Ухвала
від 28.10.2019 по справі 755/13993/18
ДНІПРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа № 755/13993/18

1-кс/755/5745/19

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"28" жовтня 2019 р. слідчий суддя Дніпровського районного суду м. Києва ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , розглянувши у відкритому судовому засіданні клопотання слідчого з ОВС четвертого слідчого відділу розслідування кримінальних проваджень СУ ФР ГУ ДФС у м. Києві ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей та документів, в рамках кримінального провадження, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №32018100040000044 від 04 червня 2018 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 212 КК України,

ВСТАНОВИВ:

Слідчий з ОВС четвертого слідчого відділу розслідування кримінальних проваджень СУ ФР ГУ ДФС у м. Києві ОСОБА_3 звернулась до слідчого судді з клопотанням про надання тимчасового доступу до документів.

В обґрунтування клопотання слідчий посилається на те, що четвертим слідчим відділом розслідування кримінальних проваджень СУ ФР ГУ ДФС у м. Києві проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні №32018100040000044 за ознаками умисного ухилення від сплати податків ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » - тобто кримінального правопорушення передбаченого ч. 3 ст. 212 КК України.

Відповідно до висновку акту перевірки № 47/26-15-14-07-02/39391593 від 23.02.2018 року, службові особи ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) в період з 01.06.2016 по 30.10.2017 безпідставно відобразили в податковому обліку операції з придбання товарів військового призначення у ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_3 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 »

(код ЄДРПОУ НОМЕР_4 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_5 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_6 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_7 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_7 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_8 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_8 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_9 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_9 ), що носять удаваний характер, в результаті чого умисно ухилились від сплати податку на додану вартість на загальну суму 4 219 084 грн. та податку на прибуток на загальну суму 684 680 грн.

Встановлено, що частину нібито придбаних у вищевказаних підприємств з ознаками фіктивності товарів військового призначення ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » поставило на адресу Державного підприємства « ІНФОРМАЦІЯ_10 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_10 ).

Планується отримати тимчасовий доступ до речей та документів, що знаходяться в службових осіб Державного підприємства « ІНФОРМАЦІЯ_10 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_10 ), які містять відомості про товари придбані державним підприємством у ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) та використання їх в господарській діяльності Державного підприємства « ІНФОРМАЦІЯ_10 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_10 ).

Вказані документи мають значення для встановлення обставин у кримінальному провадженні, а саме встановлення підприємств, що є виробниками даних товарів, серійних номерів, чи інші даних, що ідентифікують їх, фактичного постачальника товарів, фактичної ціни товарів та фактичних обставини їх придбання ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 ».

Вказані документи можуть використані як докази заниження сплати податків службовими особами ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », шляхом використання в бухгалтерському та податковому обліках підприємства первинних документів, що містять недостовірні відомості про придбання товарів в підприємств з ознаками фіктивності.

Клопотання погоджено прокурором відділу прокуратури м. Києва ОСОБА_4 .

В судове засідання слідчий не з`явилася, проте подала заяву в якій просила клопотання задовольнити та розглянути за її відсутності.

На підставі ч. 2 ст. 163 КПК України слідчий суддя визнав за можливе проводити розгляд клопотання без виклику особи, у володінні якої знаходиться інформація, з огляду на наявність достатніх підстав вважати, що існує реальна загроза зміни або знищення такої інформації.

Вивчивши матеріали додані до клопотання, слідчий суддя приходить до наступного.

З нормст. 26 КПК Українивипливає, що сторони кримінального провадження є вільними у використанні своїх прав у межах та у спосіб, передбачених цим Кодексом.

Відповідно дост. 159 КПК України, тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити їх виїмку). Тимчасовий доступ до речей і документів здійснюється на підставі ухвали слідчого судді, суду.

Порушень вимогГлави 10 КПК України- заходи забезпечення кримінального провадження і підстави їх застосування таГлави 15 КПК України- тимчасовий доступ до речей і документів, у судовому засіданні, під час розгляду клопотання, слідчим суддею не виявлено.

Для досягнення повноти, всебічності та неупередженості розслідування вищезазначеного факту, зокрема для отримання відомостей, що є необхідними для з`ясування всіх обставин справи у даному провадженні, є необхідність надати тимчасовий дозвіл на доступ до документів, що знаходяться у володінні Державного підприємства « ІНФОРМАЦІЯ_10 ».

За таких обставин, слідчий суддя дослідивши, матеріали клопотання, долучені до нього документи, за своїм внутрішнім переконанням, яке ґрунтується на всебічному, повному й неупередженому дослідженні всіх обставин провадження, керуючись законом, оцінюючи сукупність зібраних доказів - з точки зору достатності та взаємозв`язку вважає, що наявні у провадженні докази, передбачені параграфами 3-5Глави 4 КПК України(показання, речові докази і документи, та інші) свідчать про те, що у відповідності до вимог ч. 5ст. 132 КПК України, надано ґрунтовні докази, які дають змогу прийти до висновку про неможливість іншим способом, на даному етапі, довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів (ч. 4 ст.132, ч. 6 ст.163 КПК України), забезпечити повноту, всебічність та неупередженість розслідування вищезазначеного кримінального правопорушення, отримати відомості, що є необхідними для з`ясування всіх важливих обставин у їх сукупності, а тому клопотання підлягає задоволенню.

Враховуючи викладене, керуючись статями159,163-164,309,369-372 КПК України,

постановив:

Клопотання задовольнити.

Надати слідчим з ОВС четвертого слідчого відділу розслідування кримінальних проваджень СУ ФР ГУ ДФС у м. Києві ОСОБА_3 , ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 та за дорученням співробітникам СУ ФР ГУ ДФС у Миколаївській області тимчасовий доступ до документів, які перебувають у володінні Державного підприємства « ІНФОРМАЦІЯ_10 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_10 ), що находиться за адресою: АДРЕСА_1 , з можливістю вилучення оригіналів документів, що містять відомості про придбання товарів у ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) за період з 01.01.2016 року по дату винесення ухвали, а саме:

- документи, що містять відомості про придбання товарів: договори, контракти та додатки до них, накладні, акти приймання товарів, товарно-транспортні накладні, платіжні документи, документи складського обліку, відомість аналітичного обліку запасів; тендерну документацію щодо проведення конкурсних закупівель товарів придбаних у ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ); комерційні пропозиції, заявки, документи ділової переписки з приводу укладання договорів та постачання товарів між Державним підприємством « ІНФОРМАЦІЯ_10 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_10 ) та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ); акти випробувань обладнання (при наявності, відеозапис та фотознімки на яких зафіксовано товари при їх передачі ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » та випробуванні);

- документи, що містять відомості про використання Державним підприємством « ІНФОРМАЦІЯ_10 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_10 ) придбаних у ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) товарів в господарській діяльності підприємства: накладна на відпуск (внутрішнє переміщення) матеріалів, лімітно-забірні картки, акти-вимоги на заміну (додатковий відпуск) матеріалів, картки рахунків по рахункам № НОМЕР_11 , 26 та іншим рахункам бухгалтерського обліку; паспорти складання (зборки), інші документи, що містять відомості, на які саме одиниці військової техніки (їх назва, номер, що ідентифікує дану одиницю техніки) встановлені деталі та механізми придбані у ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ); документи, що містять відомості, яким саме підприємствам, військовим частинам (їх адреса, П.І.Б. керівника, номер телефону) передана військова техніка, на якій встановлені деталі та механізми придбані у ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 );

- документи, що містять відомості про походження товарів, придбаних у ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ): паспорти; сертифікати відповідності; пакувальні листи; акти випробувань обладнання; фотографії обладнання (з зображенням етикеток, які знаходяться на обладнанні та містять інформацію про назву, виробника, серійні номери обладнання); інші документи, які містять відомості про серійні номери, виробника та інші відомості, що ідентифікують дане обладнання;

- документи, що містять відомості про доставку товарів, придбаних у ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ): журнали реєстрації довіреностей; журнали обліку автотранспортних засобів, що містить відомості про автотранспортні засоби, якими доставлялися товари придбані у ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) на територію Державного підприємства « ІНФОРМАЦІЯ_10 »; журнали видачі перепусток представника ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) для проходження на територію Державного підприємства « ІНФОРМАЦІЯ_10 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_10 ).

Строк дії ухвали - один місяць з дня її постановлення.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Перший примірник оригіналу знаходиться в матеріалах судового провадження №755/13993/19-к.

Другий примірник оригіналу наданий слідчому ОСОБА_3

Копія Державному підприємству « ІНФОРМАЦІЯ_10 » .

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення28.10.2019
Оприлюднено21.02.2023

Судовий реєстр по справі —755/13993/18

Ухвала від 01.06.2020

Кримінальне

Дніпровський районний суд міста Києва

Сазонова М. Г.

Ухвала від 03.12.2019

Кримінальне

Дніпровський районний суд міста Києва

Сазонова М. Г.

Ухвала від 28.10.2019

Кримінальне

Дніпровський районний суд міста Києва

Сазонова М. Г.

Ухвала від 07.10.2019

Кримінальне

Дніпровський районний суд міста Києва

Сазонова М. Г.

Ухвала від 12.06.2019

Кримінальне

Дніпровський районний суд міста Києва

Сазонова М. Г.

Ухвала від 12.06.2019

Кримінальне

Дніпровський районний суд міста Києва

Сазонова М. Г.

Ухвала від 12.06.2019

Кримінальне

Дніпровський районний суд міста Києва

Сазонова М. Г.

Ухвала від 12.06.2019

Кримінальне

Дніпровський районний суд міста Києва

Сазонова М. Г.

Ухвала від 12.06.2019

Кримінальне

Дніпровський районний суд міста Києва

Сазонова М. Г.

Ухвала від 05.03.2019

Кримінальне

Дніпровський районний суд міста Києва

Федосєєв С. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні