Ухвала
від 30.09.2019 по справі 554/3199/19
ОКТЯБРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ПОЛТАВИ

Дата документу 30.09.2019 Справа № 554/3199/19

Провадження № 2 /554/1592/2019

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

30 вересня 2019 року Октябрський районний суд м. Полтави у складі:

головуючого - судді Савченко Л.І.

при секретарі - Гаврись В.В.

розглянувши у відкритому судовому засіданні у залі суду в м. Полтава цивільну справу за ОСОБА_1 до Обслуговуючого кооперативу Автогаражний кооператив Сади , Виконавчого комітету Шевченківської районної у м.Полтаві ради про визнання права власності в порядку спадкування ,-

в с т а н о в и в :

В провадженні Октябрського районного суду м. Полтави знаходиться цивільна справа за позовом ОСОБА_1 до Обслуговуючого кооперативу Автогаражний кооператив Сади , Виконавчого комітету Шевченківської районної у м.Полтаві ради про визнання права власності в порядку спадкування.

26 червня 2019 року судом ухвалено рішення, яким позовну заяву ОСОБА_1 задоволено. Визнано за ОСОБА_1 право власності на гараж № НОМЕР_1 , що знаходиться в авто гаражному колективі Сади , що знаходиться за адресою: м.Полтава, вул.Ярошенка, 25Г, ряд 2, загальною площею 19,1 кв.м.

05 серпня 2019 року до суду надійшла заява представника позивача ОСОБА_2 , у якій останній прохав виправити описку у другому абзаці резолютивної частини рішення суду від 26 червня 2019 року, а саме: зазначити повне найменування юридичної особи за місцем знаходження гаражу № НОМЕР_1 , право власності на який визначено за ОСОБА_1 .

Ухвалою суду від 05 вересня 2019 року виправлено описку у другому абзаці резолютивної частини рішенні Октябрського районного суду м. Полтави від 26 червня 2019 року по справі за ОСОБА_1 до Обслуговуючого кооперативу Автогаражний кооператив Сади , Виконавчого комітету Шевченківської районної у м.Полтаві ради про визнання права власності в порядку спадкування , зазначивши замість авто гаражному колективі Сади вірно Обслуговуючому кооперативі Автогаражноий колектив Сади .

При винесенні ухвали про виправлення описки від 05 вересня 2019 року у другому абзаці резолютивної частини ухвали допущено описку, а саме не вірно зазначено: Обслуговуючому кооперативі Автогаражноий колектив Сади замість вірної Обслуговуючому кооперативі Автогаражний колектив Сади .

Крім того, по тексту рішення помилково зазначено назву: Обслуговуючого кооперативу Автогаражний кооператив Сади замість вірного Обслуговуючому кооперативі Автогаражний колектив Сади .

Відповідно до положень ч.1 ст. 269 ЦПК України суд може з власної ініціативи або за заявою учасників справи виправити допущені в рішенні чи ухвалі описки чи арифметичні помилки.

Згідно ч.2 ст. 269 ЦПК України питання про внесення виправлень вирішується без повідомлення учасників справи, про що постановляється ухвала. За ініціативою суду питання про внесення виправлень вирішується в судовому засіданні за участю учасників справи, проте їхня неявка не перешкоджає розгляду питання про внесення виправлень.

Питання про внесення виправлення у рішенні вирішується без повідомлення учасників справи, без фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу, що передбачено ст. 247 ЦПК України.

Дослідивши матеріали справи, суд вважає, що допущена описка при винесенні ухвали від 05 вересня 2019 року в другому абзаці резолютивній частині та по тексту рішення від 26 вересня 2019 року є механічною, будь-яким чином не змінює змісту прийнятого рішеннята підлягає виправленню.

Керуючись ст. ст. 247, 269 ЦПК України, суд,-

у х в а л и в:

Виправити описку у другому абзаці резолютивної частини ухвали Октябрського районного суду м. Полтави від 05 вересня 2019 року по справі за позовом ОСОБА_1 до Обслуговуючого кооперативу Автогаражний колектив Сади , Виконавчого комітету Шевченківської районної у м.Полтаві ради про визнання права власності в порядку спадкування , зазначивши замість Обслуговуючому кооперативі Автогаражноий колектив Сади вірно Обслуговуючому кооперативі Автогаражний колектив Сади .

Виправити описку по тексту в рішенні Октябрського районного суду м. Полтави від 26 червня 2019 року, зазначивши вірно Обслуговуючого кооперативу Автогаражний колектив Сади замість помилково зазначеного Обслуговуючого кооперативу Автогаражний кооператив Сади .з

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Полтавського апеляційного суду протягом 15 днів з дня її проголошення.

Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини судового рішення або у разі розгляду справи без повідомлення (виклику) учасників справи, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

Учасник справи, якому повна ухвала суду не була вручена у день її проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому повної ухвали суду.

Суддя Л.І.Савченко

СудОктябрський районний суд м.Полтави
Дата ухвалення рішення30.09.2019
Оприлюднено18.10.2019
Номер документу84991496
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —554/3199/19

Ухвала від 30.09.2019

Цивільне

Октябрський районний суд м.Полтави

Савченко Л. І.

Ухвала від 05.09.2019

Цивільне

Октябрський районний суд м.Полтави

Савченко Л. І.

Рішення від 26.06.2019

Цивільне

Октябрський районний суд м.Полтави

Савченко Л. І.

Ухвала від 13.05.2019

Цивільне

Октябрський районний суд м.Полтави

Савченко Л. І.

Ухвала від 11.04.2019

Цивільне

Октябрський районний суд м.Полтави

Савченко Л. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні