Ухвала
від 15.11.2019 по справі 583/3560/19
ОХТИРСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД СУМСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 583/3560/19

1-кс/583/2027/19

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"15" листопада 2019 р.слідчий суддя Охтирського міськрайонного суду Сумської області ОСОБА_1 , з участю секретаря с/з ОСОБА_2 , слідчої ОСОБА_3 , розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду м. Охтирка клопотання слідчого СВ Охтирського ВП ГУНП в Сумській області лейтенанта поліції ОСОБА_3 , погоджене зпрокурором Охтирськоїмісцевої прокуратури ОСОБА_4 , про надання тимчасового доступу до речей і документів за матеріалами досудового розслідування, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань №42019201120000086 від 24.07.2019 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 366 КК України, -

ВСТАНОВИВ:

13.11.2019 р. до суду надійшло клопотання слідчого СВ Охтирського ВП ГУНП в Сумській області лейтенанта поліції ОСОБА_3 , погоджене зпрокурором Охтирськоїмісцевої прокуратури ОСОБА_4 , про надання тимчасового доступу до речей і документів за матеріалами досудового розслідування, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №42019201120000086 від 24.07.2019 за ознакамикримінального правопорушення,передбаченого ч.1ст.366КК України,з правомвилучення документів,що перебуваютьу володінні Філії « ІНФОРМАЦІЯ_1 » ДП « ІНФОРМАЦІЯ_2 » ВАТ « ІНФОРМАЦІЯ_3 », за адресою АДРЕСА_1 .

В судовому засіданні слідчий ОСОБА_3 , підтримала клопотання, прохала його задовольнити.

Прокурор Охтирської місцевої прокуратури в судове засідання не з`явився, подав заяву, в якій просить клопотання розглянути без його участі та задовольнити його.

Відповідно до ч.2 ст. 163 КПК України слідчий суддя вважає за необхідне розглянути дане клопотання без виклику представника Філії « ІНФОРМАЦІЯ_1 » ДП « ІНФОРМАЦІЯ_2 » ВАТ « ІНФОРМАЦІЯ_3 », у володінні якої знаходиться інформація, оскільки існує реальна загроза її знищення або зміни.

Слідчий суддя, розглянувши клопотання, дослідивши додані до клопотання документи, вважає, що клопотання підлягає задоволенню.

Клопотання мотивоване тим, що в провадженні Охтирського ВП (м. Охтирка) ГУНП в Сумській області знаходиться кримінальне провадження №42019201120000086 від 24.07.2019 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 366 КК України.

Так, в ході досудового розслідування встановлено, що 24.07.2019 до Охтирської місцевої прокуратури надійшли матеріали ЄО УЗЕ в Сумській області ДЗЕ НП України № 74 від 24.07.2019 та рапорт о/у УЗЕ в Сумській області з повідомленням про те, що посадові особи ІНФОРМАЦІЯ_4 під час проведення протягом 2018 року "Поточного ремонту автомобільної дороги місцевого значення О-191107 Чупахівка - Перелуг - Комиші " вносили недостовірні відомості до актів виконаних робіт форми КБ-2.

Так, встановлено, що у 2018 році на автомобільній дорозі О-191107 Чупахівка-Перелуг-Комиші проводились ремонтні роботи в межах її експлуатаційного утримання , яке забезпечувалося підрядною організацією Філії « ІНФОРМАЦІЯ_1 » ДП « ІНФОРМАЦІЯ_2 » ВАТ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ).

Виходячи з того, що для досягнення повноти, всебічності та неупередженості розслідування вищезазначеного факту, зокрема для отримання відомостей, котрі є необхідними для проведення досудового розслідування, виникла необхідність в отриманні тимчасового доступу до оригіналів документів, що знаходяться у володінні Філії « ІНФОРМАЦІЯ_1 » ДП « ІНФОРМАЦІЯ_2 » ВАТ « ІНФОРМАЦІЯ_3 », що стосуються виконання ремонтних робіт на об`єкті «Автомобільна дорога а/д 0191107 Чупахівка-Перелуг-Комиші» за 2018 рік, а саме документів перелік додається, що перебуває у володінні Філії « ІНФОРМАЦІЯ_1 » ДП « ІНФОРМАЦІЯ_2 » ВАТ « ІНФОРМАЦІЯ_3 », за адресою АДРЕСА_1 .

Інформація яка міститься в документах, які перебувають у власності Філії « ІНФОРМАЦІЯ_1 » ДП « ІНФОРМАЦІЯ_2 » ВАТ « ІНФОРМАЦІЯ_3 », самостійно та в сукупності з іншими доказами матиме суттєве значення для з`ясування обставин вчинення кримінального правопорушення.

Оригінали зазначених документів необхідні в матеріалах кримінального провадження для подальшого проведення слідчих дій з їх використанням (шляхом демонстрації під час допитів, проведення експертних досліджень та інше).

Статтею 160 КПК України передбачено, що сторони кримінального провадження мають право звернутися до слідчого судді під час досудового розслідування чи суду під час судового провадження із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, за винятком зазначеним у статті 161 цього Кодексу. Слідчий має право звернутися із зазначеним клопотанням за погодженням з прокурором.

Клопотання уповноваженої особи, що надійшло до суду, відповідає вимогам КПК України.

Згідно з ч.5, 6 ст.163 КПК України слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи: перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Крім того, слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження, крім обставин, передбачених ч.5 ст. 163 КПК України, доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Слідчий суддя вважає, що уповноваженою особою доведено, що документи, мають суттєве значення для встановлення обставин, що підлягають доказуванню у кримінальному провадженні, зберігаються в Філії « ІНФОРМАЦІЯ_1 » ДП « ІНФОРМАЦІЯ_2 » ВАТ « ІНФОРМАЦІЯ_3 », за адресою АДРЕСА_1 , отримання можливості тимчасового вилучення цієї документації необхідне для повноти, всебічності та неупередженості розслідування вищезазначеного факту, зокрема для отримання відомостей, котрі є необхідними для належної кваліфікації вчиненого діяння та встановлення осіб, які причетні до вчинення кримінального правопорушення.

За таких обставин, слідчій суддя дійшов висновку, що клопотання уповноваженої особи обґрунтоване та підлягає задоволенню.

На підставівикладеного,керуючись ст.ст.107,159-164,166,395КПК України,слідчий суддя, -

У Х В А Л И В:

Клопотання слідчого СВ Охтирського ВП ГУНП в Сумській області лейтенанта поліції ОСОБА_3 , погоджене зпрокурором Охтирськоїмісцевої прокуратури ОСОБА_4 , про надання тимчасового доступу до речей і документів за матеріалами досудового розслідування, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №42019201120000086 від 24.07.2019 за ознакамикримінального правопорушення,передбаченого ч.1ст.366КК України задовольнити.

Надати групі слідчих у кримінальному провадженні №42019201120000086 від 24.07.2019, а саме: ОСОБА_3 , ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , ОСОБА_11 , ОСОБА_12 , ОСОБА_13 , ОСОБА_14 , ОСОБА_15 , ОСОБА_16 , ОСОБА_17 , або за дорученням слідчого оперативним підрозділам дозвіл на здійснення тимчасового доступу до речей та документів, що стосуються виконання капітального, поточного та дрібного ремонту на об`єкті «Автомобільна дорога а/д 0191107 Чупахівка Перелуг - Комиші» за 2018 рік, а саме: договорів укладених ІНФОРМАЦІЯ_5 чи Філією « ІНФОРМАЦІЯ_1 » ДП « ІНФОРМАЦІЯ_2 » ВАТ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » з субпідрядними організаціями; додаткових угоди до договорів укладених між Філією « ІНФОРМАЦІЯ_1 » ДП « ІНФОРМАЦІЯ_2 » ВАТ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » чи ІНФОРМАЦІЯ_4 з субпідрядними організаціями; договірних цін; актів виконаних робіт КБ-2, КБ-3; проектної документації; накладних, товарних чеків, а також документів, що підтверджують придбання матеріалів, які використовувались при проведення робіт; товарно-транспортних накладних з транспортування товаро - матеріальних цінностей; товаро - транспортні накладні на використання будівельної техніки; документи на транспортні витрати, щодо поставки будівельних матеріалів до об`єкту виконання робіт; звітів про рух товарно - матеріальних цінностей; актів списання, взяття на облік матеріальних цінностей; протоколи погодження будівельних матеріалів, виробів та конструкцій, складені до Договірних цін на будівельні роботи; документи (чеки, накладні) на придбання матеріалів (в повному обсязі), які були використані при виконанні робіт, супровідні листи на постачання товарів (договори та специфікації на них, проектна документація з схемами, кресленнями, калькуляціями кошторисної вартості на виготовлення конструкцій з переліком використаних матеріалів з зазначенням їх найменування за ДСТУ, технічних параметрів та товарних характеристик); паспортів якості на матеріали від виробника; документів складського обліку; локальних кошторисів, відомостей ресурсів, довідок договірних цін; журналів обліку виконаних робіт; платіжних доручень щодо сплати за виконану роботу за договорами; виконавчої документації (загальні журнали робіт, журнали вхідного контролю якості матеріалів, конструкцій та виробів, актів на приховані роботи); листування з організаціями замовника, субпідрядників з питань ведення будівельних робіт; дефектних акти по об`єкту; документи, що підтверджують фактичні трудовитрати робітників, що обслуговували машини та механізми, здійснювали будівельні роботи при виконанні робіт; наказів, розпорядженнь щодо призначення, увільнення відповідальних осіб за проведенням робіт по обєкту та їх посадові інструкції; список осіб, які виконували роботи на об`єкті; наказ (розпорядження) за яким ІНФОРМАЦІЯ_4 доручено виконання робіт Філії « ІНФОРМАЦІЯ_1 » ДП « ІНФОРМАЦІЯ_2 »; положення (статут) Філії « ІНФОРМАЦІЯ_1 » ДП « ІНФОРМАЦІЯ_2 » ВАТ « ІНФОРМАЦІЯ_3 », що перебувають у володіння Філії « ІНФОРМАЦІЯ_1 » ДП « ІНФОРМАЦІЯ_2 » ВАТ « ІНФОРМАЦІЯ_3 », за адресою АДРЕСА_1 .

Строк дії ухвали один місяць з дня постановлення ухвали.

Відповідно до ст. 166 ч. 1 КПК України роз`яснити, що у разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку з метою відшукування і вилучення зазначених в ухвалі документів.

Ухвала, оскарженню не підлягає, однак заперечення проти неї можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя Охтирського

міськрайонного суду: ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення15.11.2019
Оприлюднено21.02.2023

Судовий реєстр по справі —583/3560/19

Ухвала від 26.12.2019

Кримінальне

Охтирський міськрайонний суд Сумської області

Сидоренко Р. В.

Ухвала від 15.11.2019

Кримінальне

Охтирський міськрайонний суд Сумської області

Сидоренко Р. В.

Ухвала від 15.11.2019

Кримінальне

Охтирський міськрайонний суд Сумської області

Сидоренко Р. В.

Ухвала від 10.09.2019

Кримінальне

Охтирський міськрайонний суд Сумської області

Сидоренко Р. В.

Ухвала від 28.08.2019

Кримінальне

Охтирський міськрайонний суд Сумської області

Сидоренко Р. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні