Ухвала
від 13.11.2019 по справі 202/7332/19
ІНДУСТРІАЛЬНИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

Справа № 202/7332/19

Провадження № 1-кс/202/11953/2019

ІНДУСТРІАЛЬНИЙ РАЙОННИЙ СУД м. ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

УХВАЛА

13 листопада 2019 року м. Дніпро

слідчий суддя Індустріального районного суду м. Дніпропетровська ОСОБА_1 ,

за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 ,

старшого слідчого в ОВС відділу СУ ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_3 ,

розглянувши клопотання старшого слідчого в ОВС відділу СУ ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_3 , погоджене з прокурором відділу прокуратури Дніпропетровської області ОСОБА_4 , про надання дозволу на проведення обшуку,-

ВСТАНОВИВ:

У провадженні СУ ГУНП в Дніпропетровській області знаходиться кримінальне провадження, внесене до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 42019041690000003 від 18.01.2019 року, за ознаками кримінальних правопорушень передбачених ч. 2 ст. 366, ч. 3 ст. 191 КК України.

13 листопада 2019 року до Індустріального районного суду м. Дніпропетровська надійшло клопотання старшого слідчого в ОВС відділу СУ ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_3 , погоджене з прокурором відділу прокуратури Дніпропетровської області ОСОБА_4 , про надання дозволу на проведення обшуку.

Дане клопотання, згідно з протоколом передачі судової справи раніше визначеному складу суду, було передано слідчому судді 13 листопада 2019 року.

Згідно з матеріалами клопотання, на початку 2018 року невстановлені слідством особи, переслідуючи корисну мету, з метою заволодіння чужими майном (державними грошовими коштами) вступили в попередню змову з службовими особами АТ «Криворізька теплоцентраль» (форма власності державна).

Так, згідно з попередньою домовленістю та розробленим планом, приблизно у квітні 2018 року (більш точну дату, час та місце на досудовому розслідування не встановлено), невстановлена особа, не поставивши до відома про свої злочинні наміри, запропонувала за грошову винагороду ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 стати фіктивним засновником та директором ТОВ «ПРОМБУД МОНТАЖ» (код ЄДРПОУ 41485787) та придбати суб`єкт підприємницької діяльності (юридичної особи) з метою прикриття незаконної діяльності невстановленої особи, на що ОСОБА_5 дала свою згоду. 13.04.2018 року ОСОБА_5 було призначено директором ТОВ «ПРОМБУД МОНТАЖ», однак вона підприємницьку діяльність не здійснювала, податкові звіти не надавала.

Після чого, на початку листопада 2018 року (більш точну дату, час та місце на досудовому розслідування не встановлено) невстановлені слідством особи, з метою заволодіння державними грошовими коштами, не маючи наміри виконувати договірні відносини, використовуючи підроблені документи ТОВ «ПРОМБУД МОНТАЖ», подали їх до тендерного комітету АТ «Криворізька теплоцентраль» та 30.11.2018 за попередньою домовленістю з невстановленим службовими особами АТ «Криворізька теплоцентраль», які зловживаючи службовим становищем вклали з ТОВ «ПРОМБУД МОНТАЖ» договір про закупівлю № 37/18, сума договору склала 26330000,00 гривень. Після чого, реалізуючи свій злочинний направлений на заволодіння чужим майном (державними грошовими коштами) невстановлені слідством особи за попередньою змовою з службовими особами АТ «Криворізька теплоцентраль» підробивши додаткову угоду № 1 від 19.12.2018 та додаткову угоду без номеру від 11.12.2018, безпідставно перерахували на банківський рахунок ТОВ «ПРОМБУД МОНТАЖ» № НОМЕР_1 , відкритого АТ «АКБ Конкорд», грошові кошти у сумі 21064000, 00 грн., якими невстановлені слідством особи розпорядились на свій розсуд чим завдали матеріальних збитків АТ «Криворізька теплоцентраль».

При проведені слідчих дій та шляхом проведення оперативно-розшукових заходів, співробітниками УСБ України в Дніпропетровській, за дорученням слідчого, встановлено, що до скоєння вказаного кримінального правопорушення мають причетність службові особи АТ «Криворізька теплоцентраль» (форма власності державна):

- в.о. генерального директора ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , зареєстрований за адресою: АДРЕСА_1 ;

- головний бухгалтер ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , зареєстрована за адресою: АДРЕСА_2 ;

- начальник тендерного відділу ОСОБА_8 , ІНФОРМАЦІЯ_4 , зареєстрована за адресою: АДРЕСА_3 ;

- начальник відділу матеріально-технічного постачання (голова тендерного комітету) ОСОБА_9 , ІНФОРМАЦІЯ_5 , зареєстрований: АДРЕСА_4 .

В обґрунтування клопотання слідчий зазначив, що в кримінальному провадженні зібрано матеріали, які дають достатні підстави вважати, що за адресою: АДРЕСА_2 , за місцем проживання ОСОБА_7 , можуть зберігатися: документи ТОВ «ПРОМБУД МОНТАЖ», АТ «Криворізька теплоцентраль», печаток, штампів ТОВ «ПРОМБУД МОНТАЖ» та інших підприємств які використовувались при здійснення кримінального правопорушення; чорнові записи; флеш-носії та електронні носії на яких міститься інформація щодо скоєння кримінального правопорушення; комп`ютерна техніка за допомогою якою здійснювалось виготовлення підроблених документів; засоби зв`язку які використовувались причетні до кримінального правопорушення особи під час координації своїх протиправних дій; грошові кошти отримані від злочинної діяльності, банківські картки на яких можуть міститься грошові кошти отримані від злочинної діяльності. Вилучення вищевказаних документів та припинення злочинної діяльності в інший спосіб, окрім шляхом проведення обшуку житла неможливо. Крім того в ході проведення слідчої дії - обшуку житла, можливе вилучення документації, печаток підприємств, електронних носіїв, комп`ютерної техніки, які мають істотні значення для кримінального провадження як доказ для встановлення обставин кримінального правопорушення, а вилучення грошових коштів та банківських карток на яких можуть міститься грошові кошти отримані від злочинної діяльності надасть можливість відшкодування завданих матеріальних збитків державі.

Наведене зумовило слідчого звернутись до слідчого судді з відповідним клопотанням.

На підставі викладеного, слідчий з урахуванням обставин, які містяться в матеріалах даного кримінального провадження, зазначаючи про те, що інші заходи забезпечення кримінального провадження можуть негативно вплинути на досягнення дієвості даного провадження, просить надати дозвіл на проведення обшуку за адресою: АДРЕСА_2 .

Слідчий у судовому засіданні клопотання підтримав та просив задовольнити. Слідчому судді надав пояснення аналогічні тим, що викладені в клопотанні.

Заслухавши думку слідчого, дослідивши матеріали клопотання, слідчий суддя дійшов наступного висновку.

Відповідно до ч. 1 ст. 233 КПК України ніхто не має права проникнути до житла чи іншого володіння особи з будь-якою метою, інакше як лише за добровільною згодою особи, яка ними володіє, або на підставі ухвали слідчого судді.

Згідно з ч. 1 ст. 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Згідно з ч. 5 ст. 236 КПК України обшук на підставі ухвали слідчого судді повинен проводитися в обсязі, необхідному для досягнення мети обшуку.

На підставі вищевикладеного, слідчий суддя вважає, що на слідчого покладається обов`язок доведення наявності достатніх підстав для проведення обшуку, однак із доданих слідчим до клопотання матеріалів не вбачається наявності достатніх, належних, допустимих та переконливих доказів в обґрунтування клопотання, а також підтвердження того, що потреби кримінального провадження пропорційні рівню процесуального примусу, а обшук є найбільш доцільним та ефективним способом відшукання та вилучення речей і документів, у зв`язку із чим клопотання не підлягає задоволенню.

На підставі викладеного та керуючись ст. ст. 233-235, 309 КПК України, слідчий суддя,-

ПОСТАНОВИВ:

У задоволенні клопотання старшого слідчого в ОВС відділу СУ ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_3 , погодженого з прокурором відділу прокуратури Дніпропетровської області ОСОБА_4 , про надання дозволу на проведення обшуку відмовити.

Ухвала є остаточною та оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення13.11.2019
Оприлюднено21.02.2023
Номер документу85621493
СудочинствоКримінальне
Сутьнадання дозволу на проведення обшуку

Судовий реєстр по справі —202/7332/19

Ухвала від 23.01.2020

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Ісаєва Д. А.

Ухвала від 15.01.2020

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Ісаєва Д. А.

Ухвала від 15.01.2020

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Ісаєва Д. А.

Ухвала від 15.01.2020

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Ісаєва Д. А.

Ухвала від 15.01.2020

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Ісаєва Д. А.

Ухвала від 15.01.2020

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Ісаєва Д. А.

Ухвала від 15.01.2020

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Ісаєва Д. А.

Ухвала від 15.01.2020

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Ісаєва Д. А.

Ухвала від 15.01.2020

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Ісаєва Д. А.

Ухвала від 13.11.2019

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Ісаєва Д. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні