Ухвала
від 13.09.2019 по справі 389/2509/19
ЗНАМ’ЯНСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

13.09.2019

ЄУН №389/2509/19

Провадження №2-о/389/96/19

У Х В А Л А

13 вересня 2019 року Знам`янський міськрайонний суд Кіровоградської області у складі:

головуючого судді Ябчик Н.М.

за участю секретаря судового засідання Баланюк Т.В.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в приміщенні суду міста Знам`янка цивільну справу за заявою ОСОБА_1 , заінтересована особа: Богданівська сільська рада Знам`янського району Кіровоградської області, про встановлення факту постійного проживання разом зі спадкодавцем на час відкриття спадщини і місця відкриття спадщини,

В С Т А Н О В И В :

Заявник звернулася до суду з заявою про встановлення факту постійного проживання разом зі спадкодавцем на час відкриття спадщини і місця відкриття спадщини. В якій просить встановити факт її постійного проживання разом з ОСОБА_2 , за адресою: АДРЕСА_1 , на час відкриття спадщини.

У судове засідання заявник не з`явилася. Надала заяву в якій заявлені вимоги підтримала, справу просила розглядати за її відсутності.

Представник заінтересованої особи до суду не з`явився, про час, дату та місце розгляду справи повідомлений належним чином, причини неявки не відомі.

Згідно зі ст.12 ЦПК України, цивільне судочинство здійснюється на засадах змагальності сторін. Суд, зберігаючи об`єктивність і неупередженість,керує ходом судового процесу; сприяє врегулюванню спору шляхом досягнення угоди між сторонами; роз`яснює у випадку необхідності учасникам судового процесу їхні процесуальні права та обов`язки, наслідки вчинення або невчинення процесуальних дій; сприяє учасникам судового процесу в реалізації ними прав, передбачених цим Кодексом; запобігає зловживанню учасниками судового процесу їхніми правами та вживає заходів для виконання ними їхніх обов`язків.

У відповідності до Постанови Пленуму Верховного суду України від 30.05.2008 №7 Про судову практику у справах про спадкування , при розгляді даної категорії справ слід перевіряти наявність або відсутність спадкової справи стосовно спадкодавця у державній нотаріальній конторі за місцем відкриття спадщини, наявність у матеріалах справи обґрунтованої постанови про відмову нотаріуса у вчиненні нотаріальної дії, зокрема відмови у видачі свідоцтва про право на спадщину.

Згідно зі свідоцтвом про смерть серії НОМЕР_1 , ОСОБА_2 , померла ІНФОРМАЦІЯ_1 у м. Знам`янка Кіровоградської області . За життя проживала в АДРЕСА_1 .

За викладених обставин, для повного всебічного та об`єктивного розгляду справи, визначення кола учасників процесу, зокрема, належних заінтересованих осіб, суд вважає за доцільне витребувати удержавного нотаріуса Знам`янської районної державної нотаріальної контори копію спадкової справи, заведеної після смерті ОСОБА_2 , померлої ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Відповідно до ст.18 ЦПК України, судові рішення, що набрали законної сили, обов`язкові для всіх органів державної влади і органів місцевого самоврядування, підприємств, установ, організацій, посадових чи службових осіб та громадян і підлягають виконанню на всій території України.

Відповідно до ч.3 ст.240 ЦПК України учасники справи, свідки, експерти, спеціалісти, перекладачі, які не прибули або яких суд вперше залучає до участі в судовому процесі, повідомляються про судове засідання ухвалами.

Керуючись ст.ст.18, 84, ч.3 ст. 234, 259-261 ЦПК України, суд,

У Х В А Л И В:

Зобов`язати державного нотаріуса Знам`янської районної державної нотаріальної контори надати суду належним чином завірену копію спадкової справи, заведеної після смерті ОСОБА_2 , померлої ІНФОРМАЦІЯ_1 у місті Знам`янка Кіровоградської області, або інформацію про коло осіб, які звертались із заявами про прийняття спадщини після смерті ОСОБА_2 , які отримали свідоцтво про право на спадщину, або копію постанови про відмову у видачі свідоцтва про право на спадщину.

Витребувані документи надати суду у строк до 04.10.2019 року.

Ухвала оскарженню не підлягає і набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя Знам`янського

міськрайонного суду

Кіровоградської області Ябчик Н.М.

СудЗнам’янський міськрайонний суд Кіровоградської області
Дата ухвалення рішення13.09.2019
Оприлюднено17.12.2019
Номер документу86345439
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —389/2509/19

Рішення від 06.12.2019

Цивільне

Знам’янський міськрайонний суд Кіровоградської області

Ябчик Н. М.

Ухвала від 13.09.2019

Цивільне

Знам’янський міськрайонний суд Кіровоградської області

Ябчик Н. М.

Ухвала від 20.11.2019

Цивільне

Знам’янський міськрайонний суд Кіровоградської області

Ябчик Н. М.

Ухвала від 20.11.2019

Цивільне

Знам’янський міськрайонний суд Кіровоградської області

Ябчик Н. М.

Ухвала від 28.08.2019

Цивільне

Знам’янський міськрайонний суд Кіровоградської області

Ябчик Н. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні