Ухвала
від 20.11.2019 по справі 686/31407/19
ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 686/31407/19

Провадження № 1-кс/686/16283/19

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

20 листопада 2019 року м.Хмельницький

Слідчий суддя Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області ОСОБА_1 , з участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 , слідчого ОСОБА_3 , розглянувши у відкритому судовому засіданні клопотання слідчого Першого слідчого відділу (Відділу з розслідування злочинів у сфері службової діяльності та корупції) слідчого управління Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Хмельницькому, ОСОБА_3 , погодженого з прокурором, про надання дозволу на проведення обшуку в кримінальному провадженні №62019240000000592,

ВСТАНОВИЛА:

20.11.2019 року слідчий Першого слідчого відділу (Відділу з розслідування злочинів у сфері службової діяльності та корупції) слідчого управління Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Хмельницькому, ОСОБА_3 , звернувся до суду з клопотанням про надання дозволу на проведення обшуку в адміністративній будівлі митного поста «Городище» Рівненської митниці ДФС, що знаходиться за адресою с. Городище Дубровицького р-ну Рівненської обл., вул. Білоруська, 26, з метою відшукання та вилучення:

- оригіналів документів, визначених ст. 335 Митного кодексу України, у яких містяться відомості про товари, достатні для їх ідентифікації та необхідні для прийняття рішення про їх пропуск через митний кордон України, що надавалися для здійснення митних формальностей під час перетину митного кордону України через митний пост «Городище» Рівненської митниці ДФС автотранспортним засобом д.н.з. НОМЕР_1 , причеп д.н.з НОМЕР_2 , у період з 12 год.00хв. 09.07.2018 по 12год.00хв. 10.07.2018;

- документів з «Журналу пункту пропуску» АСМО Інспектор 2006, щодо перетину митного кордону України через митний пост «Городище» Рівненської митниці ДФС автотранспортним засобом д.н.з. НОМЕР_1 , причеп д.н.з НОМЕР_2 , у період з 12 год.00хв. 09.07.2018 по 12год.00хв. 10.07.2018 та переміщення при цьому вантажів;

- документів з «Диспечера зони митного контролю» АСМО Інспектор 2006, щодо перетину митного кордону України через митний пост «Городище» Рівненської митниці ДФС автотранспортним засобом д.н.з. НОМЕР_1 , причеп д.н.з НОМЕР_2 , у період з 12 год.00хв. 09.07.2018 по 12год.00хв. 10.07.2018 та переміщення при цьому вантажів;

- документів з модуля АСАУР АСМО Інспектор 2006, у яких зазначені дані, щодо перетину митного кордону України через митний пост «Городище» Рівненської митниці ДФС автотранспортним засобом д.н.з. НОМЕР_1 , причеп д.н.з НОМЕР_2 , у період з 12 год.00хв. 09.07.2018 по 12год.00хв. 10.07.2018 та переміщення при цьому вантажів;

- документів з електронної системи попереднього обміну інформації про товари та транспортні засоби, між митними органами Республіки Білорусь та України (Prinex), щодо перетину українсько-білоруського кордону через пункт пропуску «Городище Верхній Теребежів», автотранспортним засобом д.н.з. НОМЕР_1 , причеп д.н.з НОМЕР_2 , у період з 12 год.00хв. 09.07.2018 по 12год.00хв. 10.07.2018 та переміщення при цьому вантажів;

- графіку чергувань змін в МП «Городище» Рівненської митниці ДФС, за липень 2018 року;

- положення про МП «Городище» Рівненської митниці ДФС;

- наказів на призначення/звільнення, посадових інструкції, функціональних обов`язків начальника МП «Городище» Рівненської митниці ДФС, заступника МП «Городище» Рівненської митниці ДФС та головного державного інспектора МП «Городище» Рівненської митниці ДФС ОСОБА_4 ;

- наказів про присвоєння особистої номерної печатки ГДІ ОСОБА_4 .

В обґрунтування клопотання слідчий вказує: «06.07.2018 посадовими особами ТОВ «Теплоенерго Сервіс» через декларанта ФОП ОСОБА_5 на МП «Рівне» Рівненської митниці ДФС було подано ВМД UA204010/2018/211951 в режимі EX11AA, за якою ТОВ «Теплоенерго Сервіс» реекспортувало за межі митної території України товар (автокран колісний стрілковий, марки «Luna», типу «АТ30/27») на адресу свого контрагента з Румунії S.C. Hasim Construct S.R.L., загальною сумую 8000 Євро, що на день оформлення ВМД становило 247 573 грн. Перевізником у вищевказаній зовнішньоекономічній операції виступало ТОВ «Мустанг Транс», а безпосереднє вивезення реекспортованого товару здійснювалося на вантажному транспортному засобі з р.н.з. НОМЕР_1 / НОМЕР_2 .

Крім того, встановлено, що митне оформлення вищевказаної ВМД було здійснено головним державним інспектором МП «Рівне» Рівненської митниці ДФС.

09.07.2018, у напрямку «виїзд з митної території України» вантажний, транспортний засіб з р.н.з. НОМЕР_1 / НОМЕР_2 , прибув на пункт пропуску «Городище-Верхній Теребежів», який знаходиться на українсько-білоруському кордоні, поблизу с. Городище Дубровицького р-ну Рівненської обл.

Згідно поданих до митних органів документів, на підставі яких має здійснюватися ідентифікація товарів та прийняття рішення про їх пропуск через митний кордон України, вищевказаний транспортний засіб, у митному режимі «реекспорт», здійснював переміщення товару (автокрану колісного стрілкового, марки «Luna», типу «АТ30/27») від ТОВ «Теплоенерго Сервіс» на адресу свого контрагента з Румунії S.C. Hasim Construct S.R.L., виїзд із зони митного контролю МП «Городище» в напрямку Республіки Білорусь вищевказаний транспортний засіб здійснив о 22 год. 30 хв. 09.07.2018.

10.07.2018 вищевказаний вантажний транспортний засіб р.н.з. НОМЕР_1 / НОМЕР_2 , здійснив в`їзд на митну територію України через пункт пропуску «Городище-Верхній Теребежів».

Згідно поданих до митних органів документів, на підставі яких має здійснюватися ідентифікація товарів та прийняття рішення про їх пропуск через митний кордон України, вищевказаний транспортний засіб повертався на територію України без вантажу. Виїзд із зони митного контролю МП «Городище» в напрямку України вищевказаний транспортний засіб здійснив о 02 год. 31 хв. 10.07.2018.

Митне оформлення під час виїзду вищевказаного транспортного засобу за межі митної території України та його подальшого в`їзду на територію України, здійснено головним державним інспектором МП «Городище» Рівненської митниці ДФС.

Під час проходження прикордонного контролю, як в режимі «виїзд з України» так і в зворотному напрямку в режимі «в`їзд в Україну» водій вантажного транспортного засобу з р.н.з. НОМЕР_1 / НОМЕР_2 ОСОБА_6 , подавав військовослужбовцям ДПСУ документи, у яких значилися дані, що вищевказаний транспортний засіб рухається без вантажу, що також було встановлено прикордонним нарядом «огляд транспортних засобів» в ході його фізичного огляду.

Вантажний транспортний засіб з р.н.з. НОМЕР_1 / НОМЕР_2 , під керуванням ОСОБА_6 , після виїзду з пункту пропуску «Городище-Верхній Теребежів» не здійснював фактичного в`їзду на територію Республіки Білорусь, і, через декілька годин знаходження у нейтральній зоні між Україною та РБ, здійснив розворот та повернувся на митну територію України через ПП «Городище-Верхній Теребежів».

При цьому, митний режим «реекспорт» передбачає вивезення за межі митної території України без сплати вивізного мита та без застосування заходів нетарифного регулювання зовнішньоекономічної діяльності товарів, що були раніше ввезені на митну територію України. У відповідності до п.5 ч.1 ст.86 та ст. 89 МК України суб`єкту зовнішньоекономічної діяльності повертаються суми ввізного мита, сплачені при імпорті цих товарів.

Так, у зв`язку із неправомірними діями співробітників Рівненської митниці ДФС, посадовим особам ТОВ «Теплоенерго Сервіс» та ТОВ «Мустанг Транс» вдалося перемістити на митну територію України у протиправний спосіб товар, який фактично звільнений від розмитнення та сплати передбачених законодавством України платежів до державного бюджету на суму близько 480 000 грн.

А тому, під час розслідування кримінального провадження виникла необхідність у проведенні обшуку в адміністративній будівлі митного поста «Городище» Рівненської митниці ДФС, який знаходиться за адресою: с. Городище Дубровицького р-ну Рівненської обл., вул. Білоруська, 26, де можуть міститися відомості про протиправну діяльність посадових осіб Рівненської митниці ДФС, з метою відшукування речей, які мають значення для кримінального провадження та які зберегли на собі його сліди або містять інші відомості, які можуть бути використані як докази.

Відповідно до інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна щодо об`єкта нерухомого майна, власником адміністративної будівлі, що знаходиться за адресою с. Городище Дубровицького р-ну Рівненської обл., вул. Білоруська, 26 являється держава Україна в особі Державної фіскальної служби України, правокористувачем значиться Рівненська митниця ДФС.»

В судовому засіданні слідчий наполягає на задоволенні клопотання.

Дослідивши додані до клопотання матеріали, заслухавши слідчого, приходжу до висновку, що клопотання підлягає задоволенню, з наступних підстав.

Частина 2 статті 237 КПК України вказує на те, що огляд житла чи іншого володіння особи здійснюється згідно з правилами цього кодексу, передбаченими для обшуку житла чи іншого володіння особи. Відповідно до змісту статті 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб. Обшук проводиться на підставі ухвали слідчого судді місцевого суду, в межах територіальної юрисдикції якого знаходиться (зареєстрований) орган досудового розслідування як юридична особа.

Дослідивши обставини, зазначені у клопотанні слідчий суддя вважає, що здобутої органом досудового розслідування інформації достатньо для прийняття рішення про необхідність надання дозволу на проведення обшуку у адміністративній будівлі митного поста «Городище» Рівненської митниці ДФС, що знаходиться за адресою с. Городище Дубровицького р-ну Рівненської обл., вул. Білоруська, 26.

В матеріалах кримінального провадження вбачається наявність достатніх підстав вважати, що вищезазначені слідчим речі мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні. Здобути інформацію, про яку зазначає слідчий в інший, менш обтяжливий спосіб неможливо, оскільки існує очевидний ризик приховування речей, засобів та предметів вчинення злочину.

Керуючись ст.ст.234, 235 КПК України, слідчий суддя,

ПОСТАНОВИЛА:

Клопотання задовольнити.

Надати слідчим Першого слідчого відділу (Відділу з розслідування злочинів у сфері службової діяльності та корупції) СУ ТУ ДБР у м. Хмельницькому ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , ОСОБА_11 , ОСОБА_12 , ОСОБА_3 , ОСОБА_13 , прокурорам групи прокурорів, які здійснюють нагляд у формі процесуального керівництва у кримінальному провадженні ОСОБА_14 , ОСОБА_15 , ОСОБА_16 , ОСОБА_17 , дозвіл на проведення обшуку у адміністративній будівлі митного поста «Городище» Рівненської митниці ДФС, що знаходиться за адресою с. Городище Дубровицького р-ну Рівненської обл., вул. Білоруська, 26, з метою відшукання та вилучення:

- оригіналів документів, визначених ст. 335 Митного кодексу України, у яких містяться відомості про товари, достатні для їх ідентифікації та необхідні для прийняття рішення про їх пропуск через митний кордон України, що надавалися для здійснення митних формальностей під час перетину митного кордону України через митний пост «Городище» Рівненської митниці ДФС автотранспортним засобом д.н.з. НОМЕР_1 , причеп д.н.з НОМЕР_2 , у період з 12 год.00хв. 09.07.2018 по 12год.00хв. 10.07.2018;

- документів з «Журналу пункту пропуску» АСМО Інспектор 2006, щодо перетину митного кордону України через митний пост «Городище» Рівненської митниці ДФС автотранспортним засобом д.н.з. НОМЕР_1 , причеп д.н.з НОМЕР_2 , у період з 12 год.00хв. 09.07.2018 по 12год.00хв. 10.07.2018 та переміщення при цьому вантажів;

- документів з «Диспечера зони митного контролю» АСМО Інспектор 2006, щодо перетину митного кордону України через митний пост «Городище» Рівненської митниці ДФС автотранспортним засобом д.н.з. НОМЕР_1 , причеп д.н.з НОМЕР_2 , у період з 12 год.00хв. 09.07.2018 по 12год.00хв. 10.07.2018 та переміщення при цьому вантажів;

- документів з модуля АСАУР АСМО Інспектор 2006, у яких зазначені дані, щодо перетину митного кордону України через митний пост «Городище» Рівненської митниці ДФС автотранспортним засобом д.н.з. НОМЕР_1 , причеп д.н.з НОМЕР_2 , у період з 12 год.00хв. 09.07.2018 по 12год.00хв. 10.07.2018 та переміщення при цьому вантажів;

- документів з електронної системи попереднього обміну інформації про товари та транспортні засоби, між митними органами Республіки Білорусь та України (Prinex), щодо перетину українсько-білоруського кордону через пункт пропуску «Городище Верхній Теребежів», автотранспортним засобом д.н.з. НОМЕР_1 , причеп д.н.з НОМЕР_2 , у період з 12 год.00хв. 09.07.2018 по 12год.00хв. 10.07.2018 та переміщення при цьому вантажів;

- графіку чергувань змін в МП «Городище» Рівненської митниці ДФС, за липень 2018 року;

- положення про МП «Городище» Рівненської митниці ДФС;

- наказів на призначення/звільнення, посадових інструкції, функціональних обов`язків начальника МП «Городище» Рівненської митниці ДФС, заступника МП «Городище» Рівненської митниці ДФС та головного державного інспектора МП «Городище» Рівненської митниці ДФС ОСОБА_4 ;

- наказів про присвоєння особистої номерної печатки ГДІ ОСОБА_4 .

Ухвала діє до 14.12.2019 року.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя Хмельницького

міськрайонного суду ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення20.11.2019
Оприлюднено21.02.2023
Номер документу85794567
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про проведення обшуку житла чи іншого володіння особи

Судовий реєстр по справі —686/31407/19

Ухвала від 14.01.2021

Кримінальне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Сарбей О. Ф.

Ухвала від 21.11.2019

Кримінальне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Порозова І. Ю.

Ухвала від 21.11.2019

Кримінальне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Порозова І. Ю.

Ухвала від 21.11.2019

Кримінальне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Порозова І. Ю.

Ухвала від 21.11.2019

Кримінальне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Порозова І. Ю.

Ухвала від 20.11.2019

Кримінальне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Порозова І. Ю.

Ухвала від 21.11.2019

Кримінальне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Порозова І. Ю.

Ухвала від 21.11.2019

Кримінальне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Порозова І. Ю.

Ухвала від 21.11.2019

Кримінальне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Порозова І. Ю.

Ухвала від 21.11.2019

Кримінальне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Порозова І. Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні