Ухвала
від 08.11.2019 по справі 328/1305/19
ТОКМАЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

328/1305/19

08.11.2019

2/328/623/19

У Х В А Л А

про відкладення підготовче засідання

08 листопада 2019 року м.Токмак

Токмацький районний суд Запорізької області у складі головуючого судді Коваленко П.Л., за участю секретаря судового засідання Баздирь О.Л., представника позивача ОСОБА_1 , розглянувши у підготовчому засіданні цивільну справу за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю Токмацьке АТП-12365 до ОСОБА_2 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу Русанок Золтан Золтанович про визнання недійсним договору купівлі-продажу ,

встановив:

Генеральний директор ТОВ Токмацьке АТП-12365 Вовк Ю.І. звернувся до Токмацького районного суду Запорізької області з позовною заявою до ОСОБА_2 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу Русанюк Золтан Золтанович про визнання недійсним договору купівлі-продажу.

В підготовчому засіданні представник позивача адвокат Гришко І.І. від клопотання про витребування у приватного нотаріуса Київського міського нотаріального округу Русанюк З.З. договору купівлі-продажу від 04.03.2011 відмовився, однак просив для всебічного розгляду справи задовольнити подане ним клопотання про витребування у державного реєстратора виконавчого комітету Широківської сільської ради Запорізького району Запорізької області копію реєстраційної справи щодо реєстрації права власності на підставі договору купівлі-продажу від 04.03.2011. Крім того, просив залучити у справі як третю особу приватного нотаріуса Сидоренко Світлану Сергіївну , так як саме цим приватним нотаріусом було отримано 26.03.2018 бланк нотаріального документу серії ННВ №989794. Підготовче засідання просив проводити в режимі відеоконференції з Запорізьким окружним адміністративним судом.

В підготовче засідання відповідач не прибув, про час та місце проведення підготовчого засідання повідомлений належним чином.

Третя особа по справі - приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу Русанок Золтан Золтанович в підготовче засідання не прибув, про час та місце проведення підготовчого засідання повідомлений належним чином, надав письмові пояснення, в яких просив справу розглянути без його участі. В своїх поясненнях зазначив, що ним, як нотаріусом Київського міського нотаріального округу, договір купівлі-продажу від 04.03.2011, що укладений між ВАТ Токмацьке АТП-12365 та ОСОБА_2 , та оформлений на бланку серії ННВ № 989794, не посвідчувався. Відповідно до Інформаційної довідки з Єдиного реєстру спеціальних бланків нотаріальних документів, отриманої 19.08.2019, бланк нотаріального документу серії ННВ № 98979, видано 26.03.2018 приватному нотаріусу Херсонської області Сидоренко Світлані Сергіївні, який цим же нотаріусом 15.08.2018 витрачено.

Вислухавши представника позивача, вивчивши матеріали справи, суд приходить до наступних висновків.

Згідно з ч.1 ст.77 ЦПК України належними є докази, які містять інформацію щодо предмета доказування.

Відповідно до ч.1 ст.76 ЦПК України доказами є будь-які дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, та інших обставин, які мають значення для вирішення справи.

Відповідно до ч.1 ст.84 ЦПК України учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом.

Суд вважає за необхідне витребувати у державного реєстратора виконавчого комітету Широківської сільської ради Запорізького району Запорізької області копію реєстраційної справи щодо реєстрації права власності на підставі договору купівлі-продажу від 04.03.2011 .

Відповідно до ч.1 ст.53 ЦПК України, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов`язки щодо однієї зі сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи.

Суд враховуючи те, що підготовче провадження не закрито, приходить до висновку про необхідністьзалученням третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору приватного нотаріуса Сидоренко Світлану Сергіївну .

Відповідно до ч.1 ст.212 ЦПК України учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою.

Враховуючи вищевикладене, суд приходить до висновку, що клопотання про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції підлягає задоволенню, оскільки для забезпечення реалізації процесуальних прав усіх учасників цивільного процесу, оперативності судового провадження необхідно провести судове засідання за участю представника позивача в режимі відеоконференції з Запорізьким окружним адміністративним судом.

Проаналізувавши матеріали справи, з метою правильного, своєчасного і безперешкодного розгляду справи по суті, суд вважає за необхідне на підставі ст.198 ЦПК України відкласти підготовче засідання.

Відповідно до ч.9 ст.223 ЦПК України про відкладення розгляду справи постановлюється ухвала.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 198, 223, 247, 261, 353 ЦПК України , суд,

постановив:

Відкласти підготовче засідання за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю Токмацьке АТП-12365 до ОСОБА_2 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу Русанок Золтан Золтанович про визнання недійсним договору купівлі-продажу, на 29 .11.2019 на 11 годину 00 хвилин, яке провести в приміщенні Токмацького районного суду Запорізької області за адресою: вулиця Володимирська, 28, місто Токмак, Запорізька область.

Направити учасникам справи копію ухвали.

Повідомити відповідача ОСОБА_2 про дату, час і місце підготовчого засідання у справі через оголошення на офіційному веб-сайті Токмацького районного суду Запорізької області http://tm.zp.court.gov.ua.

Залучити по справі третю особу, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору приватного нотаріуса Сидоренко Світлану Сергіївну ( АДРЕСА_1 ).

Третя особа має право подати суду протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення копії цієї ухвали або відзиву відповідача, письмові пояснення щодо позову або відзиву за правилами, що встановлені ч.ч.3-6 ст.178 ЦПК України.

Роз`яснити третій особі, що копія пояснень та доданих до нього документів повинна бути надіслана (надана) іншим учасникам справи одночасно з їх надісланням (наданням) до суду. Пояснення третьої особи повинні бути отримані учасниками справи завчасно до початку розгляду справи по суті.

Витребувати у державного реєстратора виконавчого комітету Широківської сільської ради Запорізького району Запорізької області копію реєстраційної справи щодо реєстрації права власності на підставі договору купівлі-продажу від 04.03.2011, укладеного між відкритим акціонерним товариством Токмацьке АТП-12365 (ідентифікаційний код в ЄДРПОУ 03116803) та ОСОБА_2 , посвідченого 04.03.2011 приватним нотаріусом Київського міського нотаріального округу Русанюк Золтаном Золтановичем, зареєстровано в реєстрі за №256.

Копію ухвали направити до виконавчого комітету Широківської сільської ради Запорізького району Запорізької області, для виконання . Строк виконання до 25.11.2019.

Участь представника позивача адвоката Гришко Івана Івановича в судовому засіданні здійснити дистанційно в режимі відеоконференції з Запорізьким окружним адміністративним судом.

Запорізькому окружному адміністративному суду забезпечити участь представника позивача адвоката Гришко Івана Івановича в судовому засіданні в Токмацькому районному суді Запорізької області дистанційно в режимі відеоконференції 29 .11.2019 о 11 годині 00 хвилин.

Токмацький районний суд Запорізької області доручає відповідній службовій особі Запорізького окружного адміністративного суду перевірити документи, що посвідчують особу представника позивача адвоката Гришко Івана Івановича та перебувати поряд з ним до закінчення судового засідання в режимі відеоконференції.

Копію ухвали негайно направити до Запорізького окружного адміністративного суду (69041, місто Запоріжжя, вулиця Гоголя, Сергія Синенка, 65-В), для організації її виконання.

Ухвала оскарженню окремо від рішення суду не підлягає, проте заперечення на неї може бути включене до апеляційної скарги на рішення суду.

Ухвала набирає законної сили з моменту підписання її суддею.

Суддя:

Дата ухвалення рішення08.11.2019
Оприлюднено12.11.2019
Номер документу85538587
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання недійсним договору купівлі-продажу

Судовий реєстр по справі —328/1305/19

Рішення від 03.02.2020

Цивільне

Токмацький районний суд Запорізької області

Коваленко П. Л.

Ухвала від 03.02.2020

Цивільне

Токмацький районний суд Запорізької області

Коваленко П. Л.

Ухвала від 26.12.2019

Цивільне

Токмацький районний суд Запорізької області

Коваленко П. Л.

Ухвала від 21.12.2019

Цивільне

Токмацький районний суд Запорізької області

Коваленко П. Л.

Ухвала від 29.11.2019

Цивільне

Токмацький районний суд Запорізької області

Коваленко П. Л.

Ухвала від 08.11.2019

Цивільне

Токмацький районний суд Запорізької області

Коваленко П. Л.

Ухвала від 16.10.2019

Цивільне

Токмацький районний суд Запорізької області

Коваленко П. Л.

Ухвала від 02.09.2019

Цивільне

Токмацький районний суд Запорізької області

Коваленко П. Л.

Ухвала від 12.08.2019

Цивільне

Токмацький районний суд Запорізької області

Коваленко П. Л.

Ухвала від 24.06.2019

Цивільне

Токмацький районний суд Запорізької області

Коваленко П. Л.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні