Ухвала
від 15.10.2019 по справі 328/2579/19
ТОКМАЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

328/2579/19

15.10.2019

2 /328/992/19

У Х В А Л А

про залишення позовної заяви без руху

15 жовтня 2019 року м. Токмак

Суддя Токмацького районного суду Запорізької області Коваленко П.Л., розглянувши позовну заяву ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , ОСОБА_3 до ОСОБА_4 про визнання права власності на нерухоме майно в порядку спадкування за законом,

в с т а н о в и в:

ОСОБА_5 , а також ОСОБА_6 в інтересах ОСОБА_2 , ОСОБА_3 звернулися в суд з позовною заявою до ОСОБА_4 про визнання права власності на нерухоме майно в порядку спадкування за законом, в якій просять: визнати за позивачами по 1/4 частини земельної ділянки, загальною площею 8,3257 гектарів, кадастровий номер 2325282800:02:001:0005 за цільовим призначенням для ведення товарного сільськогосподарського виробництва, розташованої на території Новомиколаївської сільської ради Токмацького району Запорізької області, в порядку спадкування за законом після смерті померлого ІНФОРМАЦІЯ_1 ОСОБА_7 .

Перевіривши, згідно зі ст.ст.175-177 ЦПК України, відповідність позовної заяви вимогам закону, приходжу до висновку, що вказаний позов має бути залишено без руху з таких підстав.

Питання щодо форми, змісту та порядку подання позовної заяви та доказів врегульовані статтями 83, 95, 175-177 ЦПК України.

Додержання процесуальної форми і змісту позовної заяви є однією з обов`язкових вимог національного законодавства, що забезпечує право на звернення до суду та порушення судом провадження у справі.

Відповідачами за заявленими позовним вимогами зазначена ОСОБА_4 , яка, відповідно до змісту позовної заяви, є спадкоємцем за правом представлення (спадкоємицею другої черги була ОСОБА_8 , яка померла в 2001-2002 ІНФОРМАЦІЯ_2 р., спадкоємцем якої є її донька ОСОБА_4 ).

Згідно з частиною першою статті 175 ЦПК України у позовній заяві позивач викладає свої вимоги щодо предмета спору та їх обґрунтування. Пунктами 4 та 5 частини третьої цієї статті вимагається зазначати в позовній заяві зміст позовних вимог: спосіб (способи) захисту прав або інтересів, передбачений законом чи договором, або інший спосіб (способи) захисту прав та інтересів, який не суперечить закону і який позивач просить суд визначити у рішенні; виклад обставин, якими позивач обґрунтовує свої вимоги; зазначення доказів, що підтверджують вказані обставини.

Відповідно до статті 392 ЦК України право власності спадкоємця на спадкове майно підлягає захисту в судовому порядку шляхом його визнання у разі, якщо таке право оспорюється або не визнається іншою особою, а також у разі втрати ним документа, який засвідчує його право власності.

Зміст позовної заяви - це вказівка на спосіб захисту вже порушеного права (ст.16 ЦК України). Предмет позову - це частина позову, яка становить матеріально-правову вимогу позивача до відповідача, щодо якої суд повинен ухвалити рішення.

Також звертаю увагу на те, що відповідачем є та процесуальна особа, яка на думку позивача, своєю діяльністю (діями або бездіяльністю) порушила його права та до якої позивач направляє свої позовні вимоги (свій позов) звернувшись при цьому до органу суду.

При пред`явленні позову до певної особи, та ініціюючи вказану особу бути притягнутою до судових тяжб, нести судові витрати та виконувати процесуальні обов`язки відповідача, позивач не зазначає, якими діями чи бездіяльністю вказана особа порушила, оспорила чи не визнала права позивача щодо предмету спору, та на якій правовій підставі їй належить виступити відповідачем перед позивачами за заявленими ним вимогами.

Підстави пред`явлення позову за заявленими позовними вимогами про визнання права власності на спадкове майно саме до ОСОБА_4 , тобто те, яким чином вказаний відповідач порушує, не визнає або оспорює права позивачів, за захистом яких позивачі звернулися до суду, в позовній заяві не зазначені взагалі.

Тому, позивачам необхідно виконати вимоги п.5 ч.3 ст.175 ЦПК України, обґрунтувавши позовні вимоги до вказаного ними відповідача, із зазначенням та наданням доказів, що підтверджують ці обставини.

З урахуванням наведеного позовна заява підлягає залишенню без руху, з наданням позивачу строку для усунення зазначених в ухвалі недоліків.

Якщо позивач відповідно до ухвали суду у встановлений строк виконає вимоги, визначені ст.ст.175,177 ЦПК України, позовна заява вважається поданою в день первісного її подання до суду. Якщо позивач не усунув недоліки позовної заяви у строк, встановлений судом, заява вважається неподаною і повертається позивачеві.

Враховуючи на вищевикладене, керуючись ст.ст.175, 177, 185, 260-261 ЦПК України,

п о с т а н о в и в:

Позовну заяву ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , ОСОБА_3 до ОСОБА_4 про визнання права власності на нерухоме майно в порядку спадкування за законом , - залишити без руху.

Надати позивачам строк сім днів, з дня отримання копії ухвали для усунення недоліків, а саме: позивачам необхідно: викласти обставини щодо обґрунтування підстав та предмету позову, зазначивши які саме права позивачів порушуються відповідачем, а також за яких обставин, як правових підстав.

Роз`яснити позивачам, що у випадку не усунення зазначених недоліків у встановлений строк, позовна заява вважатиметься неподаною і буде їм повернута.

Копію ухвали надіслати позивачам.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала остаточна, оскарженню не підлягає.

Суддя:

Дата ухвалення рішення15.10.2019
Оприлюднено18.10.2019
Номер документу85001517
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання права власності на нерухоме майно в порядку спадкування за законом

Судовий реєстр по справі —328/2579/19

Рішення від 19.05.2020

Цивільне

Токмацький районний суд Запорізької області

Коваленко П. Л.

Рішення від 19.05.2020

Цивільне

Токмацький районний суд Запорізької області

Коваленко П. Л.

Ухвала від 12.03.2020

Цивільне

Токмацький районний суд Запорізької області

Коваленко П. Л.

Ухвала від 27.01.2020

Цивільне

Токмацький районний суд Запорізької області

Коваленко П. Л.

Ухвала від 11.12.2019

Цивільне

Токмацький районний суд Запорізької області

Коваленко П. Л.

Ухвала від 04.11.2019

Цивільне

Токмацький районний суд Запорізької області

Коваленко П. Л.

Ухвала від 30.10.2019

Цивільне

Токмацький районний суд Запорізької області

Коваленко П. Л.

Ухвала від 15.10.2019

Цивільне

Токмацький районний суд Запорізької області

Коваленко П. Л.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні