Ухвала
від 25.11.2019 по справі 130/2428/19
ЖМЕРИНСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

2/130/1102/2019

130/2428/19

У Х В А Л А

про прийняття до розгляду позовної заяви

та відкриття провадження у справі

25.11.2019 р. м. Жмеринка

Суддя Жмеринського міськрайонного суду Вінницької області Заярний А.М., розглянувши позовну заяву ОСОБА_1 (місце проживання: АДРЕСА_1 ) до Демидівської сільської ради Жмеринського району Вінницької області (місцезнаходження: с. Демидівка Жмеринського району Вінницької області, вул. Леніна,1) про визнання права власності на спадкове майно,-

ВСТАНОВИВ:

До Жмеринського міськрайонного суду надійшов позов про визнання права власності на спадкове майно.

В обґрунтування вимог позивачем зазначено, що оскільки земельна ділянка для обслуговування житлового будинку не відокремлюється від садиби та не може бути самостійним об`єктом відчуження, невідповідність правовстановлюючих документів на нерухоме майно є перешкодою в оформленні її спадкового права після смерті чоловіка.

Відповідно до статті 184 Цивільного процесуального кодексу України, позов пред`являється шляхом подання позовної заяви до суду першої інстанції.

Ознайомившись з позовною заявою та доданими до неї матеріалами вважаю, що вона підлягає розгляду в порядку цивільного судочинства, за правилами загального позовного провадження, підсудна Жмеринському міськрайонномусуду, відповідає вимогам, передбаченим статтею 175, 177ЦПК України, що є підставою для відкриття провадження у справі.

Враховуючи викладене, доходжу висновку про прийняття позовної заяви до розгляду та відкриття провадження у цивільній справі.

Окрім того, позивачем до позову додані клопотання про витребування документів, які вона не має можливості надати самостійно та проведення судового засідання в режимі відео конференції на підставі ч.ч. 1,2 ст. 212 ЦПК України, враховуючи значну віддаленість Жмеринського міськрайонного суду від місця її проживання, вирішення яких не потребує виклику сторін і підлягає задоволенню.

Керуючись статтями 19, 187, 260, 261 ЦПК України, -

ПОСТАНОВИВ:

Прийняти до розгляду позовну заяву ОСОБА_1 до Демидівської сільської ради Жмеринського району Вінницької області про визнання права власності на спадкове майно та відкрити провадження у справі.

Розгляд справи проводити за правилами загального позовного провадження.

Підготовче судове засідання призначити на 09:00 год. 10 січня 2020 року з повідомленням (викликом) сторін.

Провести судове засідання в режимі дистанційного судового провадження за допомогою відеоконференції під час трансляції з Старокостянтинівським районним судом Хмельницької області.

Доручити Старокостянтинівському районному суду Хмельницької області (31100, м. Старокостянтинів Хмельницької області, вул. Миру,9) забезпечити проведення судового засідання о 09 годині 00 хвилин 10 січня 2020 року в режимі відеоконференції.

Про участь в судовому засіданні в режимі відеоконференції повідомити учасників справи.

Копію ухвали про участь особи в судовому засіданні в режимі відеоконференції направити негайно до Старокостянтинівського районного суду Хмельницької області (31100, м. Старокостянтинів Хмельницької області, вул. Миру,9) та особам, які братимуть участь у судовому засіданні в режимі відео конференції.

Витребувати з:

- Старокостянтинівської державної нотаріальної контори спадкову справу після смерті ОСОБА_2 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_1 . Якщо така справа не заводилась, повідомити про це суд.

- Жмеринської районної державної нотаріальної контори відомості щодо заведення (наявності) спадкової справи після смерті ОСОБА_3 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_2 . Якщо така справа не заводилась, повідомити про це суд.

- Державного нотаріального архіву Вінницької області відомості щодо заведення спадкової справи після смерті ОСОБА_3 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_2 . Якщо така справа не заводилась, повідомити про це суд.

- Жмеринського районного структурного підрозділу КП Вінницьке обласне об`єднане бюро технічної інвентаризації інвентарну справу на домоволодіння, що знаходиться за адресою: АДРЕСА_2 . В разі відсутності такої справи повідомити про це суд.

Встановити відповідачу 15-денний строк з дня отримання ухвали про відкриття провадження у справі для подачі до суду відзиву на позовну заяву, який має відповідати вимогам статті 178 ЦПК України, копія якого одночасно з поданням до суду має бути направлена іншим учасникам справи.До відзиву слід додати документи, що підтверджують надіслання (надання) відзиву іншим учасникам справи.

Роз`яснити відповідачу, що у разі ненадання відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами. Відповідно до частини першої статті 193 ЦПК України у строк для подання відзиву він має право пред`явити зустрічний позов.

Зобов`язати позивача надати в судове засідання для огляду оригінали документів доданих до позовної заяви в копіях.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо даної справи на офіційному веб-порталі судової влади України, за адресою http://gmm.vn.court.gov.ua.

Копію ухвали направити сторонам у справі. Надіслати відповідачу копію позовної заяви разом з копіями доданих документів.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Відповідно до п. 8 ч. 1 ст. 353 ЦПК України ухвала про відкриття провадження у справі може бути оскаржена в апеляційному порядку окремо від рішення суду, лише у випадку її постановлення з порушення правил підсудності.

Суддя А.М. Заярний

Ухвала підписана 25.11.2019

СудЖмеринський міськрайонний суд Вінницької області
Дата ухвалення рішення25.11.2019
Оприлюднено27.11.2019
Номер документу85874580
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —130/2428/19

Рішення від 07.04.2020

Цивільне

Жмеринський міськрайонний суд Вінницької області

Заярний А. М.

Рішення від 07.04.2020

Цивільне

Жмеринський міськрайонний суд Вінницької області

Заярний А. М.

Ухвала від 27.02.2020

Цивільне

Жмеринський міськрайонний суд Вінницької області

Заярний А. М.

Ухвала від 10.01.2020

Цивільне

Жмеринський міськрайонний суд Вінницької області

Заярний А. М.

Ухвала від 25.11.2019

Цивільне

Жмеринський міськрайонний суд Вінницької області

Заярний А. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні