Ухвала
від 05.11.2019 по справі 820/2278/17
ХАРКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Харківський окружний адміністративний суд 61022, м. Харків, майдан Свободи, 6, inbox@adm.hr.court.gov.ua, ЄДРПОУ: 34390710

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

05 листопада 2019 р. № 820/2278/17

Харківський окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Бадюкова Ю.В., розглянувши в порядку письмового провадження в приміщенні суду в м. Харкові заяву Товариства з обмеженою відповідальністю "Тех-Арт-Буд" про заміну боржника за виконавчим листом щодо повернення судового збору у справі № 820/2278/17 за адміністративним позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "Тех-Арт-Буд" до Державної податкової інспекції в Оболонському районі Головного управління ДФС у м. Києві про скасування рішення, -

В С Т А Н О В И В :

Товариство з обмеженою відповідальністю "Тех-Арт-Буд" звернулося до Харківського окружного адміністративного суду із заявою, в якій просить суд:

- замінити первісного Боржника (Державна податкова інспекція в Оболонському районі Головного управління ДФС у м. Києві) за виконавчим листом щодо повернення судового збору, а саме - Стягнути з Державної податкової інспекції в Оболонському районі Головного управління ДФС ум. Києві (пр-т Героїв Сталінграда, 58, м. Київ, 04213, код ЄДРПОУ 39468697) за рахунок бюджетних асигнувань витрати по оплаті судового збору на користь Товариства з обмеженою відповідальністю "Тех-Арт-Буд" (61033, м. Харків, вул. Шевченка, 235 А, офіс 23 податковий номер 39794832) у розмірі 1600,00 гри. (одна тисяча шістсот гривень) на її правонаступника - Головне управління Державної податкової служби у м. Києві (Код ЄДРПОУ- 43141267, адреса: 04665, м. Київ, вул. Шолуденка, 33/19).

В обґрунтування поданої заяви заявник вказав, що 28 січня 2019 року було видано виконавчий лист по справі № 820/2278/17 про повернення судового збору, однак не був направлений на виконання до органів Казначейської Служби України.

У зв`язку із тим, що Державна податкова інспекція в Оболонському районі Головного управління ДФС у м. Києві має статус - ПРИПИНЕНО відповідно до безкоштовного запиту Міністерства юстиції України, а тому даний виконавчий документ не може бути виконаний у зв`язку із припиненням юридичної особи та закриттям всіх казначейських рахунків.

Відповідно до Постанови КМУ Про реформування деяких територіальних органів Державної фіскальної служби від 28 березня 2018 року, правонаступником районних державних податкових інспекцій є Головні управління ДФС в областях.

Правонаступником Боржника у справі № 820/2278/17 є - Головне управління ДФС у м. Києві.

Однак, відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 19 червня 2019 року № 537 Про утворення територіальних органів Державної податкової служби , Головне управління ДФС у м. Києві реорганізовано в Головне управління ДПС у м. Києві, яке є правонаступником прав і обов`язків головного управління ДФС у м. Києві

Сторони в судове засідання не прибули, про дату, час та місце розгляду заяви повідомлялись своєчасно і належним чином.

Відповідно до частини 2 статті 379 Кодексу адміністративного судочинства України неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про дату, час і місце розгляду справи, не перешкоджає судовому розгляду.

Частиною 9 статті 205 Кодексу адміністративного судочинства України передбачено, що якщо немає перешкод для розгляду справи у судовому засіданні, визначених цією статтею, але всі учасники справи не з`явилися у судове засідання, хоча і були належним чином повідомлені про дату, час і місце судового розгляду, суд має право розглянути справу у письмовому провадженні у разі відсутності потреби заслухати свідка чи експерта.

Отже, враховуючи положення статті 379 Кодексу адміністративного судочинства України заява розглядається у порядку письмового провадження.

Дослідивши матеріали справи, заяву та докази, додані до неї, суд зазначає наступне.

Рішенням Харківського окружного адміністративного суду від 06.10.2017 року по справі №820/2278/17 яке набрало законної сили 05.12.2017 року, адміністративний позов Товариства з обмеженою відповідальністю "Тех-Арт-Буд" до Державної податкової інспекції в Оболонському районі Головного управління ДФС у м. Києві про скасування рішення - задоволено в повному обсязі. Скасовано рішення Державної податкової інспекції в Оболонському районі Головного управління ДФС у м. Києві від 27.01.2017 року № 28/26-54-12-01-18 про анулювання реєстрації платника податку на додану вартість ТОВ "Тех-Арт-Буд" (податковий номер 39794832). Стягнуто з Державної податкової інспекції в Оболонському районі Головного управління ДФС у м. Києві (пр-т Героїв Сталінграда, 58, м. Київ, 04213, код ЄДРПОУ 39468697) за рахунок бюджетних асигнувань витрати по оплаті судового збору на користь Товариства з обмеженою відповідальністю "Тех-Арт-Буд" (61033, м. Харків, вул. Шевченка, 235 А, офіс 23 податковий номер 39794832 ) у розмірі 1600,00 грн. (одна тисяча шістсот гривень).

На виконання вищезазначеного рішення суду від 06.10.2017 року по справі № 820/2278/17 Харківським окружним адміністративним судом 28 січня 2019 року видано виконавчий лист про стягнення судового збору у розмірі 1600,00 грн.

Відповідно до ст. 379 КАС України у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження за поданням державного виконавця або за заявою заінтересованої особи суд, який розглядав справу як суд першої інстанції, замінює сторону виконавчого провадження її правонаступником. Суд розглядає питання про заміну сторони виконавчого провадження в десятиденний строк у судовому засіданні з повідомленням державного виконавця або заінтересованої особи, які звернулися з поданням (заявою), та учасників справи. Неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про дату, час і місце розгляду справи, не перешкоджає судовому розгляду. Ухвалу суду за результатами вирішення питання про заміну сторони виконавчого провадження може бути оскаржено в порядку, встановленому цим Кодексом.

Відповідно до ч. 5 ст. 15 Закону України "Про виконавче провадження" у разі вибуття однієї із сторін виконавець за заявою сторони, а також заінтересована особа мають право звернутися до суду із заявою про заміну сторони її правонаступником. Для правонаступника усі дії, вчинені до його вступу у виконавче провадження, є обов`язковими тією мірою, якою вони були б обов`язковими для сторони, яку правонаступник замінив.

Суд зазначає, що постановою Кабінету Міністрів України від 28.03.2018р. №296 "Про реформування територіальних органів Державної фіскальної служби" реорганізовано деякі територіальні органи Державної фіскальної служби шляхом їх приєднання як структурних підрозділів до відповідних територіальних органів Служби за переліком згідно з додатком.

Відповідно до переліку територіальних органів Державної фіскальної служби, які реорганізуються шляхом приєднання як структурні підрозділи до відповідних територіальних органів Служби, ДПІ у Оболонському районі ГУ ДФС у м. Києві приєднано до ГУ ДФС у м. Києві.

Відповідно до Положення про ГУ ДФС у м. Києві, затвердженого наказом ДФС України від 01.02.2019 №80, (далі - Положення), ГУ ДФС у м. Києві є територіальним органом Державної Фіскальної служби України, який підпорядковується ДФС є органом доходів і зборів.

Згідно п. 5 ч. 1, ч. 3 Положення - ГУ ДФС у м. Києві є правонаступником усіх прав та обов`язків Головного управління Міндоходів у м. Києві, Державної податкової інспекції у Голосіївському районі Головного управління ДФС у м. Києві, Державної податкової інспекції у Дарницькому районі Головного управління ДФС у м. Києві, Державної податкової інспекції у Деснянському районі Головного управління ДФС у м. Києві, Державної податкової інспекції у Дніпровському районі Головного управління ДФС у м. Києві, Державної податкової інспекції в Оболонському районі Головного управління ДФС у м. Києві, Державної податкової інспекції у Печерському районі Головного управління ДФС у м. Києві, Державної податкової інспекції у Подільському районі Головного управління ДФС у м. Києві, Державної податкової інспекції у Святошинському районі Головного управління ДФС у м. Києві, Державної податкової інспекції у Солом`янському районі Головного управління ДФС у м. Києві, Державної податкової інспекції у Шевченківському районі Головного управління ДФС у м. Києві.

Основними завданнями ГУ ДФС у м. Києві (крім особливостей, передбачених для державних податкових інспекцій п. 3 і цього положення) є забезпечення реалізації державної податкової політики та політики у сфері державної митної справи, державної політики у сфері боротьби з правопорушеннями під час застосування податкового, митного (при виконанні повноважень з контрольно-перевірочної, оперативно-розшукової роботи, досудового розслідування, перевірок фінансових операцій, які можуть бути пов`язані з відмиванням доходів, одержаних злочинним шляхом) законодавства, здійснення у межах повноважень, передбачених законом, контролю за надходженням до бюджетів та державних цільових фондів податків і зборів та інших платежів, державної політики у сфері контролю за виробництвом та обігом спирту, алкогольних напоїв і тютюнових виробів, державної політики з адміністрування єдиного внеску на загальнообов`язкове державне соціальне страхування (далі - єдиний внесок), а також боротьби з правопорушеннями під час застосування законодавства з питань сплати єдиного внеску, державної політики у сфері контролю за своєчасністю здійснення розрахунків в іноземній валюті в установлений законом строк, дотриманням порядку проведення готівкових розрахунків за товари (послуги), а також за наявністю ліцензій на провадження видів господарської діяльності, що підлягають ліцензуванню відповідно до закону, торгових патентів.

Водночас, відповідно до п. 31 Положення основними завданнями державних податкових інспекцій, що утворюються у складі ГУ ДФС у м. Києві є здійснення сервісного обслуговування платників податків, виконання інших функцій сервісного обслуговування платників податків, визначених законом, забезпечення реалізації державної політики у сфері боротьби з правопорушеннями під час застосування податкового законодавства у межах повноважень, передбачених законом.

Однак, на підставі постанови Кабінету Міністрів України №537 від 19 червня 2019 року Про утворення територіальних органів Державної податкової служби утворено у тому числі Головне управління Державної податкової служби у місті Києві та реорганізовано Головне управління Державної фіскальної служби у місті Києві шляхом приєднання до Головного управління Державної податкової служби у місті Києві.

Відповідно до статті 104 Цивільного кодексу України у разі реорганізації юридичних осіб майно, права та обов`язки переходять до правонаступників.

Таким чином, Головне управління Державної податкової служби у місті Києві є правонаступником Головного управління Державної фіскальної служби у місті Києві, а отже суд приходить до висновку, що заява позивача в частині заміни боржника за виконавчим листом щодо повернення судового збору по справі № 820/2278/17 підлягає задоволенню.

Керуючись ст. 248, 256, 294, 295, 297, 379 КАС України, суд -

У Х В А Л И В:

Заяву Товариства з обмеженою відповідальністю "Тех-Арт-Буд" про заміну боржника за виконавчим листом щодо повернення судового збору у справі № 820/2278/17 за адміністративним позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "Тех-Арт-Буд" до Державної податкової інспекції в Оболонському районі Головного управління ДФС у м. Києві про скасування рішення - задовольнити.

Замінити боржника за виконавчим листом щодо повернення судового збору Державну податкову інспекцію в Оболонському районі Головного управління ДФС у м. Києві на її правонаступника - Головне управління Державної податкової служби у м. Києві (код ЄДРПОУ 43141267, адреса: 04116, м. Київ, вул. Шолуденка, 33/19)

Ухвала суду може бути оскаржена в апеляційному порядку окремо від рішення суду повністю або частково у випадках, визначених статтею 294 цього Кодексу. Оскарження ухвали суду, яка не передбачена статтею 294 цього Кодексу, окремо від рішення суду не допускається.

Ухвала може бути оскаржена до Другого апеляційного адміністративного суду через Харківський окружний адміністративний суд шляхом подання апеляційної скарги протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення відповідно до п.п. 15.5 п. 15 ч. 1 Розділу VII Перехідних положень КАС України.

Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення, якщо інше не передбачено цим Кодексом.

Ухвала, постановлена судом поза межами судового засідання або в судовому засіданні у разі неявки всіх учасників справи, під час розгляду справи в письмовому провадженні, набирає законної сили з моменту її підписання суддею (суддями).

Повну ухвалу складено 05 листопада 2019 року.

Суддя Бадюков Ю.В.

СудХарківський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення05.11.2019
Оприлюднено05.11.2019
Номер документу85396509
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —820/2278/17

Постанова від 05.11.2019

Адміністративне

Другий апеляційний адміністративний суд

Чалий І.С.

Постанова від 05.11.2019

Адміністративне

Другий апеляційний адміністративний суд

Чалий І.С.

Ухвала від 05.11.2019

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Бадюков Ю.В.

Ухвала від 10.10.2019

Адміністративне

Другий апеляційний адміністративний суд

Чалий І.С.

Ухвала від 23.09.2019

Адміністративне

Другий апеляційний адміністративний суд

Чалий І.С.

Ухвала від 23.09.2019

Адміністративне

Другий апеляційний адміністративний суд

Чалий І.С.

Ухвала від 23.09.2019

Адміністративне

Другий апеляційний адміністративний суд

Чалий І.С.

Ухвала від 14.08.2019

Адміністративне

Другий апеляційний адміністративний суд

Чалий І.С.

Ухвала від 07.08.2019

Адміністративне

Другий апеляційний адміністративний суд

Чалий І.С.

Ухвала від 16.07.2019

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Бадюков Ю.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні