Ухвала
від 22.10.2019 по справі 464/6948/18
СИХІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЛЬВОВА

Справа № 464/6948/18

пр.№ 1-кс/464/2449/19

У Х В А Л А

22 жовтня 2019 року слідчий суддя Сихівського районного суду м. Львова ОСОБА_1 , секретар судового засідання ОСОБА_2 , з участю прокурора ОСОБА_3 , слідчого ОСОБА_4 , захисника ОСОБА_5 , підозрюваного ОСОБА_6 , розглянувши клопотання старшого слідчого з особливо важливих справ слідчого управління фінансових розслідувань ГУ ДФС у Львівській області ОСОБА_4 про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою відносно

ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1 ,уродженця м.Стебник,Дрогобицького району,Львівської області,українця,громадянина України,не працюючого,одруженого,має наутриманні двохнеповнолітніх дітей,зареєстрованого тапроживаючого заадресою АДРЕСА_1 , судимості не має,-

в с т а н о в и в:

старший слідчий зособливо важливихсправ слідчогоуправління фінансовихрозслідувань ГУДФС уЛьвівській області ОСОБА_4 звернувся до суду із клопотанням про застосування до підозрюваного ОСОБА_6 запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, із визначенням підозрюваному застави у розмірі 200 прожиткових мінімумів для працездатних осіб. В обгрунтування клопотання покликається на те, що останньому 22.08.2019 року повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення передбаченого ч.3 ст.28, ч.1 ст.204 КК України, а саме, - у незаконному придбанні, зберіганні, транспортуванні з метою збуту незаконно виготовлених алкогольних напоїв, тютюнових виробів вчинених у складі організованої групи. З огляду те, що докази вчинення ОСОБА_6 інкримінованого йому кримінального правопорушення є вагомими та допустимими, отриманими у встановленому КПК України порядку, у разі визнання винним ОСОБА_6 загрожує покарання у виді штрафу до десяти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією та знищенням незаконно виготовлених товарів, а також, зважаючи на ризики, які дають підстави вважати, що ОСОБА_6 з метою уникнення кримінальної відповідальності може впливати на свідків та інших підозрюваних та продовжити вчиняти кримінальне правопорушення, в якому підозрюється, просить клопотання задоволити.

Дослідивши матеріали клопотання, заслухавши пояснення підозрюваного та його захисника, які заперечили проти даного клопотання, просять обрати йому менш суворий запобіжний захід, пояснення слідчого та думку прокурора в підтримку клопотання, приходжу до висновку, що клопотання не підлягає до задоволення з наступних підстав.

Відповідно до ст.183 КПК України тримання під вартою є винятковим запобіжним заходом, який застосовується виключно у разі, якщо прокурор доведе, що жоден із більш м`яких запобіжних заходів не зможе запобігти ризикам, передбаченим статтею 177 цього Кодексу.

Крім того, в силу ч.2 ст.183 КПК України, до обвинуваченого, який підозрюється у вчиненні злочину, за який законом передбачено основне покарання у виді штрафу в розмірі понад три тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян та не має судимості вказаний запобіжний захід може бути застосований лише у разі, якщо крім наявності підстав, передбачених статтею177цього Кодексу, буде також доведено, що він не виконав обов`язки, покладені на нього при застосуванні іншого, раніше обраного запобіжногозаходу,або не виконав у встановленому порядку вимог щодо внесення коштів як застави та надання документа, що це підтверджує.

Як встановлено при розгляді клопотання ОСОБА_6 підозрюється у вчиненні злочину середньої тяжкості, за який передбачено покарання у виді штрафу відп`яти додесяти тисячнеоподатковуваних мінімумівдоходів громадян, судимості немає, до останнього раніше не застосовувався запобіжний захід та не покладались жодні обов`язки, у зв`язку із чим відповідно до ч.2 ст.183 КПК України підстави для застосування вказаного запобіжного заходу відсутні.

Разом із тим, з огляду на наявність обгрунтованої підозри у вчиненні злочину середньої тяжкості, за яке передбачено покарання у виді штрафу від п`яти до десяти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією та знищенням незаконно виготовлених товарів, дані про особу підозрюваного, який на виклики до слідчого не з`являвся, після проведення обшуку за місцем свого проживання залишив таке, приходжу до висновку про наявність ризикутого,що підозрюванийможе ухилятисьвід виконанняпроцесуальних обов`язків,а тому,зважаючи нате,що наданий часвін маєпостійне місцепроживання, одружений, має на утриманні двох неповнолітніх дітей, йому слід обрати запобіжний захід у вигляді домашнього арешту, що полягає у забороні залишати будинок АДРЕСА_1 з 21.00 год. вечора до 08.00 год. ранку, з покладенням обов`язків, передбачених п.п. 1-4,8 ч.5 ст.194 КПК України, що буде достатнім запобіжним заходом для забезпечення належної процесуальної поведінки підозрюваного.

На підставі викладеного і керуючись ст. ст. 177, 178, 182, 183, 184, 193, 196 КПК України, слідчий суддя, -

у х в а л и в:

в задоволенні клопотання старшого слідчогоз особливоважливих справслідчого управлінняфінансових розслідуваньГУ ДФСу Львівськійобласті ОСОБА_4 про застосуваннядо ОСОБА_6 запобіжного заходуу виглядітримання підвартою - відмовити.

Застосувати до ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця м.Стебник,Дрогобицького району,Львівської області - запобіжний захід у вигляді домашнього арешту, що полягаєу заборонізалишатибудинок АДРЕСА_1 з 21.00 год. вечора до 08.00 год. ранку.

Покласти на ОСОБА_6 наступні обов`язки:

1. прибувати за першою вимогою слідчого, прокурора, або суду у провадженні яких перебуватиме кримінальне провадження;

2. не відлучатися із м. Стебник, без дозволу слідчого, прокурора, суду, у провадженні яких перебуватиме кримінальне провадження;

3. повідомляти слідчого, прокурора, суд, у провадженні яких перебуватиме дане кримінальне провадження про зміну свого місця проживання;

4. утримуватися від спілкування з підозрюваними та свідками по даному кримінальному провадженню;

5. здати на зберігання до відповідних органів державної влади свій паспорт (паспорти) для виїзду за кордон, інші документи, що дають право на виїзд з України і в`їзд в Україну.

Строк дії даної ухвали про обрання запобіжного заходу до 22.11.2019 року.

Апеляційна скарга на ухвалу подається безпосередньо до Львівського апеляційного суду протягом п`яти днів з дня її оголошення.

Слідчий суддя ОСОБА_1

СудСихівський районний суд м.Львова
Дата ухвалення рішення22.10.2019
Оприлюднено21.02.2023
Номер документу85236220
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про застосування запобіжних заходів тримання під вартою

Судовий реєстр по справі —464/6948/18

Ухвала від 14.04.2020

Кримінальне

Сихівський районний суд м.Львова

Бойко О. М.

Ухвала від 13.11.2019

Кримінальне

Сихівський районний суд м.Львова

Бойко О. М.

Ухвала від 13.11.2019

Кримінальне

Сихівський районний суд м.Львова

Бойко О. М.

Ухвала від 22.10.2019

Кримінальне

Сихівський районний суд м.Львова

Бойко О. М.

Ухвала від 22.10.2019

Кримінальне

Сихівський районний суд м.Львова

Бойко О. М.

Ухвала від 08.10.2019

Кримінальне

Сихівський районний суд м.Львова

Бойко О. М.

Ухвала від 08.10.2019

Кримінальне

Сихівський районний суд м.Львова

Бойко О. М.

Ухвала від 08.10.2019

Кримінальне

Сихівський районний суд м.Львова

Бойко О. М.

Ухвала від 08.10.2019

Кримінальне

Сихівський районний суд м.Львова

Бойко О. М.

Ухвала від 07.10.2019

Кримінальне

Сихівський районний суд м.Львова

Бойко О. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні