Ухвала
від 16.10.2019 по справі 642/6983/19
ЛЕНІНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ХАРКОВА

16.10.2019

642/6983/19

1-кс/642/3867/19

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

м. Харків 16 жовтня 2019 року

Слідчий суддя Ленінського районного суду міста Харкова ОСОБА_1 , за участю секретаря ОСОБА_2 , розглянув винесене в кримінальному провадженні № 12018220480004819, внесеного 07.12.2018, клопотання начальника відділення СВ Холодногірського ВП ГУНП в Харківській області ОСОБА_3 , і погоджене з прокурором відділу Харківської місцевої прокуратури № 1 юристом 1 класу ОСОБА_4 , про тимчасовий доступ до документів, що знаходяться у володінні АКЦІОНЕРНОГО ТОВАРИСТВА " ІНФОРМАЦІЯ_1 », МФО НОМЕР_1 , юридична адреса: АДРЕСА_1 . (ЕДРПОУ НОМЕР_2 ), суд перевірив надані матеріали клопотання та дослідивши докази по даним матеріалах, заслухавши думку слідчого, -

В С Т А Н О В И В:

Начальник відділення СВ Холодногірського відділу поліції Головного Управління Національної поліції в Харківській області майора поліції ОСОБА_3 , звернулася до суду з клопотанням про надання тимчасового доступу до документів, що знаходяться у володінні АКЦІОНЕРНОГО ТОВАРИСТВА " ІНФОРМАЦІЯ_1 », МФО НОМЕР_1 , юридична адреса: АДРЕСА_1 . (ЕДРПОУ НОМЕР_2 ).

В обґрунтування до клопотання слідчий надав матеріали, відповідно яких встановлено, що Холодногірським ВП ГУНП в Харківській блаті здійснюється досудове розслідування в рамках кримінального провадження № 12018220480004819 від 07.12.2018, за попередньою правовою кваліфікацією складу кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст. 190 КК України, ч.3 ст.190 КК України відносно групи осіб, причетних до заволодіння, шляхом обману, грошовими коштами ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 та ОСОБА_9 , що мало місце на території Холодногірського району м. Харкова у період часу вересень-грудень2019 року.

В рамках проведення досудового розслідування у кримінальному провадженні № 12018220480004819 від 07.12.2018, 09.10.2019 ОСОБА_10 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , громадянин України, українець, що мешкає та зареєстрований за адресою: АДРЕСА_2 , повідомлений про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст. 190 КК України , ч.3 ст. 190 КК України. Досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні встановлено, що ОСОБА_10 , вчинив кримінальні правопорушення діючи за попередньою змовою групою осіб з жінкою на ім`я « ОСОБА_11 » та іншими невстановленими в ході досудового розслідування особами, у тому числі з особами причетними до створення та керівництва діяльністю ТОВ «« ІНФОРМАЦІЯ_3 » ЄДРПОУ НОМЕР_3 ». Відповідно відомостей з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб підприємців та громадських формувань, протягом 2018 року, директором ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » ЄДРПОУ НОМЕР_3 , рахувалась ОСОБА_12 , зареєстрована: АДРЕСА_3 .

4 жовтня 2019 на підставі ухвали слідчого судді Ленінського районного суду м. Харкова від 16.09.2019 за місцем мешкання ОСОБА_10 , 1979 року народження, ІПН НОМЕР_4 за адресою: АДРЕСА_2 , проведено обшук, в ході якого виявлено та вилучено Банківська картка банку АТ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (АКЦІОНЕРНЕ ТОВАРИСТВО " ІНФОРМАЦІЯ_1 ") № НОМЕР_5 .

Під час проведення слідчих дій у кримінальному провадженні підозрюваний ОСОБА_10 пояснив, що у період інкримінованих йому злочинів. Він працював на ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » офіційно, щомісяця отримував заробіть плату від роботодавців на банківську картку.

Крім того досудовим слідством встановлена особа жінки на ім`я « ОСОБА_11 », яка за попередньою змовою у групі з ОСОБА_10 та іншими особами причетними до створення та здійснення діяльності ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » вчинили кримінальні правопорушення на території Холодногірського району м. Харкова відносно ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 та ОСОБА_9 , нею є ОСОБА_13 , ІНФОРМАЦІЯ_5 , ІПН НОМЕР_6 , зареєстрована за адресою: АДРЕСА_4 .

Під час досудового розслідування виникла необхідність у встановленні відомостей, щодо руху грошових коштів по банківській картці № НОМЕР_5 відомостей про власника зазначеної банківської картки, встановленні відомостей про обслуговування клієнтів банківської установи ОСОБА_14 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , ІПН НОМЕР_4 , що мешкає та зареєстрований за адресою: АДРЕСА_2 та ОСОБА_13 , ІНФОРМАЦІЯ_5 , ІПН НОМЕР_6 , а також відомостей, щодо можливих надходжень безготівкових грошових коштів на вказані банківські картки та на рахунки ОСОБА_10 та ОСОБА_13 , що відкриті у АТ « ІНФОРМАЦІЯ_4 », від осіб причетних до вчинення кримінальних правопорушень, чи внаслідок заволодіння, шляхом обману, грошовими коштами потерпілих фізичних осіб.

АТ « ІНФОРМАЦІЯ_4 », належним чином повідомлено про слухання справи, у судове засідання представник не з`явився, про причини неявки суд не повідомили. За таких обставин відповідно до ч.4 ст.163 КПК України, неприбуття представника не є перешкодою для розгляду клопотання. Слідчий надав заяву про розгляд клопотання в його відсутність у зв`язку з зайнятістю у невідкладних слідчих діях.

Суд, дослідивши надані матеріали, приходить до висновку, що клопотання є обґрунтованим та підлягає задоволенню.

Як зазначено у ч.1 ст.159 КПК України, тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходиться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії, та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити їх виїмку).

З матеріалів кримінального провадження вбачається, що існує обґрунтована підстава щодо вчинення кримінального правопорушення, що може бути підставою для застосування заходів забезпечення кримінального провадження; потреби досудового розслідування виправдовують такий ступінь втручання у права і свободи особи, про який ідеться в клопотанні слідчого та завдання, для виконання якого слідчий звертається із клопотанням, може бути виконане.

Інформація про тимчасовий доступ до якої заявлено клопотання, у сукупності з іншими документами кримінального провадження має суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; дана інформація може бути використана у якості доказів, а іншими способами встановити достовірні дані не можливо.

Відомості,що містятьсяу вказанихдокументах тасамі документимають важливезначення покримінальному провадженніу якостіречових доказів,самі пособі абов сукупностіз іншимиречами ідокументами даногокримінального провадження,мають суттєвезначення длявстановлення важливихобставин поньому,та знаходятьсяуволодінні АКЦІОНЕРНОГО ТОВАРИСТВА " ІНФОРМАЦІЯ_1 », МФО НОМЕР_1 , юридична адреса: АДРЕСА_1 . (ЕДРПОУ НОМЕР_2 ).

Беручи до уваги вищевикладене, та враховуючи, що відомості які містяться в частині із зазначених документів та самі документи, можуть бути використані як докази у кримінальному провадженні, керуючись, ст. 62 Закону України «Про банки та банківську діяльність», керуючись ст. ст.132, 160-164 КПК України, -

У Х В А Л И В :

Клопотання начальникавідділення СВХолодногірського ВПГУНП вХарківській областімайора поліції ОСОБА_3 пронадання дозволуна тимчасовийдоступ доречей тадокументів,що знаходятьсяу володінніАКЦІОНЕРНОГО ТОВАРИСТВА" ІНФОРМАЦІЯ_1 »,МФО НОМЕР_1 ,юридична адреса: АДРЕСА_1 . (ЕДРПОУ НОМЕР_2 ) - задовольнити.

Дозволити начальнику відділення СВ Холодногірського ВП ГУНП в Харківській області майору поліції ОСОБА_3 , слідчому СВ Холодногірського ВП ГУНП в Харківській області лейтенанту поліції ОСОБА_15 , старшому слідчому СВ Холодногірського ВП ГУНП в Харківській області ОСОБА_16 , слідчому СВ Холодногірського ВП ГУНП в Харківській області ОСОБА_17 , слідчому СВ Холодногірського ВП ГУНП в Харківській області ОСОБА_18 , тимчасовий доступ до відомостей, документів, фотоматеріалів, що знаходяться у володінні АКЦІОНЕРНОГО ТОВАРИСТВА " ІНФОРМАЦІЯ_1 », МФО НОМЕР_1 , юридична адреса: АДРЕСА_1 . (ЕДРПОУ НОМЕР_2 ) по клієнту ОСОБА_14 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , ІПН НОМЕР_4 , ОСОБА_13 , ІНФОРМАЦІЯ_5 , ІПН НОМЕР_6 , ОСОБА_12 , ІНФОРМАЦІЯ_6 , ІПН НОМЕР_7 , відомостей та документів по банківській картці № НОМЕР_5 , з можливістю їх вилучення відділенні банку АТ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » за адресою: АДРЕСА_5 , у тому числі:

-Реєстру-роздруківки руху грошових коштів по банківській картці № НОМЕР_5 з моменту їх активації по теперішній час, з розшифровкою дебетової та кредитової частини, вказівкою найменування контрагентів, коду ЄДРПОУ, поточних рахунків і МФО банків, а також дат, сум, призначення платежів; (у паперовому та електронному виді )

-Реєстру-роздруківки руху грошових коштів по рахункам, до яких видана банківська картка № НОМЕР_5 , за період 01.09.2018 по теперішній час.

-Належним чином завірені заяви на відкриття-закриття рахунків до банківської картки, заяви на видачу-отримання банківської картки № НОМЕР_5 , розписок про їх отримання.

-Фото-відеоматеріали виготовлені під час отримання банківської картки № НОМЕР_5 , на яких зафіксовані особи, які фактично отримали картки.

-Належним чином завірені копії документів, щодо обслуговування клієнта банку ОСОБА_10 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , ІПН НОМЕР_4 , заяв на відкриття-закриття рахунків від імені клієнта банку, заяв на видачу-отримання банківських карток, фото відеоматеріали виготовлені під час отримання ОСОБА_10 банківських карток, реєстру роздруківки руху грошових коштів по банківським рахункам, банківським карткам клієнта банку ОСОБА_10 з розшифровкою дебетової та кредитової частини, вказівкою найменування контрагентів, коду ЄДРПОУ, поточних рахунків і МФО банків, а також дат, сум, призначення платежів за період 01.09.2018 по теперішній час.

-Належним чином завірені копії документів, щодо обслуговування клієнта банку ОСОБА_13 , ІНФОРМАЦІЯ_5 , ІПН НОМЕР_6 , заяв на відкриття-закриття рахунків від імені клієнта банку, заяв на видачу-отримання банківських карток, фото відеоматеріали виготовлені під час отримання ОСОБА_13 банківських карток, реєстру роздруківки руху грошових коштів по банківським рахункам, банківським карткам клієнта банку ОСОБА_13 з розшифровкою дебетової та кредитової частини, вказівкою найменування контрагентів, коду ЄДРПОУ, поточних рахунків і МФО банків, а також дат, сум, призначення платежів за період 01.09.2018 по теперішній час.

-Належним чином завірені копії документів, щодо обслуговування клієнта банку ОСОБА_12 , ІНФОРМАЦІЯ_6 , ІПН НОМЕР_7 , заяв на відкриття-закриття рахунків від імені клієнта банку, заяв на видачу-отримання банківських карток, фото відеоматеріали виготовлені під час отримання ОСОБА_12 банківських карток, реєстру роздруківки руху грошових коштів по банківським рахункам, банківським карткам клієнта банку ОСОБА_12 з розшифровкою дебетової та кредитової частини, вказівкою найменування контрагентів, коду ЄДРПОУ, поточних рахунків і МФО банків, а також дат, сум, призначення платежів за період 01.09.2018 по теперішній час.

Строк дії ухвали становить 1 місяць з дня їх постановлення.

Відповідно до ч.1 ст. 166 КПК України у разі невиконання зазначеної ухвали слідчий суддя за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на диспут до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

СудЛенінський районний суд м.Харкова
Дата ухвалення рішення16.10.2019
Оприлюднено22.02.2023
Номер документу84962638
СудочинствоКримінальне
КатегоріяЗлочини проти власності Шахрайство

Судовий реєстр по справі —642/6983/19

Ухвала від 06.11.2019

Кримінальне

Ленінський районний суд м.Харкова

Грінчук О. П.

Ухвала від 06.11.2019

Кримінальне

Ленінський районний суд м.Харкова

Проценко Л. Г.

Ухвала від 24.10.2019

Кримінальне

Харківський апеляційний суд

Чопенко Я. В.

Ухвала від 16.10.2019

Кримінальне

Ленінський районний суд м.Харкова

Проценко Л. Г.

Ухвала від 16.10.2019

Кримінальне

Ленінський районний суд м.Харкова

Проценко Л. Г.

Ухвала від 16.10.2019

Кримінальне

Ленінський районний суд м.Харкова

Проценко Л. Г.

Ухвала від 16.10.2019

Кримінальне

Ленінський районний суд м.Харкова

Проценко Л. Г.

Ухвала від 16.10.2019

Кримінальне

Ленінський районний суд м.Харкова

Проценко Л. Г.

Постанова від 16.10.2019

Кримінальне

Ленінський районний суд м.Харкова

Проценко Л. Г.

Ухвала від 16.10.2019

Кримінальне

Ленінський районний суд м.Харкова

Проценко Л. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні