Ухвала
від 21.10.2019 по справі 492/1648/19
АРЦИЗЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 492/1648/19

Провадження № 2-з/492/ 2 1/19

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

21 жовтня 2019 року м. Арциз

Арцизький районний суд Одеської області в складі:

Головуючого - судді Череватої В.І.,

за участю секретаря судового засідання - Каширної О.Г.,

розглянувши заяву позивача ОСОБА_1 про забезпечення позову у цивільній справі за позовною заявою ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа - Арцизька районна державна нотаріальна контора Одеської області про визнання частково недійсними свідоцтва про право на спадщину і Витягу з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно про реєстрацію права власності та визнання права власності на Ѕ частину земельної ділянки, -

ВСТАНОВИВ:

До суду надійшла позовна заява ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа - Арцизька районна державна нотаріальна контора Одеської області про визнання частково недійсними свідоцтва про право на спадщину і Витягу з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно про реєстрацію права власності та визнання права власності на Ѕ частину земельної ділянки.

Відповідно до автоматизованої системи документообігу цивільну справу було розподілено судді Череватій В.І.

Ухвалою суду від 24.09.2019 року провадження у справі відкрито.

18 жовтня 2019 року позивач ОСОБА_1 звернулася до суду із завою про забезпечення позову, в якому просить суд про вжиття заходів забезпечення позову та накласти арешт на земельну ділянку площею 6,18 га, що розташована на території Долинівської сільської ради Арцизького району Одеської області та належить ОСОБА_2 на підставі свідоцтва про право на спадщину за законом серії НАР № 540520 та Витягу з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно про реєстрацію права власності серії ЕКІ № 334333 від 29.10.2015 року.

В обґрунтування заяви позивач посилається на те, що за наявними даними відповідач ОСОБА_2 , не зважаючи на судове оскарження виданого їй свідоцтва про право на спадщину за законом, має намір розпорядитися за власним бажанням вказаною земельною ділянкою та вчинити певні дії відносно спірного майна, у зв`язку з чим є підстави вжити заходів забезпечення позову.

Дослідивши заяву, подану позивачем ОСОБА_1 про вжиття заходів забезпечення позову, суд дійшов до наступного.

За змістом ч. 2 ст. 149 ЦПК України, забезпечення позову допускається, якщо невжиття таких заходів може істотно ускладнити або унеможливити виконання рішення суду або ефективний захист, або поновлення порушуваних чи оспорюваних прав або інтересів позивача, за захистом яких він звернувся до суду.

Відповідно до ч. 2 ст. 150 ЦПК України, заходи забезпечення позову мають бути співмірними із заявленими позивачем вимогами.

Згідно з ч. 2 ст. 157 ЦПК України, примірник ухвали про забезпечення позову залежно від виду вжитих заходів одночасно з направленням заявнику направляється судом для негайного виконання всім особам, яких стосуються заходи забезпечення позову і яких суд може ідентифікувати, а також відповідним державним та іншим органам для вжиття відповідних заходів.

Таким чином, на підставі вищевикладеного, заяву позивача ОСОБА_1 про забезпечення позову у цивільній справі за позовною заявою ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа - Арцизька районна державна нотаріальна контора Одеської області про визнання частково недійсними свідоцтва про право на спадщину і Витягу з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно про реєстрацію права власності та визнання права власності на Ѕ частину земельної ділянки, слід задовольнити.

Керуючись ст. ст. 151 - 153 ЦПК України, суд -

ПОСТАНОВИВ:

Заяву позивача ОСОБА_1 про забезпечення позову у цивільній справі за позовною заявою ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа - Арцизька районна державна нотаріальна контора Одеської області про визнання частково недійсними свідоцтва про право на спадщину і Витягу з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно про реєстрацію права власності та визнання права власності на Ѕ частину земельної ділянки - задовольнити повністю.

Вжити заходи забезпечення позову шляхом накладення арешту на земельну ділянку площею 6,18 га, що розташована на території Долинівської сільської ради Арцизького району Одеської області та належить ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 яка зареєстрована за адресою: АДРЕСА_1 , на підставі свідоцтва про право на спадщину за законом серії НАР № 540520 та Витягу з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно про реєстрацію права власності серії ЕКІ № 334333 від 29.10.2015 року.

Направити ухвалу про забезпечення позову для виконання відповідачу ОСОБА_2 , Арцизькій районній державній нотаріальній конторі Одеської області та до Арцизького районного відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції в Одеській області.

Ухвала підлягає негайному виконанню з дня її постановлення незалежно від її оскарження і відкриття виконавчого провадження.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Одеського апеляційного суду через Арцизький районний суд Одеської області шляхом подання апеляційної скарги протягом п`ятнадцяти днів з дня з дня її проголошення.

Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Оскарження ухвали про забезпечення позову не зупиняє її виконання, а також не перешкоджає подальшому розгляду справи.

СУДДЯ

Арцизького районного суду В.І. Черевата

Одеської області

СудАрцизький районний суд Одеської області
Дата ухвалення рішення21.10.2019
Оприлюднено22.10.2019
Номер документу85077627
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —492/1648/19

Рішення від 10.12.2019

Цивільне

Арцизький районний суд Одеської області

Черевата В. І.

Ухвала від 22.10.2019

Цивільне

Арцизький районний суд Одеської області

Черевата В. І.

Ухвала від 21.10.2019

Цивільне

Арцизький районний суд Одеської області

Черевата В. І.

Ухвала від 24.09.2019

Цивільне

Арцизький районний суд Одеської області

Черевата В. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні