Ухвала
від 14.11.2019 по справі 728/2371/19
БАХМАЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Єдиний унікальний номер 728/2371/19

Номер провадження 2/728/696/19

У Х В А Л А

про залишення позовної заяви без руху

14 листопада 2019 року місто Бахмач

Суддя Бахмацького районного суду Чернігівської області Пархоменко П.І. перевіривши додержання вимог, викладених у статтях 175 і 177 Цивільного процесуального кодексу України (далі ЦПК) у справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про скасування рішення державного реєстратора прав на нерухоме майно про державну реєстрацію прав та їх обтяжень від 27 листопада 2018 року, заінтересована особа - Красилівська сільська рада Бахмацького району Чернігівської області, -

у с т а н о в и в :

1. ОСОБА_1 звернулася з позовною заявою до ОСОБА_2 з вимогою про державну реєстрацію прав та їх обтяжень від 27 листопада 2018 року, заінтересована особа - Красилівська сільська рада Бахмацького району Чернігівської області.

2. Зазначена позовна заява підлягає залишенню без руху, оскільки подана з порушенням вимог встановлених статтями 175 і 177 ЦПК.

3. Так, згідно із пунктом 2 частини третьої статті 175 ЦПК позовна заява повинна містити повне найменування (для юридичних осіб) або ім`я (прізвище, ім`я та по батькові для фізичних осіб) сторін та інших учасників справи, їх місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання чи перебування (для фізичних осіб), поштовий індекс, ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України (для юридичних осіб, зареєстрованих за законодавством України), а також реєстраційний номер облікової картки платника податків (для фізичних осіб) за його наявності або номер і серію паспорта для фізичних осіб - громадян України (якщо такі відомості позивачу відомі), відомі номери засобів зв`язку, офіційної електронної адреси та адреси електронної пошти.

А, виходячи із змісту частини першої статті 42 ЦПК у справах позовного провадження учасниками справи є сторони, треті особи.

Всупереч зазначеним вимогам в позовній заяві особою, яке бере участь у справі зазначена заінтересована особа - Красилівська сільська рада Бахмацького району Чернігівської області, яка не є особою, яка бере участь у справі відповідно до вимог ЦПК.

4. Також, відповідно до пункту 8 частини третьої статті 175 ЦПК позовна заява повинна містити перелік документів та інших доказів, що додаються до заяви; зазначення доказів, які не можуть бути подані разом із позовною заявою (за наявності), зазначення щодо наявності у позивача або іншої особи оригіналів письмових або електронних доказів, копії яких додано до заяви.

В порушення даної вимоги позивачем не зазначено докази, які не можуть бути подані разом із позовною заявою (за наявності), не зазначено щодо наявності у позивача або іншої особи оригіналів письмових або електронних доказів, копії яких додано до заяви.

5. Крім того, згідно із пунктом 9 частини третьої статті 175 ЦПК позовна заява повинна містити попередній (орієнтовний) розрахунок суми судових витрат, які позивач поніс і які очікує понести у зв`язку із розглядом справи.

Проте, в позовній заяві відсутні посилання на попередній (орієнтовний) розрахунок суми судових витрат, які позивач поніс і які очікує понести у зв`язку із розглядом справи.

6. Окрім цього, згідно частини п`ятої статті 177 ЦПК позивач зобов`язаний додати до позовної заяви всі наявні в нього докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються позовні вимоги (якщо подаються письмові чи електронні докази, позивач може додати до позовної заяви копії відповідних доказів).

Всупереч зазначеним вимогам до позовної заяви не додані докази, які підтверджують смерть ОСОБА_3 , а саме, свідоцтво про її смерть.

7. Відповідно до частини першої статті 185 ЦПК суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 175 і 177 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

У зв`язку із чим, враховуючи, що позовна заява подана без додержання наведених вище вимог її необхідно залишити без руху із зазначенням недоліків позовної заяви, способу і строку їх усунення, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху.

Керуючись статями 175-177, 185, 260 Цивільного процесуального кодексу України, суддя, -

п о с т а н о в и в :

1. Позовну заяву ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про скасування рішення державного реєстратора прав на нерухоме майно про державну реєстрацію прав та їх обтяжень від 27 листопада 2018 року, заінтересована особа - Красилівська сільська рада Бахмацького району Чернігівської області - залишити без руху.

2. Запропонувати ОСОБА_1 в строк протягом п`яти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху привести позовну заяву у відповідність з вимогами статті 175 Цивільного процесуального кодексу України, шляхом усунення вищевказаних недоліків та наданням уточненої позовної заяви із зазначенням:

? осіб, які можуть брати участь у справах позовного провадження;

? доказів, які не можуть бути подані разом із позовною заявою (за наявності);

? навести попередній (орієнтовний) розрахунок суми судових витрат, які позивач поніс і які очікує понести у зв`язку із розглядом справи;

? доказів щодо наявності у позивача або іншої особи оригіналів письмових або електронних доказів, копії яких додано до заяви;

? надати свідоцтво про смерть ОСОБА_3

3. Роз`яснити, якщо позивач відповідно до ухвали суду у встановлений строк виконає зазначені вище вимоги, позовна заява вважається поданою в день первісного її подання до суду.

Якщо позивач не усуне недоліки позовної заяви у строк, встановлений судом, заява вважається неподаною і повертається позивачу.

4. Копію ухвали надіслати позивачу.

5. Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею і оскарженню не підлягає.

Суддя Бахмацького районного суду

Чернігівської області П.І. Пархоменко

СудБахмацький районний суд Чернігівської області
Дата ухвалення рішення14.11.2019
Оприлюднено19.11.2019
Номер документу85703593
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —728/2371/19

Рішення від 30.01.2020

Цивільне

Бахмацький районний суд Чернігівської області

Пархоменко П. І.

Ухвала від 27.11.2019

Цивільне

Бахмацький районний суд Чернігівської області

Пархоменко П. І.

Ухвала від 14.11.2019

Цивільне

Бахмацький районний суд Чернігівської області

Пархоменко П. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні