Ухвала
від 04.12.2019 по справі 140/2973/19
ВОЛИНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ВОЛИНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

про відкладення підготовчого засідання та продовження строку підготовчого провадження

04 грудня 2019 року ЛуцькСправа № 140/2973/19

Волинський окружний адміністративний суд у складі судді Валюха В.М., розглянувши у підготовчому засіданні у письмовому провадженні клопотання про відкладення підготовчого засідання та з власної ініціативи питання продовження строку підготовчого провадження в адміністративній справі за позовом Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Волинській області до Закладу загальної середньої освіти Лобненська гімназія Любешівської селищної ради Волинської області про застосування заходів реагування щодо державного нагляду (контролю),

ВСТАНОВИВ:

Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Волинській області звернулося з позовом до Закладу загальної середньої освіти Лобненська гімназія Любешівської селищної ради Волинської області про застосування заходів реагування щодо державного нагляду (контролю) шляхом зупинення експлуатації будівлі їдальні закладу за адресою: Волинська область, Любешівський район, с. Лобна, вул. Шкільна, 1 до повного усунення порушень вимог законодавства у сфері пожежної та техногенної безпеки.

Ухвалою Волинського окружного адміністративного суду від 07.10.2019 прийнято позовну заяву до розгляду та відкрито провадження у даній справі, судовий розгляд справи ухвалено проводити за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін суддею одноособово.

Ухвалою суду від 19.11.2019 постановлено судовий розгляд справи проводити за правилами загального позовного провадження, у справі призначено підготовче засідання на 11:00 04.12.2019.

До підготовчого засідання представник позивача Сидорук І.Б. подав заяву про відкладення розгляду справи для залучення представника відповідача та отримання інформації по суті справи.

Представник відповідача в підготовче засідання не прибув, проте від відповідача надійшла заява від 25.11.2019 про проведення підготовчого засідання без участі представника.

З урахуванням вимог частини четвертої статті 229 Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС України), зазначене клопотання розглянуто в порядку письмового провадження, без фіксування судового засідання технічними засобами.

Згідно із пунктом 1 частини другої статті 181 КАС України суд відкладає підготовче засідання в межах визначеного цим Кодексом строку підготовчого провадження у випадках: визначених пунктами 1 - 3, 5 частини другої статті 205 цього Кодексу.

Відповідно до пункту 5 частини другої статті 205 КАС України суд відкладає розгляд справи в судовому засіданні в межах встановленого цим Кодексом строку з таких підстав: якщо суд визнає потрібним, щоб сторона, яка подала заяву про розгляд справи за її відсутності, дала особисті пояснення.

На думку суду, оскільки у заяві від 25.11.2019 відповідач повідомив про визнання позовних вимог, при цьому, вказав, що навчальний заклад здійснює заходи щодо пошуку коштів для усунення порушень вимог пожежної безпеки в будівлі їдальні, тому необхідно визнати потрібним, щоб уповноважений представник відповідача надав особисті пояснення щодо вжитих заходів, спрямованих на усунення порушень вимог пожежної безпеки в будівлі їдальні, та їх документальне підтвердження, у зв`язку із чим (а також для виконання вимог частини п`ятої статті 189 КАС України щодо перевірки судом, що дії щодо визнання позову не суперечать закону та не порушують чиїх-небудь прав, свобод або інтересів) підготовче засідання належить відкласти.

Відповідно до частини четвертої статті 173 КАС України підготовче провадження має бути проведене протягом шістдесяти днів з дня відкриття провадження у справі. У виняткових випадках для належної підготовки справи для розгляду по суті цей строк може бути продовжений не більше ніж на тридцять днів за клопотанням однієї із сторін або з ініціативи суду.

Отже, оскільки підготовче провадження з об`єктивних причин не може бути завершене протягом шістдесяти днів з дня відкриття провадження у справі, тому строк підготовчого провадження необхідно продовжити на тридцять днів для належної підготовки справи для розгляду.

Керуючись статтями 173, 181, 248 КАС України, суд

УХВАЛИВ:

Клопотання про відкладення підготовчого засідання задовольнити.

Відкласти підготовче засідання у справі за позовом Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Волинській області до Закладу загальної середньої освіти Лобненська гімназія Любешівської селищної ради Волинської області про застосування заходів реагування щодо державного нагляду (контролю) та призначити наступне підготовче засідання на 14:00 17 грудня 2019 року в залі судових засідань № 4 Волинського окружного адміністративного суду, розташованого за адресою: 43025, Волинська область, м. Луцьк, вул. Словацького, 1.

В підготовче засідання викликати представників сторін, яким необхідно мати при собі документи, які посвідчують їх особу (паспорт, посвідчення водія або службове посвідчення), а представнику - також документи, які підтверджують його повноваження (ордер або оригінал довіреності, виданої з дотриманням вимог статті 59 КАС України).

Визнати обов`язковою особисту участь у підготовчому засіданні представника відповідача Закладу загальної середньої освіти Лобненська гімназія Любешівської селищної ради Волинської області.

Продовжити строк підготовчого провадження у справі на тридцять днів.

Копію ухвали направити учасникам справи.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та не може бути оскаржена окремо від рішення суду.

Суддя В.М.Валюх

СудВолинський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення04.12.2019
Оприлюднено06.12.2019
Номер документу86095946
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —140/2973/19

Рішення від 17.12.2019

Адміністративне

Волинський окружний адміністративний суд

Валюх Віктор Миколайович

Ухвала від 04.12.2019

Адміністративне

Волинський окружний адміністративний суд

Валюх Віктор Миколайович

Ухвала від 19.11.2019

Адміністративне

Волинський окружний адміністративний суд

Валюх Віктор Миколайович

Ухвала від 07.10.2019

Адміністративне

Волинський окружний адміністративний суд

Валюх Віктор Миколайович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні