Ухвала
від 08.11.2019 по справі 390/1530/19
КІРОВОГРАДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 390/1530/19

Провадження №2/390/819/19

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"08" листопада 2019 р. Суддя Кіровоградського районного суду Кіровоградської області Гершкул І.М., розглянувши матеріали позовної заяви ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про усунення від права спадкування,

В С Т А Н О В И В:

До Кіровоградського районного суду Кіровоградської області надійшла позовна заява ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про усунення від права спадкування.

Відповідно ст.30 ч.1 ЦПК України позови, що виникають із приводу нерухомого майна, пред`являються за місцезнаходженням майна або основної його частини.

Позивач у позовній заяві просить усунути відповідача від права на спадкування спадщини, що відкрилася після смерті ОСОБА_3 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_1 , та складається з земельної ділянки на території Червонодолинської сільської ради Бобринецького району Кіровоградської області та житлового будинку з надвірними спорудами за адресою: АДРЕСА_1 , а тому позов не відноситься до територіальної юрисдикції (підсудності) Кіровоградського районного суду Кіровоградської області.

Відповідно ст.31 ЦПК України суд передає справу на розгляд іншому суду, якщо справа належить до територіальної юрисдикції (підсудності) іншого суду. Передача справи на розгляд іншого суду за встановленою цим Кодексом підсудністю з підстави, передбаченої пунктом 1 частини першої цієї статті, здійснюється на підставі ухвали суду не пізніше п`яти днів після закінчення строку на її оскарження, а в разі подання скарги - не пізніше п`яти днів після залишення її без задоволення.

Таким чином, оскільки позовна заява не підсудна Кіровоградському районному суду Кіровоградської області, то вона підлягає направленню за виключною підсудністю на розгляд Бобринецького районного суду Кіровоградської області.

Керуючись ст.ст.30, 31, 187, 258-260 ЦПК України,

П О С Т А Н О В И В:

Матеріали позовної заяви ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про усунення від права спадкування передати на розгляд до Бобринецького районного суду Кіровоградської області.

Копію ухвали направити позивачу для відома.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Кропивницького апеляційного суду, шляхом подання апеляційної скарги, протягом п`ятнадцяти днів з дня її складення. Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Суддя Кіровоградського районного суду

Кіровоградської області І.М. Гершкул

СудКіровоградський районний суд Кіровоградської області
Дата ухвалення рішення08.11.2019
Оприлюднено09.11.2019
Номер документу85483346
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —390/1530/19

Рішення від 07.05.2020

Цивільне

Бобринецький районний суд Кіровоградської області

Адаменко І. М.

Рішення від 07.05.2020

Цивільне

Бобринецький районний суд Кіровоградської області

Адаменко І. М.

Ухвала від 17.02.2020

Цивільне

Бобринецький районний суд Кіровоградської області

Адаменко І. М.

Ухвала від 15.01.2020

Цивільне

Бобринецький районний суд Кіровоградської області

Адаменко І. М.

Ухвала від 08.11.2019

Цивільне

Кіровоградський районний суд Кіровоградської області

Гершкул І. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні