Ухвала
від 22.10.2019 по справі 910/14486/19
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД міста КИЄВА 01030, м.Київ, вул.Б.Хмельницького,44-В, тел. (044) 284-18-98, E-mail: inbox@ki.arbitr.gov.ua УХВАЛА

м. Київ

22.10.2019Справа № 910/14486/19 Суддя Господарського суду міста Києва Морозов С.М., розглянувши

позовну заяву Товариства з обмеженою відповідальністю Рент Комерц , м. Київ

до 1. Товариства з обмеженою відповідальністю АЦК-Сервіс , м. Київ

2. Товариства з обмеженою відповідальністю ТК Альбус , м. Київ

про виселення з приміщення, -

ВСТАНОВИВ:

Товариство з обмеженою відповідальністю Рент Комерц (позивач) звернулось до Господарського суду міста Києва із позовними вимогами до Товариства з обмеженою відповідальністю АЦК-Сервіс (відповідач-1) та Товариства з обмеженою відповідальністю ТК Альбус (відповідач-2) про виселення останніх з нежилих приміщень, площею 4001 кв.м., що розташовані за адресою м. Київ, (в літ. А) на другому поверсі вул. Братиславська, 52.

Дослідивши матеріали позовної заяви, суд дійшов висновку про наявність підстав для залишення її без руху, зважаючи на наступне.

Відповідно до ч. ч. 1, 2 ст. 174 Господарського процесуального кодексу України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 162, 164, 172 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху. В ухвалі про залишення позовної заяви без руху зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб і строк їх усунення, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху. Якщо ухвала про залишення позовної заяви без руху постановляється з підстави несплати судового збору у встановленому законом розмірі, суд в такій ухвалі повинен зазначити точну суму судового збору, яку необхідно сплатити (доплатити).

Частиною 2 статті 164 Господарського процесуального кодексу України встановлено, що позивач зобов`язаний додати до позовної заяви всі наявні в нього докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються позовні вимоги (якщо подаються письмові чи електронні докази позивач може додати до позовної заяви копії відповідних доказів).

Дослідивши матеріали позовної заяви та додані до неї документи, суд встановив, що вказана позовна заява не відповідає вимогам ч. 2 ст. 164 Господарського процесуального кодексу України.

Позивач в позовній заяві вказує про те, що нежилі приміщення, площею 4001 кв.м., що розташовані за адресою м. Київ, (в літ. А) на другому поверсі вул. Братиславська, 52, на підставі Договору оренди нежитлових приміщень №01-09/19 від 01.09.2019 року та Акту прийому-передачі від 01.09.2019 року передані Товариством з обмеженою відповідальністю Віктор-Комерц Товариству з обмеженою відповідальністю Рент Комерц в оренду.

Проте, як вбачається з матеріалів справи, відсутні докази на підтвердження передання Товариством з обмеженою відповідальністю Віктор-Комерц Товариству з обмеженою відповідальністю Рент Комерц в оренду нежилі приміщення, площею 4001 кв.м., що розташовані за адресою м. Київ, (в літ. А) на другому поверсі вул. Братиславська, 52, оскільки відсутній Акт прийому-передачі від 01.09.2019 року.

Окрім того, як на підставу звернення позивача до суду ТОВ Рент Комерц посилається на зайняття приміщень, орендованих позивачем у ТОВ Віктор-Комерц Товариством з обмеженою відповідальністю АЦК-Сервіс та Товариством з обмеженою відповідальністю ТК Альбус , в той же час не надаючи до позовної заяви жодного доказу в підтвердження фактичного зайняття зазначених вище приміщень відповідачами, зазначеними позивачем.

Отже, з наданих до позовної заяви документів не вбачається обставин, на які позивач посилається як на підставу звернення до суду з даним позовом.

Пунктом 4 частини 3 статті 162 Господарського процесуального кодексу України встановлено, що позовна заява повинна містити зміст позовних вимог: спосіб (способи) захисту прав та інтересів, передбачений законом чи договором, або інший спосіб (способи) захисту прав та інтересів, який не суперечить закону і який позивач просить суд визначити у рішенні.

В позовній заяві позивач посилається на ст. 766 Цивільного кодексу України та ст. 400 Цивільного кодексу при цьому пред`являючи позов до Товариством з обмеженою відповідальністю АЦК-Сервіс та Товариством з обмеженою відповідальністю ТК Альбус з вимогою про виселення вказаних осіб з приміщень, що повністю протилежить суті вказаних норм.

Таким чином, необхідним є зазначення позивачем визначеного нормами чинного законодавства способу захисту своїх прав із чітким встановленням відповідних матеріальних норм (відповідних статей), якими передбачено визначений позивачем спосіб захисту.

Згідно ч. 1 ст. 174 ГПК України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 162, 164, 172 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

В ухвалі про залишення позовної заяви без руху зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб і строк їх усунення, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху (ч. 2 ст. 174 ГПК України).

За наведених обставин, оскільки подана позивачем позовна заява не відповідає вимогам статті 164 Господарського процесуального кодексу України, суд вважає за необхідне залишити її без руху та надати позивачу строк для усунення вищевказаних недоліків.

Суд звертає увагу позивача на те, що відповідно до ч. 4 ст. 174 ГПК України якщо позивач не усунув недоліки позовної заяви у строк, встановлений судом, заява вважається неподаною і повертається особі, що звернулася із позовною заявою.

На підставі викладеного та керуючись ст. ст. 162, 164, 172, 174, 232, 234, 235 Господарського процесуального кодексу України, Господарський суд міста Києва, -

УХВАЛИВ:

1. Залишити позовну заяву Товариства з обмеженою відповідальністю Рент Комерц без руху.

2. Встановити Товариству з обмеженою відповідальністю Рент Комерц строк на усунення недоліків позовної заяви - 10 (десять) днів з дня вручення цієї ухвали.

3. Встановити Товариству з обмеженою відповідальністю Рент Комерц спосіб усунення недоліків позовної заяви шляхом:

- подання до суду документів, в належним чином засвідчених копіях, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються позовні вимоги;

- визначення встановленого нормами чинного законодавства способу захисту прав та інтересів;

- копії наданого (-их) на виконання даної ухвали документу (-ів) надіслати на адресу відповідача, докази чого надати суду.

4. Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та не підлягає оскарженню окремо від рішення суду.

Суддя C.М. Морозов

СудГосподарський суд міста Києва
Дата ухвалення рішення22.10.2019
Оприлюднено28.10.2019
Номер документу85149586
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —910/14486/19

Рішення від 16.10.2020

Господарське

Господарський суд міста Києва

Морозов С.М.

Ухвала від 21.07.2020

Господарське

Господарський суд міста Києва

Морозов С.М.

Ухвала від 16.06.2020

Господарське

Господарський суд міста Києва

Морозов С.М.

Ухвала від 21.04.2020

Господарське

Господарський суд міста Києва

Морозов С.М.

Ухвала від 17.03.2020

Господарське

Господарський суд міста Києва

Морозов С.М.

Ухвала від 05.02.2020

Господарське

Господарський суд міста Києва

Морозов С.М.

Ухвала від 14.01.2020

Господарське

Господарський суд міста Києва

Морозов С.М.

Ухвала від 06.11.2019

Господарське

Господарський суд міста Києва

Морозов С.М.

Ухвала від 22.10.2019

Господарське

Господарський суд міста Києва

Морозов С.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні