Ухвала
від 16.10.2019 по справі 317/1216/19
ЗАПОРІЗЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 317/1216/19

№/п 2-п/317/16/2019

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

16 жовтня 2019 р. м. Запоріжжя

Запорізький районний суд Запорізької області у складі :

головуючого судді - Мінгазова Р.В.,

при секретарі - Герман Н.П.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні заяву представника відповідача - адвоката Гончаренко П.П. про перегляд заочного рішення у справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа: Запорізький районний відділ державної виконавчої служби про зміну способу стягнення аліментів, -

В С Т А Н О В И В:

Заочним рішенням Запорізького районного суду Запорізької області від 03.07.2019 р., ухваленому у справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа: Запорізький районний відділ державної виконавчої служби про зміну способу стягнення аліментів , позовні вимоги позивача задоволені повністю.

27.09.2019 р. представник відповідача звернувся до суду із заявою про поновлення строку на подання заяви про перегляд заочного рішення і про перегляд заочного рішення, посилаючись на те, що, позивачці стало відомо, що відповідач працевлаштувався в Полтаві, однак це не відповідає дійсності, таким чином відсутні підстави для зміни способу стягнення аліментів. Також представник відповідача зазначив, що позивачка приховала відомості про ще одну неповнолітню дитину відповідача, який теж знаходиться на його утриманні, а також, що відповідач добровільно з червня 2018 року почав сплачувати аліменти, про що позивачка знала на момент подання позову про зміну способу стягнення аліментів.

Представник позивача та позивач до суду не з`явилися, про час та місце слухання справи повідомлялись своєчасно та належним чином, представник позивача надав до суду заперечення на заяву про перегляд заочного рішення, просив заяву про перегляд заочного рішення залишити без розгляду, посилаючись на те що, відповідно до ст. 288 ЦПК України відсутні усі підстави для перегляду заочного рішення, а саме не вбачається ані поважної причини неявки відповідача до суду, ані доказів, що можуть мати суттєве значення.

Відповідач та представник відповідача до суду не з`явились, про час та місце слухання справи повідомлялись своєчасно та належним чином, адвокат Гончаренко П.П. надав заяву про розгляд справи без його участі, заяву про перегляд заочного рішення підтримує, просить її задовольнити в повному обсязі.

Представник третьої особи до суду не з`явився, про час та місце розгляду справи повідомлявся своєчасно та належним чином, причини неявки суду не повідомив.

Вивчивши матеріали зазначеної вище цивільної справи та докази, надані відповідачем, суд вважає, що заява підлягає задоволенню.

У відповідності до ст. 283 ЦПК України заочне рішення може бути переглянуте судом, що його ухвалив, за письмовою заявою відповідача.

Відповідно до ч. 1 ст. 288 ЦПК України заочне рішення підлягає скасуванню, якщо судом буде встановлено, що відповідач не з`явився в судове засідання та (або) не повідомив про причини неявки, а також не подав відзив на позовну заяву з поважних причин, і докази, на які він посилається, мають істотне значення для правильного вирішення справи.

Дослідивши матеріали справи та заяву представника відповідача про перегляд заочного рішення Запорізького районного суду Запорізької області від 03.07.2019 р. було встановлено наступне.

Заочним рішенням Запорізького районного суду Запорізької області від 03.07.2019 р. задоволено позов ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа: Запорізький районний відділ державної виконавчої служби про зміну способу стягнення аліментів в повному обсязі, та змінено спосіб стягнення аліментів, який було встановлено рішенням Запорізького районного суду Запорізької області від 26.05.2014 р.

Відповідно до рекомендованих повідомлень про вручення поштових відправлень вбачається, що відповідач ОСОБА_2 не отримував жодної повістки про виклик його до суду, за двома відомими адресами, а саме за адресою реєстрації: АДРЕСА_1 , та за адресою, зазначеною позивачкою в позовній заяві: АДРЕСА_2 . Тобто відповідач не був обізнаний про розгляд справи, так само він не подавав до суду відзову або заперечень проти позову.

Що стосується доводів відповідача про незгоду з позовом та підстав, з яких не погоджується з позовом, то в цій частині доводи заслуговують на увагу та підлягають оцінці в ході судового розгляду.

З урахуванням наведеного вище, суд вважає, що є всі підстави для скасування заочного рішення суду та призначення справи до розгляду в загальному позовному провадженні.

Керуючись ст. 287, 288 ЦПК України, суд -

У Х В А Л И В:

Заяву представника відповідача - адвоката Гончаренко П.П. про перегляд заочного рішення у справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа: Запорізький районний відділ державної виконавчої служби про зміну способу стягнення аліментів - задовольнити.

Заочне рішення Запорізького районного суду Запорізької області від 03.07.2015 р., ухваленому у справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа: Запорізький районний відділ державної виконавчої служби про зміну способу стягнення аліментів - скасувати і призначити судове засідання на 10-30 год. 12 листопада 2019 р. в приміщенні Запорізького районного суду Запорізької області (м. Запоріжжя, вул. Істоміна, буд. 10).

Справу буде розглянута в спрощеному позовному провадженні.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя: Р.В. Мінгазов

Дата ухвалення рішення16.10.2019
Оприлюднено18.10.2019
Номер документу85000984
СудочинствоЦивільне
Сутьзміну способу стягнення аліментів

Судовий реєстр по справі —317/1216/19

Рішення від 29.11.2019

Цивільне

Запорізький районний суд Запорізької області

Мінгазов Р. В.

Ухвала від 18.10.2019

Цивільне

Запорізький районний суд Запорізької області

Мінгазов Р. В.

Ухвала від 21.10.2019

Цивільне

Запорізький районний суд Запорізької області

Мінгазов Р. В.

Ухвала від 16.10.2019

Цивільне

Запорізький районний суд Запорізької області

Мінгазов Р. В.

Ухвала від 30.09.2019

Цивільне

Запорізький районний суд Запорізької області

Мінгазов Р. В.

Рішення від 03.07.2019

Цивільне

Запорізький районний суд Запорізької області

Мінгазов Р. В.

Ухвала від 06.05.2019

Цивільне

Запорізький районний суд Запорізької області

Мінгазов Р. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні