Ухвала
від 18.10.2019 по справі 944/5163/19
ЯВОРІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 944/5163/19

Провадження №2/944/1604/19

УХВАЛА

18.10.2019 рокум.Яворів

суддя Яворівського районного суду Львівської області - Кондратьєва Н.А.,

ознайомившись із матеріалами позовної заяви ОСОБА_1 до територіальної громади с. Ямельня Явоірвського району Львівської областів особі Порічанської сільської ради Яворівського району Львівської області про визнання власником спадкового майна, -

в с т а н о в и в:

Позивач ОСОБА_1 звернувся до суду з позовом до територіальної громади с. Ямельня Яворівського району Львівської області в особі Порічанської сільської ради Яворівського району Львівської області про визнання власником спадкового майна.

Із позовної заяви вбачається, що така не відповідає вимогам ЦПК України, виходячи з наступного.

Відповідно до п. 3 ч. 3 ст. 175 ЦПК України позовна заява повинна містити зазначення ціни позову, якщо позов підлягає грошовій оцінці; обґрунтований розрахунок сум, що стягуються чи оспорюються.

Згідно із п. 9 ч. 1 ст. 176 ЦПК України ціна позову у позовах про визнання права власності на нерухоме майно, що належить фізичним особам на праві власності визначається дійсною вартістю нерухомого майна.

Відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 21 серпня 2014 року за № 358 Про проведення оцінки для цілей оподаткування та нарахування і сплати інших обов`язкових платежів, які справляються відповідно до законодавства , термін (строк) дії звіту про оцінку майна, визначається оцінювачем на власний розсуд, але не може бути більшим, аніж шість місяців з дати оцінки.

Всупереч вищевказаному, позивачем не додано доказів на підтвердження вартості майна на час подання позовної заяви, оскільки до позовної заяви долучено копію технічного паспорта, який виготовлено 23.12.2015 р.

Виходячи з викладеного, позивач повинен додати до позовної заяви, на підтвердження ціни позову, звіт чи акт про оцінку майна, складений не більш як за шість місяців до звернення до суду, оскільки за відсутності такого, суд позбавлений можливості перевірити правильність сплати судового збору.

Згідно із ч. 1 ст. 185 ЦПК України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 175 і 177 ЦПК України, постановляє ухвалу, в якій зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб і строк їх усунення.

Враховуючи наведене, вважаю, що позовну заяву слід залишити без руху, надавши позивачу термін для усунення недоліків.

Керуючись ст. ст. 175, 185 ЦПК України,

у х в а л и в:

Позовну заяву ОСОБА_1 до територіальної громади с. Ямельня Яворівського району Львівської області в особі Порічанської сільської ради Яворівського району Львівської області про визнання власником спадкового майна - залишити без руху.

Недоліки, зазначені в описовій частині ухвали, можуть бути усунені протягом п`яти днів з дня отримання позивачем ухвали.

У випадку невиконання вимог ухвали позовна заява вважатиметься неподаною та буде повернена позивачеві.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Н.А. Кондратьєва

Дата ухвалення рішення18.10.2019
Оприлюднено23.10.2019
Номер документу85104218
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —944/5163/19

Рішення від 05.03.2020

Цивільне

Яворівський районний суд Львівської області

Кондратьєва Н. А.

Ухвала від 26.11.2019

Цивільне

Яворівський районний суд Львівської області

Кондратьєва Н. А.

Ухвала від 18.10.2019

Цивільне

Яворівський районний суд Львівської області

Кондратьєва Н. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні