Ухвала
від 15.10.2019 по справі 495/4733/19
БІЛГОРОД-ДНІСТРОВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 495/4733/19

Номер провадження 1-кс/495/4986/2019

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

15 жовтня 2019 рокум. Білгород-Дністровський

Слідчий суддя Білгород-Дністровського міськрайонного суду Одеської області ОСОБА_1

при секретарі судового засідання ОСОБА_2 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду м. Білгород-Дністровському клопотання старшого слідчого Білгород-Дністровського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Одеській області майора поліції ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей і документів,

В С Т А Н О В И В:

11.10.2019 року старший слідчий Білгород-Дністровського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Одеській області майор поліції ОСОБА_3 звернувся до слідчого судді Білгород-Дністровського міськрайонного суду Одеської області з погодженим прокурором Білгород-Дністрвської місцевої прокуратури клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів.

В клопотаннізазначено, що В ході проведення досудового розслідування встановлено, що на території земельної ділянки АЗС « ІНФОРМАЦІЯ_1 », яка розташована за адресою: Одеська область, Білгород-Дністровський район, - перехрестя доріг Е-87 та дороги між селами Старокозаче і Семенівка (67 км траси Е-87 (М 15 Одеса-Рені), кадастровий номер земельної ділянки 5120882800:01:001:1026, здійснюється реалізація скрапленого газу без наявності усіх дозвільних документів та з порушенням правил протипожежної безпеки України, що створює загрозу здоров`ю та життю людей.

Крім того під час подальшого проведення досудового розслідування було встановлено, що на АЗС працювала неповнолітня особа ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , учениця 9 класу ІНФОРМАЦІЯ_3 .

Також під час проведення досудового розслідування було встановлено, що 12.03.2019 комплекс нежитлових приміщень АЗС переданий в суборенду ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 », адреса юридичної особи: АДРЕСА_1 , (КОД ЄДРПОУ НОМЕР_1 , ІПН: НОМЕР_2 .

Під час подальшого проведення досудового розслідування до кримінального провадження в якості спеціаліста був залучений ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_5 , який працює ІНФОРМАЦІЯ_6 , на посаді заступника начальника, який під час допиту вказав, що усі АЗС та АГЗС відносяться до потенційно небезпечних об`єктів. Також ОСОБА_5 , вказав, що до територіального органу Державного нагляду у сфері пожежної та техногенної безпеки та структурного підрозділу, який розташований в м. Білгород-Дністровський декларації відповідності матеріально технічної бази суб`єкта господарювання вимогам законодавства з питань пожежної безпеки від АГЗС « ІНФОРМАЦІЯ_7 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_8 », що розташований за адресою: АДРЕСА_2 не надходило, що є порушенням ст.57 Кодексу Цивільного захисту України.

Далі ОСОБА_5 , під час допиту вказав, що особи, які не пройшли навчання за програмою пожежно-технічного мінімуму та не отримала більш глибоких знань з питань пожежної безпеки та навичок на випадок виникнення пожежі та іншої надзвичайної ситуації таку особу допускати до роботи заборонено та є порушенням п.10.1 розділу VI Правил пожежної безпеки в Україні, які затверджені наказом МВС України №1417 від 30.12.2014.

Крім того під час проведення досудового розслідування, в якості свідка був допитаний ОСОБА_6 , який вказав, що приблизно в середині березня 2019 року, він перебував на АЗС, яка розташована 67 км траси Одеса Рені, де він заправляв свій автомобіль газом, та його заправляла якась дівчина, якій він передав грошові кошти у сумі 400 гривень. Через декілька днів він побачив, що в інтернеті мається стаття де вказано було, що неповнолітня дівчина працює на АЗС та побачив фотознімки де він був зображений разом зі своїм автомобілем та як його автомобіль заправляє дівчина.

В подальшому під час проведення досудового розслідування по кримінальному провадження згідно ухвали Білгород-Дністровського міськрайонного суду Одеської області про дозвіл на тимчасовий доступ до речей і документів в ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 », ідентифікаційний код юридичної особи НОМЕР_1 , що розташоване за адресою АДРЕСА_1 були отриманні наступні документи, а саме:

- накази про призначення посадових (службових) осіб на посади відповідальні за охорону праці, протипожежну безпеку, кадрові питання, які працювали на підприємстві, що розташоване за адресою: АДРЕСА_2 , автошляху Одеса-Рені, у період з 01.01.2019 по 30.03.2019, а також їх функціональні обов`язки;

- списики усіх працівників, які працювали і працюють на підприємстві, що розташоване за адресою: АДРЕСА_2 , автошляху Одеса-Рені, у період з 01.01.2018, з в казанням їх повних анкетних даних.

Згідно отриманих документів було встановлено, що згідно наказу №12/б від 12.03.2019, який виготовлений на бланку ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » ОСОБА_7 , був призначений на посаду відповідальний за охорону праці на АГЗС, яка розташована за адресою: АДРЕСА_2 , автошляху Одеса-Рені.

В подальшому вище вказаний наказ був пред`явлений ОСОБА_7 , з метою встановлення чи дійсно підпис в графі ознайомлений це сама його підпис. На що ОСОБА_7 , відповів, що наказ від бачить у перший раз та в наказі про ознайомлення стоїть не його підпис.

Далі під час подальшого проведення досудового розслідування з метою підтвердження що дійсно в наказі №12/б стоїть підпис про ознайомлення з наказом ОСОБА_7 , або спростування цього факту, Білгород-Дністровським міськрайонним судом Одеської області, була призначена почеркознавча та лінгвістична експертиза за експертною спеціальністю 1.1. (Дослідження почерку і підписів).

28.07.2019 до СВ Білгород-Дністровського ВП ГУНП в Одеській області, надійшло клопотання від судового експерта ОСОБА_8 , в якому зазначено, що для повноти проведення експертизи потрібні наступні документи, а саме:

- вільні зразки почерку ОСОБА_7 , та підпису (у вигляді запису його прізвища) та вільні зразки його підпису (буквена-штрихова транскрипція) у оригіналах різних документів достовірно виконані ним самим за 2017 березень 2019 років. При наявності у ОСОБА_7 , декількох варіантів підпису для проведення порівняльного дослідження необхідно надати всі варіанти.

Під час проведення досудового розслідування по кримінальному провадженню було встановлено, що ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_9 , працював в МП ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_10 », ідентифікаційний код юридичної особи НОМЕР_3 , що розташоване за адресою: АДРЕСА_3 .

У зв`язку з тим, що по кримінальному провадженню виникла необхідність в отримані усіх оригіналів документів де ОСОБА_7 , власноручно ставив свій підпис (у вигляді запису його прізвища), а також де мається буквена штрихова транскрипція, які знаходяться в МП ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_10 », ідентифікаційний код юридичної особи НОМЕР_3 , що розташоване за адресою АДРЕСА_3 .

Беручи до уваги вищевикладене та враховуючи, що у матеріалах кримінального провадження вбачається наявність достатніх підстав вважати, що вище вказані документи мають суттєве значення для встановлення винних осіб і доказування їх вини, а також для подальшого проведення досудового розслідування по кримінальному провадженню, слідчий просить задовольнити клопотання.

В судове засідання слідчий та прокурор не з`явилися, надали до суду письмову заяву з проханням розглядати дане клопотання за їх відсутності та на підставі доданих копій матеріалів до клопотання, а також зазначили, що клопотання підтримують, просять його задовольнити.

Вивчивши матеріали клопотання, слідчий суддя вважає, що клопотання підлягає задоволенню, з наступних підстав.

У відповідності до п. 19 ч. 1 ст. 3 КПК України, сторони кримінального провадження - з боку обвинувачення: слідчий, керівник органу досудового розслідування, прокурор, а також потерпілий, його представник та законний представник у випадках, установлених цим Кодексом; з боку захисту: підозрюваний, обвинувачений (підсудний), засуджений, виправданий, особа, стосовно якої передбачається застосування примусових заходів медичного чи виховного характеру або вирішувалося питання про їх застосування, їхні захисники та законні представники.

Відповідно до ч. 1 ст. 159 КПК України, тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Відповідно до ч. 1 ст. 160 КПК України, сторони кримінального провадження мають право звернутися до слідчого судді під час досудового розслідування чи суду під час судового провадження із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, за винятком зазначених у статті 161 цього Кодексу. Слідчий має право звернутися із зазначеним клопотанням за погодженням з прокурором.

Відповідно до ч. 2 ст. 163 КПК України якщо сторона кримінального провадження, яка звернулася з клопотанням, доведе наявність достатніх підстав вважати, що існує реальна загроза зміни або знищення речей чи документів, клопотання може бути розглянуто слідчим суддею, судом без виклику особи, у володінні якої вони знаходяться.

Відповідно до ч. 5 ст. 163 КПК України слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи:

1) перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи;

2) самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні;

3) не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Відповідно до ч. 7 ст. 163 КПК України слідчий суддя, суд в ухвалі про надання тимчасового доступу до речей і документів може дати розпорядження про надання можливості вилучення речей і документів, якщо сторона кримінального провадження доведе наявність достатніх підстав вважати, що без такого вилучення існує реальна загроза зміни або знищення речей чи документів, або таке вилучення необхідне для досягнення мети отримання доступу до речей і документів.

Враховуючи вищевикладене та те, що в матеріалах кримінального провадження вбачається наявність достатніх підстав вважати, що оригінали документів де ОСОБА_7 , власноручно ставив свій підпис (у вигляді запису його прізвища), а також де мається буквена штрихова транскрипція, які перебувають в володінні у МП ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_10 », ідентифікаційний код юридичної особи НОМЕР_3 , що розташоване за адресою АДРЕСА_3 мають суттєве значення для встановлення обставин, що підлягають доказуванню у кримінальному провадженні №42019161240000020, у зв`язку з чим слідчий суддя вважає, що клопотання слідчого підлягає задоволенню, для вжиття заходів щодо всебічного, повного і неупередженого дослідження всіх обставин кримінального провадження.

Керуючись ст. ст. 159-164 Кримінального процесуального кодексу України, суд,-

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання старшого слідчого Білгород-Дністровського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Одеській області майора поліції ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей і документів задовольнити.

Надати старшому слідчому слідчого відділу Білгород-Дністровського ВП ГУНП в Одеській області, майору поліції ОСОБА_3 , або за його дорученням співробітникам кримінальної поліції Білгород-Дністровського ВП ГУНП в Одеській області ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , ОСОБА_11 , ОСОБА_12 , ОСОБА_13 , ОСОБА_14 , ОСОБА_15 , ОСОБА_16 , ОСОБА_17 , ОСОБА_18 , ОСОБА_19 , ОСОБА_20 тимчасовий доступ до усіх оригіналів документів де ОСОБА_7 , власноручно ставив свій підпис (у вигляді запису його прізвища), а також де мається буквена штрихова транскрипція, які перебувають в володінні у МП ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_10 », ідентифікаційний код юридичної особи НОМЕР_3 , що розташоване за адресою АДРЕСА_3 , з можливістю їх вилучення.

Строк дії ухвали один місяць.

Ухвала, у відповідності до положень статті 309 Кримінального процесуального кодексу України, оскарженню не підлягає і заперечення проти неї можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення15.10.2019
Оприлюднено22.02.2023
Номер документу85077890
СудочинствоКримінальне
Сутьтимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —495/4733/19

Ухвала від 13.03.2020

Кримінальне

Білгород-Дністровський міськрайонний суд Одеської області

Шевчук Ю. В.

Ухвала від 15.10.2019

Кримінальне

Білгород-Дністровський міськрайонний суд Одеської області

Мишко В. В.

Ухвала від 15.10.2019

Кримінальне

Білгород-Дністровський міськрайонний суд Одеської області

Мишко В. В.

Ухвала від 13.08.2019

Кримінальне

Білгород-Дністровський міськрайонний суд Одеської області

Боярський О. О.

Ухвала від 13.08.2019

Кримінальне

Білгород-Дністровський міськрайонний суд Одеської області

Боярський О. О.

Ухвала від 13.08.2019

Кримінальне

Білгород-Дністровський міськрайонний суд Одеської області

Боярський О. О.

Постанова від 04.07.2019

Кримінальне

Білгород-Дністровський міськрайонний суд Одеської області

Заверюха В. О.

Ухвала від 02.07.2019

Кримінальне

Білгород-Дністровський міськрайонний суд Одеської області

Заверюха В. О.

Ухвала від 05.06.2019

Кримінальне

Білгород-Дністровський міськрайонний суд Одеської області

Боярський О. О.

Ухвала від 05.06.2019

Кримінальне

Білгород-Дністровський міськрайонний суд Одеської області

Боярський О. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні