Ухвала
від 19.11.2019 по справі 140/2973/19
ВОЛИНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ВОЛИНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

про розгляд справи за правилами загального позовного провадження

19 листопада 2019 року ЛуцькСправа № 140/2973/19 Волинський окружний адміністративний суд у складі судді Валюха В.М., розглянувши у письмовому провадженні з власної ініціативи питання про розгляд справи за правилами загального позовного провадження в адміністративній справі за позовом Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Волинській області до Закладу загальної середньої освіти Лобненська гімназія Любешівської селищної ради Волинської області про застосування заходів реагування щодо державного нагляду (контролю),

ВСТАНОВИВ:

Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Волинській області звернулося з позовом до Закладу загальної середньої освіти Лобненська гімназія Любешівської селищної ради Волинської області про застосування заходів реагування щодо державного нагляду (контролю) шляхом зупинення експлуатації будівлі їдальні закладу за адресою: Волинська область, Любешівський район, с. Лобна, вул. Шкільна, 1 до повного усунення порушень вимог законодавства у сфері пожежної та техногенної безпеки.

Ухвалою Волинського окружного адміністративного суду від 07.10.2019 прийнято позовну заяву до розгляду та відкрито провадження у даній справі, судовий розгляд справи ухвалено проводити за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін суддею одноособово.

Станом на 19.11.2019 на адресу суду від учасників справи інших заяв по суті справи не надходило, а суду не відома правова позиція відповідача у справі.

Суд, дослідивши письмові докази, з власної ініціативи дійшов висновку про необхідність розгляду справи за правилами загального позовного провадження, виходячи з такого.

За правилами частини третьої статті 12 КАС України загальне позовне провадження призначене для розгляду справ, які через складність або інші обставини недоцільно розглядати у спрощеному позовному провадженні.

Відповідно до частини третьої статті 257 КАС України при вирішенні питання про розгляд справи за правилами спрощеного або загального позовного провадження суд враховує: 1) значення справи для сторін; 2) обраний позивачем спосіб захисту; 3) категорію та складність справи; 4) обсяг та характер доказів у справі, в тому числі чи потрібно у справі призначати експертизу, викликати свідків тощо; 5) кількість сторін та інших учасників справи; 6) чи становить розгляд справи значний суспільний інтерес; 7) думку сторін щодо необхідності розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження.

Згідно із частиною шостою статті 260 КАС України якщо суд вирішив розглянути справу в порядку спрощеного позовного провадження, але в подальшому постановив ухвалу про розгляд справи за правилами загального позовного провадження, розгляд справи починається зі стадії відкриття провадження у справі. У такому випадку повернення до розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження не допускається.

На думку суду, розгляд цієї справи на підставі лише позовної заяви та доданих до неї документів є неможливим, суду необхідно отримати від учасників справи додаткові докази та пояснення щодо виявлених порушень вимог законодавства у сфері пожежної та техногенної безпеки, у зв`язку із чим наявні правові підстави для призначення розгляду цієї справи за правилами загального позовного провадження.

Керуючись статтями 12, 248, 257, 260 КАС України, суд

УХВАЛИВ:

Судовий розгляд справи за позовом Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Волинській області до Закладу загальної середньої освіти Лобненська гімназія Любешівської селищної ради Волинської області про застосування заходів реагування щодо державного нагляду (контролю) проводити за правилами загального позовного провадження суддею одноособово.

Призначити підготовче засідання у справі на 11:00 04 грудня 2019 року в залі судових засідань № 1 Волинського окружного адміністративного суду, розташованого за адресою: 43025, Волинська область, м. Луцьк, вул. Словацького, 1.

В підготовче засідання викликати представників сторін, яким необхідно мати при собі документи, які посвідчують їх особу (паспорт, посвідчення водія або службове посвідчення), а представнику - також документи, які підтверджують його повноваження (ордер або оригінал довіреності, виданої з дотриманням вимог статті 59 КАС України).

Копію ухвали направити учасникам справи.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та не може бути оскаржена окремо від рішення суду.

Суддя В.М.Валюх

Дата ухвалення рішення19.11.2019
Оприлюднено21.11.2019
Номер документу85733904
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —140/2973/19

Рішення від 17.12.2019

Адміністративне

Волинський окружний адміністративний суд

Валюх Віктор Миколайович

Ухвала від 04.12.2019

Адміністративне

Волинський окружний адміністративний суд

Валюх Віктор Миколайович

Ухвала від 19.11.2019

Адміністративне

Волинський окружний адміністративний суд

Валюх Віктор Миколайович

Ухвала від 07.10.2019

Адміністративне

Волинський окружний адміністративний суд

Валюх Віктор Миколайович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні