Ухвала
від 23.10.2019 по справі 130/1759/19
ЖМЕРИНСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

2/130/881/2019

130/1759/19

У Х В А Л А

про залучення до участі у справі третьої особи

23.10.2019 р. м. Жмеринка

Жмеринський міськрайонний суд Вінницької області в складі:

головуючого судді Заярного А.М.,

за участі: секретаря Буга Р.М.,

представника відповідача Коновалової Я. ОСОБА_1 .,

розглянувши у відкритому судовому засіданні цивільну справу за позовом ОСОБА_2 в інтересах ОСОБА_3 , ОСОБА_4 до Виконавчого комітету Жмеринської міської ради Вінницької області про зобов`язання виключити житло із числа службового,

ВСТАНОВИВ:

До початку розгляду справи по суті 08.10.2019 представник позивачів ОСОБА_2 подав до суду заяву про залучення КП Жмеринкакомунсервіс в якості третьої особи на стороні відповідача у справі, оскільки, як з`ясувалось після отримання відзиву на позовну заяву, спірна квартира перебуває на її балансі. Подати клопотання про виключення даного житла із числа службового КП Жмеринкакомунсервіс не вправі через те, що не є правонаступником прав та обов`язків МВУ ЖКГ.

До клопотання додано копію позовної заяви з додатками для третьої особи.

Судове засідання проведено у відсутність позивачів та представника ОСОБА_2 , який заздалегідь подав про це заяву.

Представник відповідача ОСОБА_5 Я ОСОБА_6 висловила позицію, що КП Жмеринкакомунсервіс має бути залучено до справи співвідповідачем, а не третьою особою, оскільки таке право має тільки позивач, заперечила щодо задоволення клопотання.

Відповідно до ч. 1 ст. 53 ЦПК України, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов`язки щодо однієї зі сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи.

Суд вважає, що оскільки рішення у справі може вплинути на права або обов`язки КП Жмеринкакомунсервіс щодо однієї зі сторін, його слід залучити до участі у справі як третю особу.

На підставі викладено, керуючись ст. 53, 258-260 ЦПК України, Суд

ПОСТАНОВИВ:

Залучити до участі у справі як третю особу, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору КП Жмеринкакомунсервіс .

Копію цієї ухвали, копію позовної заяви з додатками направити третій особі.

Запропонувати третій особі в п`ятнадцятиденний строк з дня отримання копії цієї ухвали та копії позовної заяви з додатками, подати до суду письмові пояснення щодо позову, які мають відповідати вимогам, встановленим статтею 181 ЦПК України. До пояснень щодо позову слід додати докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються аргументи і міркування на підтримку або заперечення проти позову, якщо такі докази не надані позивачем та документи, що підтверджують надіслання (надання) пояснень і доданих до них доказів позивачу та відповідачу.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя: А.М. Заярний

СудЖмеринський міськрайонний суд Вінницької області
Дата ухвалення рішення23.10.2019
Оприлюднено23.10.2019
Номер документу85112448
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —130/1759/19

Рішення від 28.11.2019

Цивільне

Жмеринський міськрайонний суд Вінницької області

Заярний А. М.

Рішення від 28.11.2019

Цивільне

Жмеринський міськрайонний суд Вінницької області

Заярний А. М.

Ухвала від 23.10.2019

Цивільне

Жмеринський міськрайонний суд Вінницької області

Заярний А. М.

Ухвала від 02.09.2019

Цивільне

Жмеринський міськрайонний суд Вінницької області

Заярний А. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні