Ухвала
від 09.09.2019 по справі 160/8185/19
ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

09 вересня 2019 року Справа 160/8185/19

Суддя Дніпропетровського окружного адміністративного суду Віхрова В.С., розглянувши у порядку письмового провадження у м.Дніпро клопотання представника Товариства з обмеженою відповідальністю ДНІПРОРЕСУРСПОСТАЧ про заміну відповідача у справі за позовною заявою Товариства з обмеженою відповідальністю ДНІПРОРЕСУРСПОСТАЧ до Головного управління ДФС у Дніпропетровській області про визнання протиправним та скасування рішення, зобов`язання вчинити певні дії, -

ВСТАНОВИВ:

22.08.2019 р. до Дніпропетровського окружного адміністративного суду надійшла позовна заява Товариства з обмеженою відповідальністю «ДНІПРОРЕСУРСПОСТАЧ» (надалі - позивач) до Головного управління ДФС у Дніпропетровській області (надалі - відповідач), в якій позивач просить:

- визнати протиправним та скасувати Рішення Комісії Головного управління ДФС у Дніпропетровській області, яка приймає рішення про реєстрацію податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних або відмову в такій реєстрації, про внесення ТОВ «ДНІПРОРЕСУРСПОСТАЧ» (код ЄДРПОУ 41298376) до переліку платників податків, які відповідають критеріям ризиковості;

-зобов`язати Головне управління Державної фіскальної служби у Дніпропетровській області виключити ТОВ «ДНІПРОРЕСУРСПОСТАЧ» (код ЄДРПОУ 41298376) з переліку платників податків, які відповідають критеріям ризиковості.

За результатами автоматизованого розподілу справ між суддями Дніпропетровського окружного адміністративного суду, справа №160/8185/19 передана до розгляду судді Віхровій В.С.

Ухвалою Дніпропетровського окружного адміністративного суду від 23.08.2019 р. позовну заяву прийнято до розгляду та відкрито спрощене провадження з викликом сторін у судове засідання на 11.09.2019 р. об 10:40 год.

09.09.2019 р. через канцелярію суду позивачем, серед іншого, було подано клопотання про заміну відповідача по справі, а саме Головне управління ДФС у Дніпропетровській області на його правонаступника Головне управління ДПС у Дніпропетровській області.

Клопотання про заміну відповідача у справі мотивовано необхідністю заміни неналежного відповідача у зв`язку із реорганізацією та утворенням Державної податкової служби України з метою забезпечення повного, об`єктивного розгляду справи, винесення законного та обґрунтованого рішення суду, яке забезпечить ефективний захист прав позивача з боку органів державної влади та виключить необхідність повторного звернення до суду. Оскільки Державна податкова служба є правонаступником прав та обов`язків реорганізованої Державної фіскальної служби у відповідних сферах діяльності, позивач вважає за необхідне звернутись з даним клопотанням в порядку ст. 52 КАС України.

Вирішуючи питання про заміну відповідача у справі суд виходить з наступного.

У відповідності до ч. 1 ст. 44Кодексу адміністративного судочинства України (надалі - КАС України ) учасники справи мають рівні процесуальні права та обов`язки.

Учасники справи мають право, зокрема, подавати заяви та клопотання, надавати пояснення суду, наводити свої доводи, міркування щодо питань, які виникають під час судового розгляду, і заперечення проти заяв, клопотань, доводів і міркувань інших осіб (п. 3 ч.3 ст. 44 КАС України).

Відповідно до частини першої статті 52 КАС України у разі вибуття або заміни сторони чи третьої особи у відносинах, щодо яких виник спір, суд допускає на будь-якій стадії судового процесу заміну відповідної сторони чи третьої особи її правонаступником. Усі дії, вчинені в адміністративному процесі до вступу правонаступника, обов`язкові для нього в такій самій мірі, у якій вони були б обов`язкові для особи, яку він замінив.

Пунктом 1 постанови Кабінету Міністрів України від 19 червня 2019 року №537 Про утворення територіальних органів Державної податкової служби утворено як юридичні особи публічного права територіальні органи Державної податкової служби за переліком згідно з додатком 1. Відповідно до пункту 2 вказаної постанови реорганізовано деякі територіальні органи Державної фіскальної служби шляхом їх приєднання до відповідних територіальних органів Державної податкової служби за переліком згідно з додатком 2, зокрема, Головне управління ДФС у Дніпропетровській області шляхом приєднання до Головного управління ДПС у Дніпропетровській області.

Згідно даних Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань, Головне управління ДФС у Дніпропетровській області перебуває у процесі припинення з 02 серпня 2019 року. Запису про державну реєстрацію припинення юридичної особи до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань станом на поточну дату не внесено.

Оскільки на день розгляду справи Головне управління ДФС у Дніпропетровській області не припинене як юридична особа публічного права, та останнім прийнято оскаржуване рішення, суд дійшов висновку про відсутність підстав для заміни сторони її правонаступником відповідно до вимог частини першої статті 52 КАС України .

Відтак, в задоволенні клопотання слід відмовити.

Керуючись ст.ст. 44, 52 , 248 , 256 КАС України , суддя, -

УХВАЛИВ:

У задоволенні клопотання представника Товариства з обмеженою відповідальністю ДНІПРОРЕСУРСПОСТАЧ про заміну відповідача у справі за позовною заявою Товариства з обмеженою відповідальністю ДНІПРОРЕСУРСПОСТАЧ до Головного управління ДФС у Дніпропетровській області про визнання протиправним та скасування рішення, зобов`язання вчинити певні дії, - відмовити.

Копію ухвали невідкладно направити сторонам до відома.

Ухвала набирає законної сили відповідно до статті 256 КАС України та оскарженню не підлягає.

Суддя В.С. Віхрова

СудДніпропетровський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення09.09.2019
Оприлюднено21.10.2019
Номер документу85025805
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —160/8185/19

Постанова від 27.11.2019

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Дурасова Ю.В.

Постанова від 27.11.2019

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Дурасова Ю.В.

Ухвала від 28.10.2019

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Дурасова Ю.В.

Ухвала від 28.10.2019

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Дурасова Ю.В.

Рішення від 02.10.2019

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Віхрова Вікторія Станіславівна

Ухвала від 09.09.2019

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Віхрова Вікторія Станіславівна

Рішення від 02.10.2019

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Віхрова Вікторія Станіславівна

Ухвала від 23.08.2019

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Віхрова Вікторія Станіславівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні