Рішення
від 14.11.2019 по справі 576/1115/19
ГЛУХІВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД СУМСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 576/1115/19

Провадження 2/576/364/19

Р І Ш Е Н Н Я

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

14.11.19 м. Глухів

Глухівський міськрайонний суд Сумської області в складі:

головуючого судді Сапона О.В.,

з участю секретаря Самойленко О.В.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Глухові справу за позовом ОСОБА_1 до об`єднання співвласників багатоквартирного будинку Затишний дім та Глухівської міської ради Сумської області про визнання недійсним рішення установчих зборів та скасування державної реєстрації об`єднання співвласників багатоквартирного будинку Затишний дім , -

В С Т А Н О В И В:

Позивач звернулася до суду із вказаним позовом, мотивуючи його тим, що 14 січня 2019 року реєстратором відділу з питань державної реєстрації Глухівської міської ради було зареєстроване об`єднання співвласників багатоквартирного будинку Затишний дім за адресою: Сумська область, м. Глухів, вул. Інститутська, 29. (номер запису в Єдиному Державному Реєстрі:1 627 102 0000 001118, ідентифікаційний код юридичної особи - 42751537).

Підставою для проведення державної реєстрації цього об`єднання стало рішення установчих зборів оформлене у вигляді протоколу №1 установчих зборів об`єднання співвласників багатоквартирного будинку під АДРЕСА_1 м. Глухів Сумської області від 29 грудня 2018 року.

Позивач вважає, що ОСББ Затишний дім було створено, а в подальшому зареєстровано з порушенням вимог чинного законодавства України.

Свою позицію мотивує тим, що згідно правовстановлюючих документів, вищевказаний будинок, складається з трьох квартир. Співвласниками квартири АДРЕСА_2 являються: ОСОБА_2 , якій належить 58,84 кв.м, ОСОБА_3 , якому належить 13.78 кв.м та ОСОБА_4 , якій належить 13,78 кв.м Власником квартири АДРЕСА_3 2 являється ОСОБА_5 , якій належить 34,7 кв.м, а власником квартири АДРЕСА_4 являється вона, та їй належить 62,5 кв.м.

Відповідно до протоколу №1 установчих зборів об`єднання співвласників багатоквартирного будинку, розташованого за адресою АДРЕСА_1 , загальна чисельність співвласників багатоквартирного будинку становить 5 (п`ять) осіб (загальна кількість співвласників квартир та нежитлових приміщень). Вказаним особам належить на праві власності, 183,6 кв.м. У зборах взяли участь чотири співвласники від двох квартир (квартири АДРЕСА_2 і АДРЕСА_5 ) з правом голосу, яким належать квартири та нежитлові приміщення багатоквартирного будинку загальною площею 121,1 кв.м.

У протоколі також зазначено, що за створення вказаного ОСББ, затвердження Статуту ОСББ Затишний дім , надання повноважень голові установчих зборів щодо підписання Протоколу установчих зборів, Статуту ОСББ та інших документів, а також щодо проведення всіх необхідних дій для державної реєстрації ОСББ Затишний дім проголосувало чотири співвласника, загальна площа квартир та нежитлових приміщень яких становить 121,1 кв.м, що становить 62,5 % загальної площі всіх квартир та нежитлових приміщень вказаного багатоквартирного будинку.

Однак, як вбачається зі змісту повідомлення від 12 грудня 2018 року скликання установчих зборів на 29 грудня 2018 року здійснено ініціативною групою, яка складалася з співвласників квартири АДРЕСА_2 ОСОБА_3 і ОСОБА_2 та квартири АДРЕСА_5 ОСОБА_5 , що не відповідає положенням ч.3 ст. 6 Закону України "Про об`єднання співвласників багатоквартирного будинку , оскільки ініціативна група мала б складатися не менш як з трьох власників квартир, а не трьох співвласників двох квартир. В повідомленні про проведення 29.12.2018 року установчих зборів ОСББ було зазначено, що збори будуть проводитися в квартирі АДРЕСА_6 о 14 годині. Проте Протокол №1 установчих зборів від 29.12.2018 не містить інформації про те, що вказані збори дійсно були проведені у вказаній квартирі та у визначений час. Також, відповідно до протоколу №1 установчих зборів від 29.12.2018 р., у зборах взяли участь особисто співвласники квартири АДРЕСА_2 ОСОБА_3 , ОСОБА_2 , ОСОБА_6 та власник квартири АДРЕСА_5 ОСОБА_5 . В той же час за наявною інформацією ОСОБА_5 у вказаний період хворіла і особисто не була присутня на вказаних установчих зборах. Також на цих зборах не була присутня і ОСОБА_6 , яка постійно проживає та працює в місті Києві. Тому вважає, що підпис від її імені у вказаному протоколі щодо голосування, вчинено іншою особою. Письмове опитування ОСОБА_5 та ОСОБА_6 , які не були присутні на установчих зборах та відповідно не могли голосувати, також не проводилось і відповідно результати такого опитування не відображені у протоколі №1 установчих зборів від 29.12.2018 р. Таким чином за створення ОСББ Затишний дім фактично проголосувало менше половини загальної кількості усіх співвласників, тобто 39,57%.

Вищенаведені обставини свідчать про порушення статті 6 Закону України "Про об`єднання співвласників багатоквартирного будинку", ст.10 Закону України "Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку", оскільки не дотримано вимог щодо порядку створення ОСББ, повідомлення власників про проведення установчих зборів та вимог щодо оформлення результатів про створення ОСББ Затишний дім , яке оформлене у вигляді протоколу №1 установчих зборів Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку, розташованого за адресою: АДРЕСА_7 29 від 29 грудня 2018 року.

За вказаних обставин позивач просить визнати недійсним рішення вказаних установчих зборів та скасувати державну реєстрацію вказаного об`єднання співвласників багатоквартирного будинку Затишний дім . Також просить стягнути з відповідачів понесені нею витрати по справі, а саме: 768 грн. 40 коп. судового збору та 2000 грн. - за надання професійної правової допомоги.

20.06.2019 року до суду надійшли заперечення на позовну заяву представника відповідача Глухівської міської ради, в яких зазначено, що ОСББ в Україні є окремою юридичною особою. Глухівська міська рада не брала участі в установчих зборах вищезазначеного об`єднання. Реєстрація ОСББ Затишний дім за адресою м. Глухів, вул. Інститутська,29, була здійснена відділом з питань державної реєстрації Глухівської міської ради цілком законно та враховуючи всі норми ЗУ Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань на підставі поданих документів: рішення засновника - протокол №1 установчих зборів співвласників та статуту. Відповідальність за достовірність інформації яка видана в зазначених документах покладена особисто на заявника, в даному випадку це голова ОСББ Затишний дім ОСОБА_3

24.06.2019 року до суду надійшла відповідь позивача ОСОБА_1 на відзив відповідача Глухівської міської ради, в якій вона зазначає, що доводи відповідача - Глухівської міської ради Сумської області, викладені у відзиві на позовну заяву, є необгрунтованими. Також зазначає, що при вчиненні реєстраційних дій державний реєстратор, який перебував та продовжує перебувати у трудових відносинах з органом місцевого самоврядування повинен був звернути увагу на те, що при створенні ОСББ Затишний дім був порушений встановлений законом порядок створення юридичної особи та відмовити у проведенні державної реєстрації зазначеного ОСББ.

01.07.19 до суду надійшов відзив на позовну заяву представника відповідача об`єднання співвласників багатоквартирного будинку Затишний дім суть яких зводиться до того, що доводи позивача викладені нею у позовній заяві є безпідставними. Позивачем жодним чином не доведено того, що ОСББ Затишний дім було створено з порушенням встановленого законом порядку. Вся процедура створення ОСББ Затишний дім відбувалась згідно вимог чинного законодавства. Тому в задоволенні позовних вимог ОСОБА_1 просить відмовити за їх безпідставністю та необгрунтованістю.

04.07.2019 позивач ОСОБА_1 надала до суду відповідь на відзив об`єднання співвласників багатоквартирного будинку Затишний дім суть якої полягає в тому, що у своєму відзиві представник відповідача не спростував твердження та аргументи позивача стосовно суті позовних вимог.

В судовому засіданні позивач ОСОБА_1 та її представник ОСОБА_7 позов повністю підтримали з мотивів, викладених в позовній заяві.

Представник відповідача Глухівської міської ради Сумської області в судове засідання не з`явився, хоча про час і місце розгляду справи був повідомлений належним чином.

Представник відповідача - об`єднання співвласників багатоквартирного будинку Затишний дім ОСОБА_3 та його представник ОСОБА_8 в судовому засіданні позов не визнали з мотивів, викладених відповідачем у поданому до суду відзиві та просять відмовити в задоволенні даного позову.

Вивчивши матеріали справи, заслухавши пояснення позивача ОСОБА_1 її представника ОСОБА_7 , представника відповідача ОСББ Затишний дім Чмута В ОСОБА_9 його представника ОСОБА_8 , свідків, суд вважає, що позов не підлягає задоволенню з наступних підстав.

Відповідно до ст. 385 ЦК України власники квартир та нежитлових приміщень у багатоквартирному будинку (будинках) для забезпечення експлуатації такого будинку (будинків), користування квартирами та нежитловими приміщеннями та управління, утримання і використання спільного майна багатоквартирного будинку (будинків) можуть створювати об`єднання співвласників багатоквартирного будинку (будинків). Таке об`єднання є юридичною особою, що створюється та діє відповідно до закону та статуту.

Правові та організаційні засади створення, функціонування, реорганізації та ліквідації об`єднань власників жилих та нежилих приміщень багатоквартирного будинку, захисту їхніх прав та виконання обов`язків щодо спільного утримання багатоквартирного будинку визначено Законом України Про об`єднання співвласників багатоквартирного будинку та Законом України Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку .

Згідно ст.4 Закону України Про об`єднання співвласників багатоквартирного будинку об`єднання створюється для забезпечення і захисту прав співвласників та дотримання їхніх обов`язків, належного утримання та використання спільного майна, забезпечення своєчасного надходження коштів для сплати всіх платежів, передбачених законодавством та статутними документами. В одному багатоквартирному будинку може бути створено тільки одне об`єднання. Власники квартир та нежитлових приміщень у двох і більше багатоквартирних будинках, об`єднаних спільною прибудинковою територією, елементами благоустрою, обладнанням, інженерною інфраструктурою, можуть створити одне об`єднання. Основна діяльність об`єднання полягає у здійсненні функцій, що забезпечують реалізацію прав співвласників на володіння та користування спільним майном співвласників, належне утримання багатоквартирного будинку та прибудинкової території, сприяння співвласникам в отриманні житлово-комунальних та інших послуг належної якості за обґрунтованими цінами та виконання ними своїх зобов`язань, пов`язаних з діяльністю об`єднання.

Порядок створення ОСББ визначений ст.6 Закону України Про об`єднання співвласників багатоквартирного будинку .

Вказаним положенням визначено, що об`єднання може бути створено лише власниками квартир та нежитлових приміщень у багатоквартирному будинку (багатоквартирних будинках). Для створення об`єднання скликаються установчі збори. Скликання установчих зборів здійснюється ініціативною групою, яка складається не менш як з трьох власників квартир або нежилих приміщень. Повідомлення про проведення установчих зборів направляється ініціативною групою не менше ніж за 14 днів до дати проведення установчих зборів. Повідомлення направляється в письмовій формі і вручається кожному співвласнику під розписку або шляхом поштового відправлення (рекомендованим листом). У повідомленні про проведення установчих зборів зазначається, з чиєї ініціативи скликаються збори, місце і час проведення, проект порядку денного. Час і місце проведення обираються зручними для більшості можливих учасників зборів. Установчі збори веде голова зборів, який обирається більшістю голосів присутніх співвласників або їх представників. Кожний співвласник (його представник) під час голосування має кількість голосів, пропорційну до частки загальної площі квартири або нежитлового приміщення співвласника у загальній площі всіх квартир та нежитлових приміщень, розташованих у багатоквартирному будинку. Якщо одна особа є власником квартир (квартири) та/або нежитлових приміщень, загальна площа яких становить більш як 50 відсотків загальної площі всіх квартир та нежитлових приміщень багатоквартирного будинку, кожний співвласник на установчих зборах має один голос незалежно від кількості та площі квартир або нежитлових приміщень, що перебувають у його власності. Рішення вважається прийнятим, якщо за нього проголосувало більше половини загальної кількості усіх співвласників. Якщо в результаті проведення установчих зборів для прийняття рішення не набрано кількості голосів "за" або "проти", встановленої частиною дев`ятою цієї статті, проводиться письмове опитування співвласників, які не голосували на установчих зборах. Письмове опитування співвласників проводиться протягом 15 календарних днів з дати проведення установчих зборів. Якщо протягом зазначеного строку необхідну кількість голосів "за" не набрано, рішення вважається неприйнятим.

Письмове опитування під час установчих зборів об`єднання проводиться в порядку, передбаченому Законом України Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку .

Рішення приймається шляхом поіменного голосування. Під час підрахунку голосів враховуються і голоси, подані співвласниками під час проведення установчих зборів, і голоси, подані під час письмового опитування. Рішення оформляється особистим підписом кожного, хто проголосував, із зазначенням результату голосування ( за чи проти ).

Установчі збори приймають рішення про створення об`єднання і затверджують його статут. Державна реєстрація об`єднання (асоціації) проводиться у порядку, встановленому законом для державної реєстрації юридичних осіб. Об`єднання (асоціація) вважається утвореним з дня його державної реєстрації.

Судом встановлено, що будинок АДРЕСА_7 є багатоквартирним житловим будинком, складається з трьох квартир, загальна площа яких становить 183,6 кв.м.

Співвласниками квартири АДРЕСА_2 зазначеного будинку являються: ОСОБА_2 (на підставі свідоцтва про право власності від 18.01.2007 р. та свідоцтва про право на спадщину за законом від 18.01.2007 р. 2/3 частини), ОСОБА_3 (на підставі свідоцтва про право на спадщину за законом від 18.01.2007 р. 1/6 частина) та ОСОБА_4 ( на підставі свідоцтва про право на спадщину за законом від 18.01.2007 р. 1/6 частина), загальна площа вказаної квартири складає 86,4 кв.м. Отже площа частини квартири що належна ОСОБА_2 становить 58,84 кв.м., ОСОБА_3 - 13.78 кв.м, ОСОБА_4 - 13.78 кв.м.

Власником квартири АДРЕСА_5 вказаного будинку на підставі свідоцтва про право власності від 06.11.1998 р. являється ОСОБА_5 , загальна площа належної їй квартири становить 34,7 кв.м.

А власником квартири АДРЕСА_4 відповідно до Договору купівлі продажу квартири від 08.10.1996 року є позивач ОСОБА_1 , загальна площа належної їй квартири становить 62,5 кв.м.

З метою створення у вказаному будинку об`єднання співвласників багатоквартирного будинку ініціативною групою були скликані установчі збори, про проведення яких було повідомлено співвласників.

29 грудня 2018 року співвласниками вищезазначеного багатоквартирного будинку проведено установчі збори, які оформлено Протоколом №1 установчих зборів співвласників багатоквартирного будинку за місцезнаходженням: АДРЕСА_7 29 від 29 грудня 2018 року.

За результатами проведення установчих зборів було прийнято наступні рішення: про обрання головою зборів ОСОБА_3 , про створення об`єднання співвласників багатоквартирного будинку Затишний дім , що знаходиться за адресою: вул АДРЕСА_8 Інститутська АДРЕСА_9 буд. 29, у місті Глухові Сумської області, про затвердження Статуту об`єднання співвласників багатоквартирного будинку Затишний дім , про обрання головою правління об`єднання співвласників багатоквартирного будинку Затишний дім - ОСОБА_3 та надання йому повноважень проведення державної реєстрації зазначеного об`єднання, підписання Статуту та інших необхідних документів.

14 січня 2019 року на підставі рішення установчих зборів співвласників багатоквартирного будинку за адресою: АДРЕСА_7 (Протокол №1 від 29.12.2018) відділом з питань державної реєстрації Глухівської міської ради Сумської області було зареєстровано юридичну особу - Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку Затишний дім (ОСББ Затишний дім ), номер запису: 1 НОМЕР_1 , ідентифікаційний код юридичної особи 42751537.

Разом з тим, позивач у своєму позові посилається на те, що скликання установчих зборів на 29 грудня 2018 року здійснено ініціативною групою, склад якої не відповідає положенням ч.3 ст. 6 ЗУ Про об`єднання співвласників багатоквартирного будинку , оскільки ініціативна група мала б складатися не менш як з трьох власників квартир, а не трьох співвласників двох квартир.

Як вбачається з матеріалів справи, установчі збори в будинку АДРЕСА_7 були скликані ініціативною групою, до складу якої увійшли співвласники квартири АДРЕСА_2 : ОСОБА_3 і ОСОБА_2 та власник квартири АДРЕСА_5 ОСОБА_5 .

Також судом встановлено, що квартира АДРЕСА_6 належить співвласникам на праві спільної часткової власності. ОСОБА_3 є власником 1/6 частини квартири, а ОСОБА_2 - 2/3 частин.

Відповідно до ч.3 ст. 6 ЗУ Про об`єднання співвласників багатоквартирного будинку скликання установчих зборів здійснюється ініціативною групою, яка складається не менш як з трьох власників квартир або нежилих приміщень.

При цьому, згідно з ч. 3ст. 4 Закону України Про особливості здійснення права власності в багатоквартирному будинку якщо квартира або нежитлове приміщення належить більш як одному співвласникові, реалізація прав та виконання обов`язків співвласниками квартири або нежитлового приміщення, включаючи участь в управління багатоквартирним будинком, здійснюється в порядку, передбаченому законодавством для реалізації права спільної власності.

Поняття і види права спільної власності встановлені ЦК України .

Так, статтею 355 ЦК України визначено, що майно, яке перебуває у власності двох або більше осіб (співвласників), належить їм на праві спільної власності (спільне майно). Майно може належати особам на праві спільної часткової або на праві спільної сумісної власності.

Відповідно до ст. 358 ЦК України право спільної часткової власності здійснюється співвласниками за їхньою згодою.

Співвласники можуть домовитися про порядок володіння та користування майном, що є їхньою спільною частковою власністю.

Згідно зі ст. 369 ЦК України співвласники майна, що є у спільній сумісній власності, володіють і користуються ним спільно, якщо інше не встановлено домовленістю між ними.

Розпорядження майном, що є у спільній сумісній власності, здійснюється за згодою всіх співвласників, якщо інше не встановлено законом.

У разі вчинення одним із співвласників правочину щодо розпорядження спільним майном вважається, що він вчинений за згодою всіх співвласників, якщо інше не встановлено законом.

Співвласники можуть уповноважити одного з них на вчинення правочинів щодо розпорядження спільним майном.

При спільній частковій власності співвласники квартири можуть домовитися між собою про порядок володіння та користування майном, що є їхньою спільною частковою власністю.

Таким чином створення ініціативної групи в багатоквартирному будинку АДРЕСА_7 відповідає вимогам ч.3 ст. 6 ЗУ Про об`єднання співвласників багатоквартирного будинку , оскільки до її складу увійшла мінімальна кількість власників квартир або нежилих приміщень, а саме: власник квартири АДРЕСА_5 та два АДРЕСА_10 квартири АДРЕСА_2 , які володіють та користуються квартирою на праві спільної часткової власності, відповідно до їх часток у праві спільної часткової власності.

Також, як на одну із підстав визнання рішення установчих зборів ОСББ Затишний дім не дійсним позивач посилається на те, що під час проведення установчих зборів ОСОБА_5 та ОСОБА_6 присутніми не були, відповідно голосувати не могли. Їх письмове опитування також не проводилось. Таким чином за створення ОСББ Затишний дім фактично проголосувало менше половини загальної кількості усіх співвласників, тобто 39,57%.

Однак, виходячи зі змісту протоколу №1 установчих зборів співвласників багатоквартирного будинку за місцезнаходженням: АДРЕСА_1 від 29 грудня 2018 року: Загальна кількість співвласників багатоквартирного будинку становить 5 осіб. Загальна площа всіх квартир та нежитлових приміщень багатоквартирного будинку - 183,6 кв.м. У зборах взяли участь особисто співвласники у кількості 4 осіб: співвласники квартири АДРЕСА_3 1 ОСОБА_3 , ОСОБА_2 та ОСОБА_6 та власник квартири АДРЕСА_5 ОСОБА_5 , яким належать 121,1 кв.м. загальної площі. Рішення по всім питанням, які виносились на голосування були прийняті шляхом поіменного голосування та оформлені особистими підписами кожного, хто проголосував, із зазначенням результату голосування. За підсумками голосування, по кожному питанню окремо усі учасники зборів проголосували одноголосно - за , таким чином, за підсумком голосів пропорційно площ - за проголосували 121,1 кв.м., що виходячи із загальної площі житлових та нежитлових приміщень будинку ( 183,6 кв.м) становить 65,96 %.

Достовірність зазначених у вказаному протоколі №1 установчих зборів відомостей, підтвердили допитані в судовому засіданні свідки ОСОБА_2 , ОСОБА_6 та ОСОБА_10

Так, свідок ОСОБА_6 в судовому засіданні показала, що в кінці грудня 2018 року, майже перед новим роком в належній їм квартирі АДРЕСА_6 , проводилися збори мешканців будинку, щодо створення у їх будинку ОСББ Затишний дім . На вказаних зборах були присутні вона, її мати ОСОБА_2 , її брат ОСОБА_3 та ОСОБА_5 , яку привів на збори її син ОСОБА_10 Головуючим зборів було обрано її брата ОСОБА_3 . На вказаних зборах особисто вона проголосувала за створення об`єднання співвласників багатоквартирного будинку Затишний дім , за затвердження Статуту зазначеного об`єднання, за обрання головою правління об`єднання співвласників багатоквартирного будинку Затишний дім її брата ОСОБА_3 та надання йому повноважень проведення державної реєстрації зазначеного об`єднання, підписання Статуту та інших необхідних документів, про що поставила свої підписи.

Свідок ОСОБА_2 надала суду аналогічні пояснила. Крім того зазначила, що сусідці ОСОБА_1 на зборах не було, їй було направлено листа з повідомленням, де вказували час та місце проведення зборів, але вона не прийшла.

Свідок ОСОБА_10 суду пояснив, що його матері ОСОБА_5 на праві приватної власності належить квартира АДРЕСА_11 , в якій вона і проживає. В кінці грудня 2018 року у вказаному будинку проводилися збори мешканців будинку. Оскільки його мати на той час хворіла, то на збори, які проходили в квартирі АДРЕСА_3 1 зазначеного будинку, приводив її він. На зборах були присутні ОСОБА_2 її син ОСОБА_3 та дочка ОСОБА_6 Вказаними зборами було прийнято рішення створити ОСББ Затишний дім , затвердити Статут зазначеного об`єднання, обрати головою правління об`єднання співвласників багатоквартирного будинку Затишний дім ОСОБА_3 та надати йому повноваження проведення державної реєстрації зазначеного об`єднання, підписати Статут та інші необхідні документи. Його мати по всім питанням проголосувала за та поставила свої підписи у протоколі зборів.

Таким чином, судом встановлено, що під час проведення установчих зборів співвласників ОСББ Затишний дім були присутні всі зазначені у протоколі №1 установчих зборів від 29 грудня 2018 року співвласники вказаного багатоквартирного будинку, де вони особисто голосували за прийняття зазначених у протоколі рішень, про що ставили свої підписи.

Враховуючи викладене, та приймаючи до уваги те, що в судовому засіданні жодні обставини на які позивач посилається у своєму позові не знайшли свого підтвердження, рішення установчих зборів оформлене у вигляді протоколу №1 установчих зборів об`єднання співвласників багатоквартирного будинку під АДРЕСА_1 Глухів АДРЕСА_12 від 29 грудня 2018 року прийнято з дотриманням положень Закону України Про об`єднання співвласників багатоквартирного будинку та Закону України Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку , суд дійшов висновку про відмову у задоволенні вимог позивача щодо визнання рішення вказаних установчих зборів недійсним.

Також, зважаючи на те, що вимога про скасування державної реєстрації ОСББ Затишний дім обгрунтована позивачем лише такою обставиною як недійсність рішення установчих зборів про створення ОСББ, то за вказаних обставин в задоволенні цієї вимоги також слід відмовити.

На підставі викладеного та керуючись ст. ст. 12, 13, 81, 141, 247, 258, 259, 263-265 ЦПК України, суд, -

У Х В А Л И В:

Відмовити у задоволенні позову ОСОБА_1 , проживаючої по АДРЕСА_13 , реєстраційний номер облікової картки платника податків НОМЕР_2 , до об`єднання співвласників багатоквартирного будинку Затишний дім , розташованого по вул. Інститутській, 29 в м. Глухові Сумської області, код ЄДРПОУ 42751537 та Глухівської міської ради Сумської області, розташованої по вул. Шевченка, 6 в м. Глухові Сумської області, код ЄДРПОУ 36235349, про визнання недійсним рішення установчих зборів та скасування державної реєстрації об`єднання співвласників багатоквартирного будинку Затишний дім , у зв`язку з його необґрунтованістю.

Рішення суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо апеляційну скаргу не було подано.

У разі подання апеляційної скарги рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови судом апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

Апеляційна скарга на рішення суду подається до Сумського апеляційного суду через Глухівський міськрайонний суд Сумської області протягом тридцяти днів з дня його проголошення.

Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини судового рішення або у разі розгляду справи (вирішення питання) без повідомлення (виклику) учасників справи, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

Учасник справи, якому повне рішення суду не було вручено у день його проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження рішення суду, якщо апеляційна скарга подана протягом тридцяти днів з дня вручення йому повного рішення суду.

Строк на апеляційне оскарження може бути також поновлений в разі пропуску з інших поважних причин, крім випадків, зазначених у ч. 2 ст. 358 ЦПК України.

Повний текст рішення складено 19 листопада 2019 року.

Суддя Глухівського міськрайонного суду О.В.Сапон

Дата ухвалення рішення14.11.2019
Оприлюднено20.11.2019
Номер документу85735737
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання недійсним рішення установчих зборів та скасування державної реєстрації об`єднання співвласників багатоквартирного будинку Затишний дім

Судовий реєстр по справі —576/1115/19

Постанова від 20.01.2020

Цивільне

Сумський апеляційний суд

Кононенко О. Ю.

Постанова від 20.01.2020

Цивільне

Сумський апеляційний суд

Кононенко О. Ю.

Ухвала від 28.12.2019

Цивільне

Сумський апеляційний суд

Кононенко О. Ю.

Ухвала від 28.12.2019

Цивільне

Сумський апеляційний суд

Кононенко О. Ю.

Рішення від 14.11.2019

Цивільне

Глухівський міськрайонний суд Сумської області

Сапон О. В.

Рішення від 14.11.2019

Цивільне

Глухівський міськрайонний суд Сумської області

Сапон О. В.

Ухвала від 16.10.2019

Цивільне

Глухівський міськрайонний суд Сумської області

Сапон О. В.

Ухвала від 12.07.2019

Цивільне

Глухівський міськрайонний суд Сумської області

Сапон О. В.

Ухвала від 04.06.2019

Цивільне

Глухівський міськрайонний суд Сумської області

Сапон О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні