Ухвала
від 18.11.2019 по справі 631/1012/19
НОВОВОДОЛАЗЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

справа № 631/1012/19 провадження № 2/631/916/19

У Х В А Л А

про залишення позовної заяви без руху

18 листопада 2019 року селище міського типу Нова Водолага

Нововодолазький районний суд Харківської області у складі судді Трояновської Т.М. розглянувши матеріали позовної заяви ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про поділ майна подружжя,

В С Т А Н О В И В:

Представник ОСОБА_1 - ОСОБА_3 , що діє на підставі договору про надання правничої (правової) допомоги №61/19 від 16 серпня 2019 року та ордеру ПТ № 063617, звернулась до Нововодолазького районного суду Харківської області з позовною заявою до ОСОБА_2 , в якій просить визнати за ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , в порядку поділу майна, що перебуває в спільній сумісній власності подружжя,право власності на 1/2 частину житлового будинку з надвірними будівлями, літера А-1 , загальною площею 48,3 квадратних метрів, житловою площею 18,8 квадратних метрів, веранда, літера а , ганок літера а1 ,сарай літера Г , вбиральня літера Д , погріб літера Ж , огорожа літера N , ворота літера N1 , сарай літера Б , розташованого за адресою: АДРЕСА_1 та стягнути з відповідача понесені витрати на правову допомогу та судові витрати по справі.

При вирішенні питання щодо відкриття провадження у справі, проаналізувавши фактичні обставини позову, їх правову кваліфікацію, характер спірних правовідносин та предмет захисту, з`ясовано, що позов подано без додержання вимог, викладених у статтях 175 - 177 Цивільного процесуального кодексу України.

Так, приписами статтей 175 - 177 Цивільного процесуального кодексу України визначено вимоги до змісту та форми позовної заяви, документів, що додаються до позовної заяви, обов`язок дотримання яких покладається на позивача.

Відповідно до частини 4 статті 177 Цивільного процесуального кодексу України позивач зобов`язаний додати до позовної заяви документи, що підтверджують сплату судового збору у встановленому порядку і розмірі, або документи, що підтверджують підстави звільнення від сплати судового збору відповідно до закону.

При цьому, ціна позову визначається у позовах про визнання права власності на майно або його витребування - вартістю майна (пункт 2 частини 1 статті 176 Цивільного процесуального кодексу України).

Перевіривши матеріали позову, суддею встановлено, що позивачем у позовній заяві про поділ майна зазначено ціну позову у розмірі 9945 гривень 00 копійок, посилаючись на технічний паспорт на садибний (індивідуальний) житловий будинок станом на 29 червня 2005 року. Отже грошова оцінка спільного сумісного майна подружжя, право власності на яке просить визнати представник позивача за ОСОБА_1 , станом на дату подачі позовної заяви до суду, відсутня. Тому позивачу потрібно вказати ціну позову, згідно нормативно-грошовій оцінці житлового будинку станом на час звернення до суду.

Згідно з нормами частини 1 статті 185 Цивільного процесуального кодексу України, суддя встановивши, що позов подано без додержання вимог, викладених у статтях 175 і 177 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

З урахуванням наведеного, суддя дійшов висновку про те, що за таких обставин, позов ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про поділ майна подружжя необхідно залишити без руху, надавши позивачам строк для усунення недоліків, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення копії даної ухвали.

На підставі викладеного, керуючись статтями 175 - 177, частиною першою статті 185, статтею 353 Цивільного процесуального кодексу України, -

У Х В А Л И В:

Позовну заяву ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про поділ майна подружжя - залишити без руху.

Повідомити про необхідність усунення зазначених недоліків протягом десяти днів з дня вручення копії ухвали про залишення позовної заяви без руху.

Якщо позивачі відповідно до ухвали суду у встановлений строк виконає вимоги, визначені статтями 175 і 177 цього Кодексу, у тому числі сплатить суму судового збору у повному обсязі, позовна заява вважається поданою в день первісного її подання до суду. Якщо позивачі не усунуть недоліки позовної заяви у строк, встановлений судом, заява вважається неподаною і повертається позивачам.

Повернення позовної заяви не перешкоджає повторному зверненню із заявою до суду, якщо перестануть існувати обставини, що стали підставою для повернення заяви.

Копію ухвали надіслати позивачу.

Ухвала оскарженню не підлягає та набирає законної сили з моменту її постановлення.

Суддя: Т. М. Трояновська

Дата ухвалення рішення18.11.2019
Оприлюднено20.11.2019
Номер документу85744122
СудочинствоЦивільне
Сутьподіл майна подружжя

Судовий реєстр по справі —631/1012/19

Рішення від 18.12.2019

Цивільне

Нововодолазький районний суд Харківської області

Трояновська Т. М.

Рішення від 18.12.2019

Цивільне

Нововодолазький районний суд Харківської області

Трояновська Т. М.

Ухвала від 02.12.2019

Цивільне

Нововодолазький районний суд Харківської області

Трояновська Т. М.

Ухвала від 18.11.2019

Цивільне

Нововодолазький районний суд Харківської області

Трояновська Т. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні