд Господарського суду Львівської області надійшла позовна заява Товариства з обмеженою відповідальністю Патриаком до Акціонерного товариства Оператор газорозподільної системи Львівгаз про зобов`язання вчинити дії.

Згідно з п. 2 ч. 1 ст. 164 Господарського процесуального кодексу України до позовної заяви додаються документи, які підтверджують сплату судового збору у встановлених порядку і розмірі, або документи, які підтверджують підстави звільнення від сплати судового збору відповідно до закону.

Правові засади справляння, розмір ставок судового збору та порядок його сплати регулюється Законом України «Про судовий збір» (із змінами та доповненнями).

Частина 2 ст. 4 Закону України «Про судовий збір» встановлює, що за подання позовних заяв майнового характеру до господарського суду ставка судового збору становить 1,5 відсотка ціни позову, але не менше 1 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб та не більше 350 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб; за подання позовних заяв немайнового характеру до господарського суду - 1 розмір прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Відповідно до ст. 7 Закону України «Про Державний бюджет України на 2019 рік» прожитковий мінімум для працездатних осіб з 1 січня 2019 року становить 1 921 гривня.

Як вбачається із змісту позовної заяви, позивачем заявлено позовну вимогу немайнового характеру - зобов`язання відповідача підключити прийнятий в експлуатацію багатоквартирний житловий будинок, у тому числі, вчинити дії (врізка в газопровід, пуск газу, опломбування охоронними пломбами АТ Львівгаз приладів обліку тощо), необхідні для цілодобового доступу житлового будинку до газорозподільної системи міста Львова.

Отже, позивач, враховуючи предмет спору, повинен сплатити судовий збір у сумі 1921 грн. Однак доказів на підтвердження оплати судового збору до позовної заяви не долучено, в додатках такі також не значаться.

Крім того, відповідно до п. 5 ч. 3 ст. 162 Господарського процесуального кодексу України, позовна заява повинна містити, виклад обставин, якими позивач обґрунтовує свої вимоги; зазначення доказів, що підтверджують вказані обставини; правові підстави позову.

Згідно з частиною 2 статтею 164 Господарського процесуального кодексу України позивач зобов`язаний додати до позовної заяви всі наявні в нього докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються позовні вимоги (якщо подаються письмові чи електронні докази позивач може додати до позовної заяви копії відповідних доказів).

Кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень (ст. 74 Господарського процесуального кодексу України).

В позовній заяві позивач зазначає, що з метою забезпечення будинку газопостачанням, такий звертався до відповідача з листом про підключення житлових будинків до газорозподільної мережі у м. Львові. Однак листа про підключення житлових будинків до газорозподільної мережі у м. Львові, позивачем до позовної заяви не долучено.

Отже доказів, що підтверджують обставини, якими позивач обґрунтовує свої позовні вимоги позивачем не надано, що є порушенням пункту 5 частини 3 статті 162 та частини 2 статті 164 Господарського процесуального кодексу України.

З урахуванням викладеного, позивачу слід надати суду докази сплати судового збору в сумі 1 921 грн та докази звернення до відповідача з листом про підключення житлових будинків до газорозподільної мережі у м. Львові.

Відповідно до пункту 1 статті 174 Господарського процесуального кодексу України, суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 162 та 164 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

Одночасно, суд звертає увагу позивача на те, що згідно з приписами ч. 3 ст. 174 Господарського процесуального кодексу України, якщо позивач усунув недоліки позовної заяви у строк, встановлений судом, вона вважається поданою у день первинного її подання до господарського суду та приймається до розгляду, про що суд постановляє ухвалу в порядку, встановленому статтею 176 цього Кодексу.

Враховуючи наведене, керуючись статтями 74, 162, 164, 174, 234 Господарського процесуального кодексу України, суд

ПОСТАНОВИВ:

1. Позовну заяву Товариства з обмеженою відповідальністю Патриаком залишити без руху.

2. Встановити позивачу строк у 10 календарних днів з дня вручення цієї ухвали для усунення позивачем зазначених в цій ухвалі недоліків, шляхом подання суду доказів сплати судового збору в сумі 1 921 грн та доказів звернення до відповідача з листом про підключення житлових будинків до газорозподільної мережі у м. Львові.

3. Зобов`язати позивача у випадку виправлення зазначених у цій ухвалі недоліків невідкладно надіслати відповідні документи відповідачу. Докази про це надати суду.

У разі невиконання цієї ухвали у встановлений судом строк, позовна заява вважається неподаною і підлягає поверненню позивачу зі всіма доданими до неї документами.

Ухвала набрала законної сили з моменту її підписання та оскарженню не підлягає.

Суддя Галамай О. З.

Дата ухвалення рішення15.10.2019
Оприлюднено17.10.2019
Номер документу84943556
СудочинствоГосподарське
Сутьзобов`язання вчинити дії, визнав подані матеріали недостатніми для відкриття провадження у справі з таких підстав. На розгляд Господарського суду Львівської області

Судовий реєстр по справі —914/2068/19

Ухвала від 20.02.2020

Господарське

Господарський суд Львівської області

Галамай О. З.

Рішення від 13.01.2020

Господарське

Господарський суд Львівської області

Галамай О. З.

Ухвала від 11.12.2019

Господарське

Господарський суд Львівської області

Галамай О. З.

Ухвала від 21.11.2019

Господарське

Господарський суд Львівської області

Галамай О. З.

Ухвала від 28.10.2019

Господарське

Господарський суд Львівської області

Галамай О. З.

Ухвала від 15.10.2019

Господарське

Господарський суд Львівської області

Галамай О. З.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні