Ухвала
від 14.11.2019 по справі 810/2399/14
КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

14 листопада 2019 року №810/2399/14

Київський окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Леонтовича А.М., за участю секретаря судового засідання Савенкова Є.О.,

позивач: не з`явився

відповідач: не з`явився

розглянувши у судовому засіданні у м. Києві адміністративну справу

за позовом Управління Пенсійного фонду України у м. Василькові та Васильківському районі Київської області

до Дочірнього підприємства Мотортехніка-Васильків

про про стягнення заборгованості

Суддя Київського окружного адміністративного суду Леонтович А.М., розглянувши у місті Києві заяву Головного управління Пенсійного фонду України у Київській області про заміну сторони виконавчого провадження у справі за адміністративним позовом Управління пенсійного фонду України у м. Василькові та Васильківському районі Київської області до ДП Мотортехніка-Васильків про стягнення заборгованості, -

в с т а н о в и в:

До Київського окружного адміністративного суду звернулось Управління Пенсійного фонду України у м. Василькові та Васильківському районі Київської області (УПФУ) із позовом до Дочірнього підприємства Мотортехніка-Васильків про стягнення з Дочірнього підприємства Мотортехніка-Васильків на користь Управління Пенсійного фонду України в м. Василькові та Васильківському районі Київської області заборгованості з відшкодування витрат на виплату та доставку пільгових пенсій з лютого 2014 року по березень 2014 року в сумі 9771,62 грн.

Постановою Київського окружного адміністративного суду від 07.02.2014 року адміністративний позов задоволено.

16.06.2014 року Київським окружним адміністративним судом видано виконавчий лист у справі № 810/2399/14, щодо стягнення з ТОВ Мотортехніка-Васильків (код ЄДРПОУ 21685189) в розмірі 9771,62 грн. на користь стягувача - Васильківське об`єднане УПФУ Київської області (код ЄДРПОУ 37885812).

До Київського окружного адміністративного суду звернулося Головне управління Пенсійного фонду України у Київській області про заміну сторони виконавчого провадження Ухвалою Київського окружного адміністративного суду від 11.11.2019 року призначено судове засідання на 14 листопада 2019 року о 17-30 год.

У судове засідання, призначене на 14.11.2019, сторони не з`явились.

Згідно з ч. 2 ст. 379 Кодексу адміністративного судочинства України суд розглядає питання про заміну сторони виконавчого провадження в десятиденний строк у судовому засіданні з повідомленням державного виконавця або заінтересованої особи, які звернулися з поданням (заявою), та учасників справи. Неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про дату, час і місце розгляду справи, не перешкоджає судовому розгляду.

Враховуючи вищенаведене, суд вважає за необхідне розглянути заяву про заміну сторони виконавчого провадження в порядку письмового провадження.

Суд зазначає, що 22.08.2018 Кабінетом Міністрів України було прийнято постанову №628 Деякі питання функціонування органів Пенсійного фонду України , пунктом 1 якої встановлено реорганізувати деякі територіальні органи Пенсійного фонду України шляхом приєднання до окремих органів Пенсійного фонду України за переліком згідно з додатком.

Так, відповідно до Додатку до вказаної Постанови Васильківське об`єднане управління Пенсійного фонду України Київської області реорганізовано шляхом приєднання до Головного управління Пенсійного фонду України в Київській області.

Як вбачається з витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, сформованого на запит суду, до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань було внесено запис про припинення Васильківського об`єднаного управління Пенсійного фонду України Київської області як юридичної особи.

Згідно з частиною четвертою статті 87 Цивільного кодексу України юридична особа вважається створеною з дня її державної реєстрації.

Частиною першою статті 104 Цивільного кодексу України встановлено, що юридична особа припиняється в результаті реорганізації (злиття, приєднання, поділу, перетворення) або ліквідації. У разі реорганізації юридичних осіб майно, права та обов`язки переходять до правонаступників.

Відповідно до частини п`ятої статті 104 Цивільного кодексу України юридична особа є такою, що припинилася, з дня внесення до єдиного державного реєстру запису про її припинення.

Враховуючи викладене, суд дійшов висновку, що Головне управління Пенсійного фонду України в Київській області є правонаступником Васильківського об`єднаного управління Пенсійного фонду України Київської області, а отже має певне коло прав та обов`язків останньої.

Відповідно до ч. 1 ст. 379 Кодексу адміністративного судочинства України у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження за поданням державного виконавця або за заявою заінтересованої особи суд, який розглядав справу як суд першої інстанції, замінює сторону виконавчого провадження її правонаступником.

Відповідно до ч. 2 ст. 379 Кодексу адміністративного судочинства України Суд розглядає питання про заміну сторони виконавчого провадження в десятиденний строк у судовому засіданні з повідомленням державного виконавця або заінтересованої особи, які звернулися з поданням (заявою), та учасників справи. Неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про дату, час і місце розгляду справи, не перешкоджає судовому розгляду.

Керуючись статтями 52, 243, 248, 379 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

у х в а л и в:

1. Замінити сторону виконавчого провадження - Васильківське об`єднане управління Пенсійного фонду України Київської області, на правонаступника - Головне управління Пенсійного фонду України у Київській області (ЄДРПОУ 22933548, місцезнаходження: 04071, м. Київ, вул. Ярославська, буд.40).

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та може бути оскаржена в апеляційному порядку шляхом подання апеляційної скарги безпосередньо до Шостого апеляційного адміністративного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її складання (підписання).

Відповідно до підпункту 15.5 пункту 1 Розділу VII "Перехідні положення" Кодексу адміністративного судочинства України до початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи апеляційні скарги подаються учасниками справи через Київський окружний адміністративний суд.

Суддя Леонтович А.М.

Дата ухвалення рішення14.11.2019
Оприлюднено18.11.2019
Номер документу85674918
СудочинствоАдміністративне
Сутьстягнення заборгованості

Судовий реєстр по справі —810/2399/14

Ухвала від 14.11.2019

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Леонтович А.М.

Ухвала від 11.11.2019

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Леонтович А.М.

Ухвала від 05.03.2018

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Харченко С.В.

Ухвала від 03.03.2018

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Харченко С.В.

Ухвала від 16.04.2014

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Леонтович А.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні