Ухвала
від 31.10.2019 по справі 752/22225/19
ГОЛОСІЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа № 752/22225/19

Провадження №: 1-кс/752/10534/19

У Х В А Л А

31.10.2019 року слідчий суддя Голосіївського районного суду м. Києва ОСОБА_1 , за участі секретаря ОСОБА_2 , розглянувши у відкритому судовому засіданні в приміщенні Голосіївського районного суду м. Києва, подане в рамках кримінального провадження №12019100010009052 від 25.10.2019, за ознаками вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 15, ч. 4 ст. 190 КК України, клопотання старшого слідчого слідчого відділу Голосіївського управління поліції ГУ НП у м. Києві ОСОБА_3 , погоджене прокурором Київської місцевої прокуратури №1 ОСОБА_4 , про арешт майна, -

встановив:

до слідчого судді Голосіївського районного суду м. Києва надійшло клопотання старшого слідчого слідчого відділу Голосіївського управління поліції ГУ НП у м. Києві ОСОБА_3 , погоджене прокурором Київської місцевої прокуратури №1 ОСОБА_4 , в якому просить накласти арешт на майно, яке вилучено в ході проведення обшуку слідчим групи слідчих СВ Голосіївського УП ГУНП у м. Києві ОСОБА_5 проведено обшук нежитлового приміщення, що за адресою: АДРЕСА_1 , де здійснює свою діяльність приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , яке на праві приватної власності належить ТОВ «НОТ», код ЄДРПОУ:32525334.

Прокурор у судове засідання не з`явився, надав заяву про розгляд клопотання за його відсутності, просив клопотання задовольнити з викладених підстав.

У зв`язку з неприбуттям у судове засідання всіх осіб, які беруть участь у справі та на підставі ч.4 ст.107 КПК України фіксування кримінального провадження в суді за допомогою технічних засобів не здійснюється.

Вивчивши клопотання, та матеріали, якими воно обгрунтовується, прихожу до наступних висновків.

Із матеріалів клопотання вбачається, що слідчим відділом Голосіївського УП ГУ Національної поліції у місті Києві здійснюється досудове розслідування у кримінальному

провадженні, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань № 12019100010009052 від 25.10.2019, за ознаками вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 15, ч. 4 ст. 190 КК України.

Клопотання обгрунтовується тим, що У невстановлений досудовим розслідуванням час, ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , перебуваючи у невстановленому слідством місці, діючи з корисливих спонукань, з метою заволодіння квартирою АДРЕСА_2 , шляхом обману, вступив у злочинну змову з ОСОБА_8 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , та іншими невстановленими досудовим розслідуванням особами, з цією метою вони розробили злочинний план, який полягав у підробленні право установчих документів, які видаються чи посвідчуються підприємством, нотаріусом, і які надають права з метою використання їх у приватного нотаріуса Київського міського нотаріального округу для подальшого заволодіння правом власності на вказану квартиру за наступних обставин.

Реалізуючи свій злочинний умисел, направлений на заволодіння чужим майном в особливо великих розмірах, ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , діючи за попередньою змовою групою осіб спільно із ОСОБА_8 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , та іншими невстановленими слідством особами, перебуваючи у невстановленому слідством місці та в невстановлений слідством час, достеменно знаючи, що ОСОБА_8 , не має будь якого відношення до квартири, розташованої за адресою: АДРЕСА_3 та не будучи знайомою із власниками, які на праві спільної часткової власності належать гр. ОСОБА_9 , ОСОБА_10 та ОСОБА_11 в рівних долях, підробивши офіційний документ, а саме свідоцтво про право власності № НОМЕР_1 виданий 14.09.2000 внісши до нього інформацію стосовно власника ОСОБА_8 , підробивши печатку Відділу приватизації державного житлового фонду Мінської районної державної адміністрації м. Києва та підпису керівника органу приватизації, які нібито видано згідно з розпорядженням (наказом) від 28.09.2000 р., №293 відповідно до умов яких ОСОБА_8 з метою їх подальшого використання при реєстрації права власності.

В ході проведення слідчих дій, направлених на повне, всебічне та неупереджене розслідування в порядку ст. 233, 234 КПК України, в рамках кримінального провадження № 12019100010009052 від 25.10.2019 слідчим групи слідчих СВ Голосіївського УП ГУНП у м. Києві ОСОБА_5 проведено нежитлового приміщення, що за адресою: АДРЕСА_1 , де здійснює свою діяльність приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1 . Відповідно до довідки з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на рухоме майно №186354608 нежитлове приміщення, що знаходиться за адресою: АДРЕСА_1 належить ТОВ «НОТ», код ЄДРПОУ:32525334.

В ході обшуку було виявлено та вилучено речі та документи відповідно до протоколу обшуку.

Зазначений перелік речей являється тимчасово вилученим майном, тому відповідно до положень КПК України орган досудового розслідування вважає за необхідне накласти арешт на вилучені предмети.

Відповідно до ст. 170 КПК України арештом майна є тимчасове, до скасування у встановленому цим Кодексом порядку, позбавлення за ухвалою слідчого судді або суду права на відчуження, розпорядження та/або користування майном, щодо якого існує сукупність підстав чи розумних підозр вважати, що воно є доказом злочину, підлягає спеціальній конфіскації у підозрюваного, обвинуваченого, засудженого, третіх осіб, конфіскації у юридичної особи, для забезпечення цивільного позову, стягнення з юридичної особи отриманої неправомірної вигоди, можливої конфіскації майна.

Завданням арешту майна є запобігання можливості його приховування, пошкодження, псування, знищення, перетворення, відчуження. Слідчий, прокурор повинні вжити необхідних заходів з метою виявлення та розшуку майна, на яке може бути накладено арешт у кримінальному провадженні, зокрема шляхом витребування необхідної інформації у Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів, інших державних органів та органів місцевого самоврядування, фізичних і юридичних осіб. Слідчий, прокурор повинні вжити необхідних заходів з метою виявлення та розшуку майна, на яке може бути накладено арешт у кримінальному провадженні, зокрема шляхом витребування необхідної інформації у Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів, інших державних органів та органів місцевого самоврядування, фізичних і юридичних осіб.

Відповідно до ст. 168 КПК України,тимчасово вилучити майно може кожен, хто законно затримав особу в порядку, передбаченомустаттями 207,208цього Кодексу. Кожна особа, яка здійснила законне затримання, зобов`язана одночасно із доставленням затриманої особи до слідчого, прокурора, іншої уповноваженої службової особи передати їй тимчасово вилучене майно. Факт передання тимчасово вилученого майна засвідчується протоколом. Тимчасове вилучення майна може здійснюватися також під час обшуку, огляду.

Відповідно доч.5ст.171КПК України,клопотання слідчого,прокурора проарешт тимчасововилученого майнаповинно бутиподано непізніше наступногоробочого дняпісля вилученнямайна,інакше майномає бутинегайно повернутоособі,у якоїйого буловилучено. У разі тимчасового вилучення майна під час обшуку, огляду, здійснюваних на підставі ухвали слідчого судді, передбаченоїстаттею 235цього Кодексу, клопотання про арешт такого майна повинно бути подано слідчим, прокурором протягом 48 годин після вилучення майна, інакше майно має бути негайно повернуто особі, в якої його було вилучено.

Беручи до уваги вищевикладене, а також враховуючи що, слідчий у відповідності до вимог ч. 5 ст. 171 КПК України звернувся до слідчого судді з клопотанням про арешт тимчасово вилученого майна, з метою забезпечення подальшого повного, всебічного та об`єктивного розслідування вказаного кримінального провадження, клопотання про арешт майна підлягає задоволенню.

На підстав викладеного, керуючись ст. ст. 40, 131, 132, 170-173, 175 Кримінального процесуального кодексу України,-

постановив:

Клопотання задовольнити.

Накласти арешт на майно, яке вилучено в ході проведення обшуку слідчим групи слідчих СВ Голосіївського УП ГУНП у м. Києві ОСОБА_5 , за адресою: Київ, вул. Жилянська, 31, де здійснює свою діяльність приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , яке на праві приватної власності належить ТОВ «НОТ», код ЄДРПОУ:32525334, а саме:

-Бланк №НОВ 196637 «Договір купівлі-продажу квартири» від 25.10.2019 року укладений між ОСОБА_8 та ОСОБА_12 на двох аркушах формату А4, прошиті, скріплені відбитком печатки приватного нотаріуса Київського міського нотаріального округу ОСОБА_6 ;

-Договір купівлі-продажу квартири від 25.10.2019 року між ОСОБА_8 та ОСОБА_12 на двох аркушах формату А4, прошиті, скріплені відбитком печатки приватного нотаріуса Київського міського нотаріального округу ОСОБА_6 ;

-Довідка про реєстрацію місця проживання особи видана відділом з питань реєстрації місця проживання/перебування фізичних осіб Оболонської РДА з двома відбитками печатки затвердженої ОСОБА_13 на одному аркуші формату А4;

-Витяг з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, про реєстрацію права власності № 185939735 від 23.10.2019, об`єкт квартира АДРЕСА_2 на одному аркуші формату А4 з відтиском печатки державного реєстратора комунального підприємства «Реєстраційне Бюро 03», витяг сформував ОСОБА_14 ;

-Свідоцтво про право власності на житло від 14.04.2000 за адресою: АДРЕСА_3 , що належить ОСОБА_8 засвідчена відбитком печатки відділом приватизації державного фонду Мінської РДА м. Києва на одному аркуші формату А4;

-Заява громадянина ОСОБА_15 від 25.10.2019 року зареєстровано в реєстрі під номером 2611 посвідчена приватним нотаріусом ОСОБА_6 на одному аркуші формату А4;

-Договір позики грошових коштів від 25.10.2019 року бланк № НОВ196638 між ОСОБА_12 та ОСОБА_16 посвідчений печаткою посвідчена приватним нотаріусом ОСОБА_6 на одному аркуші формату А4;

-Звіт про оцінку майна № 10032 на 5 аркушах паперу формату А-4, прошито та пронумеровано, скріплено відбитком печатки ТОВ «БІЗНЕС ЦЕНР- НЕРУХОМІСТЬ» код ЄДРПОУ: 41596494;

-Договір позики грошових коштів від 25.10.2019 між ОСОБА_12 та ОСОБА_16 , з підписом ОСОБА_12 бланк №НОВ 196639 засвідчено печаткою приватного нотаріуса ОСОБА_6 на одному аркуші формату А4;

-Технічний паспорт на квартиру АДРЕСА_2 на п`ять аркушах формату А4;

-Мобільний телефон SAMSUNG ІМЕІ: НОМЕР_2 який належить ОСОБА_17 , ІНФОРМАЦІЯ_4 :

-Мобільний телефон HUAWEI ІМЕІ 1: НОМЕР_3 та ІМЕІ 2: НОМЕР_4 який належить ОСОБА_18 , ІНФОРМАЦІЯ_3 ;

-Мобільний телефон Lenovo ІМЕІ 1: НОМЕР_5 та ІМЕІ 2: НОМЕР_6 та мобільний телефон iPhone ІМЕІ: НОМЕР_7 який належить ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_2 .

-Лист формату А-4 з чорновими записами.

Ухвала може бути оскаржена безпосередньо до Київського апеляційного суду протягом п`яти днів з дня її проголошення.

Слідчий суддя: ОСОБА_1

СудГолосіївський районний суд міста Києва
Дата ухвалення рішення31.10.2019
Оприлюднено21.02.2023
Номер документу85380651
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про арешт майна

Судовий реєстр по справі —752/22225/19

Ухвала від 26.02.2020

Кримінальне

Голосіївський районний суд міста Києва

Хоменко В. С.

Ухвала від 26.02.2020

Кримінальне

Голосіївський районний суд міста Києва

Хоменко В. С.

Ухвала від 23.12.2019

Кримінальне

Голосіївський районний суд міста Києва

Плахотнюк К. Г.

Ухвала від 23.12.2019

Кримінальне

Голосіївський районний суд міста Києва

Плахотнюк К. Г.

Ухвала від 23.12.2019

Кримінальне

Голосіївський районний суд міста Києва

Плахотнюк К. Г.

Ухвала від 23.12.2019

Кримінальне

Голосіївський районний суд міста Києва

Плахотнюк К. Г.

Ухвала від 23.12.2019

Кримінальне

Голосіївський районний суд міста Києва

Плахотнюк К. Г.

Ухвала від 23.12.2019

Кримінальне

Голосіївський районний суд міста Києва

Плахотнюк К. Г.

Ухвала від 13.02.2020

Кримінальне

Голосіївський районний суд міста Києва

Хоменко В. С.

Ухвала від 13.02.2020

Кримінальне

Голосіївський районний суд міста Києва

Хоменко В. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні