Ухвала
від 28.10.2019 по справі 300/1989/19
ІВАНО-ФРАНКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ІВАНО-ФРАНКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про залишення позовної заяви без руху

"28" жовтня 2019 р. справа № 300/1989/19

м. Івано-Франківськ

Суддя Івано-Франківського окружного адміністративного суду Боршовський Т.І., розглянувши матеріали адміністративного позову Товариства з обмеженою відповідальністю «ДІАМЕБ» до Рогатинської районної державної адміністрації Івано-Франківської області, третя особа, що не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача: Рогатинська районна рада Івано-Франківської області, про визнання протиправним та скасування розпорядження № 172 від 13.09.2019, -

В С Т А Н О В И В:

Товариство з обмеженою відповідальністю «ДІАМЕБ» 04.10.2019 звернулось до суду з адміністративним позовом до Рогатинської районної державної адміністрації Івано-Франківської області, в якому просить суд: визнати протиправним та скасувати розпорядження голови Рогатинської районної державної адміністрації Івано-Франківської області № 172 від 13.09.2019 «Про перепланування частини приміщення стаціонару КНМП «Рогатинська центральна районна лікарня» .

Ухвалою від 07.10.2019 суд відкрив провадження в адміністративній справі за правилами спрощеного позовного провадження без проведення судового засідання та повідомлення учасників справи (у письмовому провадженні).

24.10.2019 на електронну пошту Івано-Франківського окружного адміністративного надійшло клопотання Рогатинської районної державної адміністрації Івано-Франківської області від 24.10.2019 № 2505/01-33/03 про залишення позовної заяви без руху. Вказане клопотання мотивоване тим, що позивачем в позовній заяві не зазначено: номери засобів зв`язку учасників справи, відомості про наявність/відсутність офіційної електронної адреси або адреси електронної пошти; інформації про наявність у позивача або іншої особи оригіналів письмових або електронних доказів, копії яких додано до заяви; письмове підтвердження позивача про те, що ним не подано іншого позову (позовів) до цього самого відповідача з тим самим предметом та з тих самих підстав. Також позивачем неправильно вказано ідентифікаційний код Рогатинської районної ради Івано-Франківської області. На думку представника відповідача, позовна заява подана Товариством з обмеженою відповідальністю «ДІАМЕБ» без додержання вимог статтей 160, 161 Кодексу адміністративного судочинства України.

Розглянувши вказане клопотання Рогатинської районної державної адміністрації Івано-Франківської області від 24.10.2019 № 2505/01-33/03, суд вказує на таке.

Відповідно до пункту 2 частини 5 статті 160 Кодексу адміністративного судочинства України в позовній заяві зазначаються: повне найменування (для юридичних осіб) або ім`я (прізвище, ім`я та по батькові - для фізичних осіб) сторін та інших учасників справи, їх місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання чи перебування (для фізичних осіб); поштовий індекс; ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України (для юридичних осіб, зареєстрованих за законодавством України); реєстраційний номер облікової картки платника податків (для фізичних осіб) за його наявності або номер і серія паспорта для фізичних осіб - громадян України (якщо такі відомості відомі позивачу), відомі номери засобів зв`язку, офіційна електронна адреса або адреса електронної пошти.

Так, в позовній заяві позивач не зазначив відомі номери засобів зв`язку, офіційні електронні адреси або адреси електронної пошти сторін та третьої особи, що не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача.

При цьому, представник Товариства з обмеженою відповідальністю «ДІАМЕБ» вказав ідентифікаційний код Рогатинської районної ради Івано-Франківської області - 0405441, замість правильного - 04054441.

Пунктом 8 частини 5 статті 160 Кодексу адміністративного судочинства України встановлено, що в позовній заяві зазначаються: перелік документів та інших доказів, що додаються до заяви; зазначення доказів, які не можуть бути подані разом із позовною заявою (за наявності), зазначення щодо наявності у позивача або іншої особи оригіналів письмових або електронних доказів, копії яких додано до заяви.

В даному випадку, представник Товариства з обмеженою відповідальністю «ДІАМЕБ» не зазначив в позовній заяві інформації щодо наявності у позивача або іншої особи оригіналів письмових або електронних доказів, копії яких додано до заяви.

Окрім цього, пунктом 11 частини 5 статті 160 Кодексу адміністративного судочинства України передбачено, що в позовній заяві зазначаються власне письмове підтвердження позивача про те, що ним не подано іншого позову (позовів) до цього самого відповідача з тим самим предметом та з тих самих підстав.

Такого підтвердження в поданому позивачем адміністративному позові не зазначено.

За таких обставин, позовну заяву подано без додержання вимог частин статті 160 та 161 Кодексу адміністративного судочинства України.

Відповідно до частини 13 статті 171 Кодексу адміністративного судочинства України суддя, встановивши після відкриття провадження у справі, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 160, 161 цього Кодексу, постановляє ухвалу в якій зазначаються підстави залишення заяви без руху, про що повідомляє позивача і надає йому строк для усунення недоліків, який не може перевищувати п`яти днів з дня вручення позивачу ухвали.

Згідно з частинами 14 та 15 статті 171 Кодексу адміністративного судочинства України, якщо позивач усунув недоліки позовної заяви у строк, встановлений судом, суд продовжує розгляд справи, про що постановляє ухвалу не пізніше наступного дня з дня отримання інформації про усунення недоліків. Якщо позивач не усунув недоліки позовної заяви у строк, встановлений судом, позовна заява залишається без розгляду.

Таким чином, з огляду на зміст вимог частини 13 статті 171 Кодексу адміністративного судочинства України позовну заяву належить залишити без руху та надати позивачу строк для їх усунення.

Керуючись статтями 160, 161, 169, 171, 241, 248 Кодексу адміністративного судочинства України, суддя, -

У Х В А Л И В:

Позовну заяву Товариства з обмеженою відповідальністю «ДІАМЕБ» до Рогатинської районної державної адміністрації Івано-Франківської області, третя особа, що не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача: Рогатинська районна рада Івано-Франківської області, про визнання протиправним та скасування розпорядження № 172 від 13.09.2019 - залишити без руху.

Надати позивачу п`ятиденний строк для усунення недоліків з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху. Виправити недоліки позовної заяви у спосіб:

- подати до Івано-Франківського окружного адміністративного суду позовну заяву, в якій зазначити:

1) відомі номери засобів зв`язку, офіційні електронні адреси або адреси електронної пошти сторін та третьої особи, що не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача;

2) правильний ідентифікаційний код Рогатинської районної ради Івано-Франківської області;

3) інформацію щодо наявності у позивача або іншої особи оригіналів письмових або електронних доказів, копії яких додано до заяви;

- надати суду письмове підтвердження позивача про те, що ним не подано іншого позову (позовів) до цього самого відповідача з тим самим предметом і з тих самих підстав.

Роз`яснити позивачу, що в разі не усунення недоліків у вищезазначений строк позовна заява буде залишена без розгляду.

Ухвала окремо від рішення суду оскарженню не підлягає.

Суддя /підпис/ Боршовський Т.І.

Дата ухвалення рішення28.10.2019
Оприлюднено31.10.2019
Номер документу85265801
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання протиправним та скасування розпорядження № 172 від 13.09.2019

Судовий реєстр по справі —300/1989/19

Ухвала від 30.12.2019

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Боршовський Т.І.

Ухвала від 30.12.2019

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Боршовський Т.І.

Ухвала від 14.11.2019

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Боршовський Т.І.

Ухвала від 07.11.2019

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Боршовський Т.І.

Ухвала від 28.10.2019

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Боршовський Т.І.

Ухвала від 24.10.2019

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Боршовський Т.І.

Ухвала від 07.10.2019

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Боршовський Т.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні