Ухвала
від 21.11.2019 по справі 586/1196/19
СЕРЕДИНО-БУДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД СУМСЬКОЇ ОБЛАСТІ

СЕРЕДИНО-БУДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД

СУМСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 586/1196/19

Номер провадження по справі 2/586/295/19

У Х В А Л А

про прийняття позовної заяви до розгляду та

відкриття провадження у справі у порядку спрощеного позовного провадження

21 листопада 2019 року м.Середина-Буда

Суддя Середино-Будського районного суду Сумської області Теміров Ч.М., розглянувши позовну заяву ОСОБА_1 до товариства з обмеженою відповідальністю Єврокар Україна та товариства з обмеженою відповідальністю Лізингова компанія АВТО СІТІ про захист прав споживачів шляхом визнання договору недійсним та застосування наслідків недійсності правочину,-

В С Т А Н О В И В:

Позивач - ОСОБА_1 .

Місце реєстрації позивача - АДРЕСА_1 .

Відповідач 1 - товариство з обмеженою відповідальністю Єврокар Україна .

Місце знаходження відповідача - вул. Бориспільська, 2б/32б, м. Київ, 02093.

Відповідач 2 - товариство з обмеженою відповідальністю Лізингова компанія АВТО СІТІ .

Місце знаходження відповідача 2 - вул. Механізаторів, 2а/171, м. Київ, 03035.

Позивач звернувся до суду з даним позовом, в якому просить визнати Договір фінансового лізингу від 11.10.2016 №0013, укладений між ним та ТОВ Єврокар Україна , недійсним; стягнути з ТОВ Лізингова компанія АВТО СІТІ на його користь сплачені за Договором фінансового лізингу від 11.10.2016 №0013 грошові кошти в сумі 171588 грн.

За формою та змістом позовна заява відповідає вимогам ст.175 ЦПК України.

До позовної заяви додані її копії та копії всіх документів відповідно до кількості відповідачів.

Справа підсудна Середино-Будському районному суду Сумської області.

Відсутні підстави для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження у справі, які передбачені ст.ст.185, 186 ЦПК України.

Згідно з п.1 ч.1 ст.274 ЦПК України малозначні справи розглядаються в порядку спрощеного позовного провадження.

Відповідно до ч.4, п.2 ч.6 ст.19 ЦПК України спрощене позовне провадження призначене для розгляду малозначних справ, справ, що виникають з трудових відносин, справ незначної складності, та інших справ, для яких пріоритетним є швидке вирішення справи. Для цілей цього Кодексу малозначними справами є справи, у яких ціна позову не перевищує ста розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Пунктом 4 ч.2 ст.187 ЦПК України передбачено, що при постановленні ухвали про прийняття позовної заяви до розгляду та відкриття провадження у справі, суд зазначає, за якими правилами позовного провадження (загального чи спрощеного) буде розглядатися справа.

Враховуючи вищевикладене, умови розгляду справи у порядку спрощеного позовного провадження, з урахуванням обмежень, встановлених ч.4 ст.274 ЦПК України, ознайомившись з матеріалами справи, проаналізувавши предмет та підстави позовної заяви, суд приходить до висновку, що дана справа підлягає розгляду в порядку спрощеного позовного провадження з викликом учасників справи.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 19, 175-177, 187, 274, 277-279 ЦПК України, -

У Х В А Л И В:

Прийняти до розгляду позовну заяву ОСОБА_1 до товариства з обмеженою відповідальністю Єврокар Україна та товариства з обмеженою відповідальністю Лізингова компанія АВТО СІТІ про захист прав споживачів шляхом визнання договору недійсним та застосування наслідків недійсності правочину.

Відкрити провадження у справі та призначити справу до розгляду в порядку спрощеного позовного провадження на 11 грудня 2019 року о 12 годині 00 хвилин у приміщенні Середино-Будського районного суду Сумської області в залі засідань № 1 (вул. Троїцька, 16, м. Середина-Буда Сумської області).

Викликати у судове засідання осіб, які беруть участь у справі.

Направити відповідачам копії ухвали про відкриття провадження у справі разом з копіями позовної заяви з копіями доданих до неї матеріалів.

Відповідачі повиннні протягом п`ятнадцяти днів із дня вручення ухвали про відкриття провадження у справ надіслати суду відзив на позовну заяву і всі письмові докази, висновки експерта і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову з одночасним направленням в цей же строк копії відзиву та доданих до нього документів позивачу.

У разі ненадання відзиву у встановлений строк без поважних причин суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи.

Позивач має право подати відповідь на відзив, виклавши свої міркування, аргументи, та надати відповідні докази не пізніше п`яти днів з дня отримання відзиву, та направити цю відповідь відповідачу та суду, додавши доказ про направлення її копії відповідачу.

Відповідач не пізніше п`яти днів з дня отримання відповіді позивача на відзив має право подати заперечення на відзив та направити позивачу й суду з підтвердженням такого направлення позивачу.

Копію ухвали направити учасникам справи відповідно до вимог ст.190 ЦПК України.

Інформацію щодо розгляду справи можна отримати на сторінці на офіційному веб-порталі судової влади України за веб-адерсою - http://court.gov.ua/sud1816/.

Ухвала може бути оскаржена лише щодо недотримання правил підсудності до Сумського апеляційного суду через Середино-Будський районний суд Сумської областіпротягом 15 днів з дня її складення, в іншій частині ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Ч.М.Теміров

Дата ухвалення рішення21.11.2019
Оприлюднено24.11.2019
Номер документу85824516
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —586/1196/19

Рішення від 30.12.2020

Цивільне

Середино-Будський районний суд Сумської області

Теміров Ч. М.

Рішення від 30.12.2020

Цивільне

Середино-Будський районний суд Сумської області

Теміров Ч. М.

Ухвала від 13.10.2020

Цивільне

Середино-Будський районний суд Сумської області

Теміров Ч. М.

Ухвала від 21.11.2019

Цивільне

Середино-Будський районний суд Сумської області

Теміров Ч. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні