Ухвала
від 06.11.2019 по справі 642/6983/19
ЛЕНІНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ХАРКОВА

06.11.2019

Справа № 642/6983/19

Провадження № 1-кс/542/3996/19

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

06 листопада 2019 року слідчий суддя Ленінського районного суду м. Харкова ОСОБА_1 , за участю секретаря ОСОБА_2 , слідчого ОСОБА_3 , розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду м.Харкова клопотання начальника відділення СВ Холодногірського ВП ГУНП в Харківській області ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей і документів,

в с т а н о в и в:

Начальник відділення СВ Холодногірського відділу поліції Головного Управління Національної поліції в Харківській області майора поліції ОСОБА_3 , звернулася до суду з клопотанням про надання тимчасового доступу до документів, що знаходяться у володінні ІНФОРМАЦІЯ_1 , ЄДРПОУ НОМЕР_1 , юридична адреса: АДРЕСА_1 , вказуючи, що Холодногірським ВП ГУНП в Харківській блаті здійснюється досудове розслідування в рамках кримінального провадження № 12018220480004819 від 07.12.2018, за попередньою правовою кваліфікацією складу кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст. 190, ч.3 ст.190 КК України відносно групи осіб, причетних до заволодіння, шляхом обману, грошовими коштами ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 та ОСОБА_8 , що мало місце на території Холодногірського району м. Харкова у період часу вересень-грудень2019 року.

В рамках проведення досудового розслідування у кримінальному провадженні № 12018220480004819 від 07.12.2018, 09.10.2019 ОСОБА_9 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , громадянин України, українець, що мешкає та зареєстрований за адресою: АДРЕСА_2 , повідомлений про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст. 190, ч. 3 ст. 190 КК України.

Досудовим слідством у кримінальному провадженні встановлено, що ОСОБА_9 , діючи за попередньою змовою групою осіб з невстановленими в ході досудового розслідування особами, у тому числі з особами причетними до створення та керівництва діяльністю ТОВ «« ІНФОРМАЦІЯ_3 » ЄДРПОУ НОМЕР_2 », заволодів коштами потерпілих у кримінальному провадженні, спричинивши матеріальну шкоду на загальну суму 1510527,00 грн.

Встановлено, що ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » ЄДРПОУ НОМЕР_2 , місцезнаходженя юридичної особи: АДРЕСА_3 , перебуває на обліку ІНФОРМАЦІЯ_4 , на момент вчинення кримінальних правопорушень, директором Товариства рахувалась ОСОБА_10 , зареєстрована: АДРЕСА_4

З метою встановлення відомостей, що мають значення у кримінальному провадженні, а саме відомості про осіб, якими фактично створено ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » на координується діяльність Товарситва, отримання офіційних відомостей, про осіб, що офіційно працевлаштовані на ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 », до ІНФОРМАЦІЯ_5 направлено вимогу в порядку ст.. 40,93 КПК України, з метою витребування інформації відомості з центральної бази даних про суми виплачених ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » ЄДРПОУ НОМЕР_2 , доходів фізичним особам за період з 01.09.2018 по теперішній час за формою 1 ДФ, належним чином завірені повідомлення відповідно постанови Кабінету Міністрів України від 17.06.2015 р. № 413 від роботодавця ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » ЄДРПОУ НОМЕР_2 про прийняття та роботу, оформлення новоприйнятих працівників за період з 01.09.2018 по теперішній час чи надати відомості, щодо надходження таких повідомлень, з вказівкою даних працівників (ПІБ, ІПН), займаних посад, дати прийняття на роботу, реєстр податкових накладнихТОВ «Транстехноторг» ЄДРПОУ НОМЕР_2 за період 01.01.2018 по теперішній час, всі наявні відомості щодо вказаного суб`єкта підприємницької діяльності, в тому числі декларації з податку на додану вартість з усіма розшифровками та додатками за 2018-2019 роки та річні декларації з податку на прибуток підприємства з усіма розшифровками та додатками до них, за аналогічний період, офіційної довідки про номери рахунків ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » ЄДРПОУ НОМЕР_2 , дату відкриття та закриття рахунків, назву банківських установ, їх МФО, адресу центрального офісу, а також структурний підрозділ банківської установи (філіал) та його адресу, в якому відкритий кожен з рахунків підприємства, за увесь час існування товариства та довідку, щодо ІР адрес, з яких до органів ДФС України надходили повідомлення, подавалась звітність, проводилась реєстрація юридичної особи, надсилались листи від ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » ЄДРПОУ НОМЕР_2 за увесь час існування.

05.11.2019 отримано лист ІНФОРМАЦІЯ_6 про відмову у надання запитуваних відомостей та документів з посиланням на необхідність застосування уданому випадку заходів забезпечення кримінального провадження у формі тимчасового доступу до речей та документів

В обгрунтування клопотання слідчий посилається на те, що вказані документи мають важливе значення по кримінальному провадженні у якості речових доказів, та містять відомості про осіб, причетних до вчинення кримінальних правопорушень за попередньою змовою у групі з підозрюваним ОСОБА_9 , самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами даного кримінального провадження, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин по ньому, тому виникає необхідність в їх вилученні.

Слідчий в судовому засіданні клопотання підтримала, посилаючись на викладені в ньому обставини.

Представник ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » належним чином повідомлений про слухання справи, у судове засідання не з`явився, про причини неявки суд не повідомив.

За таких обставин відповідно до ч. 4 ст. 163 КПК України неприбуття представника не є перешкодою для розгляду клопотання.

Суд, вислухавши слідчого, який підтримав клопотання, дослідивши надані матеріали, приходить до висновку, що клопотання є обґрунтованим та підлягає задоволенню, виходячи з наступного.

Згідно ст. 84КПК України доказами в кримінальному провадженні є фактичні дані, отримані у передбаченому цим Кодексом порядку, на підставі яких слідчий, прокурор, слідчий суддя і суд встановлюють наявність і відсутність фактів та обставин, що мають значення для кримінального провадження та підлягають доказуванню. Процесуальними джерелами доказів є показання, речові докази, документи, висновки експертів.

Статтею 160 КПК України передбачено право сторони кримінального провадження звернутися до слідчого судді під час досудового розслідування із клопотанням про тимчасовий доступ до речей та документів.

Як зазначено у ч. 1 ст. 159 КПК України, тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходиться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії, та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити їх виїмку).

З матеріалів кримінального провадження вбачається, що існує обґрунтована підозра щодо вчинення кримінального правопорушення, що може бути підставою для застосування заходів забезпечення кримінального провадження; потреби досудового розслідування виправдовують такий ступінь втручання у права і свободи особи, про який ідеться в клопотанні слідчого та завдання, для виконання якого слідчий звертається із клопотанням, може бути виконане.

Крім того, стороною обвинувачення доведено, що вказані документи необхідні для встановлення обставин, що мають істотне значення для кримінального провадження, зокрема, що вони містять відомості про осіб, причетних до вчинення кримінальних правопорушень, а також те, що іншим способом неможливо довести обставини, які передбачається довести.

Враховуючи те, що з`ясування обставин кримінального провадження без вилучення вказаних документів неможливе, слідчий суддя вважає за доцільне дати розпорядження щодо вилучення вказаного мобільного телефону.

Таким чином, клопотання слідчого є обгрунтованим та підлягає задоволенню.

На підставі викладеного та керуючись ст.ст. 132, 160, 162, 163 КПК України, слідчий суддя,-

у х в а л и в:

Клопотання начальникавідділення СВХолодногірського ВПГУНП вХарківській області ОСОБА_3 про тимчасовийдоступ доречей ідокументів - задовольнити.

Надати начальнику відділення СВ Холодногірського ВП ГУНП в Харківській області майору поліції ОСОБА_3 , слідчому СВ Холодногірського ВП ГУНП в Харківській області лейтенанту поліції ОСОБА_11 , старшому слідчому СВ Холодногірського ВП ГУНП в Харківській області ОСОБА_12 , слідчому СВ Холодногірського ВП ГУНП в Харківській області ОСОБА_13 , слідчому СВ Холодногірського ВП ГУНП в Харківській області ОСОБА_14 , дозвіл на тимчасовий доступ до відомостей та документів ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » ЄДРПОУ НОМЕР_2 , що знаходяться у володінні ІНФОРМАЦІЯ_1 , ЄДРПОУ НОМЕР_1 , юридична адреса: АДРЕСА_1 , з можливістю їх вилучення у вигляді належним чином завірених копій, а саме:

-відомості з центральної бази даних про суми виплачених ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » ЄДРПОУ НОМЕР_2 , доходів фізичним особам за період з 01.09.2018 по теперішній час за формою 1 ДФ.

-повідомлення відповідно постанови Кабінету Міністрів України від 17.06.2015 р. № 413 від роботодавця ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » ЄДРПОУ НОМЕР_2 про прийняття та роботу, оформлення новоприйнятих працівників за період з 01.09.2018 по теперішній час чи надати відомості, щодо надходження таких повідомлень, з вказівкою даних працівників (ПІБ, ІПН), займаних посад, дати прийняття на роботу.

-реєстр податкових накладних ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » ЄДРПОУ НОМЕР_2 за період 01.01.2018 по теперішній час, всі наявні відомості щодо вказаного суб`єкта підприємницької діяльності, в тому числі декларації з податку на додану вартість з усіма розшифровками та додатками за 2018-2019 роки та річні декларації з податку на прибуток підприємства з усіма розшифровками та додатками до них, за аналогічний період.

-податкову картку ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » ЄДРПОУ НОМЕР_2

-офіційну довідкою про номери рахунків ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » ЄДРПОУ НОМЕР_2 , дату відкриття та закриття рахунків, назву банківських установ, їх МФО, адресу центрального офісу, а також структурний підрозділ банківської установи (філіал) та його адресу, в якому відкритий кожен з рахунків підприємства, за увесь час існування товариства.

-розгорнуту офіційну довідкою з переліком ІР адрес, з яких до органів ДФС України надходили повідомлення, подавалась звітність, проводилась реєстрація юридичної особи, надсилались листи від ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » ЄДРПОУ НОМЕР_2 за увесь час існування.

Строк дії ухвали становить 1 місяць з дня її постановлення.

Відповідно до ч.1 ст. 166 КПК України у разі невиконання зазначеної ухвали слідчий суддя за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на диспут до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя

СудЛенінський районний суд м.Харкова
Дата ухвалення рішення06.11.2019
Оприлюднено21.02.2023
Номер документу85438900
СудочинствоКримінальне
КатегоріяЗлочини проти власності Шахрайство

Судовий реєстр по справі —642/6983/19

Ухвала від 06.11.2019

Кримінальне

Ленінський районний суд м.Харкова

Грінчук О. П.

Ухвала від 06.11.2019

Кримінальне

Ленінський районний суд м.Харкова

Проценко Л. Г.

Ухвала від 24.10.2019

Кримінальне

Харківський апеляційний суд

Чопенко Я. В.

Ухвала від 16.10.2019

Кримінальне

Ленінський районний суд м.Харкова

Проценко Л. Г.

Ухвала від 16.10.2019

Кримінальне

Ленінський районний суд м.Харкова

Проценко Л. Г.

Ухвала від 16.10.2019

Кримінальне

Ленінський районний суд м.Харкова

Проценко Л. Г.

Ухвала від 16.10.2019

Кримінальне

Ленінський районний суд м.Харкова

Проценко Л. Г.

Ухвала від 16.10.2019

Кримінальне

Ленінський районний суд м.Харкова

Проценко Л. Г.

Постанова від 16.10.2019

Кримінальне

Ленінський районний суд м.Харкова

Проценко Л. Г.

Ухвала від 16.10.2019

Кримінальне

Ленінський районний суд м.Харкова

Проценко Л. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні