Ухвала
від 28.10.2019 по справі 605/495/18
ПІДГАЄЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 605/495/18

УХВАЛА

Іменем України

"28" жовтня 2019 р. Підгаєцький районний суд

Тернопільської області

в складі :

головуючого судді Горуц Р.О.

при секретарі Дармограй Т.І.

розглянувши матеріали заяви ОСОБА_1 про роз`яснення рішення суду по справі за її позовом до Сільцівської сільської ради Підгаєцького району Тернопільської області про визнання права власності на спадкове майно , -

В С Т А Н О В И В :

ОСОБА_1 звернулась в суд із заявою про роз`яснення рішення суду по справі за її позовом до Сільцівської сільської ради Підгаєцького району Тернопільської області про визнання права власності на спадкове майно, вказуючи, що у рішенні Підгаєцького районного суду Тернопільської області від 11 жовтня 2018 року по зазначеній вище справі, є незрозумілим на яке саме спадкове майно за нею визнано право власності, чи на обидва житлових будинки з надвірними будівлями, які знаходяться за адресою: АДРЕСА_1 та належали спадкодавцю, виходячи із вартості яких вона сплачувала судовий збір за подання нею позову до суду про визнання права власності на спадкове майно, чи лише на якийсь один житловий будинок, у зв`язку з чим вона немає можливості зареєструвати право власності на вказане спадкове майно на підставі рішення суду від 11 жовтня 2018 року.

В судове засідання позивач не з`явилась, хоча належним чином була повідомлена про дату, час та місце розгляду справи. Причин своєї неявки суду не повідомила, однак її неявка в судове засідання відповідно до ч.3 ст.271 ЦПК України не перешкоджає розглядові заяви про роз`яснення рішення.

В судове засідання представник відповідача - Сільцівської сільської ради Підгаєцького району Тернопільської області не з`явився, хоча належним чином був повідомлений про дату, час та місце розгляду справи. Причин своєї неявки суду не повідомив.

Суд, дослідивши матеріали заяви та матеріали цивільної справи №605/495/18 за позовом ОСОБА_1 до Сільцівської сільської ради Підгаєцького району Тернопільської області про визнання права власності на спадкове майно, вважає за необхідне роз`яснити рішення суду, з наступних підстав.

Відповідно до ч.ч.1, 2 ст.271 ЦПК України за заявою учасників справи, державного виконавця, приватного виконавця суд роз`яснює судове рішення, яке набрало законної сили, не змінюючи змісту судового рішення.

Подання заяви про роз`яснення судового рішення допускається, якщо судове рішення ще не виконане або не закінчився строк, протягом якого рішення може бути пред`явлене до примусового виконання.

Встановлено, що рішенням Підгаєцького районного суду Тернопільської області від 11 жовтня 2018 року позовні вимоги ОСОБА_1 задоволено повністю.

Визнано за ОСОБА_1 право власності на спадкове майно за законом, у вигляді житлового будинку з надвірними будівлями, що в АДРЕСА_1 , а також трьох земельних ділянок різними площами для ведення товарного сільськогосподарського виробництва (сад, рілля, пасовище), що належало її чоловіку ОСОБА_2 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Як вбачається із матеріалів цивільної справи №605/495/18 позивач ОСОБА_1 звернулась в суд з позовом до Сільцівської сільської ради Підгаєцького району Тернопільської області про визнання права власності на спадкове майно, у вигляді житловий будинків з надвірними будівлями, що в АДРЕСА_1 , а також трьох земельних ділянок різними площами для ведення товарного сільськогосподарського виробництва (сад, рілля, пасовище), що належало її чоловіку ОСОБА_2 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Спадкодавцеві ОСОБА_2 належало два житлових будинки з надвірними будівлями, що в АДРЕСА_1 , а саме: житловий будинок (цегляний) жилою площею 52,7 кв.м. та житловий будинок (глиновалькований) жилою площею 30,5 кв.м., що підтверджується нотаріально посвідченим договором дарування від 14 грудня 2001 року, зареєстрованим в реєстрі за №1537; реєстраційними посвідченнями від 02 грудня 2002 року та 13 березня 1997 року виданими відповідно Бережанським обласним комунальним міжрайонним бюро технічної інвентаризації та Бережанським міжрайонним бюро технічної інвентаризації; нотаріально посвідченим свідоцтвом про право на спадщину за законом від 11 березня 1997 року, зареєстрованим в реєстрі за №333 та довідкою виданою Підгаєцьким районним бюро технічної інвентаризації за вих.№76 від 01 березня 2018 року.

Виходячи із вартості спадкового майна. у тому числі й вказаних житлових будинків, позивачем при подачі позову до суду сплачено судовий збір.

При ухваленні рішення у справі №605/495/18, Підгаєцький районний суд Тернопільської області задовольнивши позовні вимоги позивача ОСОБА_1 , зазначив у резолютивній частині вказаного рішення від 11 жовтня 2018 року про те, що за позивачем визнано право власності на житловий будинок з надвірними будівлями, що в АДРЕСА_1 , при цьому суд в однині застосував словосполучення «житлового будинку» , однак в даному випадку суд вважає за необхідне роз`яснити, що визнання права власності на спадкове майно за позивачем після смерті спадкодавця, стосувалось всього майна, яке належало ОСОБА_2 на час його смерті, у тому числі двох житлових будинків що в АДРЕСА_1 , а саме: житлового будинку (цегляного) жилою площею 52,7 кв.м. та житлового будинку (глиновалькованого) жилою площею 30,5 кв.м., а також трьох вищезазначених земельних ділянок.

На підставі наведеного, керуючись ст.ст.260, 271 ЦПК України, суд, -

У Х В А Л И В:

Роз`яснити, особам, які брали участь у справі, що згідно рішення Підгаєцького районного суду Тернопільської області від 11 жовтня 2018 року у справі №605/495/18 за позовом ОСОБА_1 до Сільцівської сільської ради Підгаєцького району Тернопільської області про визнання права власності на спадкове майно, за позивачкою ОСОБА_1 визнано право власності на два житлових будинки що в АДРЕСА_1 , а саме: житловий будинок (цегляний) жилою площею 52,7 кв.м. та житловий будинок (глиновалькований) жилою площею 30,5 кв.м., що належали ОСОБА_2 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається безпосередньо до Тернопільського апеляційного суду або через Підгаєцький районний суд Тернопільської області протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення.

Учасник справи, якому повне рішення або ухвала суду не були вручені у день його (її) проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження: на ухвали суду - якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Строк на апеляційне оскарження може бути також поновлений в разі пропуску з інших поважних причин, крім випадків, зазначених у частині другій статті 358 ЦПК України.

Головуючий: Р. О. Горуц

Дата ухвалення рішення28.10.2019
Оприлюднено29.10.2019
Номер документу85238346
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання права власності на спадкове майно

Судовий реєстр по справі —605/495/18

Ухвала від 28.10.2019

Цивільне

Підгаєцький районний суд Тернопільської області

Горуц Р. О.

Рішення від 11.10.2018

Цивільне

Підгаєцький районний суд Тернопільської області

Горуц Р. О.

Ухвала від 20.09.2018

Цивільне

Підгаєцький районний суд Тернопільської області

Горуц Р. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні