Постанова
від 17.06.2010 по справі 4-66/2010
ТРОСТЯНЕЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД СУМСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 4-66/10

ПОСТАНОВА ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

17.06.2010 р. Тростянецький районний суд Сумської області в складі

головуючого судді - Шевченко В.С.

лри секретарі - Пугач В.О.

з участю прокурора - Шаповал О.Т.

захисника - Гусєва В.А.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Тростянець подання відносно

ОСОБА_1 ,

ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця м. Лянтор Сургутського району, Тюменської області, РФ, українця, громадянина Росії, освіта повна середня, неодруженого, студента 2 курсу Харківського національного технічного університету, зареєстрованого: АДРЕСА_1 Сургутського району Тюменської області, РФ АДРЕСА_2 , фактично проживаючого згідно посвідки на постійне місце проживання в Україні: АДРЕСА_3 , не судимого, -

про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, -

в с т а н о в и в :

17.06.2010 р. старший слідчий відділу розслідування ДТП СУ ГУМВС України в Сумській області Василенко А. І. звернувся з поданням в суд про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою відносно обвинуваченого ОСОБА_1 , мотивуючи подання тим, що 29.05.2010 р. близько 4-00 год. ОСОБА_1 , перебуваючи в стані алкогольного сп`яніння, самовільно керував автомобілем ВАЗ-21140 державний номер НОМЕР_1 , що належить його батькові, і під час руху по проїзній частині автодороги Суми-Полтава-Олександрія в напрямку м. Охтирка на ділянці із закруглення автодороги вправо не впорався з керуванням, внаслідок чого автомобіль перекинувся. В результаті даної ДТП пасажиру автомобіля ОСОБА_2 були спричинені тяжкі тілесні ушкодження, які стали причиною його смерті, іншому пасажирові ОСОБА_3 були спричинені тілесні ушкодження у вигляді забою м`яких тканин лівої ступні, з якими її було госпіталізовано до травматологічного відділення Тростянецької ЦРЛ. Сам підозрюваний ОСОБА_1 також отримав тілесні ушкодження у вигляді закритої черепно-мозкової травми, струсу головного мозку, скалькованої травми тім`яної ділянки, закритої травми черевної порожнини. 29.05.2010 р. за даним фактом було порушено кримінальну справу відносно ОСОБА_1 за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 28 б КК України - порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особою, яка керує транспортним засобом, що спричинили смерть потерпілого або заподіяли тяжке тілесне ушкодження. 11.06.2010 р. ОСОБА_1 був затриманий в порядку ст. 115 КПК України за підозрою у вчиненні даного злочину. 14.06.2010 р. його було притягнуто в якості обвинуваченого у скоєнні злочину, передбаченого ч.2 ст. 286 КК України, в зв`язку з чим та враховуючи, що він є громадянином РФ, постійного місця роботи не має, може виїхати за межі України, слідчий просив подання задовольнити та призначити ОСОБА_1 міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Вивчивши матеріали справи, пояснення слідчого, в провадженні якого знаходиться дана справа, пояснення обвинуваченого ОСОБА_1 , який просив не обирати відносно нього запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, думку прокурора, яка просила подання задовольняти, думку захисника, який просив призначити обвинуваченому міру запобіжного заходу у вигляді підписки про невиїзд, суд вважає, що подання слідчого необхідно залишити без задоволення з таких підстав.

З матеріалів справи вбачається, що 29.05.2010 р. близько 4-00 год. ОСОБА_1 , перебуваючи в стані алкогольного сп`яніння, самовільно керував автомобілем ВАЗ-21140 державний номер НОМЕР_1 , що належить його батькові, 1 під час руху по проїзній частині автодороги Суми-Полтава-Олександрія в напрямку м. Охтирка на ділянці із закруглення автодороги вправо не впорався з керуванням, внаслідок чого автомобіль перекинувся. В результаті даної ДТП пасажиру автомобіля ОСОБА_2 були спричинені тяжкі тілесні ушкодження, які стали причиною його смерті, іншому пасажирові ОСОБА_3 були спричинені тілесні ушкодження у вигляді забою м`яких тканин лівої ступні. Підозрюваний ОСОБА_1 також отримав тілесні ушкодження у вигляді закритої черепно-мозкової травми, струсу головного мозку, скалькованої травми тім`яної ділянки, закритої травми черевної порожнини. 29.05.2010 р. за даним фактом було порушено кримінальну справу відносно ОСОБА_1 за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 286 КК України - порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особою, яка керує транспортним засобом, що спричинили смерть потерпілого або заподіяли тяжке тілесне ушкодження. 11.06.2009 р. ОСОБА_1 був затриманий в порядку ст. 115 КПК України, 14.06.2010 р. його було притягнуто в якості обвинуваченого у скоєнні злочину, передбаченого ч.2 ст. 286 КК України, в зв`язку з чим ст. слідчий просить призначити йому міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Слідчий вже звертався з подібних поданням до суду, однак постановою суду від 11.06.2010 р. дане подання було залишено без задоволення, а ОСОБА_1 було продовжено строк затримання до 10 діб для з`ясування всіх необхідних відомостей, що характеризують особу затриманого. В даний час встановлено всі необхідні дані щодо особи обвинуваченого, а саме, що він дійсно є студентом денного відділення Харківського національного технічного університету сільського господарства імені П. Василенка, що підтверджується копією договору про навчання від 19.01.2010 р., має постійне місце проживання в АДРЕСА_3 , що підтверджується довідкою з місця проживання, та про що вказав ст. слідчий у своєму поданні, позитивно характеризується за місцем проживання на обліку у наркологічному та психіатричному відділенні не перебуває.

А тому, враховуючи особу обвинуваченого, те, що він навчається, має постійне місце проживання, позитивно характеризується, злочин, у вчиненні якого він обвинувачується, не є тяжким, тому немає підстав вважати, що він може перешкоджати встановленню істини по справі та переховуватися від слідства. В зв`язку з чим подання ст. слідчого відділу розслідування ДТП СУ ГУМВС України в Сумській області про обрання відносно обвинуваченого запобіжного заходу у вигляді взяття під варту необхідно залишити без задоволення за безпідставністю вимог. Призначити ОСОБА_1 запобіжний захід у вигляді підписки про невиїзд.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 148, 150, 155, 165 2 КПК України, -

ПОСТАНОВИВ:

Подання ст. слідчого відділу розслідування ДТП СУ ГУМВС України в Сумській області про обрання відносно обвинуваченого ОСОБА_1 запобіжного заходу у вигляді взяття під варту - залишити без задоволення.

ОСОБА_1 , який обвинувачується в скоєнні злочину, передбаченого ч.2 ст. 286 КК України, призначити запобіжний захід - підписка про невиїзд.

Постанова може бути оскаржена в Сумський апеляційний протягом 3-х діб з дня її винесення.

Суддя

СудТростянецький районний суд Сумської області
Дата ухвалення рішення17.06.2010
Оприлюднено08.11.2019
Номер документу85471320
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —4-66/2010

Постанова від 17.06.2010

Кримінальне

Тростянецький районний суд Сумської області

Шевченко В. С.

Постанова від 19.03.2010

Кримінальне

Енергодарський міський суд Запорізької області

Федоренко О. І.

Постанова від 08.11.2010

Кримінальне

Городоцький районний суд Львівської області

Струс Л. Б.

Постанова від 08.02.2010

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Шиян В. М.

Постанова від 01.03.2010

Кримінальне

Калуський міськрайонний суд Івано-Франківської області

Гринів М. А.

Постанова від 22.06.2010

Кримінальне

Долинський районний суд Кіровоградської області

Синято Л. І.

Постанова від 23.04.2010

Кримінальне

Літинський районний суд Вінницької області

Желіховський В. М.

Постанова від 16.04.2010

Кримінальне

Заводський районний суд м. Запоріжжя

Мєркулова Л. О.

Постанова від 30.08.2010

Кримінальне

Сторожинецький районний суд Чернівецької області

Яківчик І. В.

Постанова від 23.06.2010

Кримінальне

Пирятинський районний суд Полтавської області

Рябченко Ю. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні