Ухвала
від 28.10.2019 по справі 328/1918/19
ТОКМАЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

328/1918/19

28.10.2019

2 /328/819/19

У Х В А Л А

про відкладення підготовчого засідання

28 жовтня 2019 року м.Токмак

Токмацький районний суд Запорізької області у складі головуючого судді Коваленка П.Л., за участю секретаря судового засідання Баздирь О.Л., розглянувши у підготовчому засіданні цивільну справу за позовною заявою ОСОБА_1 та ОСОБА_2 до Новомиколаївської сільської ради про визнання права на земельну частку (пай) в порядку спадкування за законом ,

в с т а н о в и в:

ОСОБА_1 , ОСОБА_2 звернулися до суду з позовною заявою до Новомиколаївської сільської ради про визнання права на земельну частку (пай) в порядку спадкування за законом після померлої ОСОБА_3

Підготовче засідання призначено на 28 жовтня 2019 року.

Учасники справи в підготовче засідання не з`явилися, про час, дату та місце розгляду справи повідомлені належним чином.

ОСОБА_1 , ОСОБА_2 через канцелярію суду надали уточнюючу позовну заяву до Новомиколаївської сільської ради про визнання права на земельну частку (пай) в порядку спадкування за законом, в якій не змінюючи позовних вимог, третьої особою, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору зазначають Головне управління Держгеокадастру у Запорізькій області.

Також позивачами надані письмові заяви про проведення підготовчого засідання без їх участі, позовні вимоги підтримують в повному обсязі.

Представник відповідача через канцелярію суду надав клопотання про заміну первісного відповідача належним, в якому просить замінити первісного відповідача по справі на належного відповідача - Головне управління Держгеокадастру у Запорізькій області, посилаючись на те, що розпорядником земель сільськогосподарського призначення державної власності на території Запорізької області являється Головне управління Держгеокадастру у Запорізькій області.

Суд, розглянувши матеріали справи, приходить до наступного.

Відповідно до ч.2 ст.51 ЦПК України суд лише за клопотанням позивача замінює первісного відповідача належним відповідачем, не закриваючи провадження у справі, тобто відповідач не наділений правом щодо заявлення клопотання про заміну первісного відповідача належним.

Відповідно до ч.1 ст.53 ЦПК України, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов`язки щодо однієї зі сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи.

Відповідно до ч.5 ст.53 ЦПК України, про залучення третіх осіб до участі у справі суд постановляє ухвалу.

Суд враховуючи те, що підготовче провадження не закрито, обсяг позовних вимог в уточнюючій позовній заяві позивачами не збільшено, а лише залучено до участі у справі третю особу, суд приходить до висновку про можливість прийняття уточнюючого позову ОСОБА_1 та ОСОБА_2 до Новомиколаївської сільської ради про визнання права на земельну частку (пай) в порядку спадкування за законом, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору Головне управління Держгеокадастру у Запорізькій області .

Як передбачено п.2 ч.2 ст.198 ЦПК України, суд відкладає підготовче засідання в межах визначеного цим Кодексом строку підготовчого провадження у випадках, залучення до участі або вступу у справу третьої особи, заміни неналежного відповідача, залучення співвідповідача.

Проаналізувавши матеріали справи, з метою правильного, своєчасного і безперешкодного розгляду справи по суті, суд вважає за необхідне відкласти підготовче засідання.

Відповідно до ч.9 ст.223 ЦПК України про відкладення розгляду справи постановлюється ухвала.

На підставі викладеного та керуючись статтями 53, 198, 223 ЦПК України, суд,

п о с т а н о в и в:

Відмовити в задоволенні клопотання про заміну первісного відповідача належним.

Прийняти уточнений позов ОСОБА_1 та ОСОБА_2 до Новомиколаївської сільської ради про визнання права на земельну частку (пай) в порядку спадкування за законом, із залученням в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору Головного управління Держгеокадастру у Запорізькій області.

Відкласти підготовче засідання у справі, яке провести 18.11.2019 о 12 годині 45 хвилин в приміщенні Токмацького районного суду Запорізької області за адресою: вулиця Володимирська, 28, місто Токмак, Запорізька область.

Направити позивачам копію ухвали.

Направити відповідачу та третій особі копію ухвали разом з копією позовної заяви з копіями доданих до неї документів.

Встановити відповідачеві строк для подання відзиву на позовну заяву п`ятнадцять днів з дня отримання копії ухвали про відкриття провадження, копія якого одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана позивачу. У зазначений строк відповідач має право надіслати суду відзив на позовну заяву, який повинен відповідати вимогам ст.178 ЦПК України. У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами.

Відповідно до ч.1 ст.193 ЦПК України, у строк для подання відзиву відповідач має право пред`явити зустрічний позов.

Встановити позивачеві строк для подання відповіді на відзив, копія якої одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана відповідачу, - п`ять днів з дня отримання відзиву.

Встановити відповідачеві строк для подання заперечення, копія якого водночас з поданням до суду повинна бути надіслана позивачу - п`ять днів з дня отримання відповіді на відзив.

Третя особа має право подати суду протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення копії цієї ухвали або відзиву відповідача, письмові пояснення щодо позову або відзиву за правилами, що встановлені ч.ч.3-6 ст.178 ЦПК України.

Роз`яснити третій особі, що копія пояснень та доданих до нього документів повинна бути надіслана (надана) іншим учасникам справи одночасно з їх надісланням (наданням) до суду. Пояснення третьої особи повинні бути отримані учасниками справи завчасно до початку розгляду справи по суті.

Попередити відповідача, що суд може постановити ухвалу про стягнення в дохід державного бюджету з відповідача штрафу у сумі до від 0,3 до трьох розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб у випадку ненадання копії відзиву на позов позивачу у встановлений судом строк.

Веб-адреса сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет, за якою учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, що розглядається, http://court.gov.ua/fair/.

Ухвала оскарженню окремо від рішення суду не підлягає, проте заперечення на неї може бути включене до апеляційної скарги на рішення суду.

Ухвала набирає законної сили з моменту підписання її суддею.

Суддя:

СудТокмацький районний суд Запорізької області
Дата ухвалення рішення28.10.2019
Оприлюднено30.10.2019
Номер документу85256056
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —328/1918/19

Рішення від 23.12.2019

Цивільне

Токмацький районний суд Запорізької області

Коваленко П. Л.

Рішення від 23.12.2019

Цивільне

Токмацький районний суд Запорізької області

Коваленко П. Л.

Ухвала від 02.12.2019

Цивільне

Токмацький районний суд Запорізької області

Коваленко П. Л.

Ухвала від 28.10.2019

Цивільне

Токмацький районний суд Запорізької області

Коваленко П. Л.

Ухвала від 19.08.2019

Цивільне

Токмацький районний суд Запорізької області

Коваленко П. Л.

Ухвала від 01.08.2019

Цивільне

Токмацький районний суд Запорізької області

Коваленко П. Л.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні