Ухвала
від 25.11.2019 по справі 927/815/19
ПІВНІЧНИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ПІВНІЧНИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

вул. Шолуденка, буд. 1, літера А, м. Київ, 04116, (044) 230-06-58 inbox@anec.court.gov.ua

УХВАЛА

про залишення апеляційної скарги без руху

"25" листопада 2019 р. Справа№ 927/815/19

Північний апеляційний господарський суд у складі колегії суддів:

головуючого: Полякова Б.М.

суддів: Пантелієнка В.О.

Доманської М.Л.

перевіривши матеріали апеляційної скарги Головного управління Державної фіскальної служби у Київській області

на постанову Господарського суду Чернігівської області від 22.10.2019

у справі №927/815/19 (суддя - Моцьор В.В.)

за заявою Голови комісії з припинення (ліквідатора) Товариства з обмеженою відповідальністю Еліос Фарм

до Товариства з обмеженою відповідальністю Еліос Фарм

про відкриття провадження у справі про банкрутство

ВСТАНОВИВ:

Головою комісії з питань припинення Товариства з обмеженою відповідальністю Еліос Фарм подана заява про відкриття провадження у справі про банкрутство на підставі ст. ст. 11, 95 Закону України Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом .

Постановою Господарського суду Чернігівської області від 22.10.2019 у справі №927/815/19, серед іншого, визнано банкрутом ТОВ Еліос Фарм , відкрито ліквідаційну процедуру строком на 12 місяців, постановлено оприлюднити на офіційному веб-порталі судової влади України повідомлення про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури ТОВ Еліос Фарм .

Не погодившись з прийнятою постановою, Головне управління Державної фіскльної служби у Київській області звернулось до Північного апеляційного господарського суду з апеляційною скаргою, в якій просить скасувати постанову Господарського суду Чернігівської області про визнання ТОВ Еліос Фарм банкрутом, та провадження у справі закрити.

Дослідивши матеріали апеляційної скарги з доданими до неї документами, суд апеляційної інстанції дійшов висновку, що апеляційна скарга підлягає залишенню без руху, виходячи з наступного.

Відповідно до п. 3 ч. 3 ст. 258 ГПК України до апеляційної скарги додаються докази надсилання копії скарги іншим сторонам у справі. Натомість, до апеляційної скарги не додано жодних доказів надсилання її копії іншим учасникам справи.

З матеріалів справи вбачається, що учасниками справи про банкрутство ТОВ Еліос Фарм є боржник, кредитори - Головне управління ДФС у Київській області, ТОВ Фармако , ТОВ Грінвуд , а також ліквідатор Вихор Ю.С., голова комісії з припинення боржника Ушенко І.А.

Оскільки матеріали апеляційної скарги не містять доказів направлення апеляційної скарги іншим учасникам справи, колегія суддів дійшла висновку про залишення апеляційної скарги без руху. Зазначені недоліки апеляційної скарги заявник має право усунути шляхом подачі до Північного апеляційного господарського суду протягом десяти днів з дня вручення ухвали про залишення апеляційної скарги без руху заяви про усунення недоліків апеляційної скарги.

Також, колегія суддів звертає увагу на те, що скаржником у прохальній частині апеляційної скарги заявлено вимогу про скасування постанови Господарського суду Чернігівської області від 17.01.2019, в той час як матеріали справи не містять такої постанови. Крім того, колегія суддів вважає за необхідне вказати, що скаржником, як вбачається з тексту апеляційної скарги, є Головне управління Державної фіскальної служби у Київській області. Однак, на підтвердження повноважень представника Головного управління ДФС у Київській області О.П. Якимчука до апеляційної скарги додана довіреність, видана О.П. Якимчуку начальником Головного управління Державної податкової служби у Київській області. У зв`язку з цим судова колегія пропонує усунути зазначені розбіжності апеляційної скарги шляхом подання відповідної заяви.

Відповідно до ч. 2 ст. 174 ГПК України в ухвалі про залишення позовної заяви без руху зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб і строк їх усунення, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху. Якщо скаржник не усунув вищезазначені недоліки у строк встановлений судом, питання про повернення апеляційної скарги буде вирішено колегією судів протягом п`яти днів з дня закінчення строку на усунення недоліків (ч. 6 ст. 260 ГПК України).

На підставі викладеного та, керуючись статтями 174, 234, 258, 260, Господарського процесуального кодексу України, Північного апеляційний господарський суд,

УХВАЛИВ:

1. Апеляційну скаргу Головного управління Державної фіскальної служби України у Київській області на постанову Господарського суду Чернігівської області від 22.10.2019 у справі №927/815/19 залишити без руху.

2. Роз`яснити скаржнику, що протягом десяти днів з дня вручення даної ухвали він має право усунути наведені недоліки шляхом подання до суду відповідної заяви з доказами надсилання копії апеляційної скарги: ТОВ Еліос Фарм , ТОВ Фармако , ТОВ Грінвуд , ліквідатору Вихор Ю.С. та голові комісії з припинення боржника ОСОБА_1

3. Повідомити Головне управління Державної податкової служби України у Київській області, що у разі невиконання вимог даної ухвали апеляційна скарга вважатиметься неподаною та повертається апелянту згідно ст.ст. 174, 260 ГПК України.

4. Копію даної ухвали надіслати учасникам справи до відома.

5. Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддями та не підлягає оскарженню.

Головуючий суддя Б.М. Поляков

Судді В.О. Пантелієнко

М.Л. Доманська

Дата ухвалення рішення25.11.2019
Оприлюднено26.11.2019
Номер документу85870040
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —927/815/19

Ухвала від 04.08.2020

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Моцьор В.В.

Ухвала від 23.07.2020

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Моцьор В.В.

Ухвала від 31.03.2020

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Моцьор В.В.

Ухвала від 11.03.2020

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Моцьор В.В.

Ухвала від 20.02.2020

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Моцьор В.В.

Ухвала від 18.12.2019

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Поляков Б.М.

Ухвала від 25.11.2019

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Поляков Б.М.

Постанова від 22.10.2019

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Моцьор В.В.

Ухвала від 09.10.2019

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Моцьор В.В.

Ухвала від 08.10.2019

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Моцьор В.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні