Ухвала
від 11.11.2019 по справі 466/9217/19
ШЕВЧЕНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЛЬВОВА

Справа № 466/9217/19

У Х В А Л А

іменем України

«11» листопада 2019 року м. Львів

Слідчий суддя Шевченківського районного суду м. Львова ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , розглянув клопотання слідчого СВ Шевченківського ВП ГУ НП у Львівській області ОСОБА_3 , погоджене прокурором Львівської місцевої прокуратури № 2 ОСОБА_4 про проведення огляду за матеріалами досудового розслідування, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12019140070000432 від 15 лютого 2019 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ст.356 КК України,

у с т а н о в и в:

08 листопада 2019 року слідчий СВ Шевченківського ВП ГУ НП у Львівській області ОСОБА_3 звернулася до суду з клопотанням, яке погоджене прокурором Львівської місцевої прокуратури № 2 ОСОБА_4 , про проведення огляду за матеріалами досудового розслідування, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12019140070000432 від 15 лютого 2019 року, за ознаками кримінального правопорушення передбаченого ст.356 КК України.

В обгрунтування клопотання зіслалась на те, що у провадженні слідчого відділу Шевченківського відділу поліції Головного управління Національної поліції у Львівській області перебувають матеріали кримінального провадження за №12019140070000432 від 15.02.2019 р., за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ст. 356 КК України (самоправство).

06.02.2019 р у Шевченківський ВП ГУ НП у Львівській області скеровано звернення начальника Інспекції ДАБК у м. Львові, про те, що в результаті проведення заходів архітектурного-будівельного контролю щодо об`єкта будівництва "Реконструкція будівлі №54 на вул. Варшавській у м. Львові" виявлено ряд порушень вимог містобудівного законодавства, містобудівної документації, будівельних норм і правил замовником будівництва Обслуговуючим кооперативом "ВІЛЛА ВАРШАВА".

14.02.2019 СВ Шевченківського ВП ГУ НП у Львівській області до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12019140070000432 було внесено відомості про кримінальне правопорушення, передбачене ст. 356 КК України.

У своєму зверненні начальник Інспекції ДАБК у м. Львові повідомляє про те, що щодо об`єкта будівництва проведено 8 позапланових перевірок. За результатами проведення позапланових перевірок посадовими особами Інспекції ДАБК були складені акти позапланових перевірок, приписи пр усунення підготовчих та будівельних робіт, приписи про усунення порушень законодавства, а також протоколи про адміністративні правопорушення та постанови по справах про адміністративні правопорушення.

Так, в процесі досудового розслідування встановлено, що будівництво (реконструкція шляхом надбудови) відбулось щодо нежитлових приміщень загальною площею 481,9 кв.м., які належали на праві власності Обслуговуючому кооперативу "ВІЛЛА ВАРШАВА" (код ЄДРПОУ -40435557).

В процесі досудового розслідування, встановлено, що протягом 2016-2018 рр. різними суб`єктами державної реєстрації проводились реєстраційні дії (державна реєстрація з відкриттям розділу, державна реєстрація при проведенні поділу та об`єднання об`єктів нерухомого майна) щодо об`єктів нерухомого майна (квартир та нежитлових приміщень), які знаходяться за адресою: м. Львів, вул. Варшавська, 54.

Як визначено в аб. 2 ч.1 ст. 17 Закону України "Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень" від 01.07.2004 № 1952-IV, реєстраційній справі присвоюється реєстраційний номер об`єкта нерухомого майна.

Слідством встановлено, що невстановлені особи використали схему державної реєстрації при якій квартири та нежитлові приміщення, як новостворені об`єкти нерухомого майна реєструвались в результаті поділу та/або об`єднання раніше зареєстрованого об`єкта нерухомості.

В процесі проведення досудового розслідування вдалось встановити, що участь у протиправній реєстрації брали наступні юридичні особи: обслуговуючий кооператив "ВІЛЛА ВАРШАВА" (код ЄДРПОУ - 40435557; місцезнаходження: 79020, Львівська обл., місто Львів, вулиця Варшавська, будинок 54) та обслуговуючий кооператив "ПРАТЕР ПАРК" (код ЄДРПОУ 41816535, місцезнаходження: 79495, Львівська обл., місто Львів, вулиця Шота Руставелі, будинок 7).

15.02.2019 року постановою слідчого СВ Шевченківського ВП ГУНП у Львівській області багатоквартирний житловий будинок по вул.Варшавській, 54 у м.Львові визнано речовим доказом, у відповідності до ст.ст.36,84,93,98,110 КПК України.

Згідно ст. 237 КПК України з метою виявлення та фіксації відомостей щодо обставин вчинення кримінального правопорушення слідчий, прокурор проводять огляд місцевості, приміщення, речей та документів. Огляд житла чи іншого володіння особи здійснюється згідно з правилами КПК України, передбаченими для обшуку житла чи іншого володіння особи.

Згідно ст. 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб. Обшук проводиться на підставі ухвали слідчого судді.

Згідно ст. 233 КПК України слідчий, прокурор має право до постановлення ухвали слідчого судді увійти до житла чи іншого володіння особи лише у невідкладних випадках, пов`язаних із врятуванням життя людей та майна чи з безпосереднім переслідуванням осіб, які підозрюються у вчиненні злочину. У такому випадку прокурор, слідчий за погодженням із прокурором зобов`язаний невідкладно після здійснення таких дій звернутися з клопотанням про проведення обшуку до слідчого судді. Слідчий суддя розглядає таке клопотання згідно з вимогами статті 234 цього Кодексу, перевіряючи, крім іншого, чи дійсно були наявні підстави для проникнення до житла чи іншого володіння особи без ухвали слідчого судді.

Згідно ст. 236 КПК України для участі в проведенні обшуку може бути запрошений потерпілий, підозрюваний, захисник, представник та інші учасники кримінального провадження. З метою одержання допомоги з питань, що потребують спеціальних знань, слідчий, прокурор для участі в обшуку має право запросити спеціалістів. Слідчий, прокурор вживає належних заходів для забезпечення присутності під час проведення обшуку осіб, чиї права та законні інтереси можуть бути обмежені або порушені.

Враховуючи викладене, а також те, що вищезазначений об`єкт нерухомого майна є самочинним будівництвом багатоквартирного житлового будинку за адресою м. Львів, вул. Варшавська, 54, з метою огляду та збереження даного житлового будинку за адресою АДРЕСА_1 як речового доказу, необхідно звернутися до слідчого судді для отримання ухвали про дозвіл на проведення огляду, просить подане клопотання задовольнити.

В судове засідання слідчий ОСОБА_3 не з`явилася, подала заяву про розгляд клопотання у її відсутності, зазначила, що клопотання підтримує у повному обсязі.

Відповідно до ч.4 статті 107 КПК України, у разі неприбуття в судове засідання всіх осіб, які беруть участь у судовому провадженні, чи в разі, якщо відповідно до положень цього Кодексу судове провадження здійснюється судом за відсутності осіб, фіксування за допомогою технічних засобів кримінального провадження в суді не здійснюється.

Оглянувши та перевіривши надані матеріали клопотання, дослідивши докази по даних матеріалах, вважаю, що клопотання підлягає до задоволення з наступних підстав.

Приписами ч. 2 ст. 237 КПК України визначено, що огляд житла чи іншого володіння особи здійснюється за правилами цього Кодексу, передбаченими для обшуку житла чи іншого володіння особи.

Відповідно до положень ч. 3 ст. 233 КПК України cлідчий, прокурор має право до постановлення ухвали слідчого судді увійти до житла чи іншого володіння особи лише у невідкладних випадках, пов`язаних із врятуванням життя людей та майна чи з безпосереднім переслідуванням осіб, які підозрюються у вчиненні злочину. У такому випадку прокурор, слідчий за погодженням із прокурором зобов`язаний невідкладно після здійснення таких дій звернутися з клопотанням про проведення обшуку до слідчого судді. Слідчий суддя розглядає таке клопотання згідно з вимогами статті 234 цього Кодексу, перевіряючи, крім іншого, чи дійсно були наявні підстави для проникнення до житла чи іншого володіння особи без ухвали слідчого судді.

У відповідності до ч.3 ст.234 КПК України, у разі необхідності провести обшук слідчий за погодженням з прокурором або прокурор звертається до слідчого судді з відповідним клопотанням, яке повинно містити відомості про: 1) найменування кримінального провадження та його реєстраційний номер; 2) короткий виклад обставин кримінального правопорушення, у зв`язку з розслідуванням якого подається клопотання; 3) правову кваліфікацію кримінального правопорушення з зазначенням статті (частини статті) закону України про кримінальну відповідальність; 4) підстави для обшуку; 5) житло чи інше володіння особи або частину житла чи іншого володіння особи, де планується проведення обшуку; 6) особу, якій належить житло чи інше володіння, та особу, у фактичному володінні якої воно знаходиться; 7) речі, документи або осіб, яких планується відшукати.

Згідно з ч. 1 ст. 237 КПК України з метою виявлення та фіксації відомостей щодо обставин вчинення кримінального правопорушення слідчий, прокурор проводять огляд місцевості, приміщення, речей та документів.

З витягу з Єдиного реєстру досудових розслідувань, вбачається, що органом досудового розслідування 15 лютого 2019 року до ЄРДР було внесено відомості за №12019140070000432, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ст.356 КК України.

Як вбачається із долучених до клопотання матеріалів, дійсно є підстави вважати, що було вчинено кримінальне правопорушення, передбачене ст. 356 КК України.

З врахуванням наведених у клопотанні обставин та наданих слідчим слідчому судді доказів, приходжу до переконання, що клопотання слідчого слід задовольнити.

Керуючись вимогами ст.ст. 233, 234, 237, 309 КПК України,

у х в а л и в:

Клопотання задовольнити.

Надати дозвіл на проведення огляду багатоквартирного житлового будинку за адресою АДРЕСА_1 .

Виконання ухвали доручити слідчому СВ Шевченківського ВП ГУ НП у Львівській області ОСОБА_3 .

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення11.11.2019
Оприлюднено21.02.2023
Номер документу85607592
СудочинствоКримінальне
Сутьпроведення огляду за матеріалами досудового розслідування, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12019140070000432 від 15 лютого 2019 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ст.356 КК України

Судовий реєстр по справі —466/9217/19

Ухвала від 11.11.2019

Кримінальне

Шевченківський районний суд м.Львова

Кавацюк В. І.

Ухвала від 11.11.2019

Кримінальне

Шевченківський районний суд м.Львова

Кавацюк В. І.

Ухвала від 11.11.2019

Кримінальне

Шевченківський районний суд м.Львова

Кавацюк В. І.

Ухвала від 07.11.2019

Кримінальне

Шевченківський районний суд м.Львова

Кавацюк В. І.

Ухвала від 07.11.2019

Кримінальне

Шевченківський районний суд м.Львова

Кавацюк В. І.

Ухвала від 07.11.2019

Кримінальне

Шевченківський районний суд м.Львова

Кавацюк В. І.

Ухвала від 07.11.2019

Кримінальне

Шевченківський районний суд м.Львова

Кавацюк В. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні