Ухвала
від 12.11.2019 по справі 917/1529/19
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

36000, м. Полтава, вул. Зигіна, 1, тел. (0532) 610-421, факс (05322) 2-18-60, E-mail inbox@pl.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

про відкладення підготовчого засідання

(продовження строку)

12.11.19 Справа № 917/1529/19

Суддя господарського суду Полтавської області Іванко Л.А. при секретарі судового засідання Ісенко М.В., розглянувши матеріали справи

за позовною заявою Карлівської міської ради Полтавської області, 39500, Полтавська обл., м. Карлівка, вул. Полтавський шлях, 54, ідент. код 21046549

до відповідача Комунальної установи "Трудовий архів територіальних громад Карлівського району", 39500, Полтавська обл., м. Карлівка, вул. Полтавський шлях, 50-а, ідент. код 35013818

про визнання дій протиправними та зобов`язання вчинити певні дії

Представники:

від позивача: Степанюк І.Л., дов. №06-21/3362 від 22.10.2019 року

від відповідача: не з`явились

Розглядається позовна заява Карлівської міської ради Полтавської області до Комунальної установи "Трудовий архів територіальних громад Карлівського району" про визнання дій протиправними та зобов`язання вчинити певні дії.

Ухвалою господарського суду Полтавської області від 23.09.2019 року позовну заяву прийнято до розгляду і відкрито провадження у справі, справу ухвалено розглядати у порядку загального позовного провадження.

Проведення підготовчого засідання призначено на 24.10.2019 р.

Ухвалою суду від 24.10.2019 р. підготовче засідання відкладено на 12.11.19 р.

Представник відповідача в судове засідання не з`явився, про причини неявки суд не повідомив. Про час та місце проведення судового засідання відповідач повідомлений належним чином, що підтверджується розпискою в поштовому повідомленні (додається).

12.11.2019 року на електронну адресу суду від відповідача надійшло клопотання про залучення третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору та клопотання про відкладення розгляду справи.

Дані клопотання судом до уваги не приймаються виходячи з наступного.

Стаття 170 ГПК України містить загальні вимоги до форми та змісту письмової заяви, клопотання, заперечення. Так, будь-яка письмова заява, клопотання, заперечення повинні містити:

1)повне найменування (для юридичних осіб) або ім`я (прізвище, ім`я та по батькові) (для фізичних осіб) особи, яка подає заяву, клопотання або заперечення, її місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання чи перебування (для фізичних осіб), вказівку на статус фізичної особи - підприємця (для такої фізичної особи), ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України;

2)найменування суду, до якого вона подається;

3)номер справи, прізвище та ініціали судді (суддів), якщо заява (клопотання, заперечення) подається після постановлення ухвали про відкриття провадження у справі;

4)зміст питання, яке має бути розглянуто судом, та прохання заявника;

5)підстави заяви (клопотання, заперечення);

6)перелік документів та інших доказів (за наявності), що додаються до заяви (клопотання, заперечення);

7)інші відомості, які вимагаються цим Кодексом.

Письмові заява, клопотання чи заперечення підписуються заявником чи його представником.

Відповідно до ст. 1 Закону України "Про електронний цифровий підпис" електронний цифровий підпис - вид електронного підпису, отриманого за результатом криптографічного перетворення набору електронних даних, який додається до цього набору або логічно з ним поєднується і дає змогу підтвердити його цілісність та ідентифікувати підписувача. Електронний цифровий підпис накладається за допомогою особистого ключа та перевіряється за допомогою відкритого ключа.

Електронний цифровий підпис за правовим статусом прирівнюється до власноручного підпису (печатки) - частина перша ст.3 Закону України "Про електронний цифровий підпис".

Подані відповідачем по електронній пошті клопотання не містять електронного цифрового підпису керівника відповідача, отже є не підписаним уповноваженою особою заявника. Оригінали вищевказаних клопотань з підписані керівника відповідача та належно посвідченими копіями доказів на час проведення судового засідання до суду не надійшли.

Пунктом 1.5.17 Інструкції з діловодства в господарських судах України, затвердженої наказом Держаної судової адміністрації України № 28 від 20.02.2013 року, документи, отримані електронною поштою без електронного цифрового підпису або каналами факсимільного зв`язку, не належать до офіційних. У разі надсилання електронних документів без електронного цифрового підпису та факсограм необхідно надсилати також оригінал документа в паперовій формі.

Таким чином, надсилання учасниками справи документів на адресу суду у вигляді електронного листа має скріплюватись електронним цифровим підписом, а у випадку надсилання документа без електронного цифрового підпису - заявник повинен надіслати також оригінал документа в паперовій формі.

Надіслані відповідачем електронною поштою копії клопотання про залучення третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору та клопотання про відкладення розгляду справи не підписані електронним цифровим підписом, про що уповноваженим працівником господарського суду проставлено спеціальну відмітку.

Вказане свідчить про недодержання відповідачем вимог частини другої статті 170 ГПК України щодо підпису заявника чи його представника.

Відповідно до 4 ст. 170 ГПК України суд, встановивши, що письмову заяву (клопотання, заперечення) подано без додержання вимог частини першої або другої цієї статті, повертає її заявнику без розгляду.

Для надання можливості сторонам подати суду заяви по суті справи, підготовче засідання слід відкласти.

Підготовче засідання має бути проведено протягом шістдесяти днів з дня відкриття провадження у справі. У виняткових випадках для належної підготовки справи для розгляду по суті цей строк може бути продовжений не більше ніж на тридцять днів за клопотанням однієї із сторін або з ініціативи суду.

Відповідно до ч. 3 ст. 177 Господарського процесуального кодексу України, підготовче провадження має бути проведене протягом шістдесяти днів з дня відкриття провадження у справі. У виняткових випадках для належної підготовки справи для розгляду по суті цей строк може бути продовжений не більше ніж на тридцять днів за клопотанням однієї із сторін або з ініціативи суду.

З метою виконання завдання підготовчого провадження, враховуючи необхідність належної підготовки справи для розгляду по суті, для надання сторонам можливості реалізувати свої процесуальні права, суд вважає за необхідне продовжити строк проведення підготовчого провадження на 30 днів та відкласти підготовче засідання.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 170, 177, 181, 182, 183, 234 Господарського процесуального кодексу України, суд -

УХВАЛИВ:

1. Продовжити строк підготовчого провадження на 30 днів.

2. Відкласти підготовче засідання на 12.12.19 р. на 10:30.

Засідання відбудеться у приміщенні господарського суду Полтавської області за адресою: м. Полтава, вул. Зигіна, 1, зал судових засідань № 24.

3. Повернути відповідачу клопотання про залучення третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору та клопотання про відкладення розгляду справи без розгляду.

4. Копію ухвали надіслати учасникам справи.

5. Повідомити учасників справи про те, що вони можуть отримати інформацію по справі, що розглядається, на веб-сторінці офіційного веб-порталу судової влади у мережі Інтернет за адресою: pl.arbitr.gov.ua

Ухвала набирає законної сили негайно після її оголошення (у разі неявки всіх учасників справи з моменту її підписання суддею (суддями) та не підлягає оскарженню (ст. ст. 235, 255 ГПК України).

Повний текст ухвали складено 18.11.2019 року.

Суддя Іванко Л.А.

Дата ухвалення рішення12.11.2019
Оприлюднено20.11.2019
Номер документу85715311
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —917/1529/19

Рішення від 03.03.2020

Господарське

Господарський суд Полтавської області

Іванко Л.А.

Рішення від 03.03.2020

Господарське

Господарський суд Полтавської області

Іванко Л.А.

Ухвала від 04.02.2020

Господарське

Господарський суд Полтавської області

Іванко Л.А.

Ухвала від 04.02.2020

Господарське

Господарський суд Полтавської області

Іванко Л.А.

Ухвала від 16.01.2020

Господарське

Господарський суд Полтавської області

Іванко Л.А.

Ухвала від 12.12.2019

Господарське

Господарський суд Полтавської області

Іванко Л.А.

Ухвала від 12.12.2019

Господарське

Господарський суд Полтавської області

Іванко Л.А.

Ухвала від 12.11.2019

Господарське

Господарський суд Полтавської області

Іванко Л.А.

Ухвала від 12.11.2019

Господарське

Господарський суд Полтавської області

Іванко Л.А.

Ухвала від 24.10.2019

Господарське

Господарський суд Полтавської області

Іванко Л.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні