Ухвала
від 19.11.2019 по справі 465/77/18
ІВАНИЧІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 465/77/18

провадження № 2-п/156/5/19

У Х В А Л А

19 листопада 2019 року смт Іваничі

Іваничівський районний суд Волинської області в складі:

головуючого судді Нєвєрова І.М.

за участю секретаря судових засідань Салатюк Г.В.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в смт. Іваничі клопотання відповідача ОСОБА_1 про участь в судовому засіданні в режимі відеоконференції у справі про перегляд заочного рішення ухваленого Іваничівським районним судом Волинської області по справі № 465/77/18 за позовом ПАТ Аціонерна страхова компанія Дністер до ОСОБА_2 про стягнення матеріальної шкоди,

В С Т А Н О В И В:

В провадженні Іваничівського районного суду Волинської області перебуває заява відповідача ОСОБА_1 про перегляд заочного рішення, ухваленого Іваничівським районним судом Волинської області 12 липня 2019 року по справі № 465/77/18 за позовом ПАТ Акціонерна страхова компанія Дністер до ОСОБА_1 про стягнення матеріальної шкоди. Судове засідання призначено на 18 грудня 2019 року о 15 год.

07 листопада 2019 року від відповідача надійшло клопотання про проведення судового засідання, яке має відбутися 18 грудня 2019 року о 15 год. в режимі відеоконференції, яке вмотивоване тим, останній проживає у с. Сокільники Пустомитівського району Львівської області, що є значно віддаленим від місцезнаходження Іваничівського районного суду Волинської області, а тому утруднить його особисту участь у судовому засіданні. Також вказує, що у зв`язку із значною віддаленістю місцезнаходження Іваничівського районного суду від місця проживання його представника, останній також не може прибути в судове засідання. Вказує, що він понесе значні організаційно-фінансові затрати на відрядження. На підставі викладеного просить доручити Галицькому районному суду м. Львова, що знаходиться за адресою: м. Львів вул. Чоловського, 2 забезпечити проведення відеоконференції судового засідання, що відбудеться 18 грудня 2019 року о 15 год. за його участю, а також участю його уповноваженого представника.

Суд, вивчивши матеріали справи, вважає необхідним відмовити у задоволенні клопотання про проведення судового засідання в режимі відеоконференції з наступних підстав.

Відповідно до ст. 212 ЦПК України суд може постановити ухвалу про участь учасника справи у судовому засіданні в режимі відеоконференції в приміщенні суду, визначеному судом. У клопотанні про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції в приміщенні суду в обов`язковому порядку зазначається суд, в якому необхідно забезпечити її проведення. Таке клопотання може бути подано не пізніш як за п`ять днів до відповідного судового засідання.

Аналіз наведеної норми свідчить, що прийняття рішення щодо проведення судового засідання в режимі відеоконференції є правом суду. Вказана норма не передбачає обов`язку проведення судового засідання в режимі відеоконференції в разі наявності про це клопотання сторони.

Випадки, в яких суд може постановити ухвалу про участь особи у судовому засіданні в режимі відеоконференції не визначені у законі. Проте, необхідність здійснення відеоконференції, на думку суду, визначається з врахуванням обставин справи, її складності та потреби у наданні пояснень сторін, залучених спеціалістів чи інших учасників процесу, які за станом здоров`я чи з інших незалежних від цих осіб причин не можуть бути присутніми у засіданні суду, а їх участь є обов`язковою.

На даний час у Іваничівському районному суді Волинської області судочинство здійснюється одним суддею Нєвєровим І.М., який здійснює провадження у всіх категоріях справ, які підсудні Іваничівському районному суду. У Іваничівському районному суді облаштовано один зал судових засідань з можливістю проведення відеоконференцій, але у зв`язку з великою кількістю кримінальних проваджень, розгляд яких проводиться в даному залі, можливість провести розгляд даної цивільної справи в режимі відеоконференції є неможливим.

Враховуючи, що проведення судового засідання в режимі відеоконференції технічно неможлива, суд дійшов висновку, що у задоволенні заяви про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції слід відмовити.

Керуючись ст. ст. 212 , 260 ЦПК України , суд,-

У Х В А Л И В:

У задоволенні заяви відповідача ОСОБА_1 про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції в справі про перегляд заочного рішення ухваленого Іваничівським районним судом Волинської області по справі № 465/77/18 за позовом ПАТ Аціонерна страхова компанія Дністер до ОСОБА_2 про стягнення матеріальної шкоди - відмовити.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя І.М. Нєвєров

СудІваничівський районний суд Волинської області
Дата ухвалення рішення19.11.2019
Оприлюднено20.11.2019
Номер документу85718471
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —465/77/18

Постанова від 05.05.2020

Цивільне

Волинський апеляційний суд

Шевчук Л. Я.

Ухвала від 31.03.2020

Цивільне

Волинський апеляційний суд

Шевчук Л. Я.

Ухвала від 31.03.2020

Цивільне

Волинський апеляційний суд

Шевчук Л. Я.

Ухвала від 27.01.2020

Цивільне

Волинський апеляційний суд

Шевчук Л. Я.

Ухвала від 18.12.2019

Цивільне

Іваничівський районний суд Волинської області

Нєвєров І. М.

Ухвала від 19.11.2019

Цивільне

Іваничівський районний суд Волинської області

Нєвєров І. М.

Ухвала від 19.11.2019

Цивільне

Іваничівський районний суд Волинської області

Нєвєров І. М.

Рішення від 12.07.2019

Цивільне

Іваничівський районний суд Волинської області

Нєвєров І. М.

Ухвала від 09.07.2019

Цивільне

Іваничівський районний суд Волинської області

Нєвєров І. М.

Ухвала від 04.02.2019

Цивільне

Львівський апеляційний суд

Приколота Т. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні