Ухвала
від 20.11.2019 по справі 371/1209/18
МИРОНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

20.11.2019 Єдиний унікальний № 371/1209/18

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

20 листопада 2019 року м. Миронівка

ЄУН 371/1209/18

Провадження № 2/371/159/19

Миронівський районний суд Київської області в складі :

головуючого судді Капшук Л.О.,

за участі секретаря судових засідань Семерей Л.М.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні цивільну справу за заявою ОСОБА_1 до Органу опіки та піклування виконавчого комітету Козинської сільської ради Миронівського району Київської області, третя особа, яка не заявляє самостійні вимоги щодо предмета спору, Білоцерківський міжміський відділ державної реєстрації актів цивільного стану Головного територіального управління юстиції у Київській області, про визнання батьківства ,

У С Т А Н О В И В :

В провадженні Миронівського районного суду перебуває цивільна справа, в якій позивачем заявлено вимогу про визнання батьківства відносно ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 .

До початку судового засідання представник заявника заявив клопотання про залишення заяви без розгляду.

Суд дійшов висновку, що наявні підстави для задоволення заяви.

Відповідно до вимог пункту 5 частини 1 статті 257 ЦПК України суд постановляє ухвалу про залишення позову без розгляду, якщо позивач подав суду відповідну заяву.

Згідно правил статті 13 ЦПК України суд розглядає цивільні справи не інакше як за зверненням особи, поданим відповідно до цього Кодексу, в межах заявлених нею вимог і на підставі доказів, поданих учасниками справи або витребуваних судом у передбачених цим Кодексом випадках. Учасник справи розпоряджається своїми правами щодо предмета спору на власний розсуд.

Згідно з вказаним принципом диспозитивності в основі поведінки суб`єктів цивільно-правових відносин лежить їх вільне волевиявлення, а тому звернення із заявою про залишення заяви без розгляду робить неможливим вирішення заяви.

На підставі положень статті 64 ЦПК України представник, який має повноваження на ведення справи в суді, здійснює від імені особи, яку він представляє, усі процесуальні права та обов`язки. Обмеження повноважень представника на вчинення певної процесуальної дії мають бути застережені у виданій йому довіреності або ордері.

Представник заявника, який звернувся з клопотанням про залишення заяви без розгляду, не обмежений у повноваженнях на вчинення такої процесуальної дії.

Відповідно до частини 3 статті 294 ЦПК України справи окремого провадження розглядаються судом з додержанням загальних правил, встановлених цим Кодексом, за винятком положень щодо змагальності та меж судового розгляду.

З огляду на вказані правила, подана заява є підставою для залишення заяви без розгляду.

За правилами частини 2 статті 257 ЦПК України особа, заяву якої залишено без розгляду, після усунення умов, що були підставою для залишення заяви без розгляду, має право звернутися до суду повторно.

На підставі викладеного, керуючись п. 5 ч. 1 ст. 257 ЦПК України, суд

У Х В А Л И В :

Заяву ОСОБА_1 до Органу опіки та піклування виконавчого комітету Козинської сільської ради Миронівського району Київської області, третя особа, яка не заявляє самостійні вимоги щодо предмета спору, Білоцерківський міжміський відділ державної реєстрації актів цивільного стану Головного територіального управління юстиції у Київській області, про визнання батьківства залишити без розгляду.

Роз`яснити заявнику, що відповідно до частини 2 статті 257 ЦПК України особа, заяву якої залишено без розгляду, після усунення умов, що були підставою для залишення заяви без розгляду, має право звернутися до суду повторно.

Ухвала суду набирає законної сили з моменту підписання.

Ухвала може бути оскаржена до Київського апеляційного суду шляхом подання апеляційної скарги протягом п`ятнадцяти днів з дня складення.

Апеляційна скарга подається безпосередньо до суду апеляційної інстанції.

Відповідно до п.п. 15.5 п. 1 Розділу ХШ Перехідні положення ЦПК України в новій редакції до дня початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи апеляційні та касаційні скарги подаються учасниками справи до або через відповідні суди.

Складення повного тексту ухвали відповідає даті її постановлення.

Суддя підпис Л.О. Капшук

Згідно з оригіналом

Суддя Л.О.Капшук

Дата ухвалення рішення20.11.2019
Оприлюднено21.11.2019
Номер документу85754074
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —371/1209/18

Ухвала від 20.11.2019

Цивільне

Миронівський районний суд Київської області

Капшук Л. О.

Ухвала від 04.10.2019

Цивільне

Миронівський районний суд Київської області

Капшук Л. О.

Ухвала від 08.11.2018

Цивільне

Миронівський районний суд Київської області

Капшук Л. О.

Ухвала від 03.10.2018

Цивільне

Миронівський районний суд Київської області

Капшук Л. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні