Ухвала
від 18.12.2018 по справі 367/5219/17
ІРПІНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 367/5219/17

Провадження №2/367/2682/2019

УХВАЛА

Іменем України

18 грудня 2018 року Ірпінський міський суд Київської області в складі :

головуючого судді Пархоменко О.В.,

при секретарі Коваленко С.С.,

з участю позивача ОСОБА_1 ,

представників відповідача Єсипчук І.В., Романюк М.В.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в приміщенні Ірпінського міського суду Київської області справу за позовом ОСОБА_1 до Приватного підприємства "Бучажитлобуд" про відшкодування збитків, внаслідок неналежного виконання договору,

в с т а н о в и в:

В провадженні Ірпінського міського суду знаходиться дана справа. В судовому засіданні позивач ОСОБА_1 заявив клопотання та надав письмову заяву про призначення по справі судової будівельно-технічної експертизи, проведення якої доручити експертам Харківського науково-дослідного інституту судових експертиз ім. засл. проф. М.С. Бокаріуса. В обгрунтування зазначеного клопотання позивач пояснив, що предметом його позову до відповідача є технічні характеристики квартири, її відповідність вимогам будівельних стандартів і норм, умовам договору, які він вважає невиконаними і для з`ясування зазначених обставин необхідні спеціальні знання в галузі будівництва, для чого необхідно провести експертизу.

Представники відповідача Єсипчук І.В., Романюк М.В. в судовому засіданні не заперечували проти задоволення клопотання позивача про призначення судової будівельно-технічної експертизи та проти питань, які позивач просить поставити перед експертом, разом з цим вважали необґрунтованою пропозицію позивача про доручення проведення зазначеної експертизи Харківському науково-дослідному інституту судових експертиз ім. засл. проф. М.С. Бокаріуса та просили визначити експертну установу для проведення експертизи на розсуд суду.

Суд, заслухавши думку учасників справи, вивчивши заявлене клопотання та матеріали справи, вважає за доцільне призначити по справі судову будівельно - технічну експертизу, оскільки для вирішення питань, поставлених позивачем необхідно застосування спеціальних пізнань.

Оскільки для проведення експертизи потрібно значний період часу, експертиза буде проводитись поза межами суду, суд вважає за необхідне зупинити провадження по даній справі до отримання висновку експертизи.

Разом з цим, суд , виходячи із положень ч. 3 ст. 103 ЦПК України, визначає експертну установу для проведення судової будівельно-технічної експертизи - Київський науково-дослідний інститут судових експертиз.

Керуючись ст. ст. 103-105, 197, п.5 ч.1 ст. 252 ЦПК України суд,

у х в а л и в:

Призначити по даній справі судову будівельно-технічну експертизу, проведення якої доручити експертам Київського науково-дослідного інституту судових експертиз (м. Київ, вул. Смоленська, 6), попередивши їх про кримінальну відповідальність за ст.384, 385 КК України.

На вирішення експертизи поставити наступні запитання:

1. Чи відповідають двокімнатна квартира (проектний АДРЕСА_1 ) та виконані будівельні роботи в ній проектній і технічній документації та вимогам нормативно-правових актів (ДБН, СНиП, стандартам, технічним умовам тощо) у галузі будівництва та умовам укладеного договору? Якщо не відповідають, то в чому полягають невідповідності?.

2. Чи співпадають параметри двокімнатної квартири (проектний АДРЕСА_1 ) відомостям, наведеним у технічному паспорті на зазначену квартиру, наданому відповідачем до суду? Якщо не відповідають, то в чому полягають невідповідності?.

3. Чи є приміщення, зазначені в технічному паспорті на квартиру, наданому відповідачем до суду, як розташовані на 10-му поверсі та гардеробна кімната, розташована в 2-му рівні квартирою в двох рівнях з точки зору нормативно-правових актів у галузі будівництва? Якщо ні, то чому?.

4. Чи передбачена чинною проектно-технічною документацією житлового будинку АДРЕСА_2 . Катерини АДРЕСА_3 наявність у його третьому під`їзді, на 10-му поверсі облаштування двокімнатної квартири загальною площею 87,0 метрів квадратних у двох рівнях?

В розпорядження експерта надати матеріали цивільної справи № 367/5219/17.

Оплату за проведення експертизи покласти на позивача ОСОБА_1 .

На час проведення експертизи провадження по справі зупинити.

Ухвала суду у частині зупинення провадження по справі може бути оскаржена до Київського апеляційного суду через Ірпінський міський суд Київської області на протязі 15 днів з дня проголошення ухвали.

Суддя: О.В. Пархоменко

СудІрпінський міський суд Київської області
Дата ухвалення рішення18.12.2018
Оприлюднено01.11.2019
Номер документу85313252
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —367/5219/17

Рішення від 20.02.2022

Цивільне

Ірпінський міський суд Київської області

Кравчук Ю. В.

Рішення від 21.02.2022

Цивільне

Ірпінський міський суд Київської області

Кравчук Ю. В.

Ухвала від 01.03.2021

Цивільне

Ірпінський міський суд Київської області

Кравчук Ю. В.

Ухвала від 28.01.2020

Цивільне

Ірпінський міський суд Київської області

Оладько С. І.

Ухвала від 18.12.2018

Цивільне

Ірпінський міський суд Київської області

Пархоменко О. В.

Ухвала від 15.08.2019

Цивільне

Ірпінський міський суд Київської області

Пархоменко О. В.

Ухвала від 11.08.2017

Цивільне

Ірпінський міський суд Київської області

Пархоменко О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні