Ухвала
від 20.11.2019 по справі 389/2509/19
ЗНАМ’ЯНСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

20.11.2019

ЄУН №389/2509/19

Провадження №2-о/389/96/19

У Х В А Л А

20 листопада 2019 року м.Знам`янка

Знам`янський міськрайонний суд Кіровоградської області в складі:

головуючого судді Ябчик Н.М.

за участю секретаря судового засідання Данильчук Л.В.

заявника ОСОБА_1 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в приміщенні суду міста Знам`янка Кіровоградської області цивільну справу за заявою ОСОБА_1 про встановлення факту постійного проживання зі спадкодавцем на час відкриття спадщини, заінтересована особа: Богданівська сільська рада Знам`янського району Кіровоградської області,

В С Т А Н О В И В :

Заявник звернулася до суду із заявою про встановлення факту постійного проживання зі спадкодавцем на час відкриття спадщини .

Як вбачається з матеріалів справи, необхідність встановлення факту постійного проживання зі спадкодавцем на час відкриття спадщини заявник мотивує неможливістю вступу неюв спадщину після смерті матері ОСОБА_2 , померлої ІНФОРМАЦІЯ_1 , внаслідок чоговідкрилася спадщина, що складається із земельної ділянки площею 3,96 га, кадастровий номер 3522282600:03:000:0223, розташованої на території Казарнянської сільської ради Знам`янського району Кіровоградської області.

З урахуванням викладеного судом ініційоване питання щодо залучення до участі у справі в якості заінтересованої особи Казарнянську сільську раду Знам`янського району Кіровоградської області,оскільки до складу спадщини, на яке претендує заявник, входить нерухоме майно, розташоване на території зазначеної сільської ради.

Заявник в судовому засіданні вирішення даного питання віднесла на розсуд суду.

Представник заінтересованої особи - Богданівської сільської ради Знам`янського району Кіровоградської області в судове засідання не з`явився, подав заяву про розгляд справи за його відсутності, у якій не заперечував проти задоволення заявлених вимог.

Відповідно до ч.3 ст.42 ЦПК України у справах окремого провадження учасниками справи є заявники, інші заінтересовані особи.

Згідно з ч.ч.3, 4 ст.294 ЦПК України справи окремого провадження розглядаються судом з додержанням загальних правил, встановлених цим Кодексом, за винятком положень щодо змагальності та меж судового розгляду. Інші особливості розгляду цих справ встановлені цим розділом. Справи окремого провадження суд розглядає за участю заявника і заінтересованих осіб.

Пленум Верховного Суду України у постанові Про судову практику в справах про встановлення фактів, що мають юридичне значення від 31.03.1995 №5 роз`яснив, що для забезпечення правильного і своєчасного розгляду справ про встановлення фактів, що мають юридичне значення, у кожній справі після її порушення суддя зобов`язаний зокрема з`ясувати, які фізичні особи і організації можуть бути заінтересовані у вирішенні даної справи і підлягають виклику в судове засідання.

Зважаючи на те, що останнє місце проживання спадкодавця, тобто місце відкриття спадщини, є село Богданівка Знам`янського району Кіровоградської області, однак до складу спадщини, на яке претендує заявник, входить нерухоме майно, розташоване на території Казарнянської сільської ради Знам`янського району Кіровоградської області , яка уразі відсутності спадкоємців за заповітом і за законом, усунення їх від права на спадкування, неприйняття ними спадщини, а також відмови від її прийняття може подати до суду заяву про визнання спадщини відумерлою, тому суд вважає, що Казарнянська сільська рада Знам`янського району Кіровоградської областізаінтересована у вирішенні даної справи.

З огляду на викладене та зважаючи на мету встановлення факту, суд вважає за необхідне залучити Казарнянську сільську раду Знам`янського району Кіровоградської областідо участі у справі в якості заінтересованої особи, оскільки рішення в справі може вплинути на її права та обов`язки.

У зв`язку із залученням заінтересованої особи у судовому засіданні слід оголосити перерву .

Керуючись ст.ст.42, 258, 260, 294 ЦПК України, суд,

У Х В А Л И В :

Залучити до участі у цивільній справі за заявою ОСОБА_1 про встановлення факту постійного проживання зі спадкодавцем на час відкриття спадщини, заінтересована особа: Богданівська сільська рада Знам`янського району Кіровоградської області, в якості заінтересованої особиКазарнянську сільську раду Знам`янського району Кіровоградської області, яка розташована за адресою: вул.Молодіжна,18, с.Казарня Знам`янського району Кіровоградської області.

В судовому засіданні оголосити перерву на 12.00 год. 06 грудня 2019 року.

Копію ухвали направити учасникам справи, а залученій заінтересованій особі разом з копією ухвали направити копію заяви разом з доданими до неї документами.

Ухвала оскарженню не підлягає і набирає законної сили з моменту її проголошення.

Суддя Знам`янського міськрайонного суду

Кіровоградської області Н.М. Ябчик

СудЗнам’янський міськрайонний суд Кіровоградської області
Дата ухвалення рішення20.11.2019
Оприлюднено21.11.2019
Номер документу85754297
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —389/2509/19

Рішення від 06.12.2019

Цивільне

Знам’янський міськрайонний суд Кіровоградської області

Ябчик Н. М.

Ухвала від 13.09.2019

Цивільне

Знам’янський міськрайонний суд Кіровоградської області

Ябчик Н. М.

Ухвала від 20.11.2019

Цивільне

Знам’янський міськрайонний суд Кіровоградської області

Ябчик Н. М.

Ухвала від 20.11.2019

Цивільне

Знам’янський міськрайонний суд Кіровоградської області

Ябчик Н. М.

Ухвала від 28.08.2019

Цивільне

Знам’янський міськрайонний суд Кіровоградської області

Ябчик Н. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні